Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Bisoprolol LPH

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Bisoprolol LPH

Prospect - Bisoprolol LPH


NU comercializăm Bisoprolol LPH !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Bisoprolol LPH    DCI: Fumarat de bisoprolol


  Produs complementar recomandat
Bisoprololul poate fi folosit in tratamentul anginei pectorale (dureri in piept determinate de blocarea arterelor care aduc sange la muschiului inimii) sau hipertensiune arteriala (tensiune arteriala mare).

Disponibil in variantele:
Bisoprolol LPH 5 mg comprimate

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Bisoprolol LPH si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Bisoprolol LPH
3. Cum sa luati Bisoprolol LPH
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Bisoprolol LPH
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Bisoprolol LPH si pentru ce se utilizeaza
Bisoprolol LPH apartine unei clase de medicamente denumite beta-blocante. Aceste medicamente protejeaza inima de un efort prea mare, ceea ce face ca inima sa fie mai relaxata si reduce tensiunea arteriala.
Bisoprololul poate fi folosit in tratamentul anginei pectorale (dureri in piept determinate de blocarea arterelor care aduc sange la muschiului inimii) sau hipertensiune arteriala (tensiune arteriala mare).

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Bisoprolol LPH
Nu luati Bisoprolol LPH daca:
• sunteti alergic la bisoprolol fumarat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct.6).
• ati avut vreodata respiratie suieratoare sau astm bronsic sever, deoarece va poate afecta respiratia;
• aveti frecventa cardiaca scazuta sau bataile inimii sunt neregulate, din cauza unor afectiuni ale muschiului inimii. Intrebati medicul daca nu sunteti sigur.
• aveti o tensiune arteriala foarte mica ce poate face sa va simtiti ametit cand va ridicati in picioare;
• aveti probleme grave ale circulatiei sangelui (care pot face ca degetele de la maini si de la picioare sa amorteasca, sa devina palide sau sa se invineteasca);
• aveti insuficienta cardiaca, aparuta recent sau care s-a agravat recent, sau sunteti sub tratament perfuzabil pentru soc cardiogen aparut din cauza insuficientei cardiace acute;
• aveti o afectiune in care exista o acumulare de acid in organism cunoscuta sub denumirea acidoza metabolica.
Medicul dumneavoastra va va spune ce sa faceti in acest caz.
• aveti o tumora la nivelul glandelor suprarenale cunoscuta sub numele de feocromocitom si pentru care nu luati tratament.
Spuneti medicului dumneavoastra daca nu sunteti sigur de oricare din afirmatiile de mai sus.

Atentionari si precautii
Inainte sa luati Bisoprolol LPH adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului, in special daca:
• aveti probleme la nivelul ficatului sau rinichilor;
• aveti insuficienta cardiaca ce poate determina senzatia de lipsa de aer si umflarea gleznelor;
• luati medicamente pentru reducerea valorilor crescute ale zaharului din sange (diabet zaharat).

Medicamentul poate masca simptomele care apar in cazul nivelelor scazute de zahar in sange.
• aveti (sau ati avut) psoriazis (o afectiune recurenta la nivelul pielii care implica descuamare si eruptii cutanate uscate);
• va aflati in tratament pentru reactii de hipersensibilitate (alergii). Bisoprolol LPH poate creste hipersensibilitatea la substantele la care sunteti alergic si creste severitatea reactiilor de hipersensibilitate. Un tratament cu adrenalina (un hormon secretat la nivelul medularei glandei suprarenale folosit cateodata in tratamentul reactiilor de hipersensibilitate) poate sa nu aiba intotdeauna rezultatul dorit. Pentru acest tratament poate fi necesara o doza mai mare de adrenalina (epinefrina);
• sunteti in tratament pentru feocromocitom (o tumora la nivelul glandei suprarenale);
• aveti probleme cu tiroida. Medicamentul poate masca simptomele unei tiroide prea active.
• aveti respiratie suieratoare sau dificultati la respiratie (astm bronsic);
• tineti post alimentar pentru alimentele solide;
• aveti o afectiune a inimii denumita bloc atrio-ventricular de gradul 1 care determina inima sa
bata mai rar si neregulat;
• aveti angina Prinzmetal ce reprezinta un tip de durere in piept care poate sa apara in timp ce sunteti in repaus si este determinata de spasmul arterelor coronare care alimenteaza muschiul inimii;
• aveti orice probleme cu circulatia la maini si la picioare;
• va adresati unui medic, mergeti la spital sau la stomatolog pentru interventii chirurgicale care implica anestezie; in acest caz spuneti medicului ce tratament urmati.
Acest medicament contine o substanta activa care poate determina pozitivarea testelor antidoping efectuate la sportivi.

