Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Gammanorm 165 mg/ml

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Gammanorm 165 mg/ml

Prospect - Gammanorm 165 mg/ml


NU comercializăm Gammanorm 165 mg/ml!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Gammanorm 165 mg/ml    DCI: IMUNOGLOBULINA UMANA NORMALA


  Produs complementar recomandat
Gammanorm contine o imunoglobulina, adica un tip de anticorpi impotriva bacteriilor si virusurilor. Anticorpii protejeaza organismul si cresc rezistenta acestuia la infectii.
Gammanorm 165 mg/ml solutie injectabila
Imunoglobulina umana normala

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca ale dumneavoastra. Daca manifestati orice fel de reactii adverse, discutati cu medicul sau cu farmacistul dumneavoastra. Acestea pot fi si reactii adverse care nu sunt enumerate in acest prospect. A se vedea punctul 4.

Ce contine acest prospect:
1. Ce este Gammanorm si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza Gammanorm
3. Cum se utilizeaza Gammanorm
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Gammanorm
6. Continutul ambalajului si informatii suplimentare

1. Ce este Gammanorm si pentru ce se utilizeaza
Gammanorm contine o imunoglobulina, adica un tip de anticorpi impotriva bacteriilor si virusurilor. Anticorpii protejeaza organismul si cresc rezistenta acestuia la infectii. Acest tratament ajuta organismul sa atinga valorile normale ale concentratiilor de anticorpi.
Gammanorm este utilizat pentru tratamentul deficitului de anticorpi la adulti, adolescenti si copii (cu varsta intre 0 si 18 ani).
Pacientii cu deficit congenital de anticorpi (sindroame de imunodeficienta primara:
agamaglobulinemie si hipogamaglobulinemie congenitale, imunodeficienta comuna variabila, imunodeficiente severe combinate)
Pacientii cu boli ale sangelui care duc la o lipsa de anticorpi si determina infectii repetate
(mielom sau leucemie limfatica cronica cu hipogamaglobulinemie secundara severa si infectii repetate)

