Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » DEXTRAN 70, 60 g/l in solutie de GLUCOZA 50 g/l

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - DEXTRAN 70, 60 g/l in solutie de GLUCOZA 50 g/l

Prospect - DEXTRAN 70, 60 g/l in solutie de GLUCOZA 50 g/l


NU comercializăm DEXTRAN 70, 60 g/l in solutie de GLUCOZA 50 g/l!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: DEXTRAN 70, 60 g/l in solutie de GLUCOZA 50 g/l    DCI: DEXTRANUM


Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l se utilizeaza la bolnavii ce prezinta o excretie renala scazuta a clorurii de sodiu sau cand este necesara scaderea aportului de sodiu.

DEXTRAN 70, 60 g/l in solutie de GLUCOZA 50 g/l
Solutie perfuzabila

Compozitie
1000 ml solutie perfuzabila contin dextran 70 (masa moleculara 70000) 60 g, glucoza 50 g sub forma de glucoza monohidrat 55 mg si excipienti: apa pentru preparate injectabile.
Grupa farmacoterapeutica: substituenti de sange si fractiuni proteice plasmatice; combinatii.

Indicatii terapeutice
Dextranul 70 este indicat in:
Soc hipovolemic, in special posthemoragic sau posttraumatic.
Insuficienta circulatorie determinata de socul toxic sau septic.
Arsuri intinse cu deshidratare masiva si hemoconcentratie.
Profilaxia socului chirurgical.
Flebotromboze si profilaxia trombozelor postoperatorii.

Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l se utilizeaza la bolnavii ce prezinta o excretie renala scazuta a clorurii de sodiu sau cand este necesara scaderea aportului de sodiu.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.
Trombocitopenie, hipofibrinogenemie (risc de sangerare).
Stari de hiperhidratare.
Hipervolemie.
Hemoragii intracraniene.
Insuficienta cardiaca congestiva severa.
Insuficienta renala.
Edem pulmonar.
Insuficienta renala cu anurie sau cu oligurie marcata.
Sarcina.
Nastere.
Nu se perfuzeaza in amestec cu sange deoarece poate determina precipitarea globulinelor si agregarea spontana a eritrocitelor (aceasta interdictie nu se aplica dextranului in solutie clorurosodica).

Precautii
Se recomanda monitorizare hematocritului la pacientii tratati cu dextran 70, pentru ca acesta sa nu scada sub 30%.

Interactiuni
In prezenta acizilor si bazelor care conduc la un mediu cu un pH < 2 sau pH >10 se produce o depolimerizare a dextranului.
In prezenta heparinei nefractionate sau cu greutate moleculara mica, riscul de sangerare poate sa creasca prin inhibarea de catre dextran a functiei plachetare.

Atentionari speciale
In cazul tratamentului cu Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l trebuie luate in considerare toate starile susceptibile de a coexista cu o supraincarcare vasculara (de exemplu: insuficienta cardiaca congestiva sau nefropatiile insotite de scaderea filtrarii glomerulare).
La bolnavii cu diabet zaharat trebuie sa se tina cont de aportul de glucoza din solutia perfuzabila.

Sarcina si alaptarea
In timpul analgeziei si anesteziei peridurale este contraindicata administreaza dextranului atat preventiv cat si curativ, datorita riscului letal sau sechelelor neurologice grave care pot afecta copilul.
Nu exista date disponibile privind excretia dextranului in laptele matern. Se recomanda utilizarea cu prudenta a produsului la mamele care alapteaza.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Nu este cazul.

Doze si mod de administrare
In socul hipovolemic se recomanda perfuzarea i.v. a unei doze initiale de 500 -1000 ml solutie perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l, reglandu-se ritmul perfuziei in functie de starea pacientului. In socul sever se poate incepe perfuzia cu un ritm rapid, apoi ritmul se ajusteaza in functie de anumiti parametri: tensiune arteriala, frecventa pulsului si hematocrit (acesta nu trebuie sa scada sub 30%). Daca este necesara o substitutie volemica ce depaseste 1500 ml, se impune transfuzarea de sange total in doza egala cu Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l, fara ca doza de solutie perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l sa depaseasca 2500 ml.

