Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Enalapril Slavia 10 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Enalapril Slavia 10 mg

Prospect - Enalapril Slavia 10 mg


NU comercializăm Enalapril Slavia 10 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Enalapril Slavia 10 mg    DCI: ENALAPRILUM


ENALAPRIL SLAVIA contine maleat de enalapril, o substanta care apartine unui grup de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA).

ENALAPRIL SLAVIA 10 mg comprimate
Maleat de enalapril

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
- Ce este ENALAPRIL SLAVIA si pentru ce se utilizeaza
- Inainte sa luati ENALAPRIL SLAVIA
- Cum sa luati ENALAPRIL SLAVIA
- Reactii adverse posibile
- Cum se pastreaza ENALAPRIL SLAVIA
- Informatii suplimentare

1. CE ESTE ENALAPRIL SLAVIA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
ENALAPRIL SLAVIA contine maleat de enalapril, o substanta care apartine unui grup de medicamente numite inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (IECA).
ENALAPRIL SLAVIA este utilizat pentru:
-tratamentul hipertensiunii arteriale (valori crescute ale tensiunii arteriale)
-tratamentul insuficientei cardiace (functiile inimii sunt afectate: inima nu mai poate sa realizeze circulatia sangelui in vasele de sange in mod corespunzator, ceea ce determina simptome cum sunt oboseala la eforturi foarte mici, greutate la respiratie si umflare a gleznelor si a picioarelor).
La multi pacienti cu insuficienta cardiaca ENALAPRIL SLAVIA a demonstrat ca incetineste aparitia simptomelor, reduce intensitatea simptomelor existente si scade riscul de aparitie a decesului prematur.
La majoritatea pacientilor cu insuficienta cardiaca fara manifestari evidente, ENALAPRIL SLAVIA ajuta la prevenirea deteriorarii functiei inimii si intarzie aparitia simptomelor (de exemplu dificultati la respiratie, aparitia oboselii dupa activitati fizice usoare, umflarea gleznelor si picioarelor). Datorita acestor efecte, ENALAPRIL SLAVIA scade riscul de spitalizare a acestor pacienti din cauza insuficientei cardiace.
De regula, efectul de scadere a tensiunii arteriale este vizibil la o ora de la administrarea
comprimatului, iar reducerea maxima a tensiunii arteriale apare la 4 pana la 6 ore. Efectul este mentinut timp de cel putin 24 de ore. La unii pacienti, scaderea optima a tensiunii arteriale poate necesita cateva saptamani de tratament.

