Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Etopozida Kabi 20 mg/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Etopozida Kabi 20 mg/ml

Prospect - Etopozida Kabi 20 mg/ml


NU comercializăm Etopozida Kabi 20 mg/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Etopozida Kabi 20 mg/ml    DCI: ETOPOSIDUM


  Produs complementar recomandat


184lei
Vezi detalii

Etopozida este utilizata la adulti pentru tratamentul cancerului pulmonar cu celule mici, cancerului testicular si cancerului tesutului hematopoietic din maduva osoasa.
Etopozida Kabi 20 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Etopozida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament,deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Etopozida Kabi si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Etopozida Kabi
3. Cum sa utilizati Etopozida Kabi
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Etopozida Kabi
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Etopozida Kabi si pentru ce se utilizeaza
Numele medicamentului dumneavoastra este “Etopozida Kabi 20 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila”, insa pe parcursul prospectului acesta este numit “Etopozida Kabi”. Acesta contine substanta activa etopozida. Etopozida apartinei unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de derivati de podofilotoxina.
Etopozida este utilizata la adulti pentru tratamentul cancerului pulmonar cu celule mici, cancerului testicular si cancerului tesutului hematopoietic din maduva osoasa (leucemie acuta mielomonocitara si leucemie acuta monoblastica). Acest medicament este utilizat, adesea, in acelasi timp cu alte medicamente impotriva cancerului.
Etopozida actioneaza prin interferarea cu producerea de ADN nou, care este necesar pentru crearea celulelor. Prin urmare, cand etopozida este preluata de celulele canceroase, aceasta opreste cresterea celulelor canceroase noi.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Etopozida Kabi
Nu utilizati Etopozida Kabi:
- daca sunteti sunteti alergic la etopozida, podofilotoxina sau derivati de podofilotoxina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca ficatul dumneavoastra nu functioneaza corespunzator;
- daca maduva dumneavoastra osoasa nu produce suficiente celule sanguine;
- daca alaptati;
- daca aveti sistemul imunitar scazut si in acelasi timp sunteti vaccinat impotriva virusului febrei galbene.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati etopozida, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale.
- daca aveti o infectie;
- daca maduva dumneavoastra osoasa este afectata (mielosupresie);
- daca aveti probleme cu ficatul;
- daca aveti probleme severe cu rinichii.
Informati-l pe medicul dumneavoastra cu privire la orice alt tratament pe care il urmati pentru afectiunea dumneavoastra.
Etopozida Kabi impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente.
- anticoagulante, precum warfarina, care sunt utilizate pentru a subtia sangele;
- medicamentul imunosupresiv ciclosporina (administrat adesea dupa un transplant de organ);
- alte medicamente utilizate pentru tratamentul altor forme de cancer, precum cisplatina;
- fenitoina (medicament utilizat pentru tratamentul epilepsiei), care poate scadea efectele
etopozidei;
- fenilbutazona, salicilat de sodiu si acid acetilsalicilic (medicamente utilizate pentru a trata inflamatia, durerea usoara pana la moderata si febra).
De asemenea, etopozida poate avea efect asupra altor medicamente utilizate pentru tratamentul cancerului. Medicul dumneavoastra va lua in considerare aceste efecte atunci cand ia o decizie privind tratamentul dumneavoastra.
Etopozida Kabi impreuna cu alimente si bauturi
Etopozida nu este influentata de alimente sau bauturi.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Sarcina
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Femeile cu potential fertil trebuie sa evite sarcina si trebuie sa utilizeze metode contraceptive eficace in timpul tratamentului cu etopozida si timp de cel putin 6 luni dupa tratament.
Alaptarea
Etopozida se excreta in laptele uman. Femeile nu trebuie sa alapteze in timpul tratamentului cu etopozida.
Fertilitatea
Barbatii tratati cu etopozida sunt sfatuiti sa nu conceapa un copil in timpul tratamentului si nici timp de pana la 6 luni dupa incheierea acestuia. Trebuie solicitata consiliere privind oportunitatea conservarii spermei inainte de tratament, din cauza posibilitatii de infertilitate ireversibila.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti vehicule si nu folositi unelte sau utilaje imediat dupa tratamentul cu etopozida, intrucat acesta va poate face sa va simtiti adormit sau este posibil sa va pierdeti vederea pentru o perioada scurta de timp.
Etopozida Kabi contine etanol, alcool benzilic si polisorbat 80
Etanol
Acest medicament contine etanol (alcool) 30,5% din volum, care corespunde la 241,4 mg de etanol pe ml de concentrat, adica pana la 1,2 g de etanol pentru un flacon a 5 ml, echivalent la 24,1 ml de bere sau 10,1 ml de vin.
Acest medicament contine etanol (alcool) 30,5% din volum, care corespunde la 241,4 mg de etanol pe ml de concentrat, adica pana la 2,4 g de etanol pentru un flacon a 10 ml, echivalent la 48,3 ml de bere sau 20,1 ml de vin.
Acest medicament contine etanol (alcool) 30,5% din volum, care corespunde la 241,4 mg de etanol pe ml de concentrat, adica pana la 6,0 g de etanol pentru un flacon a 25 ml, echivalent la 120,7 ml de bere sau 50,3 ml de vin.
Acest medicament contine etanol (alcool) 30,5% din volum, care corespunde la 241,4 mg de etanol pe ml de concentrat, adica pana la 12,1 g de etanol pentru un flacon a 50 ml, echivalent la 241,4 ml de bere sau 100,6 ml de vin.
Are efecte nocive asupra persoanele care sufera de alcoolism.
A se lua in considerare la gravide sau la femeile care alapteaza, copii si grupuri cu risc crescut, cum sunt pacientii cu boli hepatice sau epilepsie.
Alcool benzilic
Acest medicament contine alcool benzilic 30 mg/ml. Nu trebuie administrat nou-nascutilor prematur sau nou-nascutilor la termen. Poate provoca reactii toxice si alergice la sugari si copii cu varsta de pana la 3 ani.
Polisorbat 80
Etopozida Kabi contine polisorbat 80. La nou-nascutii prematur, a fost raportat un sindrom care pune viata in pericol, cu insuficienta hepatica si renala, deteriorare a functiei respiratorii, scadere a numarului de trombocite si abdomen umflat, atunci cand s-a administrat un medicament injectabil cu vitamina E care contine polisorbat 80.

