Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ketoconazole HRA

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ketoconazole HRA

Prospect - Ketoconazole HRA


NU comercializăm Ketoconazole HRA!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ketoconazole HRA    DCI: ketoconazol


  Produs complementar recomandat


44.85lei
Vezi detalii

Ketoconazole HRA este un medicament utilizat pentru tratarea adultilor si a copiilor cu varsta peste 12 ani cu sindrom Cushing.
Ce este Ketoconazole HRA si pentru ce se utilizeaza?
Ketoconazole HRA este un medicament utilizat pentru tratarea adultilor si a copiilor cu varsta peste 12 ani cu sindrom Cushing. Sindromul Cushing este o boala caracterizata prin producerea in exces a hormonului cortizol de catre glandele suprarenale, doua glande situate deasupra rinichilor.
Substanta activa din Ketoconazole HRA este ketoconazolul. Din cauza numarului mic de pacienti cu sindromul Cushing, boala este considerata „rara”, iar Ketoconazole HRA a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit in boli rare) la 23 aprilie 2012.

Cum se utilizeaza Ketoconazole HRA?
Ketoconazole HRA este disponibil sub forma de comprimate (200 mg). Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta, iar tratamentul trebuie initiat si supravegheat de un medic cu experienta in tratarea pacientilor cu sindrom Cushing si care are acces la mijloace adecvate pentru a evalua raspunsul pacientului.
Doza obisnuita de tratament este cuprinsa intre 400 mg si 1 200 mg pe zi, fractionata in doua sau trei prize. Doza se ajusteaza in functie de concentratia de cortizol din organism, care se masoara prin verificari regulate ale urinei sau sangelui.

Functia hepatica a pacientului trebuie verificata prin analize de sange inainte de inceperea tratamentului, iar apoi in mod regulat in timpul urmatoarelor 6 luni. De asemenea, functia hepatica a pacientului trebuie verificata saptamanal timp de o luna atunci cand este crescuta doza. In cazul in care nivelurile enzimelor hepatice in sange cresc depasind de trei ori limita maxima normala (un semn de posibile probleme hepatice) sau in cazul unor simptome cum ar fi lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, oboseala, icter, dureri abdominale (de burta) sau urina de culoare inchisa, care pot sugera o problema hepatica, tratamentul trebuie oprit.
Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Ketoconazole HRA?
Substanta activa din Ketoconazole HRA, ketoconazolul, este o substanta binecunoscuta care este autorizata de mai multe decenii pentru tratamentul infectiilor fungice. Ketoconazolul mai poate fi gasit in medicamente topice (medicamente care se aplica pe piele) pentru tratarea infectiilor fungice. Totusi, formele farmaceutice orale (administrate pe cale orala) pentru tratamentul infectiilor fungice au fost suspendate in iulie 2013 din cauza riscului de leziuni hepatice1.

Ketoconazolul blocheaza activitatea unui grup de enzime din glandele suprarenale implicate in productia de cortizol, cum ar fi 17 alfa-hidroxilaza sau 11 ?-hidroxilaza. Blocarea productiei de cortizol va ajuta la reducerea nivelurilor de cortizol in organism, ameliorand astfel simptomele bolii.
Ketoconazolul blocheaza si productia altor hormoni produsi de glanda suprarenala, ale caror valori sunt deseori crescute in sindromul Cushing.

Ce beneficii a prezentat Ketoconazole HRA pe parcursul studiilor?
Deoarece ketoconazolul este o substanta binecunoscuta, iar utilizarea sa in sindromul Cushing este bine stabilita, solicitantul a prezentat date din literatura de specialitate publicata privind mai mult de 800 de pacienti cu sindrom Cushing care au fost tratati cu ketoconazol in monoterapie sau in asociere cu alte tratamente. Doza medie utilizata a fost de 600 pana la 800 mg pe zi. Principalul indicator al eficacitatii din studiile furnizate de literatura de specialitate a fost concentratia de cortizol din urina.
S-a dovedit ca tratamentul cu ketoconazol a adus la valori normale concentratiile de cortizol din urina la 43 pana la 80 % din pacienti.

Care sunt riscurile asociate cu Ketoconazole HRA?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Ketoconazole HRA sunt insuficienta suprarenala (nivel prea scazut de hormoni produsi de glanda suprarenala), greata, varsaturi, dureri abdominale (de burta), diaree, prurit (mancarimi), eruptie cutanata si cresterea concentratiilor din sange ale anumitor enzime hepatice. Cele mai grave efecte secundare sunt problemele hepatice, care pot fi detectate precoce prin monitorizarea regulata.

Ketoconazole HRA este contraindicat la pacientii cu boala hepatica sau ale caror concentratii de enzime hepatice in sange depasesc un anumit nivel. De asemenea, medicamentul nu se administreaza la femeile gravide sau care alapteaza sau la pacientii care au prelungirea intervalului QTc (o intrerupere in activitatea electrica a inimii). Ketoconazole HRA nu trebuie utilizat nici impreuna cu anumite alte medicamente care pot creste riscul de efecte secundare grave.

Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Ketoconazole HRA, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Ketoconazole HRA?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Ketoconazole HRA sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE.
CHMP a considerat ca utilizarea Ketoconazole HRA pentru tratarea sindromului Cushing a fost bine stabilita in practica medicala si documentata in literatura stiintifica de specialitate. In plus, CHMP a considerat ca pentru aceasta boala rara sunt necesare optiuni de tratament suplimentare.
In ceea ce priveste siguranta acestuia, CHMP a considerat ca riscul de probleme hepatice poate fi gestionat terapeutic prin masuri adecvate.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Ketoconazole HRA?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Ketoconazole HRA sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Ketoconazole HRA, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Compania care produce Ketoconazole HRA va furniza medicilor care vor utiliza Ketoconazole HRA si o scrisoare care va contine informatii cu privire la riscurile de efecte secundare, in special cel de leziuni hepatice, si modul de utilizare adecvata a acestui medicament. De asemenea, compania va institui un registru al pacientilor tratati cu Ketoconazole HRA pentru a monitoriza siguranta si eficacitatea medicamentului.

Alte informatii despre Ketoconazole HRA
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Ketoconazole HRA, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 19 noiembrie 2014.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa ketoconazol?
Alte medicamnete care au ketoconazol:
- KETO-TIS
- KETOCONAZOL
- H - KETOCONAZOL

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...