Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Enalapril Lph 5 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Enalapril Lph 5 mg

Prospect - Enalapril Lph 5 mg


NU comercializăm Enalapril Lph 5 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Enalapril Lph 5 mg    DCI: ENALAPRILUM


  Produs complementar recomandat
Enalapril LPH 5 mg un comprimat contine maleat de enalapril 5 mg si excipienti: lactoza monohidrat, acid maleic, croscarmeloza sodica, stearat de zinc.

ENALAPRIL LPH 5 mg, comprimate
Maleat de enalapril
ENALAPRIL LPH 10 mg, comprimate
Maleat de enalapril
ENALAPRIL LPH 20 mg, comprimate
Maleat de enalapril

Compozitie
Enalapril LPH 5 mg
Un comprimat contine maleat de enalapril 5 mg si excipienti: lactoza monohidrat, acid maleic, croscarmeloza sodica, stearat de zinc
Enalapril LPH 10 mg
Un comprimat contine maleat de enalapril 10 mg si excipienti: lactoza monohidrat, acid maleic, croscarmeloza sodica, stearat de zinc
Enalapril LPH 20 mg
Un comprimat contine maleat de enalapril 20 mg si excipienti: lactoza monohidrat, acid maleic, croscarmeloza sodica, stearat de zinc

Grupa farmacoterapeutica: produse active pe sistemul renina-angiotensina, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei.
Indicatii terapeutice
Enalapril LPH 5 mg/Enalapril LPH 10 mg/Enalapril LPH 20 mg este indicat in:
Hipertensiune arteriala esentiala in toate stadiile evolutive;
Hipertensiune arteriala renovasculara (cu exceptia cazurilor de stenoza de artera renala bilaterala sau pe rinichi unic functional);
Insuficienta cardiaca congestiva (eventual in asociatie cu diuretice si digitalice); disfunctie ventriculara stanga asimptomatica sau dupa infarct miocardic acut.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la enalapril sau la oricare dintre excipienti.
Edem angioneurotic determinat de un inhibitor al enzimei de conversie sau edem angioneurotic idiopatic in antecedente.
Sarcina si alaptare.
Precautii
Hipersensibilitate/edem angioneurotic
La pacientii tratati cu inhibitori ai enzimei de conversie, inclusiv enalapril, s-au raportat rare cazuri de edem angioneurotic al fetei, extremitatilor, buzelor, limbii, glotei si/sau laringelui. Acestea pot sa apara in orice moment pe durata tratamentului. In astfel de cazuri, tratamentul cu enalapril trebuie intrerupt imediat si pacientul trebuie monitorizat corespunzator pana la disparitia completa a simptomelor. In situatiile in care edemul s-a localizat la fata sau buze, fenomenele s-au remis de obicei fara tratament, desi antihistaminicele au fost utile pentru atenuarea simptomelor.
Edemul angioneurotic asociat cu edem laringian poate fi letal. Cand sunt interesate limba, glota sau laringele, cu pericol de obstructie a cailor respiratorii, trebuie instituit prompt un tratament adecvat care poate include solutie de adrenalina 1:1000 injectata subcutanat (0,3 ml pana la 0,5 ml) si/sau masuri care sa asigure permeabilitatea cailor aeriene.
Tuse
Inhibitorii enzimei de conversie pot determina tuse. In mod caracteristic tusea este neproductiva, persistenta si dispare la intreruperea tratamentului. La stabilirea diagnosticului diferential al tusei trebuie avuta in vedere si posibilitatea determinarii acesteia de catre inhibitorii enzimei de conversie.
Potasiul plasmatic
Inhibitorii enzimei de conversie pot provoca hiperkaliemie datorita scaderii secretiei de aldosteron; hiperkaliemia este favorizata de restrictia severa de sodiu, insuficienta cardiaca, diabetul zaharat si medicamentele care favorizeaza retinerea de potasiu. (vezi pct. Interactiuni).