2. INAINTE SA LUATI ENALAPRIL SLAVIA
Nu utilizati ENALAPRIL SLAVIA
- daca sunteti alergic la enalapril sau la oricare dintre componentele medicamentului.
- daca ati fost tratat anterior cu un medicament inrudit (IECA) si ati avut reactii alergice cum sunt umflare a fetei, buzelor, limbii si/sau a gatului cu dificultate la inghitire sau respiratie. Daca ati prezentat acest tip de reactie fara o cauza cunoscuta, nu trebuie sa utilizati nici ENALAPRIL SLAVIA.
- daca ati fost diagnosticat ca avand angiodem ereditar sau de cauza necunoscuta.
- in cazul in care aveti mai mult de 3 luni de sarcina. (Este bine sa evitati ENALAPRIL SLAVIA si in perioada de inceput a sarcinii-vezi pct. ”Sarcina”).
Aveti grija deosebita cand luati ENALAPRIL SLAVIA
- aveti tensiunea arteriala mica cand stati in picioare
- aveti afectiuni ale rinichilor, ati fost supus recent unui transplant renal, efectuati sedinte de hemodializa sau urmati tratament concomitant cu diuretice
- urmati o dieta saraca in sare sau sunteti deshidratat (stare determinata de episoade dese,
recente de varsaturi sau diaree)
- daca aveti afectiuni ale inimii, cum sunt “stenoza aortica”, ”cardiomiopatie hipertrofica”, ”stenoza aortica” sau “stenoza mitrala”
- daca aveti afectiuni ale ficatului
- daca aveti modificari ale numarului anumitor tipuri de globule albe din sange (neutropenie, agranulocitoza) sau luati tratament pentru boli autoimmune sau reumatismale (de exemplu alopurinol sau procainamida)
- daca sunteti alergic la alte medicamente
- daca efectuati tratament de desensibilizare la veninul unor insecte (de exemplu viespi, albine, furnici)
- daca efectuati sedinte de afereza (eliminarea din circulatie) a unor fragmente de grasimi din sange
- daca veti fi supusi unei interventii chirurgicale care implica anestezie, inclusive interventii stomatologice
- daca luati tratament pentru diabet zaharat, incluzand insulina si antidiabetice cu administrare orala trebuie sa va controlati concentratia zaharului din sange (glicemia) mai ales in cursul primei luni de tratament cu ENALAPRIL SLAVIA
- daca luati suplimente de potasiu sau substituenti de sare alimentara care contin potasiu
- daca luati tratament cu litiu (utilizat pentru tratamrntul unor afectiuni psihice)
- daca apartineti rasei negre.
In timpul tratamentului, ca urmare a administrarii de enalapril, poate sa apara tuse seaca, persistenta, simptom care dispare dupa intreruperea tratamentului.
Nu se recomanda administrarea ENALAPRIL SLAVIA la nou-nascuti si copii cu afectare a functiei rinichilor.
Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). ENALAPRIL SLAVIA nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat daca aveti mai mult de trei luni de sarcina, deoarece poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat in aceasta etapa (vezi pct. Sarcina”).
Utilizarea altor medicamente:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Unele medicamente pot influenta modul de actiune al ENALAPRIL SLAVIA sau pot determina aparitia mai frecventa a reactiilor adverse. Este important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
- medicamente care scad tensiunea arteriala
- diuretice, cum este furosemidul
- medicamente care contin potasiu (inclusiv substituenti de sare alimentara), diuretice care economisesc potasiul
- litiu
- antidepresive triciclice, antipsihotice, anestezice, narcotice
- acid acetilsalicilic sau antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS)
- saruri de aur (utilizate in afectiuni reumatismale)
- simpatomimetice (decongestionante nazale)
- medicamente utilizate in tratamentul diabetului zaharat (insulina, antidiabetice cu administrare orala)
- trombolitice (utilizate pentru “dizolvarea” cheagurilor din vasele de sange)
- beta-blocante (medicamente utilizate in tratamentul hipertensiunii arteriale si durerilor in piept).
Utilizarea ENALAPRIL SLAVIA cu alimente si bauturi
Comprimatele ENALAPRIL SLAVIA se pot administra indiferent de orarul meselor cu un pahar cu apa.
Alcoolul etilic creste efectul de scadere a tensiunii arteriale daca este consumat in timpul tratamentului cu ENALAPRIL SLAVIA.