3. Cum sa utilizati Etopozida Kabi
Etopozida Kabi va va fi administrat intotdeauna de catre un profesionist in domeniul sanatatii cu experienta in utilizarea medicamentelor chimioterapice. Acest medicament va fi diluat cu solutie de clorura de sodiu 9 mg/ml (0,9%) sau cu solutie de glucoza 50 mg/ml (5%) si va va fi administrat sub forma de perfuzie (prin “picurare”) intr-o vena.
Doza de etopozida va fi determinata individual de catre medicul dumneavoastra. Doza care vi se administreaza depinde de statura dumneavoastra: aceasta variaza in functie de suprafata corporala. Tehnic, aceasta se masoara in metri patrati si este calculata in functie de inaltimea si greutatea dumneavoastra.
Doza recomandata de etopozida este de 60-120 mg/m2 si zi, timp de 5 zile.
Vi se va administra un ciclu de tratament care consta dintr-o singura doza pe zi, timp de 3-5 zile, urmate de o perioada de pauza de 10-20 de zile.
Pentru indicatii terapeutice nehematologice, curele de tratament nu trebuie repetate la intervale mai mici de 21 de zile.
Timpul de administrare este de cel putin 30-60 minute.
Durata tratamentului si numarul curelor de tratament sunt determinate de catre medic si pot varia pentru fiecare pacient.
Etopozida poate fi administrata singura sau in asociere cu alte medicamente.
Starea dumneavoastra va fi monitorizata cu atentie in timpul tratamentului. Acest lucru implica efectuarea unor teste de sange si controlul functiei ficatului, in mod regulat.
Doza dumneavoastra poate fi modificata, dependent de functia rinichilor.
Utilizarea la copii si adolescenti:
Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea utilizarii la copii si adolescenti.
Daca utilizati mai mult Etopozida Kabi decat trebuie
Intrucat medicamentul va va fi administrat de catre un medic sau o asistenta medicala, este putin probabil sa primiti o doza gresita. Adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale daca aveti orice indoiala cu privire la cantitatea de medicament pe care o primiti. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Toate medicamentele pot provoca reactii alergice, desi reactiile alergice grave sunt foarte rare. Spuneti imediat unui medic daca oricare dintre urmatoarele semne apar brusc: respiratie suieratoare, dificultate la respiratie, umflarea pleoapelor, fetei sau buzelor, eruptie trecatoare pe piele sau mancarime (in special care afecteaza tot corpul) si senzatie de lesin (acestea pot fi semne ale unor reactii alergice severe sau soc anafilactic).
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
Maduva osoasa nu produce suficiente celule (mielosupresie); aceasta are ca rezultat scaderea numarului de celule sanguine albe (leucopenie), a numarului de trombocite (trombocitopenie) sau a numarului de celule sanguine rosii (anemie). Acestea revin la normal, de obicei, dupa 3 saptamani dupa ultima doza.
Senzatie de rau (greata) si varsaturi;
Pierdere a apetitului alimentar (anorexie);
Durere abdominala;
Constipatie;
Cadere a parului, avand ca rezultat calvitie totala (alopecie; parul creste inapoi dupa incheierea tratamentului);
Afectare a ficatului (probleme la nivelul ficatului, incluzand crestere a valorilor testelor de sange ale ficatului (bilirubina, SGOT si fosfataza alcalina));
Pigmentare (modificarea culorii pielii si mucoaselor);
Senzatie de slabiciune (astenie);