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza Gammanorm
Nu utilizati Gammanorm
- daca sunteti alergic la imunoglobulina umana normala sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- intravenos (Gammanorm nu trebuie administrat in vena).
- intramuscular (nu administrati Gammanorm in muschi) daca aveti tulburari de coagulare a sangelui. Injectarea intramusculara trebuie efectuata de catre un medic sau o asistenta medicala. Atentionari si precautii:
Inainte de a utiliza Gammanorm, discutati cu medicul dumneavoastra:
- daca aveti orice alta boala
- daca aveti diabet zaharat si daca ati avut vreodata afectiuni vasculare sau un eveniment
tromboembolic
- daca prezentati un risc ridicat de formare a cheagurilor de sange
- daca sunteti imobilizat la pat pentru o perioada de timp indelungata
In cazul in care Gammanorm este administrat din greseala intr-un vas de sange, pacientii pot intra in soc.
Anumite reactii adverse pot aparea mai frecvent la pacientii carora li se administreaza Gammanorm pentru prima data sau, in cazuri rare, atunci cand medicamentul care contine imunoglobulina umana normala este schimbat cu un altul sau cand tratamentul a fost intrerupt pentru mai mult de opt saptamani.
Siguranta virala
Atunci cand medicamentele sunt preparate din sange sau plasma umana, se aplica anumite masuri pentru a preveni transmiterea infectiilor la pacienti. Acestea includ selectarea atenta a donatorilor de sange si plasma pentru a se asigura ca persoanele care ar putea fi purtatoare de infectii sunt excluse si testarea fiecarei donari si a rezervelor de plasma pentru semne ale prezentei virusurilor/infectii. De asemenea, fabricantii acestor medicamente includ pasi in procedeul de procesare a sangelui sau plasmei care pot inactiva sau indeparta virusurile. In pofida tuturor acestor masuri, atunci cand se
administreaza medicamente preparate din sange sau plasma umana, nu poate fi exclusa in totalitate posibilitatea transmiterii unei infectii. Acest lucru este valabil si in cazul oricarui virus necunoscut sau nou aparut sau altor tipuri de infectii.
Masurile luate sunt considerate eficace impotriva virusurilor incapsulate, cum sunt virusul imunodeficientei umane (HIV), virusul hepatitei B si virusul hepatitei C.
Masurile luate pot avea valoare limitata impotriva virusurilor neincapsulate, cum sunt virusul hepatitei A sau parvovirusul B19.
Imunoglobulinele nu au fost asociate cu infectii cu virusul hepatitei A sau parvovirusul B19, probabil datorita faptului ca anticorpii impotriva acestor infectii, care sunt continuti in medicament, au rol protector.
Se recomanda cu insistenta ca de fiecare data cand vi se administreaza o doza de Gammanorm, sa se inregistreze numele si numarul lotului medicamentului, pentru a se mentine o legatura intre pacient si lotul medicamentului utilizat.
Utilizarea altor medicamente impreuna cu Gammanorm:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala sau daca vi s-a administrat vreun vaccin in ultimele trei luni.
Gammanorm poate diminua efectul vaccinurilor, cum sunt vaccinurile impotriva rujeolei,
rubeolei, oreionului si varicelei. Dupa tratamentul cu Gammanorm, trebuie sa treaca o perioada de trei luni inainte sa fiti vaccinat cu oricare dintre aceste vaccinuri. In cazul vaccinului antirujeolic, s-ar putea sa fie necesar sa asteptati o perioada de pana la un an dupa tratamentul cu Gammanorm. Prin urmare, este important ca medicul care va administreaza vaccinul sa stie ca utilizati Gammanorm in prezent sau daca vi s-a administrat anterior Gammanorm.
Spuneti medicului dumneavoastra ca utilizati imunoglobulina atunci cand vi se ia o proba de sange, deoarece acest tratament poate influenta rezultatul analizelor.
Sarcina si alaptarea
Exista experienta limitata privind utilizarea Gammanorm in timpul sarcinii si alaptarii. Prin urmare, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Gammanorm in timpul sarcinii sau alaptarii.
Imunoglobulinele sunt secretate in lapte si pot contribui la transferul anticorpilor protectori la nou nascut.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu s-a observat niciun efect asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Gammanorm contine sodiu
Acest medicament contine sodiu 4,35 mmol (sau 100 mg) pe doza (40 ml). Aceste lucru trebuie avut in vedere la pacientii care urmeaza o dieta cu restrictie de sodiu.

