Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Saxenda solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Saxenda solutie injectabila

Prospect - Saxenda solutie injectabila


NU comercializăm Saxenda solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Saxenda solutie injectabila    DCI: liraglutida


  Produs complementar recomandat
Saxenda este un medicament care se utilizeaza impreuna cu un regim alimentar si cu exercitii fizice pentru a ajuta la gestionarea greutatii la adultii obezi si supraponderali.
Ce este Saxenda si pentru ce se utilizeaza?
Saxenda este un medicament care se utilizeaza impreuna cu un regim alimentar si cu exercitii fizice pentru a ajuta la gestionarea greutatii la adultii:
- obezi (care au un indice al masei corporale – IMC – de 30 sau mai mare);
- supraponderali (care au un IMC cuprins intre 27 si 30) si care au complicatii asociate greutatii, cum ar fi diabet, valori anormale ale grasimilor in sange, tensiune arteriala crescuta sau apnee obstructiva in somn (intrerupere frecventa a respiratiei in timpul somnului).
IMC este o masura care indica greutatea corporala in raport cu inaltimea. Saxenda contine substanta activa liraglutida.

Cum se utilizeaza Saxenda?
Saxenda este disponibil sub forma de solutie injectabila in stilouri injectoare (pen) preumplute.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Saxenda se administreaza prin injectie o data pe zi, de preferinta la aceeasi ora in fiecare zi. Se administreaza sub forma de injectie subcutanata in coapsa, brat sau abdomen (burta). Doza initiala este de 0,6 mg pe zi. Doza se mareste apoi saptamanal cu 0,6 mg pana la maximum 3,0 mg pe zi.

Tratamentul cu Saxenda trebuie intrerupt daca, dupa 12 saptamani de tratament cu 3 mg de Saxenda pe zi, pacientii nu prezinta o scadere a greutatii corporale initiale de cel putin 5 %. Anual, medicul trebuie sa reevalueze necesitatea continuarii tratamentului.

Cum actioneaza Saxenda?
Substanta activa din Saxenda, liraglutida, este un „agonist al receptorului peptidei umane 1 asemanatoare glucagonului (GLP-1)” care este deja autorizat in Uniunea Europeana sub denumirea de Victoza, la doze mai mici (de pana la 1,8 mg pe zi), pentru tratamentul diabetului de tip 2.
Modul exact in care actioneaza Saxenda in scaderea greutatii nu este inteles pe deplin, insa se pare ca actioneaza asupra zonelor din creier care controleaza pofta de mancare, legandu-se de receptorii GLP-1 din celulele cerebrale crescand astfel senzatia de satietate si reducand senzatia de foame.

Ce beneficii a prezentat Saxenda pe parcursul studiilor?
Saxenda s-a dovedit a fi eficace in reducerea greutatii corporale in 5 studii principale, care au cuprins peste 5 800 de pacienti obezi sau supraponderali, si care au avut durata de pana la 56 de saptamani, in care Saxenda a fost comparat cu placebo (un preparat inactiv). Pacientilor din studii li s-a administrat medicamentul ca parte a unui program de scadere a greutatii care a implicat consiliere si recomandari privind regimul alimentar si exercitiile fizice.
Examinand rezultatele celor 5 studii considerate impreuna, Saxenda la o doza zilnica de 3 mg a dus la scadere a greutatii corporale de 7,5 %, comparativ cu o scadere de 2,3 % la pacientii care au luat placebo. Pacientii tratati cu Saxenda au prezentat o scadere continua a greutatii corporale in cursul primelor 40 de saptamani de tratament, dupa care scaderea in obtinuta s-a mentinut. Scaderea in greutate a fost mai pronuntata la femei decat la barbati.
La reanalizarea valorilor obtinute pentru studiile principale folosind o metoda mai conservatoare, care a presupus ca pacientii care nu au participat pana la finalizarea studiului (aproximativ 30 %) nu au observat nicio imbunatatire, au fost remarcate scaderi in greutate in asociere cu Saxenda asemanatoare, insa mai reduse.

Care sunt riscurile asociate cu Saxenda?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Saxenda (care pot afecta mai mult de 1 persoana din 10) sunt greata (senzatie de rau), varsaturile, diareea si constipatia.
Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Saxenda, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Saxenda?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Saxenda sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a considerat ca Saxenda are un efect modest asupra scaderii in greutate (in special la barbati) dar totusi relevant din punct de vedere clinic. In ceea ce priveste siguranta, efectele secundare cele mai frecvente asociate cu Saxenda, cum ar fi greata, au legatura cu stomacul si intestinele. Pentru limitarea acestor efecte, la inceputul tratamentului doza de Saxenda este crescuta incet pe parcursul a 4 saptamani. Informatii suplimentare privind siguranta pe termen lung a liraglutidei (in special efectele acesteia asupra inimii si vaselor de sange) sunt asteptate dintr-un studiu in curs de desfasurare cu Victoza.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Saxenda?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Saxenda sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Saxenda, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Saxenda
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Saxenda, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 23 martie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 03-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Urgent ajutor
Buna ziua, exista ceva ce pot sa imi ajut copilul ce are probleme de sanatate de ordin genetic si în ...
Trombex + turmeric
Buna ziua, Pentru o persoana de 70 de ani, cu obezitate, angina pectorala, poliartrida reumatoida s ...
Flora intestinala va fi afectata?
Buna, chiar daca am nevoie sa iau o tableta saptamanal sau lunar, doresc sa stiu daca flora intestin ...
↳ Buna ziua! Administrarea cu frecventa redusa nu pune astfel de probleme, doar daca ati lua zilnic... Sunt studii in derulare efectuate pe soareci ca ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce pot să fac să scadă fibrogenul
Bună ziua Ce trebuie să fac pentru a scadea fibrinogenul si crp-c reactiva ? ...
↳ Buna ziua! Daca ati suferit recent o inflamatie sau infectie, este normal ca acesti doi parametri sa fie crescuti. Daca nu este cazul, trebuie sa fa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Obezitate
Buna ziua!Imi pute-ti recomanda un tratament pentru obezitate la cla fata 14 ani ,am fost cu ea la n ...
Acid uric crescut, diabet tip 2,obezitate.
Buna seara! Am acidul uric crescut, si as dori un produs naturpentru eliminarea lui. ...
ceai si tinctura siluetus
tocmai am comandat ceaiul si tinctura siluetus pentru a slabi pot avea reactii adverse si au vreun e ...
↳ Buna ziua! Produsele Siluetus Funus Plant sunt eficiente cu conditia sa fie administrate conform recomandarilor, in asociere cu un regim alimentar di ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
informații
Sunt la menopauza chirurgicală de 16. Acum am 44 de ani. Mă ajută suplimentul alimen ...
↳ Buna ziua! Nu in mod deosebit. Daca doriti sa slabiti sau sa eliminati excesul de apa din corp exista si alte solutii: Hyper Dep-Diu Tinctura pentru ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa liraglutida?
Alte medicamnete care au liraglutida:
- Xultophy stilouri injectoare

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...