Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg

Prospect - Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg


NU comercializăm Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg    DCI: DICLOFENACUM


  Produs complementar recomandat


239.95lei
Vezi detalii

Grupa farmacoterapeutica: antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene, derivati ai acidului acetic si substante inrudite.
Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg capsule cu eliberare prelungita
Diclofenac sodic

Compozitie
O capsula contine diclofenac sodic 75 mg (25 mg in pelete gastro-rezistente si 50 mg in pelete cu eliberare modificata) si excipienti: continutul capsulei - pelete gastro-rezistente: celuloza microcristalina, povidona K 25, dioxid de siliciu coloidal anhidru, copolimer acid metacrilic-etilacrilat (1:1) neutralizat cu 0,28 mg hidroxid de sodiu, propilenglicol, talc; pelete cu eliberare modificata: celuloza microcristalina, povidona K 25, dioxid de siliciu coloidal anhidru, copolimer amoniu metacrilat tip B, copolimer amoniu metacrilat tip A, trietilcitrat, talc; capsula - capacul capsulei: indigotina (E 132), dioxid de titan (E 171), gelatina, corpul capsulei: gelatina; cerneala de inscriptionare: Shellac Glaze, dioxid de titan (E 171), propilenglicol.

Grupa farmacoterapeutica: antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene, derivati ai acidului acetic si substante inrudite.
Indicatii terapeutice
- artrite acute (inclusiv guta acuta).
- artrite cronice, in special poliartrita reumatoida.
- spondilite anchilozante (boala Bechterew) si alte afectiuni inflamatorii reumatismale ale coloanei vertebrale.
- stari de iritatie in afectiunile degenerative ale articulatiilor coloanei vertebrale (artroze si spondilartroze).
- reumatism abarticular.
- tumefactii dureroase sau inflamatii aparute ca urmare a unor traumatisme sau interventii chirurgicale.

Contraindicatii
Administrarea diclofenacului este contraindicata in urmatoarele cazuri:
- hipersensibilitate la diclofenac sau la oricare dintre excipientii enumerati la pct. 6.1;
- ulcer gastric sau duodenal activ;
- tulburari ale hematopoezei de etiologie neprecizata;
- hemoragii digestive;
- insuficienta hepatocelulara severa;
- insuficienta cardiaca congestiva diagnosticata (NYHA II-IV), boala cardiaca ischemica, arteriopatie periferica si/sau boala cerebrovasculara.
- insuficienta cardiaca severa
- insuficienta renala severa;
- ultimul trimestru de sarcina;
- copii si adolescenti.

Precautii
Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.

Interactiuni
Adminstrarea diclofenacului in asociere cu litiu sau digoxina poate determina cresterea concentratiilor plasmatice de litiu, respectiv digoxina.
Diclofenacul poate reduce efectul diureticelor sau al altor antihipertensive.

Adminstrarea diclofenacului in asociere cu diuretice care economisesc potasiu, poate duce la hiperkaliemie.
Administrarea diclofenacului in asociere cu glucocorticoizi sau alte antiinflamatoare creste riscul hemoragiilor gastro-intestinale.
Adminstrarea diclofenacului cu 24 ore inainte de sau dupa administrarea de metotrexat poate duce la cresterea concentratiei plasmatice de metotrexat si a potentialului toxic al acestei substante.
Studiile clinice nu au demonstrat interactiuni intre diclofenac si anticoagulante; totusi, ca masura de precautie, se recomanda monitorizarea statusului coagularii la pacientii tratati cu aceste medicamente in asociere.
Antiinflamatoarele nesteriodiene antireumatice (similar diclofenacului sodic) pot potenta nefrotoxicitatea ciclosporinei.
Dupa administrarea de diclofenacului au fost raportate cazuri izolate de modificare a glicemiei, fiind necesare ajustari ale dozei pentru medicamentele antidiabetice orale.

Atentionari
Diclofenacul trebuie administrat numai dupa evaluarea atenta de catre medic a raportului beneficiu terapeutic/risc potential, in urmatoarele cazuri:
- primele doua trimestre de sarcina;
- perioada de alaptare;
- porfirie inductibila.
In urmatoarele cazuri se recomanda supravegherea atenta de catre medic:
- tulburari gastro-intestinale, antecedente de ulcer gastric sau duodenal, precum si in caz de inflamatii intestinale (colite ulcerative, maladia Crohn);
- insuficienta renala sau hepatica usoara-moderata;
- hipertensiune arteriala si/sau insuficienta cardiaca;
- imediat dupa interventii chirurgicale majore;
- pacienti varstnici.
Diclofenacul poate fi administrat la pacientii cu antecedente de reactii de hipersensibilitate la alte antiinflamatoare nesteroidiene, manifestate sub forma crizelor de astm bronsic, reactiilor cutanate sau rinitelor alergice acute, numai in cazul in care sunt disponibile mijloacele terapeutice adecvate.
Pacientii cu astm bronsic, boli pulmonare obstructive cronice, stari febrile sau polipoza nazala sunt mai predispusi decat altii la reactii adverse fata de antiinflamatoarele nesteroidiene, manifestate prin crize de astm bronsic, edem angioneurotic, edem Quincke sau urticarie.