3. Cum se utilizeaza Gammanorm
Tratamentul dumneavoastra va fi inceput de catre medicul dumneavoastra, care trebuie sa aiba experienta in acordarea de asistenta la domiciliu pacientilor tratati cu imunoglobulina administrata pe cale subcutanata. Acesta se va asigura ca primiti instructiuni si informatii exacte referitoare la utilizarea pompei de perfuzare, tehnica de administrare a perfuziei, pastrarea evidentei tratamentului si masurile care trebuie luate in cazul aparitiei de reactii adverse grave. Odata ce veti putea sa va administrati singur tratamentul si daca nu au aparut reactii adverse in timpul tratamentului, medicul
dumneavoastra va poate permite sa continuati tratamentul la domiciliu.
Medicul dumneavoastra va stabili doza si viteza de administrare a perfuziei in mod specific pentru dumneavoastra. Urmati intotdeauna instructiunile date de catre medicul dumneavoastra. Acest medicament trebuie administrat subcutanat (sub piele). In cazurile speciale in care Gammanorm nu poate fi administrat subcutanat, acesta poate fi administrat intramuscular (in muschi). Injectarea intramusculara trebuie efectuata de catre un medic sau o asistenta medicala.
Instructiuni
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului dumneavoastra.
Inainte de utilizare, medicamentul trebuie sa aiba temperatura camerei sau temperatura corpului. Solutia trebuie sa fie limpede sau usor opalescenta si incolora sau de culoare galben deschis sau brun deschis. Nu utilizati solutiile care au aspect tulbure, care contin particule sau care prezinta depuneri. Instructiuni de manipulare
Indepartati capacul protector de pe flacon si stergeti dopul din cauciuc cu alcool medicinal. Pentru a extrage Gammanorm, utilizati o seringa sterila si un ac sau un dispozitiv de transfer (de exemplu adaptoarele pentru fiole Minispike sau Medimop).
Introduceti in flacon o cantitatea de aer echivalenta cantitatii de Gammanorm care urmeaza sa fie extrasa. Apoi extrageti Gammanorm din flacon. In cazul in care sunt necesare mai multe flacoane pentru a obtine cantitatea dorita de Gammanorm, repetati acest pas. Etapa premergatoare injectarii: urmati instructiunile fabricantului pentru pregatirea pompei de perfuzare. Pentru a va asigura ca nu a mai ramas aer in tub, umpleti tubul/acul cu Gammanorm. Curatati locul (locurile) de administrare (de exemplu partea inferioara a abdomenului, coapsa) cu solutie antiseptica.
Strangeti pielea intre doua degete si introduceti acul in tesutul subcutanat, asa cum ati fost instruit de catre medicul dumneavoastra.
Gammanorm nu trebuie injectat intr-un vas de sange. Asigurati-va ca niciun vas de sange nu a fost atins din greseala, printr-o miscare de aspiratie, tragand usor de pistonul seringii; observati daca se acumuleaza sange in tub. Daca observati orice urma de sange, scoateti si aruncati acul si tubul. Repetati etapa premergatoare injectarii si pasii de introducere a acului, utilizand un ac nou, un tub nou si un alt loc de administrare.
Fixati acul prin aplicarea unui tifon steril sau a unui bandaj transparent.
Injectati Gammanorm respectand instructiunile fabricantului de utilizare a pompei de perfuzare.
Locul de administrare trebuie schimbat dupa administrarea unei cantitati de 5-15 ml.
Pot fi utilizate simultan mai multe locuri de administrare. Intre locurile de administrare trebuie sa existe o distanta de cel putin 5 cm.
Indepartati eticheta detasabila de pe flaconul Gammanorm si utilizati-o pentru a incheia
evidenta tratamentului pacientului.
Daca utilizati mai mult Gammanorm decat trebuie
Riscurile supradozajului cu Gammanorm nu sunt cunoscute. Adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de primiri urgente al celui mai apropiat spital in cazul in care ati utilizat o cantitate mai mare de Gammanorm decat cea prescrisa.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
In cazuri rare, Gammanorm poate cauza o scadere a tensiunii arteriale si reactii de hipersensibilitate severe (reactii anafilactice), chiar si la persoanele care au tolerat anterior tratamentul cu imunoglobulina umana normala.
In cazul in care se suspecteaza o reactie alergica severa (reactie anafilactica), trebuie sa il informati imediat pe medicul dumneavoastra. Simptomele sunt, de exemplu, ameteala, batai anormale ale inimii, scadere a tensiunii arteriale, dificultati la respiratie si inghitire, senzatie de apasare in piept, mancarime, urticarie generalizata, umflare a fetei, limbii sau gatului, colaps sau eruptii pe piele. Aparitia oricareia dintre aceste reactii necesita imediat un tratament de urgenta.
Daca prezentati simptome de formare a unui cheag de sange, cum sunt respiratie dificila, dureri sau umflare la nivelul unui brat sau al unui picior, tulburari de vedere sau dureri in piept, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Aparitia acestei reactii adverse este foarte rara.
Alte reactii adverse sunt enumerate mai jos.
Reactii adverse frecvente (frecventa: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
- reactii locale la nivelul locului de injectare, cum sunt umflare, sensibilitate, durere, inrosire, intarire a zonei, senzatie de caldura, mancarime, vanatai, sau eruptie trecatoare pe piele.
Reactii adverse rare (frecventa: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000):
- tensiune arteriala mica.
Reactii adverse foarte rare (frecventa: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000):
- durere de cap, ameteala, greata, varsaturi, durere la nivelul portiunii inferioare a spatelui, dureri ale articulatiilor, febra, frisoane, oboseala, soc anafilactic (reactie de hipersensibilitate severa).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului sau farmacistului dumneavoastra.
Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare.
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Gammanorm
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la frigider (2°C–8°C). A nu se congela. A se tine flaconul in cutie.
In timpul perioadei de valabilitate, medicamentul poate fi pastrat timp de pana la 1 luna la temperaturi sub 25°C, fara a fi introdus la frigider in aceasta perioada si trebuie eliminat dupa aceasta perioada, daca nu a fost utilizat.
Dupa prima deschidere, medicamentul trebuie utilizat imediat.
Nu utilizati Gammanorm daca solutia are un aspect tulbure sau in cazul in care contine particule. Nu aruncati niciun medicament in reteaua de canalizare sau cu gunoiul menajer. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele pe care nu le mai utilizati. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului. Nu aruncati niciodata seringile utilizate pe calea reziduurilor menajere.

