Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Digoxin Zentiva 0,5 mg / 2 ml solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Digoxin Zentiva 0,5 mg / 2 ml solutie injectabila

Prospect - Digoxin Zentiva 0,5 mg / 2 ml solutie injectabila


NU comercializăm Digoxin Zentiva 0,5 mg / 2 ml solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Digoxin Zentiva 0,5 mg / 2 ml solutie injectabila    DCI: DIGOXINUM


Digoxina este un medicament indicat in terapia inimii si a sistemului cardiovascular.
DIGOXIN ZENTIVA 0,5 mg / 2 ml solutie injectabila
Digoxina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este DIGOXIN ZENTIVA si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati DIGOXIN ZENTIVA
3. Cum sa utilizati DIGOXIN ZENTIVA
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza DIGOXIN ZENTIVA
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este DIGOXIN ZENTIVA si pentru ce se utilizeaza
Digoxina este un medicament indicat in terapia inimii si a sistemului cardiovascular. Este utilizata in insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie mica, fibrilatie atriala, flutter atrial, tahicardie paroxistica supraventriculara.
Daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati DIGOXIN ZENTIVA
Nu utilizati DIGOXIN ZENTIVA
Daca sunteti hipersensibil la digoxina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6),
Daca aveti bloc atrioventricular de grad 2 sau 3,
Daca aveti tahiaritmii supraventriculare in cadrul sindromului Wolf-Parkinson-White,
Daca aveti hiperexcitabilitate ventriculara, in special extrasistole survenite sub tratament cu un preparat digitalic,
Daca aveti cardiomiopatie hipertrofica si cardiomiopatie restrictiva,
Daca aveti pericardita cronica constrictiva,
Daca aveti tahicardie si fibrilatie ventriculara,
Daca sunteti in tratament cu sultoprida sau calciu intravenos,
Daca aveti simptomele de supradozare digitalica.

Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati DIGOXIN ZENTIVA, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Digoxin se administreaza cu atentie la pacientii care au primit deja glicozide cardiace, iar doza de Digoxin trebuie redusa daca glicozidele cardiace au fost administrate cu doua saptamani inainte.
Se administreza cu precautie in bloc atrio-ventricular de grad mic, deoarece poate induce un bloc total. Se recomanda prudenta la pacientii cu miocardita acuta, infarct miocardic acut si in afectiuni pulmonare severe deoarece creste sensibilitatea miocardului.
Digoxina poate creste riscul aparitiei de aritmii la pacientii supusi cardioversiei si, ca urmare, tratamentul trebuie intrerupt cu 1,5-3 zile inaintea unei asemenea proceduri.
Dezechilibrul electrolitic si disfunctia tiroidiana poate afecta sensibilitatea la Digoxin.
Efectul digoxinei este crescut in caz de hipopotasemie, hipomagneziemie, hipercalcemie, hipoxie si hipotiroidie. Ca urmare, dozele trebuie reduse pana cand aceste tulburari sunt corectate.
In hipotiroidie poate aparea rezistenta la actiunea digoxinei.
La pacientii cu afectarea functiei renale, la varstnici si la prematuri, dozele de Digoxin trebuie reduse si trebuie monitorizata concentratia plasmatica a acestuia.

DIGOXIN ZENTIVA impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Asocieri contraindicate:
Administrarea de sultoprida.
Asocieri nerecomandate:
Administrarea concomitenta a medicamentelor ce determina tulburari electrolitice creste riscul toxicitatii glicozidelor.
Tiazidicele si diureticele de ansa pot determina hipopotasemie si hipomagneziemie care, la randul lor, pot duce la aritmii cardiace.
Tratamentul cu glucocorticoizi, ?-2-agonisti (de ex. salbutamol), amfotericina, sodiu polistiren sulfonat, carbenoxolona, precum si dializa sunt alti factori ce pot induce hipopotasemie.
Hipercalcemia creste toxicitatea, iar administrarea intravenoasa de saruri de calciu este contraindicata la pacientii carora li se administraza glicozide cardiace. Concentratia plasmatica de Digoxin este crescuta semnificativ de catre chinidina, hidrochinidina, amiodarona si propafenona. In aceste situatii se recomanda scaderea dozelor de Digoxin.
Administrarea concomitenta de Digoxin si blocante ale canalelor de calciu poate duce la cresterea concentratiei de Digoxina.
Administrarea concomitenta de Digoxin si dronedarona (medicament recomandat pentru tratamentul tulburarilor de ritm cardiac) poate duce la cresterea concentratiei de Digoxina.
Beta blocantele pot potenta bradicardia indusa de digoxina.
Nu este recomandata administrarea concomitenta cu ?-simpatomimetice (miodrina) datorita majorarii efectului bradicardizant si riscului de aparitie a tulburarilor de conducere atrio-ventriculare si/sau intraventriculare.
Se recomanda prudenta in cazul asocierii: eritromicinei, deslanozidei, hipokaliemiantelor,
itraconazolului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Digoxina strabate liber bariera placentara, concentratia plasmatica a digoxinei fiind similara la mama si la fat. Nu au fost semnalate reactii adverse ale digoxinei asupra fatului si nou-nascutului. Cu toate acestea,reactii adverse fetale, inclusiv moartea fatului, au fost raportate la mame cu intoxicatie digitalica.
Administrarea de Digoxin la gravide cu afectiuni cardiace poate duce la hipotrofie fetala. Sunt necesare studii suplimentare pentru evaluarea consecintelor expunerii la digoxina in timpul sarcinii. De aceea, in timpul sarcinii Digoxin nu trebuie administrat decat dupa analiza raportului risc fetal/beneficiu matern si este necesar controlul digoxinemiei.
Alaptarea
Acest produs trece in cantitate mica in laptele matern si atinge concentratii mult inferioare dozelor terapeutice neonatale. Este posibila alaptarea in timpul tratamentului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Efectul Digoxin asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje nu a fost studiat. Nu exista nici o dovada ca ar putea afecta aceste abilitati.

