Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Desirett 75 micrograme

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Desirett 75 micrograme

Prospect - Desirett 75 micrograme


NU comercializăm Desirett 75 micrograme!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Desirett 75 micrograme    DCI: DESOGESTRELUM


  Produs complementar recomandat
Desirett este utilizat pentru a preveni sarcina.
Desirett 75 micrograme comprimate filmate
Desogestrel

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu este potrivit pentru toate femeile, deci nu trebuie sa-l dati altor persoane deoarece le poate face rau.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionati in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect:
1. Ce este Desirett si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Desirett
3. Cum sa luati Desirett
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Desirett
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE DESIRETT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Desirett este utilizat pentru a preveni sarcina. Desirett contine o cantitate redusa dintr-unul din hormonii sexuali feminini, progestogenul desogestrel. Din acest motiv, Desirett se numeste contraceptiv care contine doar progestogen sau mini-comprimat. Spre deosebire de contraceptivele combinate, comprimatul care
contine doar progestogen sau mini-comprimatul nu contine hormonul estrogen alaturi de progestogen.
Majoritatea contraceptivelor care contin doar progestogen sau mini-comprimatelor functioneaza in primul rand prin impiedicarea intrarii spermatozoizilor in uter, dar nu impiedica intotdeauna maturarea celulei ou,
care este de fapt actiunea principala a contraceptivelor combinate. Desirett este deosebit de alte minicomprimate prin faptul ca are o doza care in majoritatea cazurilor este destul de mare pentru a preveni maturarea celulei ou. Astfel, Desirett asigura o eficacitate contraceptiva mare.
Spre deosebire de contraceptivele combinate, Desirett poate fi folosit de catre femeile care nu tolereaza estrogenii si de catre femeile care alapteaza. Un dezavantaj consta in faptul ca poate sa apara sangerare vaginala la intervale neregulate in timpul utilizarii Desirett. De asemenea, se poate sa nu apara nicio sangerare.

2. INAINTE SA LUATI DESIRETT
Desirett, ca si alte contraceptive hormonale, nu protejeaza impotriva infectiei cu HIV (SIDA) sau oricarei alte boli cu transmitere sexuala.
Nu luati Desirett
- daca sunteti alergica la oricare dintre componentele Desirett.
- daca aveti tromboza. Tromboza reprezinta formarea unui cheag de sange intr-un vas de sange (de exemplu la nivelul picioarelor (tromboza venoasa profunda) sau plamanilor (embolie pulmonara)).
- daca aveti sau ati avut icter (ingalbenire a pielii) sau o boala de ficat severa si functia ficatului nu este inca normala.
- daca aveti sau sunteti suspectata ca aveti cancer care este sensibil la progestogeni, cum sunt anumite tipuri de cancer de san.
- daca aveti o sangerare vaginala inexplicabila.
- daca sunteti alergica la arahide sau soia.
Daca oricare dintre aceste afectiuni este valabila in cazul dumneavoastra informati-va medicul inainte de a incepe sa utilizati Desirett. Medicul dumneavoastra va poate sfatui sa folositi o metoda contraceptiva nonhormonala de control al sarcinii.
Daca oricare dintre aceste afectiuni apare pentru prima data atunci cand utilizati Desirett, trebuie sa va informati medicul imediat.

Aveti grija deosebita cu Desirett
Spuneti medicului dumneavoastra inainte de a incepe tratamentul cu Desirett:
- daca ati avut vreodata cancer la san
- daca aveti cancer la ficat, deoarece un posibil efect al Desirett asupra cancerului de ficat nu poate fi exclus
- daca ati avut vreodata tromboza
- daca aveti diabet zaharat
- daca aveti epilepsie (vezi pct. „Administrarea altor medicamente”)
- daca aveti tuberculoza (vezi pct. „Administrarea altor medicamente”)
- daca aveti tensiune arteriala mare
- daca aveti sau ati avut cloasma (pete pigmentare de culoare galbuie-maron pe piele, in special pe fata); daca da, evitati expunerea prelungita la soare sau la raze ultraviolete.