Stare generala de rau.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Leucemie acuta (cancer al sangelui);
Inflamatie a mucoasei stomacului si esofagului (stomatita si esofagita);
Diaree;
Atac de cord si tulburari de ritm (infarct miocardic, aritmie);
Reactie alergica grava care determina dificultati la respiratie sau ameteala;
Oboseala si somnolenta, ameteala;
Daca perfuzia este administrata prea rapid, poate sa apara tensiune arteriala scazuta
(hipotensiune arteriala);
Eruptie trecatoare pe piele si mancarime (urticarie, prurit);
Scurgerea solutiei prefuzabile in tesuturile din jur, cu umflare, durere si flebita;
Hipertensiune arteriala (tensiune arteriala ridicata).
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
Deteriorare a nervilor de la nivelul mainilor si picioarelor (pierderea simtului tactil).
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
Crize convulsive;
Inflamatie a nervului optic (nevrita optica);
Pierdere temporara a vederii (orbire corticala tranzitorie), neurotoxicitati (cum ar fi somnolenta excesiva), oboseala;
Inflamatie a tesutului de la nivelul plamanilor;
Formare de tesut cicatricial in plamani;
Modificari ale gustului (disgeuzie);
Reactii severe ale pielii, determinate de o reactie alergica (sindrom Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica); simptomele includ febra, senzatie generala de rau, mancarimi la nivelul pielii, dureri articulare, leziuni multiple ale pielii sau vezicule, care pot sa afecteze fata sau buzele;
Inflamatie a pielii (dermatita de iradiere);
Disfagie (dificultate la inghitire).
Atunci cand etopozida a fost utilizata impreuna cu alte medicamente impotriva cancerului, a fost raportat sindromul de liza tumorala (uneori letal).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului ?i a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Etopozida Kabi
Nu lasati acest medicament la vederea si indemna copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe flacon si cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii de temperatura speciale de pastrare. A nu se congela. A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
A nu se pastra medicamentul diluat la frigider (2°C-8°C), deoarece poate precipita. Solutiile care prezinta orice semn de precipitare nu trebuie utilizate.
Dupa diluare
Stabilitatea chimica si fizica in timpul utilizarii, a solutiei diluate pana la o concentratie de 0,2 mg/ml sau 0,4 mg/ml, a fost demonstrata pentru pana la 24 ore la 15°C-25°C.
Din punct de vedere microbiologic, medicamentul diluat trebuie utilizat imediat. Daca nu este utilizat imediat, timpul si conditiile de pastrare in timpul utilizarii, inainte de administrare, sunt responsabilitatea utilizatorului si, in mod normal, nu trebuie sa depaseasca 12 ore la 15°C-25?C, cu exceptia cazului in care diluarea a avut loc in conditii de asepsie controlate si validate.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Etopozida Kabi:
Substanta activa este etopozida. Fiecare 1 ml de concentrat pentru solutie perfuzabila contine etopozida 20 mg.
Fiecare flacon a 5 ml contine etopozida 100 mg.
Fiecare flacon a 10 ml contine etopozida 200 mg.
Fiecare flacon a 25 ml contine etopozida 500 mg.
Fiecare flacon a 50 ml contine etopozida 1000 mg.
Celelalte componente sunt: macrogol 300, polisorbat 80 (E433), alcool benzilic (E1519), etanol si acid citric anhidru (E330).

