Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Hetlioz capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Hetlioz capsule

Prospect - Hetlioz capsule


NU comercializăm Hetlioz capsule !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Hetlioz capsule    DCI: tasimelteon


  Produs complementar recomandat


39.95lei
Vezi detalii

Hetlioz se utilizeaza pentru tratarea tulburarilor ritmului nictemeral non-24 de ore (Non-24) la adultii nevazatori care nu percep lumina.
Ce este Hetlioz si pentru ce se utilizeaza?
Hetlioz se utilizeaza pentru tratarea tulburarilor ritmului nictemeral non-24 de ore (Non-24) la adultii nevazatori care nu percep lumina. Tulburarile ritmului nictemeral non-24 de ore (Non-24) reprezinta o afectiune care apare aproape in mod exclusiv la persoanele nevazatoare care nu percep lumina in cazul in care pacientii au un ritm al somnului care nu este sincronizat cu ciclul normal de zi si noapte si urmeaza deseori un ciclu mai lung decat cel standard, de 24 de ore. Prin urmare, pacientii adorm si se trezesc la ore neobisnuite.
Hetlioz contine substanta activa tasimelteon.

Din cauza numarului mic de pacienti cu tulburari ale ritmului nictemeral non-24 de ore (Non-24), aceasta este considerata o boala „rara”, iar Hetlioz a fost desemnat „medicament orfan” (un medicament folosit in boli rare) la 23 februarie 2011.

Cum se utilizeaza Hetlioz?
Hetlioz este disponibil sub forma de capsule (20 mg) si se poate obtine numai pe baza de reteta.
Hetlioz este destinat tratamentului de lunga durata. Doza recomandata este de o capsula pe zi, administrata cu o ora inainte de culcare, la aceeasi ora in fiecare seara. Hetlioz trebuie administrat fara alimente.

Cum actioneaza Hetlioz?
Un hormon denumit melatonina joaca un rol cheie in coordonarea ciclului nictemeral al corpului. La persoanele cu o perceptie normala a luminii si intunericului, melatonina se produce in timpul orelor de intuneric si produce somnul prin actionarea asupra receptorilor de melatonina aflati in anumite zone ale creierului. Substanta activa din Hetlioz, tasimelteon, actioneaza asupra acelorasi receptori ca si melatonina pentru a produce somnul si a regla ritmul somnului. Prin administrarea zilnica, la o ora potrivita, poate ajuta la reglarea ciclului nictemeral spre un program mai standard.

Ce beneficii a prezentat Hetlioz pe parcursul studiilor?
In cadrul a 2 studii principale, a fost dovedit faptul ca Hetlioz este eficient in ajutarea pacientilor sa se adapteze la programul standard de 24 de ore.
Primul studiu, care a implicat un total de 84 pacienti nevazatori care nu percep lumina cu tulburari de ritm nictemeral non-24 de ore, a comparat Hetlioz cu placebo (tratament inactiv). Masura principala a eficacitatii a fost procentul de pacienti care au fost capabili sa se adapteze la programul standard de 24 de ore, care a fost calculat analizand modul in care s-a modificat cantitatea de produsi de descompunere ai melatoninei in urina pacientului, pe parcursul timpului. 20% din pacientii care au primit Hetlioz (8 din 40) au fost capabili sa se adapteze la programul standard de 24 de ore dupa 1 luna de tratament, comparativ cu aproximativ 3% din pacientii care au primit placebo (1 din 38). S-au observat rezultate imbunatatite pe o subgrupa de pacienti, la 7 luni dupa tratament, aspect ce indica faptul ca la unii pacienti poate dura saptamani sau luni pana la inregistrarea unui raspuns.

In cadrul celui de-al doilea studiu, 57 de pacienti au primit mai intai Hetlioz timp de aproximativ 11 saptamani. Pacientilor care au fost capabili sa se adapteze la programul standard de 24 de ore (20 de pacienti in total) li s-a administrat ulterior Hetlioz sau placebo timp de inca 8 saptamani, pentru a studia cat de bine se pastreaza efectul Hetlioz. Dintre cei 10 pacienti care au ramas pe Hetlioz, la sfarsitul studiului 9 persoane au ramas in continuare adaptate la programul standard de 24 de ore, comparativ cu 2 din 10 pacienti care fusesera trecuti pe placebo.

Care sunt riscurile asociate cu Hetlioz?
Cele mai frecvente efecte secundare asociate cu Hetlioz (care pot afecta mai mult de 3 persoane din 100) sunt dureri de cap, somnolenta, greata (senzatie de rau) si ameteli. In mod obisnuit, acestea sunt usoare sau moderate ca gravitate si sunt temporare.
Pentru lista completa a efectelor secundare si a restrictiilor asociate cu Hetlioz, consultati prospectul.

De ce a fost aprobat Hetlioz?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a hotarat ca beneficiile Hetlioz sunt mai mari decat riscurile asociate si a recomandat aprobarea utilizarii sale in UE. CHMP a notat faptul ca doar aproximativ 20% din pacienti vor fi capabili sa beneficieze de tratamentul cu Hetlioz, dar, luand in considerare lipsa de tratamente aprobate pentru tulburarea de ritm nictemeral non-24 de ore, care este o afectiune debilitanta, acest raspuns modest a fost totusi considerat important. In orice caz, este necesar tratamentul continuu pentru a mentine efectele benefice. In ceea ce priveste siguranta, s-a dovedit ca Hetlioz este bine tolerat, cauzand doar cateva efecte secundare usoare.

Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficienta a Hetlioz?
A fost elaborat un plan de management al riscurilor pentru ca Hetlioz sa fie utilizat in cel mai sigur mod posibil. Pe baza acestui plan, in Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospectul pentru Hetlioz, au fost incluse informatii referitoare la siguranta, printre care si masurile corespunzatoare de precautie care trebuie respectate de personalul medical si de pacienti.
Informatii suplimentare sunt disponibile in rezumatul planului de management al riscurilor.

Alte informatii despre Hetlioz
Comisia Europeana a acordat o autorizatie de introducere pe piata pentru Hetlioz, valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, la 3 iulie 2015.

Prezentul rezumat a fost actualizat ultima data in 07-2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...