Atunci cand Desirett este utilizat in prezenta oricareia dintre aceste afectiuni, poate fi necesar sa fiti supravegheata mai atent. Medicul dumneavoastra va va explica ce sa faceti.
Desirett si cancerul de san
Verificati-va regulat sanii si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca simtiti orice nodul la sani.
Cancerul de san a fost gasit putin mai frecvent la femeile care iau comprimatul contraceptiv decat la femeile de aceeasi varsta care nu iau. Daca femeile inceteaza sa mai ia comprimate contraceptive, riscul scade treptat, astfel la 10 ani de la oprirea administrarii comprimatelor contraceptive, riscul este acelasi ca si la femeile care nu au luat niciodata aceste comprimate. Cancerul la san este rar la femeile sub 40 de ani, dar riscul creste pe masura ce femeia inainteaza in varsta. Prin urmare, numarul suplimentar de cazuri de cancer la san diagnosticat este mai mare daca varsta pana la care femeia continua sa ia comprimatul contraceptiv este mai mare. Cat timp utilizeaza femeia comprimate contraceptive este mai putin important.
La fiecare 10000 de femei care iau comprimate contraceptive pe o perioada de pana la 5 ani, dar care inceteaza sa-l mai ia pana la varsta de 20 ani, ar exista mai putin de 1 caz suplimentar de cancer de san descoperit in decursul a 10 ani de la oprire, in plus fata de cele 4 cazuri diagnosticate in mod normal la aceasta grupa de varsta. De asemenea, la 10000 de femei care iau comprimate contraceptive pe o perioada de pana la 5 ani, dar inceteaza sa mai ia pana cand ating varsta de 30 de ani, ar exista 5 cazuri in plus fata de cele 44 de cazuri diagnosticate in mod normal. La 10000 de femei care iau comprimate contracetive pe o perioada de pana la 5 ani, dar inceteaza sa mai ia pana cand ating varsta de 40 de ani, ar exista 20 de cazuri suplimentare care se adauga la cele 160 de cazuri diagnosticate in mod normal.
Riscul de cancer de san la utilizatoare de contraceptive doar pe baza de progestogen cum este Desirett se crede a fi similar cu cel al femeilor care utilizeaza contraceptive orale combinate (care contin si estrogeni), dar dovezile sunt mai putin concludente.Cancerul de san descoperit la femeile care iau comprimate contraceptive pare mai putin probabil sa fie raspandit in organism spre deosebire de cancerul la san descoperit la femeile care nu iau. Nu se stie daca diferenta de risc pentru cancerul la san este determinata de comprimatele contraceptive. Se poate datora faptului ca femeile au fost examinate mai des, astfel incat cancerul de san a fost observat mai devreme.

Desirett si tromboza
Daca observati semne posibile de tromboza, trebuie sa mergeti imediat la medic (vezi de asemenea “Controale regulate”). Tromboza reprezinta formarea unui cheag de sange care poate bloca un vas de sange.
Uneori tromboza poate sa apara la venele profunde ale picioarelor (tromboza venoasa profunda). Daca acest cheag se mobilizeaza din venele unde se formeaza, poate sa ajunga la arterele plamanilor si sa le blocheze, determinand ceea ce se numeste "embolie pulmonara". Prin urmare, pot sa apara situatiile care pun viata in pericol. Tromboza venoasa profunda apare rar. Aceasta se poate dezvolta independent de faptul ca luati sau nu comprimatul contraceptiv. Poate sa apara si daca ramaneti gravida.
Riscul este mai mare la utilizatoarele de comprimate contraceptive decat la cele care nu le utilizeaza.
Riscul de tromboza asociat cu comprimatele ce contin numai progestogen cum este Desirett se crede ca este mai scazut comparativ cu riscul asociat cu comprimatele care contin si estrogeni (comprimate contraceptive combinate).

Administrarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente sau preparate pe baza de plante, inclusiv medicamente eliberate fara prescriptie medicala.
Unele medicamente pot impiedica actiunea corespunzatoare a Desirett.
Acestea includ medicamente utilizate pentru tratamentul: epilepsiei (de exemplu primidona, fenitoina, carbamazepina, oxcarbazepina, felbamat si fenobarbital) sau tuberculozei (de exemplu rifampicina), infectiei cu HIV (de exemplu ritonavir) sau altor boli infectioase (de exemplu griseofulvina), bolilor de stomac (carbune medicinal), dispozitiilor depresive (tratamente naturiste cu sunatoare).

Medicul dumneavoastra va poate spune daca aveti nevoie de masuri contraceptive suplimentare si, in cazul in care aveti nevoie de acestea, pentru cat timp.
Desirett poate de asemenea influenta actiunea anumitor medicamente in organism, determinand fie cresterea (de exemplu medicamente continand ciclosporina), fie scaderea eficacitatii.