Enalapril LPH 5 mg/Enalapril LPH 10 mg/Enalapril LPH 20 mg contine lactoza. Pacientii cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.Interactiuni
Tratamentul antihipertensiv
Utilizarea concomitenta a de enalapril si alte medicamente antihipertensive are efect aditiv. Potasiul plasmatic
In studiile clinice, concentratia plasmatica a potasiului s-a mentinut de obicei in limite normale. La pacientii hipertensivi tratati cu enalapril in monoterapie timp de pana la 48 de saptamani s-a observat o crestere medie a concentratiei plasmatice a potasiului de aproximativ 0,2 mEq/l. La pacientii tratati cu enalapril si un diuretic tiazidic, pierderea de potasiu datorata diureticului a fost de obicei atenuata de efectul enalaprilului.
Daca enalaprilul se administreaza concomitent cu un diuretic care determina pierdere de potasiu, hipokaliemia indusa de diuretic poate fi ameliorata.
Factorii de risc pentru aparitia hiperkaliemiei includ insuficienta renala, diabet zaharat si utilizare concomitenta de diuretice care economisesc potasiu (de exemplu spironolactona, triamteren sau amilorid), de suplimente de potasiu sau substituenti de sare de bucatarie care contin potasiu.
Utilizarea suplimentelor de potasiu, a diureticelor care economisesc potasiu sau a substituentilor de sare de bucatarie care contin potasiu, mai ales la pacientii cu functie renala alterata, poate determina cresterea semnificativa a potasiului plasmatic.
Daca se considera indicata utilizarea concomitenta a medicamentelor mai sus mentionate, se impune prudenta la utilizarea lor si monitorizarea frecventa a concentratiei plasmatice a potasiului.
Litiul plasmatic
Ca si in cazul altor medicamente care elimina sodiu, clearance-ul litiului poate fi redus. De aceea, in cazul in care se administreaza saruri de litiu, concentratia plasmatica a litiului trebuie monitorizata cu atentie.
Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene
La unii pacienti cu functie renala afectata tratati cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, administrararea concomitenta cu inhibitori ai enzimei de conversie poate determina deteriorarea functiei renale. Acest efect este de obicei reversibil.

Atentionari speciale
Hipotensiune arteriala simptomatica
Hipotensiunea arteriala simptomatica a fost rar intalnita la pacientii cu hipertensiune arteriala necomplicata. Este mai probabil ca hipotensiunea arteriala sa apara la pacientii hipertensivi tratati cu enalapril daca acestia prezinta hipovolemie, de exemplu prin tratament diuretic, regim hiposodat, dializa, diaree sau varsaturi (vezi pct. Interactiuni si Reactii adverse). La pacientii cu insuficienta cardiaca, cu sau fara insuficienta renala asociata, s-a observat aparitia hipotensiunii arteriale simptomatice. Aceasta este
mai probabila in caz de insuficienta cardiaca avansata care necesita doze mari de diuretice de ansa si este insotita de hiponatremie si insuficienta renala. La acesti pacienti tratamentul trebuie inceput sub supraveghere medicala si este necesara supravegherea stricta ori de cate ori este crescuta doza de enalapril sau de diuretice. Este necesara o supraveghere atenta si in cazul pacientilor cu cardiopatie ischemica sau afectiuni cerebrovasculare, la care o scadere exagerata a tensiunii arteriale poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Daca apare hipotensiune arteriala, pacientul trebuie asezat in pozitie orizontala si, daca este necesar, se va administra o perfuzie intravenoasa cu solutie izotona de clorura de sodiu. Un raspuns hipotensiv tranzitor nu constituie o contraindicatie pentru continuarea tratamentului, care se poate face de obicei fara dificultate imediat ce tensiunea arteriala a crescut prin corectarea volemiei.
La unii pacienti cu insuficienta cardiaca care au tensiune arteriala normala sau scazuta, enalaprilul poate determina o scadere suplimentara a tensiunii arteriale sistemice. Acest efect este previzibil si de obicei nu reprezinta un motiv de intrerupere a tratamentului. Daca hipotensiunea devine simptomatica, poate fi necesara reducerea dozei si/sau intreruperea diureticului si/sau a tratamentului cu enalapril.
Stenoza aortica/Cardiomiopatie hipertrofica
Ca si in cazul altor vasodilatatoare, inhibitorii enzimei de conversie trebuie administrati cu prudenta la pacientii cu obstructie la nivelul camerei de ejectie a ventriculului stang.