Sarcina si alaptarea
Sarcina
Trebuie sa anuntati medicul in cazul in care credeti ca sunteti gravida (sau intentionati sa ramaneti gravida). In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa nu mai utilizati ENALAPRIL SLAVIA inainte de a ramane gravida sau de indata ce ati aflat ca sunteti gravida si va va recomanda un alt medicament in loc de ENALAPRIL SLAVIA. ENALAPRIL SLAVIA nu este recomandat la inceputul sarcinii si nu trebuie utilizat in sarcina mai mare de trei luni, deoarece acesta poate produce grave prejudicii copilului dumneavoastra daca este utilizat dupa cea de a treia luna de sarcina.
Alaptarea
Informati-va medicul daca alaptati sau intentionati sa incepeti alaptarea. Alaptarea nou-nascutilor (primele saptamani dupa nastere) si, in mod special, alaptarea prematurilor nu este recomandata in timp ce luati ENALAPRIL SLAVIA.
In cazul unui sugar mai mare medicul dumneavoastra trebuie sa va sfatuiasca cu privire la beneficiile si riscurile utilizarii ENALAPRIL SLAVIA in timp ce alaptati, comparativ cu alte tratamente.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
In timpul tratamentului cu ENALAPRIL SLAVIA, unii pacienti pot prezenta vedere incetosata, ameteli sau oboseala, simptome care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Trebuie sa fiti atent la aparitia acestor simptome (vezi pct. „Reactii adverse posibile”).
Informatii importante privind unele componente ale ENALAPRIL SLAVIA:
ENALAPRIL SLAVIA contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI ENALAPRIL SLAVIA
Luati intotdeauna ENALAPRIL SLAVIA exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza adecvata de ENALAPRIL SLAVIA va fi stabilita de catre medicul dumneavoastra in functie de indicatia de tratament, starea de sanatate, modul in care raspundeti la tratament, greutate si poate fi modificata pe parcursul tratamentului, daca este cazul.
Nu modificati doza zilnica de ENALAPRIL SLAVIA fara recomandarea medicului dumneavoastra.
Doze in hipertensiunea arteriala
Doza initiala este, de obicei, cuprinsa intre 5 mg si 20 mg maleat de enalapril, administrata zilnic, o data pe zi, in functie de valoarea tensiunii arteriale. Pacientii cu hipertensiune arteriala usoara pot necesita o doza initiala mai mica (5 pana la 10 mg pe zi). La pacientii cu afectiuni ale rinichilor sau ale inimii, deshidratati sau cu concentratie mica a sodiului in sange, trebuie utilizata o doza initiala de 5 mg ENALAPRIL SLAVIA.
Daca sunteti tratati concomitent cu doze mari de diuretice (medicamente utilizate pentru eliminarea excesului de apa din organism), este posibil ca medicul dumneavoastra sa va recomande sa nu mai luati aceste medicamente cu 2 pana la 3 zile inainte de inceperea tratamentului cu ENALAPRIL SLAVIA. In acest caz, doza zilnica recomandata este de 5 mg ENALAPRIL SLAVIA.
Doza de intretinere dupa stabilizarea valorilor tensiunii arteriale, este de 20 pana la 40 mg maleat de enalapril pe zi.
Doze in insuficienta cardiaca:
La pacientii cu afectiuni ale inimii, ENALAPRIL SLAVIA este administrat impreuna cu alte medicamente cum sunt diuretice, beta-blocante sau, la nevoie, digitalice (administrate in insuficienta cardiaca congestiva sau pentru tratamentul palpitatiilor).
De obicei, doza initiala este 2,5 mg maleat de enalapril administrat zilnic, o data pe zi. Medicul dumneavoastra va creste treptat doza, pe parcursul a 2 pana la 4 saptamani, pana este atinsa doza potrivita pentru dumneavoastra. Doza de intretinere uzuala este de 20 mg maleat de enalapril pe zi, administrata in una sau 2 prize. Doza maxima de ENALAPRIL SLAVIA este 40 mg pe zi , administrata in 2 prize.
Dozele in caz de afectare a functiei rinichilor
In caz de afectiuni ale rinichilor, medicul dumneavoastra poate considera necesar sa va modifice doza de ENALAPRIL SLAVIA in functie de starea de functionare a rinichilor. In acest scop, medicul va va recomanda efectuarea unor analize ale sangelui. Daca urmati tratament concomitent cu medicamente digitalice, doza zilnica va fi diferita. Medicul dumneavoastra va stabili o schema de tratament in acest caz.