Sarcina si alaptarea
Sarcina
Nu utilizati Desirett daca sunteti gravida sau credeti ca puteti fi gravida.
Alaptarea
Desirett poate fi utilizat in timpul alaptarii.
Desirett nu influenteaza productia sau calitatea laptelui matern. Cu toate acestea, cantitati mici din substanta activa din Desirett trec in lapte.
Sanatatea copiilor alaptati timp de 7 luni ai caror mame utilizau Desiretta fost studiata pana la varsta de 2,5 ani. Nu au fost observate efecte asupra cresterii si dezvoltarii copiilor.
Daca alaptati si doriti sa utilizati Desirett, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu exista indicatii cu privire la vreun efect asupra vigilentei si a capacitatii de concentrare in cazul utilizarii de Desirett
Informatii importante privind unele componente ale Desirett
Desirett contine lactoza (zahar din lapte) ) si ulei de soia.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.
Nu utilizati acest medicament daca sunteti alergic la arahide sau soia.

Utilizarea la adolescente
Nu sunt disponibile date privind eficacitatea si siguranta utilizarii la adolescente cu varsta sub 18 ani.
Controale regulate
In timp ce utilizati Desirett trebuie sa va adresati in mod regulat medicului dumneavoastra, de cel putin doua ori pe an.

Adresati-va medicului dumneavoastra indata ce este posibil, daca:
aveti dureri severe sau umflare a oricaruia dintre picioare, dureri inexplicabile in piept, lipsa de aer, tuse neobisnuita, in special cand tusiti cu sange (ceea ce indica o posibila tromboza, respectiv o embolie);
aveti o durere de stomac brusca, severa sau icter (ceea ce indica posibile probleme ale ficatului);
simtiti un nodul la san (posibil indicand cancer mamar);
aveti o durere brusca sau severa in portiunea inferioara a abdomenului sau in zona stomacului (posibil indicand o sarcina ectopica, adica o sarcina in afara uterului);
urmeaza sa fiti imobilizata sau sa vi se efectueze o operatie (adresati-va medicului cu cel putin patru saptamani inainte);
prezentati sangerare vaginala neobisnuita, abundenta;
banuiti ca sunteti gravida.

3. CUM SA LUATI DESIRETT
Cand si cum sa luati Desirett
Blisterul de Desirett contine 28 de comprimate. Zilele saptamanii sunt inscrise pe blister si de asemenea sunt inscriptionate sageti indicand ordinea de utilizare a comprimatelor contraceptive. Fiecare zi corespunde unui singur comprimat. De fiecare data cand incepeti un blister nou de Desirett, luati un comprimat din randul de sus. Nu incepeti cu un comprimat oarecare. De exemplu, daca incepeti miercuri, trebuie sa luati comprimatul din randul de sus care este marcat (pe spate) cu Mi (miercuri). Continuati sa luati un comprimat pe zi pana cand se goleste blisterul, urmand intotdeauna directia indicata de sageti. Daca va uitati pe spatele ambalajului, puteti verifica cu usurinta daca ati luat deja comprimatul intr-o anumita zi. Luati-va comprimatul in fiecare zi aproximativ la aceeasi ora.
Inghititi comprimatul intreg, cu apa. Puteti avea unele sangerari atunci cand utilizati Desirett, dar trebuie sa continuati sa va luati comprimatele ca de obicei. Atunci cand s-a terminat un blister, trebuie sa incepeti cu un nou blister de Desirett din ziua urmatoare, fara sa intrerupeti si fara sa asteptati o sangerare.