6. Continutul ambalajului si informatii suplimentare
Ce contine Gammanorm
Substanta activa este imunoglobulina umana normala 165 mg/ml (cel putin 95% este
imunoglobulina G).
Celelalte componente sunt glicina, clorura de sodiu, acetat de sodiu, polisorbat 80 si apa pentru preparate injectabile.
Cum arata Gammanorm si continutul ambalajului
Gammanorm este o solutie injectabila si este disponibil in:
Flacoane din sticla tip I continand 6 ml, 10 ml, 12 ml, 20 ml, 24 ml sau 48 ml solutie.
Marimi de ambalaj: 1, 10 sau 20 flacoane.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Octapharma (IP) Limited The Zenith Building 26 Spring Gardens Manchester M2 1AB
Marea Britanie
Fabricant Octapharma AB Elersvagen 40, SE-112 75 Stockholm Suedia
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Statul Membru Denumire comerciala
Austria Gammanorm 165 mg/ml
Belgia Gammanorm 165 mg/ml solution injectable
Bulgaria ???????? 165 mg/ml ??????????? ???????
Croatia Gammanorm 165 mg/ml otopina za injekciju
Republica Ceha Gammanorm 165 mg/ml
Danemarca Gammanorm
Estonia Gammanorm süstelahus 165 mg/ml
Germania Gammanorm
Italia OCTANORM, 165 mg/ml, soluzione per iniezione
Islanda Gammanorm
Finlanda Gammanorm 165 mg/ml injektioneste, liuos
Franta Gammanorm, 165 mg/ml, solution injectable
Ungaria Gammanorm 165 mg/ml oldatos injekció
Irlanda Gammanorm, 165 mg/ml, solution for injection
Lituania gammanorm 165 mg/ml injekcinis tirpalas
Letonia GAMMANORM 165 mg/ml solution for injection
Luxemburg Gammanorm
Malta GAMMANORM 165 mg/ml solution for injection
Norvegia Gammanorm 165 mg/ml injeksjonsvæske, oppløsning
Olanda Gammanorm 165 mg/ml, oplossing voor injectie
Polonia Gammanorm
Portugalia GAMMANORM, 165 mg/ml solução injectável
Romania GAMMANORM 165 mg/ml solutie injectabila
Republica Slovacia Gammanorm sol inj
Slovenia GAMMANORM 165 mg/ml raztopina injiciranje
Suedia Gammanorm165 mg/ml injektionsvätska, lösning
Marea Britanie GAMMANORM
Acest prospect a fost revizuit in mai 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Posibilitatea de a lua ceva virusi sau HIV?
Am intretinut 4 zile in urma relatii sexuale protejate cu o doamna ce prezinta servicii de escort, ...
polygyynax- rana pe col
Buna ziua! Am fost depistata cu o rana pe col, insa fara alte bacterii sau virusi (Din rezultatul te ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa IMUNOGLOBULINA UMANA NORMALA?
Alte medicamnete care au IMUNOGLOBULINA UMANA NORMALA:
- Cutaquig 165 mg/ml
- Intratect 100 g/l solutie perfuzabila

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depãșitã de sirop
Doza depãșitã de sirop

Bunã, Buna ziua, Am un baietel de 2 ani�accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...