Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Invokana

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Invokana

Prospect - Invokana


NU comercializăm Invokana!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Invokana    DCI: canagliflozin


  Produs complementar recomandat
Invokana este un medicament antidiabetic care contine substanta activa canagliflozin.
Acesta se utilizeaza la adulti cu diabet de tip 2 pentru controlarea glicemiei (zaharului din sange). Invokana se poate administra in monoterapie la pacientii a caror glicemie nu este controlata in mod satisfacator doar prin regim alimentar si exercitii fizice si carora nu li se poate administra metformina
(un alt medicament antidiabetic). De asemenea, Invokana se poate utiliza ca „adjuvant” la alte medicamente antidiabetice, inclusiv insulina, atunci cand aceste medicamente, impreuna cu exercitiile fizice si regimul alimentar, nu asigura un control adecvat al diabetului.

Cum se utilizeaza Invokana?
Invokana este disponibil sub forma de comprimate (100 si 300 mg) si se poate obtine numai pe baza de reteta. Comprimatele se administreaza o data pe zi, de preferat inainte de prima masa a zilei. Doza initiala recomandata este de 100 mg o data pe zi. Daca este necesar, doza poate fi marita la 300 mg o data pe zi.
Deoarece efectele Invokana sunt dependente de functia renala, la pacientii cu insuficienta renala, eficacitatea si tolerabilitatea medicamentului sunt reduse. Prin urmare, utilizarea Invokana nu este recomandata la pacientii cu insuficienta renala severa. La pacientii cu insuficienta renala moderata, doza trebuie limitata la 100 mg o data pe zi. Pentru mai multe informatii, consultati prospectul.

Cum actioneaza Invokana?
Diabetul de tip 2 este o boala in care pancreasul nu produce suficienta insulina pentru a controla glicemia sau in care organismul nu poate utiliza insulina in mod eficace. Acest lucru duce la concentratii mari de glucoza in sange. Substanta activa din Invokana, canagliflozin, actioneaza prin blocarea unei proteine din rinichi, numita co-transportor 2 de sodiu-glucoza (SGLT2). SGLT2 este o proteina care absoarbe glucoza din urina transportand-o in circulatia sanguina dupa ce sangele este filtrat in rinichi. Prin blocarea actiunii SGLT2, Invokana determina eliminarea prin urina a unei cantitati mai mari de glucoza, reducand astfel
concentratiile de glucoza din sange.

Ce beneficii a prezentat Invokana pe parcursul studiilor?
Invokana a fost evaluat in 9 studii principale care au cuprins un numar total de aproximativ 10 000 de pacienti cu diabet de tip 2. Unul dintre studii a comparat Invokana cu placebo (un preparat inactiv) utilizat in monoterapie la pacienti a caror glicemie nu a putut fi controlata in mod satisfacator numai prin regim alimentar si exercitii fizice. Trei studii au investigat Invokana utilizat ca adjuvant in asociere cu un alt medicament antidiabetic (metformina sau insulina), iar trei studii suplimentare au analizat Invokana utilizat ca adjuvant in asociere cu alte doua medicamente antidiabetice (inclusiv metformina), cand aceste medicamente, impreuna cu exercitiile fizice si regimul alimentar, nu au asigurat un control adecvat al diabetului. De asemenea, a fost efectuat un studiu la pacienti cu insuficienta renala moderata si un studiu la pacienti varstnici, cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani. in toate studiile, principala masura a eficacitatii a fost concentratia din sange a unei substante numite hemoglobina glicozilata (HbA1c), care indica in ce masura este controlata glicemia. Invokana s-a dovedit a fi mai eficace decat placebo si cel putin la fel de eficace ca medicamentele comparatoare, reducand concentratiile de HbA1c cand s-a administrat in monoterapie si in asociere cu alte medicamente antidiabetice:
• atunci cand Invokana a fost utilizat in monoterapie la o doza de 100 mg, a redus concentratia de HbA1c cu 0,91 % mai mult decat placebo dupa 26 de saptamani, in timp ce administrarea dozei de 300 mg a dus la o reducere cu 1,16 % mai mare decat placebo.
• pe parcursul studiilor care au investigat Invokana atunci cand s-a utilizat ca adjuvant in asociere cu un alt medicament antidiabetic sau cu alte doua medicamente antidiabetice, reducerile concentratiilor de HbA1c dupa 26 de saptamani comparativ cu placebo s-au situat intre 0,76 % si 0,92 % la administrarea dozei de 300 mg si intre 0,62 % si 0,74 % la administrarea dozei de 100 mg.
• atunci cand Invokana a fost utilizat ca adjuvant pentru insulina la o doza de 300 mg, a redus concentratiile de HbA1c cu 0,73 % mai mult decat placebo dupa 18 saptamani, in timp ce administrarea dozei de 100 mg a dus la o reducere cu 0,65 % mai mare decat placebo.
• de asemenea, s-a dovedit ca Invokana este cel putin la fel de eficace ca medicamentele antidiabetice glimepirida si sitagliptina dupa 52 de saptamani de tratament.
• studiul efectuat la pacienti cu insuficienta renala moderata a dovedit ca efectele Invokana au fost reduse la acesti pacienti, dar totusi relevante din punct de vedere clinic: reducerea concentratiilor de HbA1c comparativ cu placebo a fost de 0,30 % la administrarea dozei de 100 mg.
• studiul efectuat la pacientii varstnici a dovedit ca efectele Invokana au fost, de asemenea, relevante din punct de vedere clinic la pacientii cu varsta de peste 75 de ani, prin reduceri ale concentratiilor de HbA1c comparativ cu placebo de 0,70 % si de 0,57 % la administrarea dozelor de 300 mg si, respectiv, de 100 mg.