3. Cum sa utilizati DIGOXIN ZENTIVA
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza optima este stabilita pentru fiecare pacient in parte.
Adulti
In cazul in care este necesara digitalizarea rapida, la pacienti care nu au mai fost digitalizati, se administreaza o doza de incarcare de 0,5 – 1 mg digoxina zilnic (1-2 fiole Digoxin), timp de 2-3 zile, monitorizarea pacientului fiind obligatorie.
Tratamentul continua cu doze de intretinere cuprinse intre 0,125 – 0,50 mg digoxina zilnic, cu administrare orala (obisnuit 0,25 mg).
Varstnici
La varstnici doza de intretinere este mai mica si poate fi redusa la 0,125 mg.
La pacientii cu insuficienta renala doza de intretinere trebuie redusa si se stabileste in functie de nivelul creatininemiei.
Copii
Stabilirea dozei optime zilnice de digoxina cu administrare parenterala la copii este complexa si se iau in considerare mai multi factori: greutatea corporala, stadiul de dezvoltare, gradul de maturitate, precum si responsivitatea la tratament. Se recomanda urmatoarele doze pentru administrarea parenterala:
Greutate nou-nascut sau copil (kg)
Doza de incarcare pe kg (?g/kg) Doza de intretinere
(?g/kg/24 ore) < 3 3-6 6-12 12-24 >24 10 15 10 7 5 10 5 10 7 5
Tratamentul se incepe cu o doza de incarcare administrata intravenos foarte lent; se continua, dupa 8 ore, cu doza de intretinere repartizata in 3 prize / 24 ore.
In caz de insuficienta renala, doza de intretinere trebuie scazuta aplicandu-i un coeficient de multiplicare, in functie de nivelul creatininemiei si al azotemiei, conform tabelului urmator:
Creatininemie (?mol/l) Azotemie (mmol/l) Multiplicarea dozei de intretinere cu 70-100 8-17 0,6 101-200 17,1-25 0,3 201-400 25,1-33 0,15. Dozarea digoxinemiei este utila pentru adaptarea modului de administrare in formele severe sau in caz de tratament dificil; digoxinemia trebuie masurata pentru a evita supradozajul (in caz de insuficienta renala), sau pentru a mari dozele cand este necesar (pacientul nu a raspuns la dozele anterioare).

Daca utilizati mai mult DIGOXIN ZENTIVA decat trebuie
Daca dumneavoastra, sau altcineva, utilizati din greseala mai mult DIGOXIN ZENTIVA decat a fost prescris, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la camera de primiri urgente a celui mai apropiat spital.
Simptomele si semnele intoxicatiei cu digoxina includ:
-tulburari digestive: lipsa poftei de mancare, greata, varsaturi, diaree;
-tulburari neurologice: durere de cap, dureri la nivel facial, oboseala, slabiciune, ameteala, vertij, somnolenta, dezorientare, confuzie, cosmaruri si, mai rar, delir si psihoze acute, halucinatii (imaginarea unor evenimente, persoane care nu exista in realitate);
-tulburari cardiace: tulburari ale frecventei ?i ritmului batailor inimii precum ?i ale activitatii inimii, care pot conduce uneori la deces;
-foarte rar pot aparea convulsii, tulburari de vedere ca afectarea vederii colorate (obiectele se vad colorate in galben sau, mai rar, in verde, rosu, maro, albastru sau alb) sau vedere neclara.
Tratament: in caz de supradozaj terapeutic se opreste administrarea de digitala si se recomanda repaos la pat. In caz de bradicardie se administreaza atropina, in caz de hiperexcitabilitate miocardica se administreaza lidocaina sau fenitoina.
In caz de intoxicatie masiva se recomanda internarea urgenta intr-un serviciu de specialitate.