Afectarea functiei renale
Hipotensiunea arteriala care urmeaza inceperii tratamentului cu inhibitori ai enzimei de conversie poate determina agravarea insuficientei renale.
La pacientii cu insuficienta renala poate fi necesara reducerea dozelor sau/si administrarea la intervale mai mari (vezi pct. Doze si mod de administrare). In aceasta situatie au fost semnalate cazuri de insuficienta renala acuta, obisnuit reversibila.
La unii pacienti cu stenoza bilaterala a arterelor renale sau stenoza arterei renale pe rinichi unic, se produc cresteri ale ureei si creatininei plasmatice, de aceea inhibitorii enzimei de conversie sunt de regula contraindicati.
Atunci cand s-a administrat enalapril concomitent cu un diuretic, unii pacienti fara nici o afectiune renala aparenta preexistenta, au prezentat cresteri ale ureei si creatininei plasmatice, de obicei minore si tranzitorii. In acest caz poate fi necesara reducerea dozei si/sau intreruperea diureticului si/sau a tratamentului cu enalapril.
Hipersensibilitate/edem angioneurotic
Pacientii cu antecedente de edem angioneurotic fara legatura cu tratamentul cu inhibitori ai enzimei de conversie pot prezenta un risc crescut de edem angioneurotic (vezi pct. Contraindicatii).
Reactii anafilactoide in timpul desensibilizarii fata de hymenoptere
Pacientii tratati cu inhibitori ai enzimei de conversie in timpul desensibilizarii fata de veninul de hymenoptere pot prezenta rareori reactii anafilactoide care pun viata in pericol. Aceste reactii pot fi evitate prin intreruperea temporara a administrarii inhibitorilor enzimei de conversie inaintea fiecarei desensibilizari.
Pacienti hemodializati
La pacientii dializati si tratati simultan cu un inhibitor al enzimei de conversie au fost raportate reactii anafilactoide mai ales cand se utilizeaza membrane de permeabilitate mare. La acesti pacienti se recomanda utilizarea altor tipuri de membrane de dializa sau a altor clase de medicamente antihipertensive.
Chirurgie/anestezie
La pacientii supusi unor interventii chirurgicale majore sau in timpul anesteziei cu medicamente care determina hipotensiune arteriala, enalaprilul blocheaza formarea angiotensinei II secundara eliberarii compensatorii de renina. Daca apare hipotensiune arteriala si se considera ca este datorata acestui mecanism, aceasta se poate corecta prin expansiune volemica.
La pacientii cu insuficienta hepatica eficacitatea enalaprilului poate fi scazuta datorita incapacitatii de transformare metabolica in enalaprilat activ.
Copii
Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea inhibitorilor enzimei de conversie la copii.
Sarcina si alaptarea
Nu se recomanda folosirea enalaprilului in sarcina. Daca in timpul tratamentului survine o sarcina, administrarea de enalapril trebuie intrerupta cat mai curand posibil. Inhibitorii enzimei de conversie pot determina morbiditate si mortalitate fetala si neo-natala atunci cand sunt administrati in timpul trimestrelor doi si trei de sarcina. Utilizarea inhibitorilor enzimei de conversie pe parcursul acestei perioade s-a insotit de afectare fetala si neonatala incluzand hipotensiune arteriala, insuficienta renala, hiperkaliemie si/sau
hipoplazie craniana a nou-nascutului. S-a mai raportat oligohidramnios datorat probabil scaderii functiei renale fetale, care poate determina contracturi ale membrelor, deformari cranio-faciale si hipoplazie pulmonara. Daca se utilizeaza enalapril, pacienta trebuie informata asupra riscului potential pentru fat.
Aceste efecte adverse asupra embrionului si fatului nu sunt determinate probabil de expunerea la inhibitorii enzimei de conversie exclusiv in primul trimestru de sarcina.
Nou-nascutii ai caror mame au luat enalapril trebuie supravegheati indeaproape pentru hipotensiune arteriala, oligurie si hiperkaliemie. Enalaprilul, care traverseaza placenta, este indepartat cu oarecare succes din circulatia neo-natala prin dializa peritoneala, iar teoretic poate fi indepartat prin exsanguinotransfuzie.