Care sunt riscurile asociate cu Invokana?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Invokana sunt hipoglicemie (concentratii mici de glucoza in sange), atunci cand se utilizeaza in asociere cu insulina sau cu o sulfoniluree, candidoza vulvovaginala (micoza vaginala, o infectie fungica a zonei genitale la femei, cauzata de Candida), infectie a tractului urinar (infectie a structurii care transporta urina) si poliurie (eliminare de urina in cantitate mai mare decat cea normala) sau polakiurie (frecventa a mictiunilor mai mare decat cea normala). Pentru lista completa a efectelor secundare raportate asociate cu Invokana, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Invokana?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Invokana sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a concluzionat ca Invokana s-a dovedit a fi eficace in controlul glicemiei. De asemenea, tratamentul cu Invokana a dus la pierdere in greutate si la reduceri ale tensiunii arteriale, efecte care sunt considerate benefice la pacientii cu diabet. in ceea ce priveste siguranta, s-a considerat ca aceasta este similara altor medicamente din aceeasi clasa (inhibitori ai SGLT2). Efectele secundare importante care au fost identificate au inclus deshidratarea si infectia tractului urinar, dar s-a considerat ca acestea pot fi tratate.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Invokana?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Invokana sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Invokana, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.

Alte informatii despre Invokana
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Invokana, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 15.11.2013.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 11-2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Urgent
Bună ziua soțul meu are diabet de tip 2 și ai apare mereu niște crăpăt ...
Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
MEDICAMENT PANCREAS
Buna ziua. Va rog,ce medicament ma poate ajuta daca rezultatul ecografiei abdominale este: PANCREAS: ...
↳ Buna ziua! Rezultatul poate indica o pancreatita cronica, iar tratamentul este fie pentru durere (la nevoie, aspirina sau paracetamol), fie tratament ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Diaree dupa ce iau medicamente
Buna ziua! De 1 luna si o saptamana, dupa ce iau aceste medicamente: -pentru diabet..Glucofage, pe ...
↳ Buna ziua! Discutati cu medicul diabetolog, poate va inlocuieste Glucophage, cel mai probabil responsabil pentru diaree. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
e bun pentru diabetici ?
pot sa il iau? Am diabet tip 2 ...
Dozare glicemonorm forte in Diabet
Buna ziua,pot sa iau 2 capsule deodata inaintea mesei,..sau fara sa mananc dupa capsula ? Am renun ...
↳ Buna ziua! Nu este indicat sa folositi capsulele de Glicemonomr Forte altfel decat se recomanda (adica 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute in ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot utiliza Bronchofort daca
AM B.P.O.C. de 30 de ani si acum ma tratez cu Seretide 500 de doua ori pe zi si cu Teotard 200 de do ...
↳ Buna ziua! Puteti lua sirop Bronchofort, insa varianta pentru diabetiCi, care contine extract de stevie ca indulcitor. Intre medicatia curenta si co ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce ma dor picioarele
Iau Lyrica de 150 mg. si ma simt usor ametitm,pulsul e 105/55/71,am diabet zaharat de 10 ani si iau ...
↳ Buna ziua! Din pacate simptomele descrise sunt determinate de diabet, constituind tabloul neuropatiei diabetice. Lyrica ar trebui sa va ajute, si cre ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa canagliflozin?
Alte medicamnete care au canagliflozin:
- Vokanamet

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...