Bisoprolol LPH impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. In special, este important sa mentionati oricare din medicamentele urmatoare deoarece actiunea lor poate fi afectata:
• medicamente folosite pentru controlul tensiunii arteriale sau medicamentele folosite in tratamentul afectiunilor inimii, cum sunt: adrenalina, amlodipina, amiodarona, bepridil, clonidina, diltiazem, disopiramida, digoxina, dobutamina, flecainida, isoprenalina, lanoxin, lidocaina, metildopa, moxonidina, nifedipina, noradrenalina, propafenona, chinidina, rilmenidina, tacrina, verapamil, si alte medicamente beta-blocante;
• medicamente pentru tratamentul depresiei si tulburarilor mintale cum sunt antidepresivele triciclice, fenotiazinele, inhibitorii de monoaminoxidaza si barbituricele;
• medicamente folosite ca anestezice in timpul operatiilor si substante de contrast iodate folosite in special in efectuarea radiografiilor;
• medicamente antiinflamatoare cunoscute ca AINS de exemplu: ibuprofen, naproxen;
• medicamente pentru tratamentul:
- malariei, de exemplu meflochina, si
- migrenei, de exemplu ergotamina;
• medicamente utilizate in controlul diabetului zaharat;
• medicamente pentru astm bronsic, nas infundat sau anumite afectiuni ale ochilor cum este glaucomul (cresterea presiunii in ochi) sau dilatarea (largirea) pupilei;
• medicamente cunoscute sub numele de corticosteroizi folositi in tratamentul inflamatiilor articulatiilor si organelor.

Toate aceste medicamente pot influenta tensiunea arteriala si/sau functia inimii.
Bisoprolol LPH poate influenta nivelul zaharului din sange daca este administrat impreuna cu medicamentele folosite pentru controlul diabetului zaharat.

Bisoprolol LPH impreuna cu alimente si bauturi
Bisoprolol LPH poate fi luat cu sau fara alimente. Comprimatele trebuie inghitite intregi cu un pahar cu apa.
Senzatiile de ameteala si de lesin care pot fi determinate de Bisoprolol LPH se pot agrava in cazul in care consumati alcool. Daca vi se intampla acest lucru, trebuie sa evitati consumul de alcool.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Bisoprolol LPH poate fi nociv in sarcina si/sau pentru fat. Exista un risc crescut de nastere prematura, avort spontan, nivel scazut de zahar in sange si frecventa cardiaca redusa la copil. De asemenea, poate fi afectata cresterea la copil. De aceea, Bisoprolol LPH nu trebuie administrat in timpul sarcinii decat daca este absolut necesar. Medicul dumneavoastra va lua aceasta decizie.
Nu se cunoste daca bisoprololul este excretat in laptele matern si de aceea nu se recomanda administrarea in timpul alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament va poate face sa va simtiti obosit, somnolent sau sa aveti ameteli. Daca observati aparitia acestor reactii adverse, nu conduceti vehicule si/sau nu folositi utilaje. Aceste reactii adverse apar in special la inceputul tratamentului, in cazul modificarii tratamentului si in combinatie cu alcoolul.

Bisoprolol LPHcontine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luati Bisoprolol LPH
• Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
• Comprimatele trebuie luate dimineata, intregi, cu un pahar cu apa.
• Medicul dumneavoastra va va spune doza corecta in cazul dumneavoastra si va incepe cu cea mai mica doza (5 mg). Doza uzuala este de 10 mg o data pe zi, cu un maxim recomandat de 20 mg. Comprimatele trebuie luate in acelasi moment al zilei.