Efecte cardiovasculare si cerebrovasculare
La pacientii cu antecedente de hipertensiune arteriala si/sau insuficienta cardiaca congestiva usoara pana la moderata, sunt necesare monitorizare si recomandari adecvate deoarece raportarile au aratat ca tratamentul cu AINS se asociaza cu retentie lichidiana si edem.
Studiile clinice si datele epidemiologice sugereaza ca utilizarea diclofenacului, in special in doze mari (150 mg zilnic) si in tratament de lunga durata, se poate asocia cu un risc usor crescut de aparitie a evenimentelor trombotice arteriale (de exemplu: infarct miocardic si accident vascular cerebral).
Pacientii care prezinta factori majori de risc pentru evenimente cardiovasculare (de exemplu, hipertensiune arteriala, hiperlipidemie, diabet zaharat, fumat) trebuie tratati cu diclofenac numai dupa evaluare atenta.
Deoarece factorii de risc cardiovasculari asociati cu administrarea diclofenacului se pot accentua in functie de doza si durata expunerii, trebuie utilizata cea mai mica doza eficace pentru cea mai scurta perioada de timp. Trebuie sa se reevalueze periodic nevoia pacientului de atenuare a simptomelor si raspunsul acestuia la tratament.

Daca aveti probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente sau considerati ca ati putea fi in situatie de risc din cauza acestor afectiuni (de exemplu, daca aveti hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumator)trebuie sa discutati despre tratament cu medical dumneavoastra sau cu farmacistul.

Fertilitatea, sarcina si alaptarea
Nu exista suficiente date privind siguranta administrarii acestui medicament in timpul sarcinii. Deoarece nu se cunoaste influenta inhibarii sintezei de prostaglandine asupra evolutiei sarcinii, diclofenacul nu trebuie utilizat in primele 6 luni de sarcina decat daca este absolut necesar.
Diclofenacul este contraindicat in ultimul trimestru de sarcina, datorita efectelor sale: tocolitic, de inchidere prematura a canalului arterial, de inducere a hemoragiilor materne sau fetale si de crestere a riscului de aparitie a edemelor la mama.
Diclofenacul se excreta in cantitati mici in laptele matern. In perioada de alaptare trebuie evitata administrarea diclofenacului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Chiar si la dozele recomandate, indeosebi in asociere cu alcoolul etilic, acest medicament poate influenta reactivitatea pacientilor, alterand astfel capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Adulti: doza uzuala este de o capsula Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg pe zi, administrata oral.
Daca este necesar, doza poate fi crescuta la o capsula Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg, de 2 ori pe zi.
In cazuri particulare cu manifestari mai severe dimineata, doza zilnica de 2 capsule Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg poate fi administrata in priza unica, dar pentru o perioada scurta de timp.
Copii si adolescenti: datorita continutului ridicat in substanta activa, nu se recomanda administrarea capsulelor Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg la aceste grupe de varsta.

Mod de administrare
Capsulele trebuie inghitite cu o cantitate mare de lichid, fara a fi mestecate.
Administrarea dupa masa poate determina intarzierea absorbtiei substantei active. De aceea, in cazul durerilor acute, Diclofenac Duo Pharmaswiss 75 mg se administreaza inainte de masa.
Durata tratamentului trebuie stabilita in functie de indicatia terapeutica.

Reactiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
Reactii adverse
Tulburari gastro-intestinale
Frecvent apar manifestari gastro-intestinale, cum sunt: greata, varsaturi, diaree, precum si hemoragii gastro-intestinale oculte, care pot determina foarte rar anemii. Ocazional, pot sa apara indigestie, flatulenta, spasme abdominale, inapetenta, ulcer gastric sau duodenal (asociat in unele cazuri cu hemoragii sau perforatii) si rareori, scaune hemoragice sau diaree hemoragica.
Au fost raportate cazuri izolate de inflamatii ale mucoasei bucale, inflamatii ale limbii, leziuni esofagiene, afectiuni abdominale (de exemplu colite hemoragice nespecifice, agravari ale cazurilor preexistente de boala Crohn sau colite ulcerative), constipatie.
Tulburari ale sistemului nervos
Ocazional, pot sa apara tulburari la nivelul sistemului nervos central cum sunt cefalee, iritabilitate, excitatie, insomnie, fatigabilitate, oboseala sau ameteli.
Au fost raportate cazuri izolate de tulburari senzitive, gustative, vizuale (vedere incetosata sau diplopie), tinitus, tulburari acustice tranzitorii, dismnezie, dezorientare, spasme, anxietate, cosmaruri, tremor sau depresii.
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat

Ocazional, pot sa apara reactii de hipersensibilitate cutanata, cum sunt exantem sau prurit, sau, mai rar, urticarie sau alopecie.
In cazuri izolate s-au raportat exanteme veziculoase, eczeme, eritem, fotosensibilizare, dermatoragii pe suprafete mici (incluzand cazurile conditionate de alergii) si reactii cutanate mai grave (sindrom Stevens – Johnson, sindrom Lyell).
Tulburari renale si ale cailor urinare
In cazuri izolate s-au raportat insuficienta renala acuta, proteinurie, hematurie sau afectiuni renale (nefrita interstitiala, sindrom nefrotic, necroza papilara). De aceea, se recomanda monitorizarea regulata a functiei renale la pacientii tratati cu diclofenac.
Tulburari hepatobiliare
In cazuri rare s-au raportat afectari hepatice (cresterea valorilor serice ale transaminazelor, hepatita cu sau fara icter, cu evolutie fulminanta in cazuri izolate). De aceea, se recomanda monitorizarea regulata a functiei hepatice la pacientii tratati cu diclofenac.
Tulburari pancreatice
S-au raportat cazuri izolate de pancreatita.
Tulburari hematologice si limfatice
In cazuri rare, pot sa apara tulburari de hematopoieza (anemie, leucopenie, agranulocitoza, trombocitopenie). Simptomele initiale pot fi: febra, senzatie de gat uscat, leziuni superficiale ale cavitatii bucale, simptome de tip gripal, fatigabilitate accentuata, hemoragii nazale sau cutanate. La pacientii tratati timp indelungat cu diclofenac se recomanda monitorizarea hemoleucogramei.
In cazuri izolate s-a observat anemie hemolitica.

Alte reactii adverse:
Sunt posibile reactii severe de hipersensibilitate care se pot manifesta sub forma de edeme faciale, tumefactia limbii, a laringelui, apnee care poate duce la crize de astm bronsic, tahicardie, scaderea tensiunii arteriale, eventual soc. Daca apar una sau mai multe dintre aceste reactii, se recomanda asistenta medicala de urgenta (uneori chiar si dupa doza initiala).
In cazuri izolate pot sa apara palpitatii, dureri retrosternale.
Studiile clinice si datele epidemiologice sugereaza un risc crescut de aparitie a evenimentelor trombotice arteriale (de exemplu, infarct miocardic si accident vascular cerebral) asociate cu utilizarea diclofenacului, in special in doze mari (150 mg zilnic) si in tratamentul de lunga durata.
Medicamente precum Diclofenac Duo PharmaSwiss 75 mg se pot asocia cu un risc usor crescut de aparitie a atacului de cord (“ infarct miocardic”) sau accident vascular cerebral.

Supradozaj
In caz de supradozaj pot sa apara reactii nervos centrale (ameteli, cefalee, hiperventilatie, dezorientare, chiar spasme mioclonice la copii), tulburari gastro-intestinale (greata, varsaturi, dureri abdominale, hemoragii) si afectiuni hepatice sau renale. Nu exista antidot specific pentru diclofenac.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25o
C, in ambalajul original.
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 3 blistere PVC/PVDC/Al a cate 10 capsule cu eliberare prelungita.
Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata
PharmaSwiss ?eska Republika s.r.o
Praha 7, Holesovice, Jankovcova 1569/2c, PSC 170 00
Republica Ceha

Fabricantii
TEMMLER WERKE GmbH
Wiehenstephaner Str. 28, D-81673 Munchen
Germania
SWISS CAPS GMBH
Grassingerstraße 9, 83043 Bad Aibling
Germania
Data ultimei verificari a prospectului iulie 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

sugesti si tratament
ma poate ajuta utimil forte in tratamentul poliartritei reumatismale,am dureri de articulatii la ume ...
Rheubeat
Cat de eficient este medicamentul Rheubeat in tratarea poliartritei reumatoide? Are contraindicatii ...
efectul salazopyrinei
prin utilizarea metothrexatului iti cade parul, prin intreruperea lui sunt afectate toate articulat ...
↳ Buna ziua! La intreruperea tratamentului cu Salazopyrin se manifesta din nou simptomele artritei reumatoide, intrucat reactia sistemului imunitar nu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
MSM
MSM pt ce este recomandat? ...
↳ Buna ziua! Produsul MSM se recomanda in afectiuni osoase, musculare sau reumatice: artrite, spondiloza, bursite, tendinite, fibromialgie, torticolis. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
as dori un remediu impotriva artritei reumatoide
am artrita reumatoida. ce pňt folosi pentru a-mi ameliora durerile sau a scapa de ele daca este posi ...
↳ Buna ziua! Aceasta afectiune trebuie tratata la specialistul reumatolog. Puteti folosi diverse analgezice si antiinflamatoare (perioade limitate de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...