Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Acid alendronic Aurobindo 10 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Acid alendronic Aurobindo 10 mg comprimate

Prospect - Acid alendronic Aurobindo 10 mg comprimate


NU comercializăm Acid alendronic Aurobindo 10 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Acid alendronic Aurobindo 10 mg comprimate    DCI: acid alendronic


  Produs complementar recomandat
Acidul alendronic previne pierderea de substanta osoasa care apare la barbati, la femeile aflate in perioada de postmenopauza si la pacientele tratate cu corticosteroizi, cum sunt prednisolon si metilprednisolon.
Ce gasiti in acest prospect :
1. Ce este Acid Alendronic Aurobindo si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Acid Alendronic Aurobindo
3. Cum sa luati Acid Alendronic Aurobindo
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Acid Alendronic Aurobindo
6. Continutul ambalajului si alte informatii
1. Ce este Acid alendronic Aurobindo si pentru ce se utilizeaza

Ce este Acid alendronic Aurobindo?
Acidul alendronic apartine unui grup de medicamente denumite „bifosfonati”. Acidul alendronic previne pierderea de substanta osoasa care apare la barbati, la femeile aflate in perioada de postmenopauza si la pacientele tratate cu corticosteroizi, cum sunt prednisolon si metilprednisolon. De asemenea, s-a demonstrat faptul ca acidul alendronic ajuta la reconstituirea masei osoase si face oasele mai putin vulnerabile la fracturi, in cazul femeilor aflate in perioada de postmenopauza si barbatilor cu osteoporoza.

Pentru ce este utilizat Acid alendronic Aurobindo?
Medicul dumneavoastra v-a prescris Acid alendronic Aurobindo pentru a va trata osteoporoza. Acid alendronic Aurobindo reduce riscul de aparitie a fracturilor la nivelul coloanei vertebrale si fracturilor de sold.

Acid alendronic Aurobindo este utilizat pentru:
- tratamentul osteoporozei in postmenopauza
- tratamentul osteoporozei la barbati
- prevenirea osteoporozei la femeile aflate in perioada de postmenopauza tratate cu medicamente numite corticosteroizi, dar care nu utilizeaza estrogeni.

Ce este osteoporoza?
Osteoporoza reprezinta subtierea si fragilizarea oaselor. Aceasta este frecventa la femei dupa menopauza.
Osteoporoza poate sa apara si la barbati. De asemenea, corticosteroizii pot cauza pierderea masei osoase si osteoporoza, atat la barbati, cat si la femei. In stadiul incipient, osteoporoza nu produce, de regula, simptome. Daca nu este tratata, poate duce la fracturi ale oaselor. Desi, de regula, fracturile produc dureri, fracturile vertebrelor pot ramane neobservate pana in momentul in care determina scadere in inaltime.
Fracturile oaselor pot sa se produca in timpul activitatii obisnuite, de zi cu zi, cum este ridicarea unei greutati sau ca urmare a unor traumatisme usoare, care in mod normal nu determina aparitia unei fracturi pe un os normal. Fracturile oaselor se produc, de regula, la nivelul soldului, coloanei vertebrale sau pumnului si pot cauza nu numai durere, dar si probleme semnificative cum este postura aplecata (sau “cocoasa”).

Osteoporoza la femeile aflate in perioada de postmenopauza
Menopauza apare adesea la femei la cativa ani dupa menopauza; menopauza apare atunci cand ovarele nu mai produc hormonul feminin, estrogen, sau atunci cand ovarele sunt indepartate (de exemplu, ovarele pot fi indepartate in cadrul interventiei chirurgicale de histerectomie). Cu cat menopauza debuteaza mai devreme, cu atat riscul de osteoporoza este mai mare.

Osteoporoza severa la barbati
Osteoporoza poate sa apara si la barbati, din cauze multiple, incluzand imbatranirea si/sau o concentratie scazuta de hormon masculin, testosteron. In toate cazurile, osul se distruge mai repede decat se formeaza, astfel incat apare pierderea de substanta osoasa si oasele devin mai fragile. Prin urmare, pentru un schelet sanatos, este importanta mentinerea masei osoase si prevenirea pierderii suplimentare de masa osoasa.

