Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Granored 2 mg

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Granored 2 mg

Prospect - Granored 2 mg


NU comercializăm Granored 2 mg!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Granored 2 mg    DCI: GRANISETRONUM


  Produs complementar recomandat


13.95lei
Vezi detalii

Granored apartine unui grup de medicamente numit „antagonisti ai receptorilor 5-HT3” sau „antiemetice”. Aceste comprimate sunt destinate utilizarii numai la adulti.
Granored 1 mg comprimate filmate
Granored 2 mg comprimate filmate
Granisetron

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului sau asistentei medicale.
Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nemen-tionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra, asistentei sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Granored si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Granored
3. Cum sa luati Granored
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Granored
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE GRANORED SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Granored apartine unui grup de medicamente numit „antagonisti ai receptorilor 5-HT3” sau „antiemetice”. Aceste comprimate sunt destinate utilizarii numai la adulti.
Granored este utilizat pentru prevenirea sau tratamentul starii de greata si varsaturilor (senzatie si stare de rau) produse de alte tratamente medicamentoase, precum chimioterapia sau radioterapia impotriva cancerului.

2. INAINTE SA LUATI GRANORED
Nu luati Granored comprimate
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la granisetron sau la oricare dintre celelalte componente ale Granored (enumerate la punctul 6: „Informatii suplimentare si “Informatii importante privind unele componente ale Granored” de mai jos).
Daca nu sunteti sigur, discutati cu medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul, inainte de a utiliza aceste comprimate.
Aveti grija deosebita cand luati Granored
Verificati cu medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul, inainte de a utiliza aceste comprimate, daca:
- aveti probleme cu motilitatea intestinala din cauza unui blocaj la nivelul intestinului
- aveti probleme cu inima, sunteti tratat pentru cancer cu un medicament despre care se cunoaste ca afecteaza inima sau aveti probleme cu nivelurile sarurilor din sange, cum sunt potasiul, sodiul si cal-ciul (tulburari electrolitice)
- luati alte medicamente „antagonisti ai receptorilor 5-HT3”. Acestea includ dolasetron, ondansetron, utilizate ca si Granored pentru tratamentul si prevenirea starii de greata si a varsaturilor.
Copii
Copii nu trebuie sa utilizeze aceste comprimate.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala. Aceasta deoarece Granored poate afecta modul in care actioneaza unele medicamente. De asemenea, alte medicamente
pot afecta modul in care actioneaza aceste comprimate.
In mod special, spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului daca luati urmatoarele medicamente:
Medicamente utilizate in tratamentul batailor neregulate ale inimii, alte medicamente „antagonisti ai receptorilor 5-HT3” cum sunt dolasetron si ondansetron (vezi mai sus punctul “Aveti grija deosebita cand luati Granored”)
Fenobarbital, medicament utilizat in tratamentul epilepsiei.
un medicament numit ketoconazol, utilizat in tratamentul infectiilor fungice
antibioticul eritromicina, utilizat in tratamentul infectiilor bacteriene.
Sarcina si alaptarea
Nu utilizati aceste comprimate daca sunteti gravida, incercati sa ramaneti gravida sau alaptati, cu exceptia cazului in care v-a recomandat medicul dumneavoastra.
Adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Granored nu are nicio influenta sau are influenta neglijabila asupra capacitatii dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Granored
Acest medicament contine lactoza monohidrat (un tip de zahar). Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI GRANORED
Luati intotdeauna Granored exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra, asistenta medicala sau farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza de Granored variaza de la un pacient la altul. Aceasta depinde de varsta, greutate si daca vi se administreaza medicamentul pentru prevenirea sau tratamentul starii de greata si varsaturilor. Medicul va calcula doza de care aveti nevoie.
Prevenirea starii de greata si varsaturilor
Prima doza de Granored va va fi administrata, de regula, cu o ora inainte de inceperea radio-sau chimoterapie. Doza este de unul sau doua comprimate de 1 mg sau un comprimat de 2 mg, o data pe zi timp de pana la o saptamana dupa radio-sau chimoterapie.
Tratamentul starii de greata si varsaturilor
Doza este, de regula, unul sau doua comprimate de 1 mg sau un comprimat de 2 mg, o data pe zi, insa medicul dumneavoastra poate decide sa va mareasca doza pana la noua comprimate de 1 mg pe zi.
Daca ati luat mai mult Granored decat trebuie