Pacienti cu afectare a rinichilor
Pacientii cu insuficienta renala severa nu trebuie sa depaseasca 10 mg bisoprolol o data pe zi. Va rugam discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

Pacienti cu afectare a ficatului
Pacientii cu insuficienta hepatica severa nu trebuie sa depaseasca doza zilnica de 10 mg . Va rugam discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

Utilizarea la copii si adolescenti
Deoarece nu exista experienta cu acest medicament la copii sub 12 ani si adolescenti, nu se recomanda administrarea la aceste grupe de varsta.

Daca luati mai mult Bisoprolol LPHdecat trebuie
Daca accidental ati luati mai mult decat doza prescrisa, spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Luati cu dumneavoastra comprimatele ramase sau acest prospect astfel ca personalul medical sa stie exact ce ati luat.
Simptomele de supradozaj pot sa includa ameteala, senzatie de lesin, oboseala, senzatie de lipsa de aer si/sau respiratie suieratoare. De asemenea, poate sa apara scaderea ritmului inimii, scaderea tensiunii arteriale, actiune insuficienta a inimii si un nivel scazut al zaharului in sange (care poate determina senzatie de foame, transpiratii si palpitatii).

Daca uitati sa luati Bisoprolol LPH
Daca uitati sa luati un comprimat, luati-l imediat ce v-ati adus aminte daca au trecut mai putin de 12 ore de la ora obisnuita de administrare.
Daca au trecut mai mult de 12 ore de la ora obisnuita, nu luati comprimatul uitat, dar luati doza urmatoare la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Bisoprolol LPH
Tratamentul cu Bisoprolol LPH nu trebuie intrerupt brusc, in special daca ati avut angina sau infarct miocardic. Daca opriti brusc utilizarea Bisoprolol LPH, afectiunea dumneavoastra se poate agrava sau tensiunea arteriala poate creste din nou. Trebuie intrerupt gradat tratamentul pe o perioada de 1 sau 2 saptamani, dupa sfatul medicului dumneavoastra.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In timp ce luati acest medicament, este posibil sa apara urmatoarele reactii adverse. Daca acestea apar,
spuneti medicului dumneavoastra:

Reactii adverse frecvente (mai mult de 1 din 100 de pacienti, dar mai putin de 1 din 10 pacienti)
- oboseala, ameteala, dureri de cap (in special la inceputul tratamentului; acestea sunt in general usoare si frecvent dispar in 1-2 saptamani);
- senzatie de raceala sau amorteala la nivelul extremitatilor (degete de la maini sau de la picioare, urechi si nas); mai frecvent apar dureri asemanatoare crampelor musculare la nivelul picioarelor in timpul mersului;
- greata, varsaturi;
- diaree;
- dureri abdominale;
- constipatie;
- senzatie de lesin, in special la ridicarea brusca in picioare datorita scaderii tensiunii arteriale.

Reactii adverse mai putin frecvente (mai mult de 1 din 1000 de pacienti, dar mai putin de 1 din 100 de pacienti)
- tulburari ale somnului;
- depresie;
- batai rare si neregulate ale inimii;
- agravarea insuficientei cardiace;
- pacientii cu astm bronsic sau istoric de afectiuni respiratorii pot avea dificultati la respiratie;
- slabiciune musculara, crampe si dureri ale articulatiilor.

Reactii adverse rare (mai mult de 1 din 10000 de pacienti, dar mai putin de 1 din 1000 de pacienti)
- cosmaruri;
- halucinatii;
- lesin;
- afectarea auzului;
- inflamarea mucoasei nasului, determinand rinoree (secretie nazala) cu iritatii;
- reactii alergice (senzatie de mancarime, inrosirea fetei, eruptie trecatoare pe piele);
- uscaciune a ochilor ca urmare a scaderii cantitatii de lacrimi (care poate determina probleme daca utilizati lentile de contact);
- inflamatia ficatului (hepatita), determinand dureri abdominale, pierderea poftei de mancare si cateodata icter cu colorarea in galben a albului ochilor si a pielii, si urina inchisa la culoare;
- nivel scazut de zahar in sange, care poate determina senzatie de slabiciune, transpiratii sau tremuraturi;
- modificari ale testelor de sange ale functiei ficatului si cresterea grasimilor din sange;
- reducerea performantei sexuale (tulburari ale potentei).

Reactii adverse foarte rare (mai putin de 1 din 10000 de pacienti)
- acest medicament poate agrava o afectiune a pielii denumita psoriazis sau poate determina eruptii asemanatoare (piele uscata, cu cruste si iritatii) si caderea parului;
- senzatie de mancarime sau inrosirea ochilor (conjunctivita).

