Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Albumina Umana Grifols 20%

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Albumina Umana Grifols 20%

Prospect - Albumina Umana Grifols 20%


NU comercializăm Albumina Umana Grifols 20%!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Albumina Umana Grifols 20%    DCI: albumina umana


  Produs complementar recomandat
Refacerea si mentinerea volumului sanguin circulant acolo unde deficienta de volum a fost demonstrata si este recomandata utilizarea unui coloid.
- solutie perfuzabila -

Compozitie
100 mililitri solutie perfuzabila contin 20 g albumina umana si excipienti: caprilat de sodiu, N-acetiltriptofanat de sodiu, apa pentru preparate injectabile.
Solutia contine intre 130-160 mmol/l de sodiu si nu mai mult de 2 mmol/l de potasiu si are un continut in aluminiu:< 200 ?g/l.
Albumina umana Grifols 20% are un efect hiperoncotic.

Grupa farmacoterapeutica
Substituenti de sange si fractiuni proteice plasmatice.

Indicatii terapeutice
Refacerea si mentinerea volumului sanguin circulant acolo unde deficienta de volum a fost demonstrata si este recomandata utilizarea unui coloid.
Alegerea albuminei in detrimentul altui coloid artificial depinde de situatia clinica particulara a pacientului, pe baza recomandarilor oficiale, conform ghidurilor clinice.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la albumina sau la oricare dintre excipienti

Precautii
Daca apar reactii alergice de tip anafilactic perfuzia trebuie imediat intrerupta si trebuie instituit tratamentul corespunzator. In tratamentul socului trebuie aplicate standardele medicale de rutina pentru tratamentul acestuia.
Albumina umana trebuie utilizata cu precautie in cazul in care hipervolemia si consecintele ei sau hemodilutia ar putea reprezenta un risc deosebit pentru pacient:
- insuficienta cardiaca decompensata;
- hipertensiune arteriala;
- varice esofagiene;
- edem pulmonar;
- diateza hemoragica;
- anemie severa;
- anurie renala sau post-renala.

Efectul coloid osmotic al albuminei umane 20% este de aproximativ 4 ori mai mare decat cel al plasmei sanguine. De aceea, cand albumina concentrata este administrata, trebuie luate masuri pentru asigurarea hidratarii adecvate a pacientului. Pacientii trebuie monitorizati cu atentie pentru prevenirea supraincarcarii circulatorii si hiperhidratarii.
Solutiile de albumina umana 20% au un continut scazut in electroliti comparativ cu solutiile de albumina 4-5%. Cand se administreaza albumina, trebuie monitorizat echilibrul electrolitic (vezi paragraful 4.2.) si urmati pasii necesari pentru refacerea sau mentinerea balantei electrolitice.
Solutia pefuzabila nu va fi diluata cu apa pentru preparate injectabile datorita riscului de hemoliza in recipient.

Daca este necesara substituirea unor volume circulante mari, sunt necesare controlul coagularii si al hematocritului. Trebuie avuta in vedere asigurarea unei substituiri adecvate a celorlalti constituenti sanguini (factori de coagulare, electroliti, plachete, concentrat eritrocitar).
Hipervolemia poate aparea daca doza si debitul perfuziei nu sunt ajustate la situatia circulatorie a pacientului (vezi paragraful 4.9.). La primele semne clinice de supraincarcare cardiovasculara (cefalee, dispnee, turgescenta venei jugulare) sau crestere a tensiunii arteriale, hipertensiune pulmonara si edem pulmonar, perfuzia trebuie oprita imediat.