Osteoporoza determinata de medicamente din grupul corticosteroizi (de exemplu prednison) la femeile care nu sunt tratate cu estrogen
Sub influenta corticosteroizilor, tesutul osos este eliminat mai repede decat se formeaza, astfel incat se produce pierderea masei osoase si oasele devin mai fragile. Prin urmare, mentinerea masei osoase si prevenirea pierderii suplimentare de masa osoasa sunt importante pentru a mentine scheletul sanatos. Daca medicul dumneavoastra va prescrie corticosteroizi, trebuie sa utilizati aceste medicamente conform recomandarilor.

Cum poate fi tratata sau prevenita osteoporoza?
Este important de retinut faptul ca daca aveti deja osteoporoza, aceasta poate fi tratata si niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe tratamentul. Acidul alendronic nu numai ca previne pierderea substantei osoase, dar si ajuta la refacerea tesutului osos pierdut si reduce riscul de fracturare al oaselor de la nivelul coloanei vertebrale si soldului. In plus fata de tratamentul cu Acid alendronic Aurobindo, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va recomande unele schimbari in stilul de viata, care va pot ajuta in tratamentul bolii dumneavoastra. Acestea sunt:
Oprirea fumatului: fumatul pare sa creasca viteza pierderii masei osoase si, ca urmare, poate sa va creasca riscul de fracturi osoase.
Exercitii fizice: ca si muschii, oasele au nevoie de exercitii fizice pentru a se mentine puternice si sanatoase. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice program de exercitii fizice.
Alimentatie echilibrata: medicul dumneavoastra va poate da sfaturi cu privire la alimentatie sau daca ar trebui sa utilizati suplimentele alimentare.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Acid alendronic Aurobindo
Nu luati Acid alendronic Aurobindo
Daca sunteti alergica la alendront de sodiu trihidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- Daca aveti anumite tulburari la nivelul esofagului (tubul care face legatura intre gura si stomac) cum este ingustarea acestuia sau dificultate la inghitire.
- Daca nu puteti sa stati in sezut sau in picioare timp de cel putin 30 minute.
- Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti o concentratie mica de calciu in sange.
- Daca credeti ca oricare dintre aceste situatii este valabila in cazul dumneavoastra, nu luati comprimatele. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul si urmati-le sfatul.

Atentionari si precautii
Este important sa-i spuneti medicului dumneavoastra, inainte de a lua Acid alendronic Aurobindo daca
- aveti probleme cu rinichii.
- aveti dificultati la inghitire sau probleme digestive.
- vi s-a spus ca aveti o concentratie mica a calciului in sange.
- medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti esofag Barrett (o afectiune asociata cu modificari la nivelul celulelor care alcatuiesc mucoasa portiunii inferioare a esofagului).
- aveti probleme cu dantura, afectiuni ale gingiilor; aveti planificata o extractie dentara sau daca nu efectuati controale stomatologice de rutina.
- aveti cancer.
- urmati un tratament cu chimioterapice sau radioterapie.
- luati steroizi (cum este prednisonul sau dexametazona).
- sunteti sau ati fost un fumator (deoarece acest lucru poate creste riscul de probleme dentare)..
Este posibil sa vi se recomande sa efectuati un control stomatologic inainte de a incepe tratamentul cu Acid alendronic Aurobindo. Trebuie sa efectuati controale stomatologice de rutina pe durata tratamentului si trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau stomatologului daca prezentati orice problema la nivelul cavitatii bucale sau dintilor, cum este pierderea unui dinte, durere sau inflamatie Este important sa se mentina o buna igiena orala atunci cand sunt tratati cu Acid alendronic Aurobindo.
Pot sa apara iritatie, inflamatie sau ulceratie a esofagului (esofagul - tubul care uneste gura cu stomacul), adesea insotita de simptome de durere in piept, arsuri in capul pieptului sau dificultate ori durere la inghitire, in special daca pacientii nu iau comprimatul cu un pahar plin cu apa si/sau daca se aseaza in pozitie culcat mai devreme de 30 minute dupa administrarea Acid alendronic Aurobindo. Aceste reactii adverse se pot agrava daca pacientii continua sa ia Acid alendronic Aurobindo dupa aparitia acestor simptome.

