Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » SONLAX 7,5 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - SONLAX 7,5 mg comprimate filmate

Prospect - SONLAX 7,5 mg comprimate filmate


NU comercializăm SONLAX 7,5 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: SONLAX 7,5 mg comprimate filmate    DCI:


  Produs complementar recomandat


69.95lei
Vezi detalii

Sonlax apartine grupului de medicamente hipnotice. Sonlax, este un medicament utilizat pentru tratarea insomniei de scurta durata.
Zopiclona
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. - Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. - Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. - Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. - Daca aveti vreuna dintre reactiile adverse, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Aceasta include orice reactie adversa posibila nementionata in acest prospect.
Ce gasiti in acest prospect: 1. Ce este Sonlax si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sonlax
3. Cum sa utilizati Sonlax
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Sonlax
6. Continutul ambalajului si alte informatii suplimentare

1. Ce este Sonlax si pentru ce se utilizeaza
Sonlax apartine grupului de medicamente hipnotice. Sonlax, este un medicament utilizat pentru tratarea insomniei de scurta durata, tranzitorii, la adulti (inclusiv a dificultatilor de a adormi, a trezitului in timpul noptii sau a trezitului mult prea devreme). Sonlax, este utilizat ca tratament suplimentar pentru o perioada limitata de timp in tratarea insomniei cronice. Acest medicament trebuie folosit numai daca afectiunea este severa si va limiteaza activitatea sau va produce un disconfort extrem.

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza Sonlax
Nu utilizati Sonlax in urmatoarele situatii - daca sunteti alergic (hipersensibil) la zopiclona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). - daca suferiti de insuficienta respiratorie severa, - daca suferiti de o boala severa a ficatului, - daca suferiti de o afectiune in care va opriti temporar din respirat in timp ce dormiti (sindrom de apnee in timpul somnului), - daca suferiti de miastenia gravis (stare de slabiciune periodica a muschiilor), - pentru copii si adolescenti pana la varsta de 18 ani.

Pentru anumiti pacienti, in special pentru persoane varstnice si copii, acest medicament poate avea efect opus celui dorit: - intensificarea insomniei, a cosmarurilor - agitatie, nervozitate, neliniste, agresivitate, episoade de furie 2 - stare de confuzie severa brusc instalata (delir), halucinatii, simptome psihotice, tulburari de comportament. Daca apar aceste simptome, contactati-va medicull. Acesta va decide daca trebuie sa intrerupeti tratamentul si cum trebuie procedat. Atentionari si Precautiuni Inainte sa utilizati Sonlax adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului: - orice probleme ale ficatului (vezi si “Nu utilizati Sonlax” de mai sus). Poate va fi nevoie ca medicul dumneavoastra sa va prescrie o doza mai mica de Sonlax; - orice probleme ale rinichilor. Poate va fi nevoie ca medicul dumneavoastra sa va prescrie o doza mai mica de Sonlax; - orice probleme cu plamanii (vezi si “Nu utilizati Sonlax” de mai sus). Poate va fi nevoie ca medicul dumneavoastra sa va prescrie o doza mai mica de Sonlax; - daca aveti istoric de consum abuziv de droguri sau alcool. Daca nu sunteti sigur ca cele mentionate mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul. inainte de utilizarea Sonlax.

Acest medicament nu este recomandat sa fie luat in asociere cu alcool si in timpul alaptarii (vezi si Sarcina si alaptare). Daca insomnia continua dupa 2-4 saptamani de la inceperea tratamentului, va rugam sa discutati acest lucru cu medicul dumneavoastra pentru ca acesta sa poata revizui diagnosticul si tratamentul.Sonlax este destinat doar pentru tratament pe termen scurt sau intermitent (adica nu trebuie luat in fiecare zi) pentru a reduce simptomele care pot aparea dupa ce s-a incetat utilizarea Sonlax, vezi pct. Dependenta pentru descrierea posibilelor simptome. Poate aparea pierderea eficacitatii medicamentului Sonlax. Daca dupa 2-4 saptamani observati ca medicamentul nu mai functioneaza la fel de bine ca la inceputul tratamentului, trebuie sa va anuntati medicul deoarece o ajustare a dozei poate fi necesara. La utilizarea unui astfel de medicament exista riscul de dependenta, care creste impreuna cu doza si perioada de administrare a tratamentului. Exista un risc crescut la pacientii care au un istoric de consum abuziv de droguri sau alcool sau tulburari de personalitate (vezi si Mod de administare Sonlax , Dependenta). Anumite reactii psihice neasteptate si comportamente bizare se pot observa la utilizarea acestui medicament (vezi si Nu utilizati Sonlax in urmatoarele cazuri si Dependenta).