Siguranta virala
Cand sunt administrate produse medicinale preparate din sange uman sau plasma, nu se pot exclude bolile infectioase datorate transmiterii agentilor microbieni. Acest lucru este valabil si pentru agentii patogeni de natura necunoscuta. Riscul transmiterii agentilor infectiosi este redus de:
- selectia donatorilor printr-un interviu medical si prin tinerea evidentei donarilor individuale si a rezervelor de plasma in ce priveste AgHbs si anticorpi anti-HIV si HCV.
- testarea rezervelor de plasma privitor la materialul genomic al HCV si pentru markeri infectiosi.
- includerea in procesul de productie a procedurilor validate de inactivare/indepartare virala.
Procedurile de inactivare/indepartare virala sunt considerate eficace pentru virusurile incapsulate cum sunt HIV, VHB si VHC. Aceste proceduri pot avea valoare limitata fata de virusurile neincapsulate cum ar fi virusul hepatitei A sau parvovirusul B-19 si alti agenti infectiosi transmisibili.
Albumina umana Grifols 20% este produsa in conformitate cu specificatiile Farmacopeei Europene prin proceduri bine stabilite si are un profil de siguranta virala foarte bun.

In interesul pacientului, se recomanda ca, oricand e posibil, de fiecare data cand se administreaza albumina umana Grifols 20%, sa se inregistreze numele si numarul lotului produsului respectiv.

Interactiuni
Nu se cunosc interactiuni specifice ale albuminei umane cu alte produse medicamentoase.

Atentionari speciale
Sarcina si alaptarea
Siguranta utilizarii albuminei umane Grifols 20% in timpul sarcinii nu a fost stabilita in studii clinice controlate. Oricum, experienta clinica cu albumina sugereaza ca nu sunt de asteptat efecte daunatoare in timpul sarcinii sau asupra fatului si a nou-nascutului.
Nu s-au realizat studii pe reproducerea la animale cu albumina umana Grifols 20%.
Studiile experimentale pe animale sunt insuficiente pentru evaluarea sigurantei legate de reproducere, dezvoltarea embrionului sau a fetusului, cursul sarcinii si dezvoltarea peri- si post- natala.
Oricum, albumina umana este un constituent normal al sangelui uman.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu s-au observat efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Concentratia preparatului cu albumina, doza recomandata si debitul perfuziei trebuie ajustate la cerintele individuale (greutate, severitatea traumatismului sau a bolii, pierderile de lichide si proteine) ale pacientului.

Doza recomandata trebuie stabilita in urma masurarii volumului circulant si nu prin determinarea nivelului albuminelor din plasma.
In cazurile in care se impune administrarea albuminei umane este necesara monitorizarea:
- tensiune arteriala si puls;
- presiune venoasa centrala;
- presiune arteriala pulmonara;
- debitul urinar, sumar de urina;
- concentratiile plasmatice de electroliti;
- hematocrit si concentratie de hemoglobina.
Acest produs poate fi administrat la prematuri sau pacienti dializati.

Metoda de administrare
Albumina umana Grifols 20% poate fi administrata direct pe cale intravenoasa sau poate fi de asemenea diluata intr-o solutie izotona (glucoza 5% sau clorura de sodiu 0,9%).
Debitul perfuziei trebuie ajustat in concordanta cu circumstantele individuale si cu indicatiile terapeutice.

In transferul de plasma debitul perfuziei trebuie ajustat in concordanta cu debitul extragerii.
Daca se administreaza volume mari, produsul trebuie incalzit la temperatura camerei sau a corpului inainte de utilizare.
Solutia trebuie sa fie clara sau usor opalescenta. A nu se utiliza solutii neclare sau care prezinta depozite. Aceasta poate indica faptul ca solutia este instabila sau ca solutia a devenit contaminata.
O data ce flaconul a fost deschis continutul trebuie utilizat imediat.
Orice solutie neutilizata trebuie aruncata, chiar daca a a fost refrigerata. Orice produs neutilizat trebuie scos din uz in conformitate cu normele locale.