Acid alendronic Aurobindo impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati,ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Este posibil ca suplimentele de calciu, antiacidele si unele medicamente administrate pe cale orala sa influenteze absorbtia Acid alendronic Aurobindo daca sunt administrate in acelasi timp. Ca urmare, este important sa respectati recomandarile cuprinse la punctul 3 „Cum sa luati Acid alendronic Aurobindo”.
Anumite medicamente recomandate pentru reumatism sau impotriva durerii, numite AINS (de exemplu acid acetilsalicilic sau ibuprofen), atunci cand sunt utilizate pe perioade lungi de timp, pot provoca iritatii la nivelul tractului digestiv. Prin urmare, se recomanda prudenta cand aceste medicamente sunt luate in acelasi timp cu Acid alendronic Aurobindo.
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.

Utilizarea Acid alendronic impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Este posibil ca alimentele si bauturile (inclusiv apa minerala) sa scada eficacitatea Acid alendronic
Aurobindo daca sunt administrate in acelasi timp. Ca urmare, este important sa respectati recomandarile
cuprinse la punctul 3 „Cum sa luati Acid alendronic Aurobindo”.

Copii si adolescenti
Acid alendronic Aurobindo nu trebuie administrat la copii si adolescenti.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Acid alendronic Aurobindo este indicat pentru administrare doar la femeile aflate in perioada de postmenopauza. Nu trebuie sa luati Acid alendronic Aurobindo daca sunteti gravida sau credeti ca ati putea fi gravida sau daca alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu Acid alendronic Aurobindo au fost raportate reactii adverse (incluzand vedere incetosata, ameteli si dureri severe ale oaselor, muschilor sau articulatiilor) care va pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Raspunsurile individuale la Acid alendronic Aurobindo pot varia (vezi punctul 4 “Reactii adverse posibile”).

3. Cum sa luati Acid alendronic Aurobindo
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra . Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Urmati cu atentie aceste instructiuni pentru a va asigura ca tratamentul cu Acid alendronic Aurobindo este eficient.

Este foarte important sa respectati instructiunile de la subpunctele 1), 2), 3),4) si 5) pentru a facilita ca fiecare comprimat de Acid alendronic Aurobindo sa ajunga rapid in stomac si sa reduceti riscul de aparitia a iritatiei esofagului (esofagul - tubul care face legatura intre gura si stomac).
1) Dimineata, dupa trezire, inainte de a consuma orice aliment sau bautura sau de a lua orice medicament, inghititi comprimatul de Acid alendronic Aurobindo 10 mg intreg, obligatoriu cu un pahar plin cu apa plata (nu mai putin de 200 ml).
- Nu luati comprimatul cu apa minerala sau carbogazoasa.
- Nu luati comprimatul cu cafea sau ceai.
- Nu luati comprimatul cu suc sau lapte.
Nu zdrobiti sau mestecati comprimatul si nu lasati comprimatul sa se dizolve in gura.
2) Dupa ce ati inghitit comprimatul de Acid alendronic Aurobindo, nu va intindeti la orizontala – stati in pozitie verticala (in sezut sau in picioare sau mergeti) timp de cel putin 30 minute dupa ce ati inghitit comprimatul. Va puteti aseza la orizontala dupa ce ati consumat primele alimente in ziua respectiva.
3) Nu luati comprimatul de acid alendronic seara inainte de culcare sau dimineata inainte de a va da jos din pat.
4) Daca prezentati dificultati sau durere la inghitire, durere in piept sau arsuri in capul pieptului nou aparute sau agravate, intrerupeti administrarea Acid alendronic Aurobindo si adresati-va medicului dumneavoastra.
5) Dupa ce ati inghitit comprimatul, asteptati cel putin 30 minute inainte de a consuma primele alimente sau bauturi in ziua respectiva sau inainte de administrarea altor medicamente, incluzand antiacide, suplimente de calciu si vitamine. Acid Alendronic aurobindo este eficace numai daca este administrat pe stomacul gol.
Trebuie sa luati Acid alendronic Aurobindo exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Este important sa continuati sa luati Acid alendronic Aurobindo atat timp cat medicul dumneavoastra va prescrie medicamentul

