Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Ferinject 50 mg fer/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Ferinject 50 mg fer/ml

Prospect - Ferinject 50 mg fer/ml


NU comercializăm Ferinject 50 mg fer/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Ferinject 50 mg fer/ml    DCI: FERRI CARBOXYMALTOSUM


Ferinject este un medicament antianemic, utilizat pentru tratamentul anemiei.
FERINJECT 50 mg fer/ml solutie injectabila/perfuzabila
Carboximaltoza ferica

Acest medicament face obiectul unei monitorizari suplimentare. Acest lucru va permite
identificarea rapida de noi informatii referitoare la siguranta. Puteti sa fiti de ajutor raportand orice reactii adverse pe care le puteti avea. Vezi ultima parte de la pct. 4 pentru modul de raportare a reactiilor adverse.
Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a vi se administra acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati­va medicului dumneavoastra. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect gasiti:
1. Ce este Ferinject si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Ferinject
3. Cum se administreaza Ferinject
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Ferinject
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Ferinject si pentru ce se utilizeaza
Ferinject este un medicament antianemic, utilizat pentru tratamentul anemiei. Acesta contine fier sub forma de carbohidrat de fier. Fierul este un element esential, necesar pentru capacitatea hemoglobinei de transport al oxigenului din globulele rosii ale sangelui si a mioglobinei din celulele musculare. In plus, fierul este implicat in multe alte functii necesare pentru mentinerea vietii in organismul uman. Ferinject este utilizat pentru tratamentul pacientilor cu deficit de fier, cand medicamentele cu fier
orale sunt ineficace sau nu pot fi utilizate. Scopul tratamentului este de a reaproviziona depozitele de fier ale organismului si de a trata anemia, o lipsa a globulelor rosii din sange care apare ca urmare a deficitului de fier. Inaintea administrarii, medicul dumneavoastra va efectua o analiza a sangelui pentru a determina doza de Ferinject de care aveti nevoie.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Ferinject
Nu trebuie sa vi se administreze Ferinject
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la medicament sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate in punctul 6).
- daca ati avut reactii alergice (de hipersensibilitate) grave la alte medicamente cu fier injectabile.
- daca aveti o forma de anemie care nu este cauzata de lipsa de fer,
- daca aveti o supraincarcare cu fier (prea mult fier in organism) sau tulburari legate de utilizarea fierului.
Atentionari si precautii
Discutati cu medicul sau asistenta medicala inainte de a lua Ferinject:
- daca aveti istoric de alergii medicamentoase
- daca aveti lupus eritematos sistemic
- daca aveti poliartrita reumatoida
- daca aveti astm bronsic sever, eczeme sau alte alergii
- daca aveti o infectie
- daca aveti afectiuni ale ficatului
- Ferinject nu trebuie administrat la populatia pediatrica cu varsta sub 14 ani.
- Administrarea incorecta a Ferinject poate provoca scurgerea medicamentului la locul injectarii, ceea ce poate produce iritarea pielii si posibil colorarea pielii in brun la locul injectarii, pe o durata indelungata. Administrarea trebuie intrerupta imediat ce se petrece acest lucru.
Cum se administreaza Ferinject
Medicul sau asistenta medicala va administra Ferinject nediluat prin injectare, in timpul sedintei de dializa sau diluat prin perfuzare (picurare intr-o vena); Ferinject va fi administrat intr-o locatie unde reactiile imunoalergice pot fi tratate adecvat si prompt.
Veti fi monitorizat de medic sau de asistenta medicala cel putin 30 de minute dupa fiecare administrare.
Ferinject impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fara prescriptie medicala. Daca Ferinject este administrat concomitent cu alte medicamente orale care contin fier, este posibil ca acestea sa fie mai putin eficiente.
Sarcina
Ferinject nu a fost testat la gravide. Este important sa spuneti medicului ca sunteti gravida, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Daca ramaneti insarcinata in timpul tratamentului, solicitati sfatul medicului. Medicul va decide daca trebuie sa luati sau nu acest medicament.
Alaptarea
Daca alaptati, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua Ferinject. Este putin probabil ca Ferinject sa reprezinte un risc pentru sugar.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca Ferinject sa afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Ferinject
Acest medicament contine 0,24 mmol (sau 5,5 mg) sodiu pe mililitru de solutie nediluata.
Acest lucru trebuie avut in vedere la pacientii care urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