La pacientii cu insuficienta cardiaca preexistenta pot, de asemenea, sa apara: frecventa cardiaca scazuta (foarte frecvent); agravarea insuficientei cardiace care determina dificultati la respiratie si oboseala (frecvent).

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Bisoprolol LPH
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 30° C.
Daca observati comprimate decolorate sau cu orice semne de deteriorare, nu utilizati Bisoprolol LPH si cereti sfatul farmacistului.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Bisoprolol LPH
- Substanta activa este fumarat de bisoprolol.
Fiecare comprimat de 5 mg contine fumarat de bisoprolol 5 mg.
Fiecare comprimat de 10 mg contine fumarat de bisoprolol 10 mg.
- Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu si crospovidona tip B.
Fiecare comprimat Bisoprolol LPH 5 mg contine, de asemenea, un colorant galben (care contine lactoza si oxid galben de fer (E 172)).
Fiecare comprimat Bisoprolol LPH 10 mg contine, de asemenea, un colorant bej (care contine lactoza, oxid galben de fer (E 172) si oxid rosu de fer (E 172)).

Cum arata Bisoprolol LPH si continutul ambalajului
Bisoprolol LPH 5 mg se prezinta sub forma de comprimate rotunde, convexe, de culoare galbendeschis, marmorate, cu diametrul de 7,5 mm, inscriptionate cu “BI” si „5” dispuse central de o parte si de cealalta a liniei mediane.
Bisoprolol LPH 10 mg se prezinta sub forma de comprimate rotunde, convexe, de culoare bej, marmorate, cu diametrul de 7,5 mm, inscriptionate cu „BI” si „10” dispuse central de o parte si de cealalta a liniei mediane.
Cutii cu blistere din PVC/PVdC/Al
Fiecare cutie contine 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60 sau 100 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Labormed Pharma S.A.
Bd. Theodor Pallady nr. 44B,
Sector 3, Bucuresti, Romania

Fabricantii
Niche Generics Limited
Unit 5, 151 Baldoyle Industrial Estate, Dublin 13,
Irlanda

Niche Generics Limited
1 Cam Centre, Wilbury Way Hitchin,
Hertfordshire SG4 0TW,
Marea Britanie

Chanelle Medical
Loughrey Co Galway,
Irlanda
Quality (Burnley) Limited
Walshaw Mill, Talbot Street, Briercliffe, Burnley
Lancashire BB10 2JY,
Marea Britanie

Farmalabor – Produtos Farmacęuticos S.A.
Zona Industrial de Condeixa-a-Nova,
3150-194 Condeixa-a-Nova,
Portugalia

Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Solicitare opinie
Cât de eficientă este utilizarea fără prescriptie medicală Neuromion pt femeie 7 ...
candida bucala?
Buna ziua! Pt. o angina virala in gat, medicul ORL-ist mi-a prescris o solutie ce continea tetracicl ...
Alternative la Magnerot
Buna ziua, mi s-a recomandat magnerot, dar nu pot lua din cauza ca eu nu pot inghiti pastile. Magnez ...
↳ Buna ziua! Magnerot contine o sare de magneziu numita orotat de magneziu si este indicat in prevenirea unor evenimente cardiace (infarct miocardic, n ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Durere in zona inimii sub sanul stang
Buna ziua!de vreo 4-5 ani am durere in zona inimii sub sanul stang,si de vreo 3luni mi sa accentuat ...
↳ Buna ziua! Descrierea dumneavoastra pare aunor crize de angina pectorala, dar daca doi medici au infirmati problemele cardiace, va recomand sa action ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Anginarea influenteaza imunitatea?
Buna ziua, sufar de: Lupus eritematos sistemic, transplant renal, hipercolesterolemie, hipertensiune ...
↳ Buna ziua! Nu se cunosc interactiunu ale acestei plante cu medicatia de sinteza, la fel cum nu s-au demonstrat efecte asupra sistemului imunitar. At ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa Fumarat de bisoprolol?
Alte medicamnete care au Fumarat de bisoprolol:
- Bisotens comprimate filmate
- Bisoblock comprimate
- Betapres capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...