In arsuri, in functie de deficitul lichidian si de hemoconcentratie, se recomanda administrarea zilnica a 300 - 500 ml solutie perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l in primele 48 ore. In plus, in arsurile grave se recomanda sa se administreze plasma, albumina si gamaglobulina.
In profilaxia socului chirurgical este recomandata perfuzarea unei doze de 500-1000 ml solutie perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l, cu o viteza adaptata continuu la starea pacientului (tensiune arteriala, puls, respiratie).
In flebotromboze se recomanda perfuzarea in prima zi a 500-1000 ml solutie perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l intr-un interval de 4 - 6 ore, in ziua a doua 500 ml (in interval de 4 - 6 ore) si apoi 500 ml o data la 2 zile, timp de doua saptamani.
In profilaxia trombozelor postoperatorii se recomanda perfuzarea lenta i.v. a 500 ml solutie perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l, incepand inca din timpul operatiei sau imediat dupa aceasta. Ulterior, tratamentul va fi ajustat in functie de riscul de tromboza estimat:
- risc mediu (interventii de chirurgie generala): doza initiala se va completa cu alti 500 ml
solutie perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l in a doua zi dupa interventia chirurgicala (durata perfuziei va fi de 4 - 6 ore).
- risc mare (fracturi de bazin, cancere cu localizare abdominala sau de prostata,
antecedente de tromboza e.t.c.), se recomanda aceleasi doze ca in caz de flebotromboze.
Solutia perfuzabila Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l, a carui eliminare renala este mai lenta, este de ales in cazul in care este necesar un tratament de urgenta cu dextrani la un bolnav la care se suspecteaza o insuficienta renala cronica.

Incompatibilitati
Dextranii prezinta incompatibilitate fizico-chimica cu o serie de medicamente: peniciline, acidul aminocaproic, mesilat de dihidralazina, warfarina sodica, fosfat sodic de dexametazona, bromura de propantelina, alcool etilic 95%.

Instructiuni privind pregatirea produsului medicamentos in vederea administrarii si manipularea sa.
Se recomanda folosirea numai a solutiilor limpezi de Dextran 70, 60 g/l in solutie de Glucoza 50 g/l, in ambalaje intacte. In caz contrar, flaconul se arunca. Flacoanele al caror continut nu a fost epuizat la prima administrare, si, de asemenea, cele cu dopul perforat (chiar daca nu s-a utilizat solutie) trebuie aruncate.
Perfuzia trebuie sa se faca numai cu seturi de perfuzie noi, sterile, apirogene, prevazute cu filtru.

Reactii adverse
Dextranul 70 nu are efecte toxice, dar poate determina, rareori si aproape exclusiv in
timpul primei perfuzii, reactii de hipersensibilitate cum ar fi: inrosirea fetei, eruptie urticariana, frison, e.t.c.
Exceptional, in primele minute ale primei perfuzii, poate sa apara spasm bronsic si/sau hipotensiune arteriala, ceea ce impune supravegherea atenta a pacientului in intervalul de timp mentionat. Reactiile de tip alergic sunt extrem de rare daca perfuzia se instituie intraoperator sau imediat dupa interventia chirurgicala.
Aparitia reactiilor de tip alergic necesita oprirea perfuziei si instituirea tratamentului antialergic adecvat (antihistaminice, corticosteroizi, 0,1-0,5 ml de adrenalina 1:1000).

Supradozaj
In cazul aparitiei semnelor de supradozaj, cel mai adesea survenind in cazul administrarii de doze excesive sau in cazul unui debit prea rapid, tratamentul cu dextran se va intrerupe.
Se urmareste eventuala aparitie a semnelor si simptomelor unei decompensari cardiorespiratorii, unei afectari a functiei hepatice si renale sau ale echilibrului hidroelectrolitic.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Ambalaj
Cutie cu 6 flacoane a 500 ml solutie perfuzabila.

Producator
S.C. INFOMED FLUIDS S.R.L., Romania
Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
S.C. INFOMED FLUIDS S.R.L.
B-dul Theodor Pallady Nr. 50, Sector 3
Bucuresti, Romania
Data ultimei verificari a prospectului
Septembrie 2005


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa DEXTRANUM?
Alte medicamnete care au DEXTRANUM:
- DEXTRAN 40[virg] 100g/l in solutie de CLORURA SODIU 9g/l

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...