3. Cum se administreaza Ferinject
Medicul dumneavoastra va poate administra Ferinject pe trei cai posibile: nediluat prin injectare, in timpul sedintei de dializa sau diluat prin perfuzare.
Prin injectare, este posibil sa vi se administreze pana la 20 ml Ferinject, echivalent cu 1000 mg de fier, o data pe saptamana, direct in vena.
Daca efectuati sedinte de dializa, este posibil sa vi se administreze Ferinject in timpul sedintei de hemodializa, prin intermediul dializorului.
Prin perfuzare, este posibil sa vi se administreze pana la 20 ml Ferinject, echivalent cu 1000 mg fier, o data pe saptamana, direct in vena. Deoarece Ferinject este diluat cu solutie salina izotona perfuzabila, se poate ajunge la un volum de pana la 250 ml solutie de culoare bruna.
Daca vi s-a administrat mai mult Ferinject decat trebuie
Medicul dumneavoastra isi va asuma responsabilitatea pentru determinarea dozei adecvate si alegerea caii de administrare, frecventei de administrare si duratei tratamentului dumneavoastra. Supradozajul poate cauza acumularea fierului in locurile de depozitare. Medicul dumneavoastra va monitoriza parametrii fierului, cum sunt feritina serica si transferina, pentru a evita acumularea fierului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactii adverse grave:
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca manifestati oricare dintre urmatoarele semne sau simptome ce ar putea indica o reactie alergica grava: Eruptie pe piele (de ex. urticariile), mancarime, dificultate de respiratie, respiratie suieratoare si/sau umflarea buzelor, a limbii, a gatului sau a corpului.
In cazul unora dintre pacienti, aceste reactii alergice (ce afecteaza mai putin de 1 din 1000 de persoane) pot deveni grave sau pot pune in pericol viata (cunoscute sub denumirea de reactii anafilactoide) si pot fi asociate cu probleme cardiace sau circulatorii si cu pierderea constientei.
Medicul dumneavoastra cunoaste aceste reactii adverse posibile si va va monitoriza in timpul si dupa administrarea Ferinject.
Alte reactii adverse despre care trebuie sa va informati medicul, daca acestea devin grave:
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): dureri de cap, ameteala,
hipertensiune arteriala, greata si reactii la locul de injectare (vezi de asemenea pct. 2).
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): amorteala, senzatie de furnicaturi sau intepaturi la nivelul pielii, o modificare a senzatiei gustative, frecventa cardiaca crescuta, hipotensiune arteriala, inrosire a fetei, dificultate de respiratie, varsaturi, indigestie, durere stomacala, constipare, diaree, mancarime, urticarie, inrosirea pielii, eruptie pe piele, dureri musculare, de articulatii si/sau de spate, spasme musculare, febra, oboseala, durere in piept, umflare a mainilor si/sau a picioarelor si frisoane.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de persoane): inflamarea unei vene, tremurat si o senzatie generala de disconfort, pierderea constientei, anxietate, lesin, stare de lesin, respiratie suieratoare, acumulare excesiva de gaze (flatulenta), umflarea rapida a straturilor profunde ale pielii, paloare si umflarea fetei.
Unii parametri ai sangelui se pot modifica temporar si pot fi evidentiati prin analize de laborator. Urmatoarele modificari ale parametrilor sangelui sunt frecvente: scaderi ale concentratiei de fosfati in sange si cresteri ale valorilor unei anumite enzime a ficatului, numita alanin aminotransferaza. Urmatoarele modificari ale parametrilor sangelui sunt mai putin frecvente: cresteri ale valorilor unor anumite enzime ale ficatului numite aspartat aminotransferaza, gamma-glutamiltransferaza si fosfataza alcalina, si cresterea valorilor unei enzime numita lactat dehidrogenaza.
Adresati-va medicului dumneavoastra pentru mai multe informatii.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Ferinject
A nu se lasa Ferinject la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Ferinject dupa data de expirare inscrisa pe eticheta. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra in ambalajul original. A se pastra la temperaturi sub 30°C. A nu se congela.
Dupa deschidere, flacoanele cu Ferinject trebuie utilizate imediat. Dupa dilutia cu solutie salina izotona, solutia diluata trebuie utilizata imediat.
In mod normal, Ferinject va fi pastrat de catre medicul dumneavoastra sau de catre spital.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Ferinject
Substanta activa este ferul (sub forma de carboximaltoza ferica, un compus de carbohidrat de fier). Concentratia ferului prezent in medicament este de 50 mg pe mililitru. Celelalte componente sunt hidroxid de sodiu (pentru ajustarea pH-ului), acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului) si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Ferinject si continutul ambalajului
Ferinject este o solutie de culoare brun inchis, netransparenta, injectabila/perfuzabila.
Ferinject este furnizat in flacoane de sticla incolora care contin:
- 2 ml de solutie corespunzatoare la 100 mg fier. Disponibil in cutii a cate 1, 2 sau 5 flacoane
- 10 ml de solutie corespunzatoare la 500 mg fier. Disponibil in cutii a cate 1, 2 sau 5 flacoane
- 20 ml de solutie corespunzatoare la 1000 mg fier. Disponibil in cutie cu un flacon.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Vifor France SA 7-13, Bd Paul Emile Victor 92200 Neuilly-sur-Seine Franta
Tel. +33 (0)1 41 06 58 90 Fax +33 (0)1 41 06 58 99 e-mail: [email protected]
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Austria, Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Republica Slovaca, Spania, Suedia, Regatul Unit: Ferinject. Belgia, Luxemburg: Injectafer. Slovenia: Iroprem
Acest prospect a fost revizuit in Decembrie 2013.
S.C. Vifor Pharma Romania S.R.L. Str. Constantin Brancoveanu nr. 34 400467 Cluj-Napoca Romania Tel: +40 (264) 449 556 Fax: +40 (264) 550 230


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Calciu magneziu zinc
Bună ziua! Va rog sa îmi spuneți dacă formula calccalciu magneziu zinc de la cosmopha ...
Vagostabyl
Buna ziua, mi s-a prescris vagostabyl pentru niște extrasistole. Eu inainte luam magnerot (2 ...
Dureri de picioare noaptea
Buna ziua De câteva luni am dureri de picioare noaptea, de la genunchi in jos. Efectiv simt că îmi ...
↳ Buna ziua! Ati putea suferi de sindromul picioarelor nelinistite, care se manifesta prin dureri la nivelul gambelor in timpul noptii. Discutati cu m ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Magnosun in asociere cu Neuro-Optimizer
Buna dimineata, se pot lua aceste medicamente cu Magnosun in acelasi timp? ...
↳ Buna ziua! Asocierea celor doua produse poate fi facuta, in special daca prezentati simptomele unui deficit de magneziu (iritabilitate, oboseala, tul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Deficit în memorie și concentrare
Bună ziua.Sunt Elena , am 62 de ani . Am o rugăminte dacă puteți sa îmi spune&# ...
Deficit de atenție
Pentru deficitul de atenție pot sa îi dau copilului si Mental? Mulțumesc ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...