La intreruperea tratamentului cu Sonlax poate aparea un sindrom pasager, unde simptomele care au dus la folosirea tratamentului cu zopiclona pot reaparea sub forma accentuata. Poate fi acompaniat de alte reactii inclusiv schimbarea dispozitiei, anxietate si neliniste. Tratamentul trebuie intrerupt treptat. Medicul dumneavoastra. va va sfatui cum sa procedati. Sonlax poate determina pierderea memoriei. Pentru a reduce acest risc, trebuie sa va asigurati ca aveti posibilitatea de a dormi neintrerupt noaptea (vezi Mod de administrare Sonlax). Copii si Adolescenti Acest medicament nu trebuie utilizat de catre copiii si adolescentii cu varsta sub 18 ani. Sonlax impreuna cu alte medicamente Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati , ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice altemedicamente.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Sonlax poate afecta felul in care actioneaza alte medicamente. La fel si diferite medicamente pot afecta felul in care actioneaza Sonlax.

Spuneti medicului daca utilizati oricare din urmatoarele medicamente: - unele medicamente pentru tratarea durerii moderate sau severe numite „analgezice narcotice” (codeina, morfina, metadona, petidina sau tramadol), - anumite medicamente pentru tuse (de exemplu codeina), - medicamente pentru tulburari mintale (neuroleptice), - medicamente pentru tratarea depresiei, - medicamente anti-alergice care au un efect sedativ (antihistamine sedative) precum clorfeniramina sau prometazina, - medicamente pentru reducerea anxietatii, - clonidina (utilizata la tratarea hipertensiunii arteriale) si medicamente similare, - talidomida (utilizata la tratarea unor anumite tipuri de cancer), - clozapina (pentru tratarea anumitor psihoze), - eritromicina sau claritromicina (antibiotice-utilizate pentru tratarea infectiilor), - itraconazol sau ketoconazol (utilizate pentru tratarea anumitor infectii fungice), - ritonavir (inhibitor de proteaze – utilizate la tratarea infectiilor HIV), - medicamente pentru epilepsie (fenobarbital, carbamazepina sau fenitoina), - rifampicina (antibiotic – pentru tratarea infectiilor), - sunatoare (planta medicinala – pentru tulburari de dispozitie si depresie).

Alcool etilic
Nu folositi alcool sau medicamente care contin alcool impreuna cu Sonlax.

Sonlax impreuna cu alimente si bauturi
Nu consumati bauturi alcoolice cand utilizati acest medicament.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca sunteti gravida sau planuiti sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.

Sarcina
Utilizarea Sonlax pe timpul sarcinii nu este recomandata. Daca Sonlax este utilizat in ultimele 3 luni de sarcina sau in timpul travaliului, nou-nascutul poate fi afectat. Simptomele pot fi scaderea temperaturii corpului, reducerea tonusului muscular, tulburari respiratorii si simptome de sevraj. De aceea in aceasta perioada, daca exista posibilitatea, utilizarea Sonlax trebuie evitata.

Alaptarea
Sonlax este eliminat in laptele matern. Afectarea sugarului nu poate fi exclusa, si Sonlax nu trebuie utilizat pe perioada alaptarii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Somnolenta, afectarea memoriei, dificultate in concentrare, vedere incetosata si afectarea functiei musculare pot influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca aveti oricare dintre aceste simptome nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje. Riscul de reducere a vigilentei este mai ridicat daca persoana nu a dormit suficient.

Sonlax contine lactoza
Invelisul filmat al comprimatelor Sonlax contine o cantitate mica de lactoza. Daca medicul dumneavoastra va atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament..