Daca credeti ca ati luat prea multe comprimate, discutati cu medicul dumneavoastra sau asistenta medicala. Simptomele supradozajului includ dureri de cap usoare. Veti fi tratat in functie de simptomele pe care le aveti.
Daca ati utitat sa luati Granored
Daca credeti ca ati uitat sa va luati medicamentul, discutati cu medicul dumneavoastra sau asistenta medicala. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca incetati sa luati Granored
Nu incetati sa luati medicamentul inaintea terminarii tratamentului. Daca totusi incetati sa luati medicamentul, simptomele pot reveni.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Granored poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Daca observati urmatoarea problema, trebuie sa va adresati imediat unui medic:
- reactii alergice (anafilaxie). Semnele pot include umflarea gatului, fetei, buzelor si gurii, dificultati in respiratie sau la inghitire.
Alte reactii adverse care pot sa apara in timpul tratamentului cu acest medicament sunt:
Foarte frecvente: care afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10
- durere de cap
- constipatie. Medicul dumneavoastra va va urmari starea.
Frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
- tulburari ale somnului (insomnie )
- modificari ale modului in care functioneaza ficatul dumneavoastra, evidentiate prin teste de sange
- diaree,
Mai putin frecvente: care afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
- eruptii pe piele sau o reactie alergica la nivelul pielii sau urticarie (blande). Semnele pot include aparitia unor umflaturi de culoare rosie, insotite de mancarime.
- modificari ale ritmului de bataie a inimii (ritmului cardiac) si modificari ale ECG (inregistrari electrice ale inimii)
- miscari involuntare anormale, cum sunt tremuraturi, rigiditate musculara si contractii musculare. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA GRANORED
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Granored
Substanta activa este granisetronul.
Fiecare comprimat filmat contine granisetron 1 mg, sub forma de clorhidrat de granisetron.
Fiecare comprimat filmat contine granisetron 2 mg, sub forma de clorhidrat de granisetron.
Celelalte componente sunt:
Nucleu: Celuloza microcristalina (E 460) Amidonglicolat de sodiu (tip A)
Lactoza monohidrat Hipromeloza (E 464) Stearat de magneziu (E 572)
Film:
HPMC 2910/ Hipromeloza 6 cP (E 464) Dioxid de titan (E 171) Macrogol/ PEG 6000
Polisorbat 80 (E 433) Pentru Granored 2 mg: oxid galben de fer (E 172)
Cum arata Granored si continutul ambalajului
Granored 1 mg: comprimate filmate, biconvexe, de forma triunghiulara, de culoare alba sau aproape alba, marcate pe una din fete cu „G1” si plane pe cealalta fata.
Granored 2 mg: comprimate filmate, biconvexe, de forma triunghiulara, de culoare galben deschis pana la galben, marcate pe una din fete cu „104” si cu logo pe cealalta fata
Granored este disponibil in cutii cu blistere din PVC-PVdC/Aluminiu care contin 5 sau 10 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Dr. Reddy’s Laboratories Romania SRL
Str. Nicolae Caramfil nr. 71-73, etaj 5, spatiul 10, sect. 1, Bucuresti, Romania
Fabricant
Dr. Reddy´s Laboratories (UK) Ltd. 6, Riverview Road, Beverley, East Yorkshire, HU 17 0LD, Marea Britanie. Acest prospect a fost revizuit in Mai 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Asociere Reishi cu Atoris si Omega 3
Bună seara ! Reishi se poate luat împreună cu alte medicamente de exemplu Atoris10mg ș ...
↳ Buna ziua! Reishi se poate asocia cu tratamentul curent, timp d emaxim 6 luni consecutiv. Mentineti un aport adecvat de fibre si antioxidanti (prove ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Recomandare pentru carcinom seros high grade cu origini la nivelul trompei
Ce imi recomandare pt acest diagnostic? Am efectuat histerectomia radicala cu anexectomie, limfadene ...
↳ Buna ziua! Intrucat veti incepe chimioterapia, va recomand sa urmati o cura cu Biobran 1000 (1 sau 2 plicuri pe zi in functie de greutate). ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate administra ca supliment?
Se poate lua Oncovical in timpul programului de radioterapie si chimioterapie (zilnic de luni pana v ...
↳ Buna ziua! Da, puteti lua Onconovical, cate 3 capsule de 3 ori pe zi, intrucat va ajuta organismul si sa suporte mai bine chimioterapia si radioterap ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Canticer, Citonat si Zeolit concomitent cu chimioterapia sau nu?
Mama mea, in varsta de 71 de ani, a fost diagnosticata recent cu mielom multiplu stadiul III. A ince ...
Administrare Onconovical in paralel cu chimioterapia
Se poate administra Onconovica in paralel cu chimioterapial la un pacient de 73 de ani, cu carcinom ...
↳ Buna ziua! Onconovical este benefic la pacientii care fac chimioterapie, insa in cazul prezentat (lipsa unui rinichi), este indicat sa aveti si acord ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa GRANISETRONUM?
Alte medicamnete care au GRANISETRONUM:
- Granisetron Teva 3 mg/3 ml
- Granisetron Actavis 1 mg
- Granegis 2 mg
- KYTRIL, fiole
- KYTRIL, comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...