Reactii adverse
Rareori au fost raportate reactii adverse usoare ca inrosirea pielii, urticarie, febra si greata. Aceste reactii dispar rapid in mod normal, cand debitul perfuziei este micsorat sau perfuzia este oprita.
Foarte rar, pot sa apara reactii severe cum ar fi socul. In aceste cazuri, perfuzia trebuie oprita si trebuie initiat un tratament corespunzator.
Pentru informatii de siguranta virala vezi capitolul ‘’Precautii’’.
Daca apar orice reactii adverse, care nu sunt incluse in acest paragraf, informati medicul sau farmacistul.

Supradozaj
Supradozajul (doze prea mari sau o rata crescuta de perfuzare) poate determina hipervolemie.
La primele semne clinice de supraincarcare cardiovasculara (cefalee, dispnee, congestia venei jugulare) sau de crestere a tensiunii arteriale, hipertensiune pulmonara si edem pulmonar, perfuzia trebuie oprita imediat si parametrii hemodinamici ai pacientului monitorizati cu atentie.

Instructiuni privind pregatirea produsului medicamentos in vederea administrarii si manipularea sa
Albumina umana poate fi direct administrata pe cale intravenoasa sau poate fi de asemenea diluata intr-o solutie izotona (exemplu glucoza 5% sau clorura de sodiu 0,9%).
Solutiile de albumina nu trebuie diluate cu apa pentru preparate injectabile, deoarece aceasta poate cauza hemoliza in recipiente.
Daca se administreaza volume mari, produsul trebuie incalzit la temperatura camerei sau a corpului inainte de utilizare.
Solutia trebuie sa fie clara sau usor opalescenta. A nu se utiliza solutii neclare sau care prezinta depozite. Aceasta poate indica faptul ca solutia este instabila sau ca solutia este contaminata.
O data ce flaconul a fost deschis, continutul sau trebuie utilizat imediat.
Orice solutie neutilizata trebuie scoasa din uz, chiar daca a fost refrigerata. Orice produs neutilizat trebuie scos din uz in conformitate cu normele locale.

Pastrare
A se pastra la temperaturi intre 2-8 grade C, in refrigerator. A nu se congela.
A nu se utiliza dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Ambalaj
Cutie cu un flacon din sticla incolora continand a 50 ml solutie perfuzabila.
Cutie cu un flacon din sticla incolora continand a 100 ml solutie perfuzabila.

Producator
INSTITUTO GRIFOLS S.A.,
Poligon Industrial Levant, Can Guasch 2, 08150 Parets Del Valles, Barcelona, Spania

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
INSTITUTO GRIFOLS S.A.,
Poligon Industrial Levant, Can Guasch 2, 08150 Parets Del Valles, Barcelona, Spania

Data ultimei verificari a prospectului
Noiembrie 2006


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

infectie cu microplasma ureaplasma
pot lua acest antibiotic si fara prescriptia medicului ???daca cred ca am o infectie cu ureaplasma m ...
Toxoplasmoza si toxocara
Buna ziua. Ma numesc Ioana,am 65 ani, si mi au iesit toxocara si toxoptoxoplasma prezente.Toxoplasm ...
↳ Buna ziua! Adresati-va medicului de familie pentru ca veti avea nevoie de reteta pentru orice tratament. Este posibil sa vi se recomande albendazol p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Mycoplasma
Buna ziua! Acum 6 luni am iesit pozitivă la Mycoplasma hominis, valori de referinta: >=10.000 C ...
↳ Buna ziua! Nu exista studii efectuate in privinta infectiei cu Mycoplasma hominis, puteti sa incercati acest tratament (Biomicin Urinar) cu administ ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
De ce nu poate fi administrat 5htp la celiaci?
De ce nu poate fi administrat 5htp la celiaci? (Pe eticheta scrie ca e fara gluten, dar la contraind ...
↳ Buna ziua! Studii stiintifice efectuate la pacientii cu boala celiaca au aratat ca acestia au numarul de celule cu enterocromafina (sau celule argent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectie cu ureea plasma
Bună ziua, sunt gravida în 18 săptămâni, în urma analizelor am depistat o infecț ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...