Cum arata Etopozida Kabi si continutul ambalajului
Etopozida Kabi este o solutie limpede, de culoare galben deschis pana la slab galbuie, disponibil in flacoane turnate, din sticla incolora tip I, cu capacitatea de 5 ml, 10 ml, 30 ml si 50 ml, inchise cu dopuri din cauciuc bromobutil de 20 mm si sigilate cu capse detasabile din aluminiu de 20 mm (culoare verde, albastra, rosie si, respectiv, galbena).
Marimi de ambalaj: Etopozida Kabi este disponibil in ambalaje care contin 1 flacon a 5 ml, 10 ml, 25 ml sau 50 ml.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Fresenius Kabi Oncology Plc.
Lion Court, Farnham Road, Bordon Hampshire, GU35 0NF Marea Britanie
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Austria Etoposid Kabi 20 mg/ml Konzentrat zur Herstellung einer Infusionslösung
Belgia Etoposide Fresenius Kabi 20 mg/ml concentraat voor oplossing voor infusie
Danemarca Etoposid Fresenius Kabi
Estonia Etoposide Kabi 20 mg/ml
Finlanda Etoposid Fresenius Kabi 20 mg/ml infuusiokonsentraatti, liuosta varten
Franta Etoposide Kabi 20 mg/ml solution à diluer pour perfusion
Irlanda Etoposide 20 mg/ml concentrate for solution for infusion
Italia Etoposide Kabi
Letonia Etoposide Kabi 20 mg/ml koncentr?ts inf?ziju š??duma pagatavošanai
Lituania Etoposide Kabi 20 mg/ml koncentratas infuziniam tirpalui
Malta Etoposide 20 mg/ml concentrate for solution for infusion
Marea Britanie Etoposide 20 mg/ml concentrate for solution for infusion
Norvegia Etoposid Fresenius Kabi
Olanda Etoposide Fresenius Kabi 20 mg/ml concentraat voor oplossing voor infusie
Polonia Etoposide Kabi
Portugalia Etoposido Kabi
Republica Ceha Etoposide Kabi 20 mg/ml, koncentrát pro infuzní roztok
Republica Slovacia Etoposide Kabi 20 mg/ml, infúzny koncentrát
Romania Etopozida Kabi 20 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila
Slovenia Etopozid Kabi 20 mg/ml koncentrat za raztopino za infundiranje
Spania Etopósido Kabi 20mg/ml concentrado para solución para perfusión
Suedia Etoposid Fresenius Kabi 20 mg/ ml koncentrat till infusionsvätska, lösning
Ungaria Etoposide Kabi 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz
Acest prospect a fost revizuit in Aprlie 2014.

