Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Brimica Genuair pulbere

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Brimica Genuair pulbere

Prospect - Brimica Genuair pulbere


NU comercializăm Brimica Genuair pulbere!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Brimica Genuair pulbere    DCI: bromura de aclidiniu si fumarat de formoterol dihidrat.


  Produs complementar recomandat
Brimica Genuair este un medicament care se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor bronhopneumopatiei cronice obstructive (BPOC) la adulti.
Ce este Brimica Genuair si pentru ce se utilizeaza?
Brimica Genuair este un medicament care se utilizeaza pentru ameliorarea simptomelor bronhopneumopatiei cronice obstructive (BPOC) la adulti. BPOC este o boala cronica in care caile respiratorii si sacii alveolari din plamani se distrug sau se blocheaza, ceea ce cauzeaza dificultati de respiratie. Brimica Genuair se utilizeaza pentru tratamentul de intretinere (regulat).
Acest medicament contine doua substante active: bromura de aclidiniu si fumarat de formoterol dihidrat.

Cum se utilizeaza Brimica Genuair?
Brimica Genuair este disponibil sub forma unei pulberi pentru inhalat intr-un dispozitiv de inhalare portabil. Inhalatorul elibereaza 340 micrograme de aclidiniu si 12 micrograme de fumarat de formoterol dihidrat la fiecare inhalare. Doza recomandata de Brimica Genuair este de o inhalare de doua ori pe zi. Pentru informatii detaliate privind modul corect de utilizare a inhalatorului, consultati instructiunile din prospect.
Brimica Genuair se poate obtine numai pe baza de reteta.

Cum actioneaza Brimica Genuair?
Cele doua substante active din Brimica Genuair, bromura de aclidiniu si fumaratul de formoterol dihidrat, actioneaza prin mentinerea cailor respiratorii deschise, permitandu-i pacientului sa respire mai usor.
Bromura de aclidiniu este un antagonist muscarinic cu durata lunga de actiune. Aceasta inseamna ca dilata caile respiratorii blocand anumiti receptori din celulele musculare ale plamanilor numiti receptori muscarinici (cunoscuti si sub denumirea de receptori colinergici), care controleaza contractia musculara. Cand bromura de aclidiniu este inhalata, aceasta produce relaxarea muschilor cailor respiratorii, ajutand la mentinerea cailor respiratorii deschise si permitandu-i pacientului sa respire mai usor.

Formoterolul este un beta-2 agonist cu durata lunga de actiune. Acesta actioneaza prin legarea de receptorii cunoscuti sub numele de receptori beta-2 care se afla in muschii cailor respiratorii. Cand se leaga de acesti receptori, medicamentul produce relaxarea muschilor, ceea ce mentine caile respiratorii deschise si ajuta pacientul sa respire.
Antagonistii receptorilor muscarinici cu durata lunga de actiune si beta-2 agonistii cu durata lunga de actiune sunt combinati in mod obisnuit in tratamentul BPOC. Bromura de aclidiniu este autorizata in UE sub denumirile de Bretaris Genuair si Eklira Genuair din iulie 2012; formoterolul este comercializat in UE din anii '90.

Ce beneficii a prezentat Brimica Genuair pe parcursul studiilor?
Brimica Genuair a fost studiat in 2 studii principale, care au cuprins peste 3 400 de pacienti cu BPOC, in care a fost comparat cu aclidiniul administrat in monoterapie, formoterolul administrat in monoterapie si cu placebo (un preparat inactiv). Principala masura a eficacitatii s-a bazat pe modificarile volumelor expiratorii fortate ale pacientilor (VEMS1, volumul maxim de aer pe care o persoana il poate expira intr-o secunda) dupa sase luni.
Rezultatele au demonstrat ca, dupa sase luni de tratament, cresterea VEMS1 (masurat la o ora dupa inhalare) a fost cu 293 mililitri (ml) mai mare cu Brimica Genuair decat cu placebo si cu 118 ml mai mare cu Brimica Genuair decat cu aclidiniu administrat in monoterapie. Ameliorarea fata de formoterolul administrat in monoterapie a fost insa redusa si nu a fost considerata semnificativa clinic: VEMS1 masurat dimineata inainte de inhalare a fost cu 68 ml mai mare cu Brimica Genuair decat cu formoterol administrat in monoterapie. Brimica Genuair a demonstrat, de asemenea, cresterea procentului de pacienti care au avut o ameliorare a dispneei in comparatie cu placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Brimica Genuair?
Efectele secundare asociate cu Brimica Genuair sunt similare cu cele ale substantelor active administrate in monoterapie. Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Brimica Genuair (observate la aproximativ 7 pacienti din 100) sunt rinofaringita (inflamatie a nasului si gatului) si dureri de cap.

Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Brimica Genuair, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Brimica Genuair?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Brimica Genuair sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a remarcat ca Brimica Genuair a demonstrat o ameliorare semnificativa a functiei pulmonare la pacientii cu BPOC in comparatie cu placebo, desi ameliorarea observata a fost redusa atunci cand Brimica Genuair a fost comparat cu una dintre substantele sale active componente, formoterolul, administrata in monoterapie.
In ceea ce priveste siguranta, numarul efectelor secundare raportate in asociere cu Brimica Genuair a fost scazut si nu a ridicat motive majore de ingrijorare. In plus, profilul de siguranta al celor doua componente este bine cunoscut si nu exista dovezi ca aceasta combinatie este mai daunatoare decat substantele active componente.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Brimica Genuair?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Brimica Genuair sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Brimica Genuair, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
In plus, intrucat antagonistii muscarinici cu durata lunga de actiune pot afecta inima si vasele sangvine, compania care comercializeaza Brimica Genuair va prezenta rezultatele studiilor pentru a evalua suplimentar siguranta cardiovasculara a medicamentului.

Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Brimica Genuair
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Brimica Genuair, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 noiembrie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bronhopneumopatie cronica obstructiva
Ajuta, ameliorează bronșita cronica? ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa bromura de aclidiniu si fumarat de formoterol dihidrat.?
Alte medicamnete care au bromura de aclidiniu si fumarat de formoterol dihidrat.:
- Duaklir Genuair pulbere

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...