Pacienti varstnici
Medicul dumneavoastra va va stabili dozele in functie de starea de functionare a rinichilor.
Copii si adolescenti
Experienta privind administrarea ENALAPRIL SLAVIA la aceasta categorie de varsta este limitata.
Doza administrata la copiii care pot inghiti comprimate va fi stabilita in functie de greutate si de valorile tensiunii arteriale in timpul tratamentului. Doza initiala recomandata la copii si adolescenti cu greutatea cuprinsa intre 20 si 50 kg este 2,5 mg, iar la copii si adolescenti cu greutatea peste 50 kg doza recomandata este 5 mg maleat de enalapril pe zi. Doza zilnica este administrata intr-o singura priza si este de maxim 20 mg la copii si adolescenti cu greutatea de 20 pana la 50 kg si de 40 mg la copii si adolescenti cu greutate peste 50 kg.
Nou-nascuti si copii cu afectiuni ale rinichilor
ENALAPRIL SLAVIA nu trebuie administrat la aceste categorii.
Trebuie sa fiti foarte atent atunci cand incepeti tratamentul sau cand doza de ENALAPRIL SLAVIA este mare, deoarece exista riscul ca tensiunea arteriala sa scada mult. Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca simtiti senzatie de cap gol sau ameteli.
Daca luati mai mult decat trebuie din ENALAPRIL SLAVIA
Daca ati luat o doza prea mare, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Cele mai frecvente simptome sunt tensiune arteriala foarte mica si pierdere aproape completa a starii de constienta (stupoare). Pot sa mai apara ameteli si senzatie de “cap gol” determinate de scaderea tensiunii arteriale, batai puternice si rapide ale inimii, anxietate, tuse, afectarea functiei rinichilor si respiratie accelerata.
Daca uitati sa luati ENALAPRIL SLAVIA
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Reluati schema de administrare pentru ENALAPRIL SLAVIA care v-a fost recomandata de catre medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului dumneavoastra.
Daca incetati sa luati ENALAPRIL SLAVIA
Nu intrerupeti tratamentul cu ENALAPRIL SLAVIA fara sa discutati inainte cu medicul dumneavoastra. In mod obisnuit, medicamentele pentru tratamentul hipertensiunii arteriale sau pentru tratamentul insuficientei cardiace trebuie administrate pe tot parcursul vietii dumneavoastra. Daca intrerupeti tratamentul cu ENALAPRIL SLAVIA, tensiunea arteriala poate creste si afectiunea dumneavoastra se poate agrava. Daca tensiunea arteriala creste foarte mult, poate sa va afecteze rinichii si inima.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, ENALAPRIL SLAVIA poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse foarte frecvente (care au aparut la mai mult de 1 din 10 pacienti):
-vedere incetosata
-ameteli
-tuse
-greata
-oboseala
Reactii adverse frecvente (care au aparut la mai putin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 de pacienti):
-durere de cap
-depresie
-tensiune arteriala mica (inclusiv tensiune arteriala mica atunci cand va aflati in picioare)
-lesin
-infarct miocardic sau accident vascular cerebral, probabil determinat de tensiunea arteriala foarte mica la pacientii cu risc crescut
-dureri toracice
-palpitatii
-dureri in piept
-batai rapide ale inimii
-dificultate la respiratie
-diaree
-dureri abdominale
-modificari ale gustului
-eruptii trecatoare pe piele
-hipersensibilitate sau angioedem (reactie alergica care determina inrosire urmata de
umflare a fetei si gatului, care poate fi suficient de severa pentru a determina dificultati la
respiratie)
-slabiciune
-crestere a concentratiei potasiului in sange
-crestere a concentratiei creatininei in sange (indicator al functiei renale)
Reactii adverse mai putin frecvente (care au aparut la mai putin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 de pacienti):
-anemie (incluzand anemie aplastica si hemolitica)
-scadere a concentratiei zaharului in sange
-dezorientare, somnolenta, insomnie, nervozitate
-furnicaturi, ameteli
-tensiune arteriala mica cand va aflati in picioare, palpitatii
-secretii nazale
-dureri in gat si raguseala
-senzatie de sufocare sau astm bronsic