3. Cum sa utilizati Sonlax Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum vi l-a prescris medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Utilizati inainte de culcare.
Adulti cu varsta pana in 65 de ani: 1 comprimat (7,5 mg) o data pe zi. Pacienti cu varsta peste 65 de ani si pacienti cu insuficienta hepatica sau respiratorie: doza recomandata este de ˝ comprimat (3,75 mg) pe zi. Pacienti cu insuficienta renala: sunt sfatuiti sa inceapa tratamentul cu ˝ comprimat (3,75 mg) pe zi. Copii si adolescenti (sub varsta de 18 ani): Sonlax nu trebuie folosit la copii (vezi si Nu utilizati Sonlax in urmatoarele situatii). Acest medicament poate cauza tulburari de memorie (o persoana nu isi aminteste ce tocmai s-a intamplat). De obicei se intampla la cateva ore de la administrare, mai ales, daca va treziti sau daca nu v-ati culcat imediat dupa administrarea comprimatului. De aceea se recomanda ca acest comprimat sa fie administrat chiar inainte de culcare si sa se ia masuri pentru a putea dormi pentru 7-8 ore. Nu luati mai mult de 7,5 mg pe zi! Nu cresteti doza, deoarece efectul medicamentului are tendinta de a scadea ca rezultat al utilizarii indelungate.

Durata tratamentului trebuie sa fie cat mai scurta posibil – de la cateva zile la maxim 2-4 saptamani. Medicul va va spune cum sa scadeti doza treptat si in cele din urma sa opriti complet tratamentul. Daca insomnia continua pentru mai mult de patru saptamani, va rugam adresati-va medicului. Daca vi se pare ca efectul Sonlax comprimate filmate este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Daca ati utilizat mai mult Sonlax decat trebuie
In cazul in care ati luat o doza prea mare sau v-ati intoxicat accidental trebuie sa va adresati i imediat medicului. Daca ati uitat sa utilizati Sonlax Sonlax trebuie luat numai inainte de culcare. Daca uitati sa va luati comprimatul la culcare, atunci nu il luati la alte ore, deoarece puteti sa va simtiti obositi, ametiti sau confuzi in timpul zilei. Nu luati o doza dubla pentru a compensa pe cea uitata.

Daca incetati sa utilizati Sonlax
Oprirea brusca a tratamentului poate cauza reaparitia insomniei: insomnia care este tratata de medicamentul prescris se va intensifica. Este temporar – trebuie doar sa respectati instructiunile medicului.

Dependenta
Exista riscul de dependenta fizica dar si psihica determinata de utilizarea acestui medicament, daca dozajul si/sau durata tratamentului nu sunt respectate. In cazul dependentei fizice, oprirea brusca a tratamentului poate cauza simptome determinate de oprirea utilizarii medicamentului (sevraj) precum : insomnie, durere de cap, dureri musculare, anxietate, tensiune, confuzie si iritabilitate. In cazuri severe pot aparea: pierderea contactului cu realitatea (alienare), tulburari de personalitate, halucinatii, convulsii, hipersensibilitate la lumina, zgomot sau atingere, insensibilitate si furnicaturi ale extremitatilor. Aceste simptome pot aparea la cateva zile de la oprirea Sonlax.

Somnambulism si alte astfel de comportamente similare precum „condusul somnambulic”, pregatirea si mancarea alimentelor, sau vorbirea la telefon, avand amnezie asupra evenimentului petrecut, au fost raportate de catre pacienti care au luat Sonlax si nu au fost complet treji. Utilizarea alcoolului si a altor deprimante ale activitatii sistemului nervos central (SNC) impreuna cu zopiclona pare sa creasca riscul unor astfel de comportamente, precum si utilizarea Sonlax in doze care intrec doza maxima recomandata. In cazul sesizarii unui astfel de comportament, contactati-va medicul. Acesta va decide daca trebuie sa opriti tratamentul si cum sa fie realizat acest lucru. 5 4.

Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Un gust amar dupa administrarea medicamentului este frecvent mentionat ca reactie adversa. Alte reactii adverse pot aparea, mai ales dupa o ora de la luarea medicamentului. De aceea medicamentul trebuie luat inainte de culcare pentru a reduce riscul unei reactii adverse. Foarte frecvente (pentru mai mult de 1 din 10 pacienti): - un gust amar in gura Frecvente (pentru mai mult de 1 din 100 de pacienti, dar mai putin de 1 din 10 pacienti): - somnolenta in timpul zilei, vigilenta redusa, tulburari cognitive - gura uscata - oboseala Mai putin frecvente (pentru mai mult de 1 din 1000 de pacienti, dar mai putin de 1 din 100 de pacienti): - vertij, durere de cap, ameteli - greata, indigestie - slabiciune musculara Rare (pentru mai mult de 1 din 10000 de pacienti, dar mai putini de 1 in 1000 de pacienti): - eruptii trecatoare pe piele si mancarime - modificarea apetitului sexual - neliniste, agitatie, manie, psihoza, cosmaruri, halucinatii, delir, iritabilitate, confuzie, agresivitate, comportament neadecvat care poate fi conectat cu amnezie (afectarea memoriei din momentul luarii Sonlax, de aceea este important de a asigura somn neintrerupt timp de 7-8 ore), tulburari ale memoriei, somnambulism
Foarte rare (pentru mai putin de 1 din 10000 de pacienti) - reactii anafilactice si/sau angioedem (reactii alergice severe; semnele pot fi o eruptie trecatoare pe piele, , probleme de inghitit sau de respiratie, umflarea buzelor, fetei, gatului sau limbii) Daca aveti oricare dintre aceste simptome trebuie sa incetati sa luati Sonlax si sa contactasi medicul imediat. - cresterea usoara sau moderata a concentratiei in sange a enzimelor ficatului Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile) - tonus muscular scazut (hipotonie musculara) Vedere incetosata si abilitatea scazuta de coordonare a miscarilor (ataxia) au fost mentionate. Utilizarea acestui medicament poate cauza dependenta fizica si psihica. Insomnie, anxietate, tremur, transpiratie, iritare, confuzie, dureri de cap, palpitatii, tahicardie, delir, cosmaruri, halucinatii si iritabilitate. In cazuri foarte rare pot apare si convulsii. In cazul tulburarilor psihice, care sunt caracteristice varstnicilor, tratamentul trebuie oprit. Daca observati orice reactie adversǎ va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului, chiar si daca reactia adversa observata nu este mentionata in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Sonlax A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 250 C , in ambalajul original pentru a fi protejat de lumina si umiditate

Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului inconjurator.

6. Continutul ambalajului si alte informatii suplimentare

Ce contine Sonlax
Substanta activa este zopiclona. Un comprimat contine zopiclona7,5 mg . - Celelalte componente sunt: Nucleul: hidrogenofosfat de calciu (anhidru), amidon de cartof, stearat de magneziu, amidonglicolat de sodiu (tip A), dioxid de siliciu (siloid 244 FP). Film: Opadry 33G28707 alb (Hidroxipropilmetiloceluloza (hipromeloza), dioxid de titan (E 171), lactoza monohidrat, macrogol 3000, triacetin).

Cum arata Sonlax si continutul ambalajului
Comprimate filmate rotunde, de culoare alba, convexe pe o parte, concave pe cealalta parte, cu linie de rupere pe partea concava. Comprimatul poate fi divizat in doua doze egale. 10 comprimate sunt impachetate per blister, 1, 2, 3 sau 10 blistere sunt impachetate per cutie de carton. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
AS GRINDEKS Krustpils iela 53, Rīga, LV – 1057, Letonia Telefon: +371 67083205 Fax: +371 67083505 E-mail: [email protected]

Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata. Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale: Letonia SOMNOLS® 7,5 mg apvalkotās tabletes
Danemarca Zopiclone Grindeks 7,5 mg filmovertrukne tabletter
Norvegia Zopiclone Grindeks 7,5 mg tablett, filmdrasjert
Slovacia SONLAX 7,5 mg filmom obalené tablety
Romania SONLAX 7,5 mg comprimate filmate
Spania SOMNOLS® 7,5 mg comprimidos recubiertos con película

Acest prospect a fost aprobat in Iunie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Termometru Predictor
Buna seara! Imi puteti spune va rog cand si daca mai primiti termometrul Predictor? Multumesc! ...
Modificarea menstruatiei în timpul tratamentului cu anticonceptionale.
Bună ziua. Iau de 3 ani jumătate anticonceptionale Belusha. Menstruatiile mele dinainte ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...