Enalaprilul si enalaprilatul sunt excretati in laptele matern in cantitati foarte mici. In general, inhibitorii enzimei de conversie sunt contraindicati in timpul alaptarii.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Enalaprilul poate avea influenta asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje (poate determina confuzie, vertij).
Doze si mod de administrare
Hipertensiune arteriala esentiala: initial 5 - 20 mg maleat de enalapril, in functie de gradul hipertensiunii arteriale, de afectiunile asociate si de tratamentele concomitente, in priza unica, zilnic. In hipertensiunea arteriala usoara, doza recomandata initial este de 5-10 mg maleat de enalapril in priza unica, zilnic. Pentru celelalte stadii ale hipertensiunii arteriale, doza initiala recomandata este de 20 mg maleat de enalapril in priza unica, zilnic. Doza uzuala de intretinere este de 20 mg maleat de enalapril in priza unica, zilnic.
Doza poate fi crescuta treptat in functie de raspunsul terapeutic, fara a depasi 40 mg maleat de enalapril pe zi. In conditiile asocierii cu diuretice si in hipertensiunea arteriala renovasculara, doza recomandata initial este de 5 mg maleat de enalapril in priza unica, zilnic sau mai putin, ulterior doza poate fi crescuta treptat, in functie de raspunsul terapeutic; doza uzuala de intretinere este de 20 mg maleat de enalapril in priza unica, zilnic.
In insuficienta renala dozele se adapteaza in functie de clearance-ul creatininei.
Gradul afectarii renale Clearance-ul creatininei (ml/min) Doza initiala (mg/zi)
Insuficienta renala usoara ? 80 > 30 ml/min 5 - 10 mg
Insuficienta renala moderata ? 30 > 10 ml/min 2,5 - 5 mg
Insuficienta renala severa si dializati ? 10 ml/min 2,5 mg in zilele cu dializa
Enalaprilul este hemodializabil; in ziua hemodializei se va administra o doza de 2,5 mg maleat de enalapril, iar in zilele in care bolnavul nu este supus hemodializei doza va fi adaptata in functie de valorile tensiunii arteriale.
In insuficienta cardiaca: initial 2,5 mg maleat de enalapril pe zi in priza unica; daca este necesar doza poate fi marita treptat (in 2 - 4 saptamani); doza de intretinere recomandata este de 20 mg maleat de enalapril pe zi, in 1 - 2 prize. Doza maxima este de 40 mg/zi, administrata in doua prize.
Comprimatele se administreaza oral indiferent de aportul concomitent de alimente.
Reactii adverse
S-a demonstrat ca enalaprilul este in general bine suportat. In studiile clinice, incidenta globala a reactiilor adverse nu a fost mai mare la cei tratati cu enalapril comparativ cu cei carora li s-a administrat placebo. In cea mai mare parte, reactiile adverse au fost usoare si tranzitorii si nu au necesitat intreruperea tratamentului.
Reactiile adverse cel mai frecvent raportate au fost vertijul si cefaleea. La 2 – 3 % dintre pacienti s-au raportat oboseala si astenie. Alte reactii adverse au aparut la mai putin de 2 % dintre pacienti si au inclus: hipotensiune arteriala, hipotensiune arteriala ortostatica, sincopa, greata, diaree, crampe musculare, eruptii cutanate si tuse. Mai putin frecvent s-au raportat disfunctie renala, insuficienta renala si oligurie.
Hipersensibilitate / Edem angioneurotic
Rareori au fost raportate cazuri de edem angioneurotic al fetei, extremitatilor, buzelor, limbii, glotei si/sau laringelui (vezi pct. Precautii).
Reactii adverse care au aparut foarte rar, cuprind:
Tulburari cardiace: infarct miocardic, durere toracica, palpitatii, tulburari de ritm, angina pectorala.
Tulburari vasculare: accident vascular cerebral posibil secundar hipotensiunii arteriale marcate la pacientii cu risc mare (vezi pct. Atentionari speciale), sindrom Raynaud.