Cand puteti incepe primul blister Desirett
Cand nu ati utilizat un contraceptiv hormonal in luna precedent
Asteptati o menstruatie pentru a incepe. In prima zi de menstruatie, luati primul comprimat de Desirett . Nu trebuie sa folositi masuri contraceptive suplimentare.
Puteti incepe, de asemenea, si in zilele 2-5 ale ciclului menstrual insa asigurati-va, in acest caz, de utilizarea unei metode contraceptive suplimentare (metoda bariera), pentru primele 7 zile de folosire a comprimatului.
Cand treceti de la contraceptiv combinat, inel vaginal sau, plasture transdermic
Puteti sa incepeti administrarea Desirett in ziua urmatoare celei in care ati luat ultimul comprimat din actuala cutie cu contraceptive sau in ziua indepartarii inelului vaginal sau a plasturelui (asta inseamna fara pauza intre comprimate, inel sau plasture). Daca cutia actuala cu contraceptive contine comprimate inactive, puteti incepe Desirett in ziua urmatoare administrarii ultimului comprimat activ (daca nu sunteti sigura care este aceasta adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului). Daca urmati aceste instructiuni, nu aveti nevoie de masuri contraceptive suplimentare pentru siguranta.
De asemenea puteti incepe cel mai tarziu in ziua de dupa intervalul fara comprimat, inel, plasture sau cu comprimate placebo al contraceptivului curent. Daca urmati aceste instructiuni, aveti grija sa utilizati o metoda contraceptiva aditionala (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de folosire a comprimatului.

Cand treceti de la alt contraceptiv doar cu progestogen (mini-comprimat)
Puteti sa incetati sa o mai luati oricand si sa incepeti sa folositi Desirett imediat. Nu trebuie sa luati masuri contraceptive suplimentare pentru siguranta.
Cand treceti de la o forma injectabila sau un implant sau un dispozitiv intrauterin ce elibereaza progestogen (DIU) Incepeti utilizarea de Desirett in ziua cand ar fi trebuit facuta urmatoarea injectie sau in ziua in care este inlaturat implantul sau DIU. Nu sunt necesare masuri contraceptive de siguranta.

Dupa nasterea unui copil
Puteti incepe Desirett intre zilele 21-28 dupa nastere. Daca incepeti mai tarziu, trebuie sa utilizati o metoda contraceptiva aditionala (metoda de bariera) in timpul primului ciclu pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor. Cu toate acestea, daca deja a fost un contact sexual, sarcina trebuie exclusa inainte de a se incepe utilizarea Desirett. Informatii suplimentare pentru femeile care alapteaza sunt prezentate la pct. 2
„Sarcina si alaptarea”. Medicul dumneavoastra va va sfatui de asemenea ce sa faceti.
Dupa o pierdere de sarcina sau un avort
Medicul dumneavoastra va va sfatui ce sa faceti.

Daca uitati sa luati Desirett
Daca ati intarziat cu mai putin de 12 ore sa luati comprimatul, eficacitatea Desirett se mentine. Luati comprimatul uitat de indata ce va amintiti si luati comprimatele urmatoare la orele obisnuite.
Daca ati intarziat cu mai mult de 12 ore sa luati un comprimat, eficacitatea Desirett poate sa se reduca. Cu cat uitati mai multe comprimate consecutiv, cu atat mai mare este riscul ca eficacitatea contraceptivului sa
scada. Luati ultimul comprimat uitat de indata ce va amintiti si luati urmatoarele comprimate la orele obisnuite. Folositi de asemenea o metoda contraceptiva suplimentara (metoda bariera) pentru urmatoarele 7
zile de utilizare a comprimatului. Daca ati uitat unul sau mai multe comprimate in prima saptamana si ati avut contact sexual in saptamana premergatoare momentului in care ati uitat sa luati comprimate, exista posibilitatea de a ramane gravida. Cereti sfatul medicului.
Daca aveti tulburari gastro-intestinale (de exemplu, varsaturi, diaree severa)
Urmati indicatiile pentru comprimate uitate de mai sus. Daca varsati sau folositi carbune medicinal in decursul a 3-4 ore de la administrarea comprimatului de Desirett sau aveti diaree severa, substanta activa se
poate sa nu fi fost absorbita complet.

Daca luati mai mult Desirett decat trebuie
Nu au fost raportate efecte nocive grave cauzate de ingestia concomitenta a prea multe comprimate Desirett.
Daca ati luat mai multe comprimate concomitent, puteti prezenta greata, varsaturi sau sangerari vaginale.
Daca ati aflat ca un copil a luat mai multe comprimate, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari.