Doza recomandata este de
- pentru tratamentul osteoporozei la barbati si femei aflate in perioada de postmenopauza, doza uzuala este de 10 mg o data pe zi.
- pentru tratamentul si prevenirea osteoporozei induse de corticosteroizi la femeile aflate in perioada de postmenopauza, care nu utilizeaza terapie de substitutie hormonala (TSH) cu un estrogen, doza uzuala este de 10 mg o data pe zi.

Pacienti varstnici
Nu este necesara modificarea dozelor la pacientii varstnici.

Daca aveti probleme cu rinichii
Acid alendronic Aurobindo nu trebuie utilizat la pacientii cu afectiuni severe ale rinichilor.

Daca luati mai mult decat trebuie din Acid alendronic Aurobindo
Daca luati din greseala prea multe comprimate, beti un pahar plin cu lapte si adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Nu va provocati varsaturi si nu va asezati in pozitie culcat.

Daca uitati sa luati Acid alendronic Aurobindo
Luati Acid alendronic Aurobindo o data pe zi, asa cum vi s-a recomandat. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Urmati schema de administrare obisnuita de un comprimat pe zi.

Daca incetati sa luati Acid alendronic Aurobindo
Este important sa continuati sa luati Acid alendronic Aurobindo atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra. Acid alendronic Aurobindo va poate trata osteoporoza numai daca utilizati continuu comprimatele.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca aveti urmatoarele simptome. Acestea pot fi grave si s-ar putea sa aveti nevoie de ingrijire medicala imediata.
- reactii severe la nivelul pielii, mucoaselor din interiorul gurii sau la nivelul ochilor, nasului si organelor genitale. Nu mai continuati sa luati acest medicament si adresati-va medicului dumneavoastra imediat daca aveti astfel de simptome

Reactii adverse frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
- dureri la nivelul oaselor, muschilor si/sau articulatiilor, care sunt uneori severe.

Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- arsuri in capul pieptului; dificultati la inghitire; durere la inghitire; ulceratii ale esofagului (esofagul
- tubul care face legatura intre gura si stomac), care pot cauza dureri in piept, arsuri in capul pieptului sau dificultate sau durere la inghitire.
- umflare a articulatiilor.
- durere abdominala; disconfort gastric sau ragait dupa masa; constipatie; senzatie de preaplin sau de balonare la nivelul stomacului; diaree; vanturi; cadere excesiva a parului; mancarime.
- durere de cap; ameteli.
- oboseala, umflare a mainilor sau picioarelor.

Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- greata; varsaturi.
- iritatie sau inflamatie a esofagului (esofagul - tubul care face legatura intre gura si stomac) sau stomacului.
- scaune de culoare neagra sau cu „aspect de pacura”.
- vedere incetosata, durere sau inrosire a ochilor.
- eruptii trecatoare pe piele; inrosire a pielii.
- simptome trecatoare, asemanatoare gripei, cum sunt dureri musculare, stare generala de rau si insotite uneori de febra, de regula la inceputul tratamentului.
- tulburari ale gustului.

Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
- reactii alergice cum sunt urticarie, umflare a fetei, buzelor, limbii si/sau gatului, care poate cauza dificultati la respiratie sau inghitire.
- simptome determinate de concentratia redusa de calciu in sange, incluzand crampe sau spasme musculare si/sau senzatie de furnicaturi la nivelul degetelor sau in jurul gurii.
- ulcer la nivelul stomacului (uneori sever sau cu sangerare).
- ingustare a esofagului (esofagul - tubul care face legatura intre gura si stomac).
- agravare a eruptiilor dupa expunerea la soare; reactii severe pe piele.
- durere la nivelul cavitatii bucale si/sau maxilarului, inflamatie sau leziuni in interiorul gurii, senzatie de amorteala sau de greutate la nivelul maxilarului, sau pierderea unui dinte. Acestea pot fi semnele distrugerii maxilarului (osteonecroza), asociata in general cu vindecare intarziata si infectii, adesea aparute dupa o extractie dentara. Adresati-va medicului dumneavoastra sau stomatologului daca prezentati astfel de simptome.
- Rareori poate sa apara fractura neobisnuita a femurului, in special la pacientii care urmeaza un tratament de lunga durata pentru osteoporoza. Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapsei, soldului sau la nivel inghinal deoarece acest lucru poate fi un semn precoce al unei posibile fracturi de femur.
- ulcere la nivelul gurii atunci cand comprimatele au fost mestecate sau supte.