Urmatoarele informatii sunt destinate numai profesionistilor din domeniul sanatatii:
Medicament citotoxic
Instructiuni privind diluarea, pastrarea si eliminarea etopozidei
Diluare
Etopozida Kabi 20 mg/ml concentrat pentru solutie perfuzabila trebuie diluat imediat inainte de utilizare cu solutie de glucoza in apa 50 mg/ml (5%) sau cu solutie de clorura de sodiu 9 mg/ml (0,9%), astfel incat sa se obtina o concentratie finala de 0,2 mg/ml pana la 0,4 mg/ml. La concentratii mai mari, etopozida poate precipita.
Etopozida se administreaza sub forma de perfuzie intravenoasa lenta. Etopozida NU TREBUIE ADMINISTRATA PRIN INJECTARE INTRAVENOASA RAPIDA.
Pastrarea solutiei preparate
Dupa diluare
Stabilitatea chimica si fizica in timpul utilizarii, a solutiei diluate pana la o concentratie de 0,2 mg/ml sau 0,4 mg/ml, a fost demonstrata pentru pana la 24 ore la 15°C-25°C.
Din punct de vedere microbiologic, medicamentul diluat trebuie utilizat imediat. Daca nu este utilizat imediat, timpul si conditiile de pastrare in timpul utilizarii, inainte de administrare, sunt responsabilitatea utilizatorului si, in mod normal, nu trebuie sa depaseasca 12 ore la 15°C-25?C, cu exceptia cazului in care diluarea a avut loc in conditii de asepsie controlate si validate.
Manipulare si eliminare
Trebuie urmate procedurile normale privind manipularea corespunzatoare a medicamentelor anticanceroase:
Personalul trebuie instruit privind reconstituirea medicamentului;
Femeile gravide din randul personalului medical nu trebuie sa manipuleze acest medicament;
Personalul care manipuleaza acest medicament in timpul diluarii trebuie sa poarte echipament de protectie, incluzand masca, ochelari si manusi;
Toate obiectele utilizate pentru administrare sau curatare, inclusiv manusile, trebuie aruncate in saci pentru eliminarea deseurilor cu grad ridicat de risc, pentru a fi incinerate la temperaturi ridicate;
Contactul accidental cu pielea sau ochii trebuie tratat imediat cu cantitati mari de apa.
Eliminare
Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat in conformitate cu cerintele locale.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cura cu Barley Grass !
Am fost operat de cancer gastric , stomacul mi-a fost îndepărtat. De doua luni urmez cu Barley ...
Adenoma de prostata
Am 67 ani, cholesterol marit, IAU o capsula pe Zi seara de Arterin cholesterol. Vreau sa stiu daca p ...
Pot lua Indole -3 dupa o operație de carcinom mamar?
Am dublã mastectomie , carcinom mamar, recomandat tratament cu Tamoxifen pe care l am refuzat. �nt ...
↳ Buna ziua! Da, puteti face o cura de 3 luni cu Indole-3-Carbinol, intrucat acesta va preveni si alte tipuri de cancer generate de excesul de hormoni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Poate lua zeolit?
Mama mea are cancer mamar triplu negativ ,a făcut 8 ședințe de chimioterapie iar acum ...
↳ Buna ziua! In cazul mamaei dumneavoastra se poate administra atat Zeolit-ul, cat si Indole-3-Supreme, acesta din urma este special recomandat in canc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancer plamani
Buna ziua! Unchiu meu are cancer la plamani pot sa administreaz Timalin injectabil? Multumesc! ...
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Carcinom ductal invaziv - rog tratament
Sufar de carcinom ductal invaziv- cancer mamar- pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. N ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati cate o capsula de Indole - 3 - Supreme, un produs special formulat pentru afectiunile dependente de estrogeni. Puteti ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zeolit si letrozol
Buna ziua, Mama mea 56 ani cu metastaza osoasa de scalp dupa 7 ani, ia letrozol acum. Poate adminis ...
↳ Buna ziua! Daca mentineti un interval de minim 4 ore intre administrari, se poate face asocierea. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ETOPOSIDUM?
Alte medicamnete care au ETOPOSIDUM:
- Etoposide-Teva 20 mg/ml
- Etoposid Teva
- Etoposid Ebewe 100 mg/5 ml
- Etoposid Accord 20 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depãșitã de sirop
Doza depãșitã de sirop

Bunã, Buna ziua, Am un baietel de 2 ani�accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...