Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Zontivity comprimate 2 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Zontivity comprimate 2 mg

Prospect - Zontivity comprimate 2 mg


NU comercializăm Zontivity comprimate 2 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Zontivity comprimate 2 mg    DCI: vorapaxar


  Produs complementar recomandat


16.95lei
Vezi detalii

Zontivity este un medicament utilizat pentru a reduce riscul de aparitie a evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheagurile de sange si de rigidizarea arterelor), cum ar fi noi infarcturi miocardice sau accidente vasculare cerebrale la pacientii care au avut deja un infarct miocardic.
Ce este Zontivity si pentru ce se utilizeaza?
Zontivity este un medicament utilizat pentru a reduce riscul de aparitie a evenimentelor aterotrombotice (probleme cauzate de cheagurile de sange si de rigidizarea arterelor), cum ar fi noi infarcturi miocardice sau accidente vasculare cerebrale la pacientii care au avut deja un infarct miocardic. Medicamentul se administreaza in asociere cu aspirina si, atunci cand este cazul, cu un al treilea medicament, clopidogrel, ambele ajutand, de asemenea, la prevenirea evenimentelor aterotrombotice.
Zontivity contine substanta activa vorapaxar.

Cum se utilizeaza Zontivity?
Zontivity este disponibil sub forma de comprimate (2 mg) si se poate obtine numai pe baza de reteta.
Doza recomandata este de un comprimat o data pe zi.
Tratamentul cu Zontivity trebuie inceput la 2 saptamani dupa producerea infarctului miocardic si, de preferat, in interval de un an de la producerea acestuia. Datele privind utilizarea Zontivity pentru perioade mai mari de 2 ani sunt limitate; prin urmare, dupa 2 ani de tratament, beneficiile si riscurile Zontivity trebuie reevaluate la fiecare pacient in parte de catre medicul curant.

Cum actioneaza Zontivity?
Substanta activa din Zontivity, vorapaxarul, este un inhibitor al agregarii trombocitare. Aceasta inseamna ca ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange. Atunci cand sangele se coaguleaza, anumite celule speciale din sange, numite trombocite, se lipesc intre ele. Vorapaxar blocheaza receptorii PAR-1 (cunoscuti sub numele de „receptori de trombina”) de pe suprafata trombocitelor.
Trombina este una dintre substantele implicate in procesul de coagulare, iar atunci cand se leaga de receptorul PAR-1 determina trombocitele sa devina „lipicioase”, ajutand la formarea cheagului de sange. Blocarea receptorului PAR-1 impiedica trombocitele sa devina lipicioase, reducand riscul de formare a cheagurilor de sange si ajutand la prevenirea unui accident vascular cerebral sau a unui nou infarct miocardic.

Ce beneficii a prezentat Zontivity pe parcursul studiilor?
Zontivity a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv) intr-un studiu principal care a cuprins mai mult de 26 000 de adulti care au avut un infarct miocardic sau alt eveniment aterotrombotic. Aproape toti pacientii luau si aspirina si/sau un alt medicament pentru prevenirea evenimentelor aterotrombotice si au fost tratati timp de cel putin un an. Principalul indicator al eficacitatii s-a bazat pe numarul de pacienti care au avut un „eveniment”, cum ar fi un alt infarct miocardic sau un accident vascular cerebral, sau care au decedat din cauza unei boli cardiovasculare (probleme care afecteaza inima si vasele de sange).
Zontivity s-a dovedit mai eficace decat placebo in reducerea aparitiei evenimentelor aterotrombotice.
Pe ansamblu, 9,5 % (1 259 pacienti din 13 225) dintre pacientii care au luat Zontivity au avut un eveniment aterotrombotic, in comparatie cu 10,7 % (1 417 pacienti din 13 224) dintre pacientii care au luat placebo. Beneficiile Zontivity au fost foarte evidente la un subgrup de 16 897 pacienti care avusesera un infarct miocardic dar care nu aveau antecedente de accident vascular cerebral sau de accident ischemic tranzitoriu (asa numitul „mini AVC”). In acest grup, 8,5 % (719 pacienti din 8 458) dintre pacientii tratati cu Zontivity au avut un eveniment aterotrombotic, in comparatie cu 10,3% (867 pacienti din 8 439) dintre pacientii tratati cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Zontivity?
Cel mai frecvent efect secundar asociat cu Zontivity (care poate afecta pana la 1 persoana din 10) este sangerarea, in special epistaxisul (sangerare nazala). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Zontivity, consultati prospectul.
Zontivity este contraindicat la pacientii care au avut accident vascular cerebral sau mini-AVC. De asemenea, este contraindicat la pacientii care au avut hemoragie intracraniana (sangerari la nivelul creierului) sau care prezinta o sangerare activa, precum si la pacientii cu insuficienta hepatica severa.
Zontivity este contraindicat in asociere cu prasugrel sau ticagrelor, alte doua medicamente care ajuta la prevenirea lipirii trombocitelor. Pentru lista completa a restrictiilor, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Zontivity?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Zontivity sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. Medicamentul s-a dovedit a fi benefic in reducerea numarului de evenimente aterotrombotice la pacientii care au avut un infarct miocardic.
In ceea ce priveste profilul de siguranta al Zontivity, CHMP a fost preocupat de riscul de sangerare la pacientii care iau Zontivity pe langa terapia standard, in special riscul de sangerare grava care a fost mai frecventa la pacientii cu antecedente de accident vascular cerebral. Prin urmare, s-a considerat adecvata restrictionarea utilizarii la pacientii care nu au avut un accident vascular cerebral.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Zontivity?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Zontivity sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Zontivity, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Zontivity
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Zontivity, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 ianuarie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 01-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

cat timp iau Sortis
de 6 launi iau 1 tableta sortis 80mg in urma unui infarct ...de o luna ma dor mainile si piciorele ...
Colesterol mărit și ficat afectat
Bună ziua,soțul meu are tratament pt colesterol de 2 ani asta în urma unui infarct ,dup ...
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Aspenter combinat cu Nebilet
Bună ziua am și eu o întrebare?Eu am tratament cu Nebilet jumătate de pastila. Vreau sa iau Asp ...
↳ Buna ziua! Aspenter nu scade tensiunea, este indicat pentru a mentine sangele fluid, impiedica formarea cheagurilor si implicit aparitia evenimentelo ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Leridip administrare dupa infarct
Rog precizati cum sa inteleg din prospect interdictia de administrare la "cel mult o luna de la infa ...
Contraindicație la infarct
Mama mea a racit , poate sa ia Gripovit, avind tratament in urma unui infarct suferit acum 1 an? ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...