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului cat mai curand posibil despre aceste simptome sau despre orice simptome neobisnuite.
Va poate fi de folos sa va notati simptomele pe care le prezentati, cand incep acestea si cat timp au durat.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Acid alendronic Aurobindo
Nu lasati la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Acid alendronic Aurobindo
- Substanta activa este acidul alendronic. Fiecare comprimat contine acid alendronic 10 mg (echivalent cu alendronat de sodiu trihidrat 13,052 mg).
- Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, amidon de porumb, amidonglicolat de sodiu (Tip A), Povidona (K 30) si stearat de magneziu.

Cum arata Acid alendronic Aurobindo si continutul ambalajului
Comprimate nefilmate rotunde, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba, marcate cu „F” pe una dintre fete si cu „18” pe cealalta fata. Comprimatele au diametrul de 5 mm.
Comprimate sunt disponibile in cutii cu blistere din PVC-Aclar/Aluminiu si flacoane din PEID.

Marimi de ambalaj:
Cutie cu blistere din PVC-Aclar/Aluminiu: 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 84, 90, 98, 100, 112, 140 si 250 comprimate.
Cutie cu flacon din PEID: 30, 50, 100, 250 si 1000 comprimate
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Aurobindo Pharma (Malta) Limited
Vault 14, Level 2, Valletta Waterfront
Floriana FRN 1913
Malta

Fabricantul
APL Swift Services (Malta) Limited
HF26, Hal Far Industrial Estate 8
Hal Far, Birzebbugia, BBG 3000
Malta

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Danemarca Alendronat “Aurobindo”
Finlanda Alendronat Aurobindo 10 mg tabletit
Italia: Acido Alendronico Aurobindo 10 mg compresse
Malta Alendronic Acid 10 mg tablets
Olanda: Alendroninezuur Aurobindo 10 mg, tabletten
Polonia: Alendronat Aurobindo
Romania: Acid alendronic Aurobindo 10 mg comprimate
Spania: Acido Alendrónico Aurobindo 10 mg comprimidos EFG
Suedia Alendronat Aurobindo 10 mg tabletter
Marea Britanie: Alendronic Acid 10 mg tablets

Acest prospect a fost revizuit in Noiembrie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Administrare 4 Bones
Buna ziua, Am fost diagnosticata cu osteoporoza avansata pe coloana vertebrala si mi s-a recomand ...
Fosavance
Cu cat timp inainte trebuie sa intrerup Fosavance( osteoporoza 1 pastila pe saptamana) pt o extracti ...
Artilane sau Alfacalcidolum?
Am 59 ani.am osteopenie.medicul ortoped mi-a indicat ARTILANE 3 LUNI iar medicul de familie mi-a pre ...
↳ Buna ziua! Medicul de familie v-a scris reteta pentru ceea ce se putea prescrie pe reteta (compensata) pentru acest diagnostic. ArtiLane este indicat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Marirea sanilor
Buna ziua, am 59 de ani si doresc sa-mi maresc sanii daca s-ar putea face aceasta cu un produs natur ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa aplicati zilnic pe sani si decolteu, prin masaj usor, Breast Up Cream, timp de cel putin 2 luni. Daca nu suferiti de hiper ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Osteoporoza
Bună ziua! Pentru dureri de oase ,mușchi, articulații, pot lua ProHumano+? Mul5 ...
Osteoporoza
Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca produsul Osteo detix ajuta la osteoporoza grava? Va multumesc! ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa acid alendronic?
Alte medicamnete care au acid alendronic:
- Acid alendronic/Colecalciferol Teva
- Vantavo

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...