Daca uitati sa utilizati DIGOXIN ZENTIVA
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati DIGOXIN ZENTIVA
Luati DIGOXIN ZENTIVA intreaga perioada a tratamentului stabilita de medicul dumneavoastra, chiar si atunci cand incepeti sa va simtiti mai bine.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In general, reactiile adverse raportate in timpul tratamentului cu digoxina sunt dependente de doza. Astfel, reactiile adverse sunt mai putine cand digoxina este utilizata in doze terapeutice si cand se tine cont de medicamentele cu care poate interactiona si de conditiile de administrare.
Pot aparea durerea abdominala, greata, varsaturi, diaree si lipsa poftei de mancare in cazuri de intoxicatie cu digoxina sau supradozare.
Reactiile de hipersensibilitate sunt rare. Poate aparea scaderea numarului de globule albe responsabile de coagularea sangelui (trombocitopenie).
Cele mai grave reactii adverse sunt cele la nivelul inimii. Dozele toxice pot declansa sau agrava insuficienta cardiaca. Tulburarea ritmului (aritmii) ?i frecventei de bataie a inimii pot reprezenta un semn precoce de supradozare. In general, incidenta si severitatea aritmiei este corelata cu severitatea afectiunii cardiace. Aproape orice tip de aritmie poate apare, in special cre?terea frecventei batailor inimii. Mai pot aparea aritmii ventriculare ca: extrasistole, bloc sinoatrial, bradicardie sinusala si bloc atrioventricular. Hipopotasemia predispune la cresterea toxicitatii digoxinei. Reactiile adverse ale digoxinei apar mai rapid daca exista o depletie de potasiu produsa de administrarea indelungata de diuretice.
La varstnici pot apare tulburari de vedere, tulburari psihiatrice (convulsii, delir, halucinatii, psihoze), caz in care trebuie suspectat un supradozaj.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza DIGOXIN ZENTIVA
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 250 C, in ambalajul original.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine DIGOXIN ZENTIVA
Substanta activa este digoxina. O fiola de 2 ml solutie injectabila contine 0,50 mg de digoxina.
Celelalte componente sunt: alcool etilic, propilenglicol, apa pentru preparate injectabile.

Cum arata DIGOXIN ZENTIVA si continutul ambalajului
DIGOXIN ZENTIVA se prezinta sub forma de solutie limpede, lipsita de particule vizibile, incolora.
DIGOXIN ZENTIVA este disponibil in:
-cutie cu 5 fiole din sticla incolora, cu punct de rupere sau cu inel de rupere, a cate 2ml solutie injectabila.
- cutie cu 10 fiole din sticla incolora, cu punct de rupere sau cu inel de rupere, a cate 2ml solutie injectabila.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
S.C. ZENTIVA S.A.
B-dul Theodor Pallady nr. 50,
Sector 3, 032266 Bucuresti, Romania
Tel.: + 40 21 317 31 36
Fax: + 40 21 317 31 34
[email protected]
Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata:
Romania
S.C. ZENTIVA S.A.
B-dul Theodor Pallady nr. 50,
Sector 3, 032266 Bucuresti, Romania
Tel.: + 40 21 317 31 36
Fax: + 40 21 317 31 34
[email protected]
Acest prospect a fost revizuit in Martie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Tahicardie sinusala
Buna ziua! Am tahicardie sinusala, fara tratament. Am palpitații de cateva zile, cu puls pana i ...
Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Lokren si paracetamol
Bună ziua ! As dori sa stiu dacă pot asocia la Lokren pe care il iau pt tahicardie, cu ...
↳ Buna ziua! Paracetamol Sinus contine substante care sunt containdicate in tahicardie, nu luati decat paracetamol simplu daca aveti dureri si febra, s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Interactiuni Eurespal
POT LUA PASTILE DE ,,EURASPAL 80 mg ,, PENTRU A MI TRECE TUSEA SEACA , DACA AM HIPERTENTIUNE ARTE ...
↳ Buna ziua! Eurespal poate determina tahicardie (cresterea pulsului) si hipotensiune, in cazuri rare. Puteti lua medicamentul cu prudenta! La 2-3 ore ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
tahicardie sinusala
Buna ziua, Sunt insarcinata in 14 saptamani si am fost diagnosticata cu tahicardie sinusala. aAm ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa DIGOXINUM?
Alte medicamnete care au DIGOXINUM:
- Digoxin Zentiva 0,25 mg comprimate
- LANOXIN, tablete
- LANOXIN, solutie buvabila
- LANOXIN, fiole
- DIGOXIN , comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...