Tulburari gastro-intestinale: ileus, pancreatita, insuficienta hepatica, hepatita (hepatocelulara sau colestatica), icter, dureri abdominale, varsaturi, tulburari dispeptice, constipatie, anorexie, stomatita. Tulburari ale sistemului nervos si tulburari psihice: depresie, confuzie, somnolenta, insomnie, nervozitate, parestezii, vertij, anomalii ale perioadei de vis.
Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale: infiltrate pulmonare, bronhospasm/astm bronsic, dispnee, rinoree, faringite si disfonie.
Afectiuni cutanate si ale tesutului subcutanat: transpiratii abundente, eritem multiform, dermatita exfoliativa, sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica, pemfigus, prurit, urticarie, alopecie. Alte reactii adverse: impotenta, bufeuri, modificari ale sensibilitatii gustative, tinitus, glosita, vedere neclara.
S-a raportat un complex de simptome care poate include: febra, serozita, vasculita, mialgii/miozita, artralgii/artrita, anticorpi antinucleari prezenti, VSH crescut, eozinofilie si leucocitoza. Pot sa apara eruptii cutanate, fotosensibilitate sau alte manifestari cutanate.
Modificari ale testelor de laborator
Administrarea de enalapril a fost insotita rareori de modificari cu importanta clinica ale parametrilor standard de laborator. Au fost observate cresteri ale ureei sanguine si creatininei plasmatice, precum si cresteri ale enzimelor hepatice si/sau bilirubinei plasmatice, hiperkaliemie si hiponatremie. Acestea sunt de obicei reversibile la intreruperea tratamentului cu enalapril. Au fost raportate scaderi ale hemoglobinei
si hematocritului. De la introducerea in terapeutica, s-a raportat un numar redus de cazuri de neutropenie, trombocitopenie, depresie a maduvei hematogene si agranulocitoza; relatia de cauzalitate cu enalapril nu a putut fi exclusa. Supradozaj
Exista putine date disponibile in ceea ce priveste supradozajul la om. Simptomele cele mai importante care au fost raportate pana in prezent, sunt hipotensiune arteriala marcata care apare la aproximativ 6 ore de la administrarea comprimatelor si stare de stupoare. Dupa ingestia a 300 mg, respectiv 440 mg enalapril s-au inregistrat concentratii plasmatice ale enalaprilatului de 100 ori, respectiv de 200 de ori mai mari decat cele observate dupa administrarea dozelor terapeutice.
Tratamentul recomandat in supradozaj este perfuzie intravenoasa de solutie salina izotona. Poate fi benefica administrarea unei perfuzii cu angiotensina II in cazul in care aceasta este disponibila. Daca ingestia este recenta, se provoaca varsaturi. Enalaprilatul poate fi indepartat din circulatie prin hemodializa (vezi pct. Atentionari speciale).
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Ambalaj
Enalapril LPH 5 mg
Cutie cu 2 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Cutie cu 100 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Enalapril LPH 10 mg
Cutie cu 2 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Cutie cu 100 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Enalapril LPH 20 mg
Cutie cu 2 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Cutie cu 3 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate
Cutie cu 100 blistere din PVC-PVdC/Al a cate 10 comprimate

Producator S.C. LABORMED PHARMA S.A. Bd. Theodor Pallady nr. 44 B
Sector 3, Bucuresti, Romania
Detinatorul autorizatiei de punere de piata
LABORMED PHARMA S.A. Bd.Theodor Pallady nr.44B, sector 3, Bucuresti, Romania
Data ultimei verificari a prospectului Octombrie, 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cura cu Barley Grass !
Am fost operat de cancer gastric , stomacul mi-a fost îndepărtat. De doua luni urmez cu Barley ...
Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Buna
Oare logestul interactioneaza cu aspirin cardio, nebilet si noliprel? Va mulțumesc ...
↳ Buna ziua! Medicul cardiolog stie ca luati Logest? Orice contraceptiv oral creste riscul de evenimente cardiovasculare (tromboza, formarea de cheagu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cum reacționează gutaprim cu medicamente hipertensiune și statine
Cât durează tratamentul pentru reducerea acidului uric în limitele acceptabile. Mulțumesc ...
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...