Daca incetati sa mai luati Desirett
Puteti sa incetati sa mai luati Desirett oricand doriti. Din ziua in care v-ati oprit, nu mai sunteti protejata impotriva sarcinii.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Desirett poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse grave asociate utilizarii Desirett au fost descrise la paragrafele “Cancerul de san” si “Tromboza” de la punctul 2 „Inainte sa luati Desirett”. Va rugam cititi acest paragraf pentru informatii suplimentare si adresati-va medicului dumneavoastra imediat daca este cazul.
Sangerarea vaginala poate sa apara la intervale neregulate pe parcursul utilizarii Desirett. Poate fi doar o usoara patare care nu necesita nici macar folosirea unui tampon absorbant sau o sangerare mai abundenta, care poate sa para mai degraba o menstruatie usoara si sa necesite utilizarea de absorbante. De asemenea, se poate sa nu aveti nicio sangerare. Sangerarile neregulate nu sunt un semn ca protectia contraceptiva a Desirett este scazuta. In general, nu trebuie sa faceti nimic; doar sa continuati sa luati Desirett. Daca, totusi, sangerarea este abundenta sau prelungita, adresati-va medicului dumneavoastra.
Reactiile adverse frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatoare din 100) sunt: schimbari ale dispozitiei, Scadere a dorintei sexuale (libidoului), dureri de cap, greata, acnee, durere de san, menstruatie neregulata sau absenta, crestere a greutatii
Reactiile adverse mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatoare din 1000) sunt: infectii ale vaginului, dificultati in purtarea de lentile de contact, varsaturi, cadere in exces a parului, menstruatie dureroasa, chist ovarian, oboseala
Reactiile adverse rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatoare din 10000) sunt: eruptie trecatoare pe piele, urticarie, noduli sub piele durerosi de culoare albastra-rosie (eritem nodos). Acestea sunt afectiuni ale pielii.
Separat de aceste reactii adverse este posibila aparitia unei secretii a sanului.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grav? sau daca observati orice reactie adversa nementionat in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA Desirett
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati Desirett dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa „EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Desirett
Substanta activa este: desogestrel (75 micrograme)
Celelalte ingrediente sunt: lactoza monohidrat, amidon de porumb, povidona K30, -tocoferol racemic total, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic, hipromeloza, polietilenglicol, dioxid de titan (E 171) (vezi de asemenea “Informatii importante privind unele componente ale Desirett” la pct.2).

Cum arata Desirett si continutul ambalajului
Un blister al Desirett contine 28 comprimate filmate rotunde, de culoare alba.
Fiecare cutie contine 1, 3 sau 6 blistere.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Exeltis Hungary Ltd.
H-1011, Budapest, Fo u. 14-18
Ungaria
Fabricant
Laboratorios Leon Farma, S.A.
Pol. Ind. Navatejera.
C/ La Vallina s/n
24008 - Navatejera, Leon.
Spania

Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele
denumiri comerciale:

Marea Britanie: Desogestrel 75 microgram film-coated tablets
Ungaria: Desirett 75 mcg
Republica Ceha: Velavel 0.075 mg
Lituania: Desirett 75 mikrogramai plevele dengtos tabletes
Letonia: Desirett 75 mikrogrami apvalkotas tabletes
Estonia: Desirett 75 mcg film-coated tablets
Slovacia: Desirett 75 microgramov
Slovenia: Desirett 75 mikrogramov filmsko oblozene tablete
Romania: Desirett 75 micrograme
Bulgaria: Desirett 75 mcg
Gemania: Desirett 75 mcg
Polonia: Desirett
Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Folosirea contraceptiei
Ce metode contraceptive se pot folosi după actul sexual dacă în ultimele 2 luni nu am avut ...
Pharmatex crema
Buna ziua, folosesc impreuna cu logodnica mea de mai bine de 6 ani prezervativ, ea nu mai vrea sa fo ...
contraceptie fara hormoni
Bună ziua! Ce tip de contraceptiv fara hormoni aș putea folosi? de regulă folosim prezervativ ...
↳ Buna ziua! Puteti incerca ovulele cu spermicid (Contracept M sau Pharmatex), diafragma sau foitele contraceptive. Ideal ar fi sa le combinati si cu m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Nervocalmin si microgynon
Buna ziua! Se pot asocia nervocalmin si anticonceptionalele microgynon fara pierderea eficacitatii a ...
↳ Buna ziua! Nu sunt cunoscute intractiuni intre plantele din compozitia Nervocalmin Relaxare si pilulele contraceptive. Din prudenta totusi, nu luati ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Despre contraceptive
Va rog frumos sa mi răspundeți la antrebare ...
Am inceput contraceptivele dupa 3 luni de pauza
Buna am si eu o intrebare.Nu sunt sigura daca le am inceput daca le am inceput din prima zi de menst ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...