-ocluzie intestinala
-inflamatie a pancreasului
-varsaturi, indigestie, constipatie, lipsa poftei de mancare, iritatie la nivelul stomacului
-uscaciune a gurii, ulcer peptic
-transpiratie in exces
-mancarimi, urticarie
-cadere a parului
-afectare a functiei rinichilor, blocaj renal, eliminare de proteine prin urina
-impotenta
-crampe musculare
-inrosire a fetei
-tiuituri in urechi
-stare generala de rau
-febra
-crestere a concentratiei ureei in sange, scadere a concentratiei de sodiu in sange.
Reactii adverse rare (care au aparut la mai putin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 de pacienti) :
-diverse tulburari la nivelul sangelui
-boli autoimune
-vise anormale, tulburari ale somnului
-fenomen Raynaud (modificari de culoare si temperatura, insotite de durere si furnicaturi la nivelul extremitatilor, cum sunt degetele, nasul, urechile)
-modificari la nivelul plamanilor, rinita, alveolita alergica/pneumonie eozinofilica
-inflamatie a mucoasei de la nivelul gurii sau limbii, afte
-diverse afectiuni ale ficatului, icter
-eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, dermatita exfoliativa, necroliza epidermica
toxica, pemfigus, eritrodermie
-urinare in cantitate mica (oligurie)
-marire a sanilor la barbati (ginecomastie)
-crestere a valorilor enzimelor hepatice, crestere a concentratiei bilirubinei in sange
Reactii adverse foarte rare (care au aparut la mai putin de 1 din 10000, dar la mai mult de 1 din 100000 de pacienti) :
-angioedem la nivelul intestinului
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta
Secretie inadecvata a hormonului antidiuretic hipofizar
Opriti utilizarea ENALAPRIL SLAVIA si adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca prezentati urticarie sau simptome cum sunt umflare a fetei, buzelor, extremitatilor, limbii si/sau gatului, care pot determina dificultate la respiratie sau la inghitire. Pacientii de rasa neagra prezinta risc crescut pentru acest tip de reactii adverse determinate de administrarea IECA.
Dupa administrarea primei doze de ENALAPRIL SLAVIA, este posibil ca tensiunea arteriala sa scada mai mult decat ulterior, pe durata tratamentului si sa prezentati simptome cum sunt slabiciune sau ameteli. Aceste simptome se amelioreaza daca va asezati sau stati intins. Daca simptomele persista, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA ENALAPRIL SLAVIA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
A nu se utiliza dupa data expirarii inscrisa pe ambalaj dupa “EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine ENALAPRIL SLAVIA
Substanta activa este maleatul de enalapril. Un comprimat contine maleat de enalapril 10 mg. Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, stearat de magneziu, povidona K 30.

Cum arata ENALAPRIL SLAVIA si continutul ambalajului
Comprimate rotunde, de culoare alba sau aproape alba, cu aspect uniform, structura compacta si omogena, cu margini intacte cu diametrul de 7 mm.
Este disponibil in cutii cu 2 blistere din Al/PVC a cate 10 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
S.C. Slavia Pharm S.R.L. B-dul Theodor Pallady, nr. 44C Sector 3, cod 032266, Bucuresti Romania
Fabricantul S.C. SLAVIA PHARM S.R.L. Bd. Theodor Pallady nr. 44C
Sector 3, cod 032266, Bucuresti, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie, 2014


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cura cu Barley Grass !
Am fost operat de cancer gastric , stomacul mi-a fost îndepărtat. De doua luni urmez cu Barley ...
Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Buna
Oare logestul interactioneaza cu aspirin cardio, nebilet si noliprel? Va mulțumesc ...
↳ Buna ziua! Medicul cardiolog stie ca luati Logest? Orice contraceptiv oral creste riscul de evenimente cardiovasculare (tromboza, formarea de cheagu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cum reacționează gutaprim cu medicamente hipertensiune și statine
Cât durează tratamentul pentru reducerea acidului uric în limitele acceptabile. Mulțumesc ...
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...