Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » EllaOne 30 mg comprimat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - EllaOne 30 mg comprimat

Prospect - EllaOne 30 mg comprimat


NU comercializăm EllaOne 30 mg comprimat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: EllaOne 30 mg comprimat    DCI: ULIPRISTAL ACETAT


  Produs complementar recomandat
ellaOne este un contraceptiv destinat prevenirii sarcinii dupa un act sexual neprotejat sau daca metoda dumneavoastra de contraceptie a esuat. De exemplu:
EllaOne 30 mg comprimat
Ulipristal acetat

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este ellaOne si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati ellaOne
3. Cum sa utilizati ellaOne
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza ellaOne
6. Continutul ambalajului si alte informatii

Informatii utile despre contraceptie
1. Ce este ellaOne si pentru ce se utilizeaza
ellaOne este un contraceptiv de urgenta.
ellaOne este un contraceptiv destinat prevenirii sarcinii dupa un act sexual neprotejat sau daca metoda dumneavoastra de contraceptie a esuat. De exemplu:
- daca ati avut raporturi sexuale fara protectie;
- daca prezervativul dumneavoastra sau al partenerului dumneavoastra s-a rupt, a alunecat, s-a desprins sau daca ati uitat sa folositi prezervativ;
- daca nu v-ati luat comprimatul contraceptiv conform recomandarilor.
Trebuie sa luati ellaOne cat mai curand dupa actul sexual si in decurs de maxim 5 zile (120 de ore). Motivul este faptul ca sperma poate supravietui timp de pana la 5 zile in organismul dumneavoastra in urma actului sexual.
ellaOne este adecvat pentru orice femeie aflata la varsta fertila, inclusiv adolescente.
Puteti lua ellaOne in orice moment al ciclului menstrual. ellaOne nu are efect daca sunteti deja gravida. Daca menstruatia dumneavoastra a intarziat, exista posibilitatea sa fi ramas gravida. Cand menstruatia dumneavoastra a intarziat sau cand aveti simptome de sarcina (sani grei, greata de dimineata), trebuie sa consultati un medic sau personalul medical inainte de a lua ellaOne. Daca aveti raporturi sexuale neprotejate dupa ce ati luat ellaOne, medicamentul nu va preveni o eventuala sarcina.
Actul sexual neprotejat in orice perioada a ciclului dumneavoastra menstrual poate duce la sarcina. ellaOne nu trebuie utilizat pentru contraceptia uzuala.
Daca nu aveti o metoda de contraceptie cu utilizare regulata, discutati cu medicul dumneavoastra sau personalul medical pentru a alege una care sa vi se potriveasca.
Cum actioneaza ellaOne ellaOne contine substanta ulipristal acetat, care actioneaza prin modificarea activitatii hormonului natural progesteron, necesar pentru instalarea ovulatiei. Drept urmare, ellaOne actioneaza prin amanarea ovulatiei. Contraceptia de urgenta nu este eficace in fiecare caz. Din 100 de femei care iau ellaOne, aproximativ 2 vor ramane gravide. ellaOne este un contraceptiv utilizat pentru a preveni instalarea unei sarcini. Daca sunteti deja gravida, acesta nu va intrerupe o sarcina existenta.
Contraceptia de urgenta nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.
Doar prezervativele va pot proteja de infectiile cu transmitere sexuala. ellaOne nu va va proteja impotriva infectiei cu virusul HIV sau a oricaror altor boli cu transmitere sexuala (de exemplu, chlamydia, herpes genital, condiloame genitale, gonoree, hepatita B si sifilis). Adresati-va personalului medical pentru recomandari daca sunteti ingrijorata.
Mai multe informatii despre contraceptie gasiti la sfarsitul acestui prospect.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati ellaOne
Nu luati ellaOne
- daca sunteti alergica la ulipristal acetat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati ellaOne, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical
- daca menstruatia dumneavoastra a intarziat sau aveti simptome de sarcina (sani grei, greata de dimineata), deoarece este posibil sa fiti deja gravida (vezi pct. „Sarcina, alaptarea si fertilitatea”);
- daca suferiti de astm sever;
- daca suferiti de o boala hepatica severa.
La toate femeile, contraceptia de urgenta trebuie administrata cat mai curand posibil dupa contactul sexual neprotejat. Exista unele dovezi ca ellaOne poate fi mai putin eficace odata cu cresterea in greutate sau a indicelui de masa corporala (IMC), dar aceste date sunt limitate si neconcludente. Ca urmare, ellaOne este recomandat in continuare tuturor femeilor, indiferent de greutatea lor corporala sau IMC.
Daca sunteti ingrijorata cu privire la orice problema legata de administrarea contraceptiei de urgenta, va recomandam sa va adresati unui profesionist in domeniul sanatatii.
Daca ramaneti gravida in pofida faptului ca ati luat ellaOne, este important sa va consultati medicul. Vezi pct. „Sarcina, alaptarea si fertilitatea” pentru mai multe informatii. ellaOne impreuna cu alte contraceptive
ellaOne poate scadea temporar eficacitatea contraceptivelor hormonale uzuale, precum comprimatele si plasturii. Daca luati in prezent contraceptie hormonala, continuati sa o utilizati ca de obicei dupa ce luati ellaOne, dar aveti grija sa utilizati prezervative de fiecare data cand intretineti raporturi sexuale pana la urmatoarea dumneavoastra menstruatie.
Nu utilizati ellaOne impreuna cu o alta pilula contraceptiva de urgenta care contine levonorgestrel. Luandu-le impreuna, ati putea scadea eficacitatea ellaOne.
ellaOne impreuna cu alte medicamente
Spuneti farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Acest lucru este important in special daca luati oricare din medicamentele enumerate mai jos, deoarece acestea scad eficacitatea ellaOne:
Fenitoina, fosfenitoina, fenobarbital, primidona, carbamazepina, oxcarbazepina (utilizate
pentru tratamentul epilepsiei)
Ritonavir, efavirenz, nevirapina (utilizate pentru tratamentul infectiei cu virusul HIV)
Rifampicina, rifabutina (utilizate pentru tratamentul tuberculozei)
Sunatoare (Hypericum perforatum) sau medicamente pe baza de plante care o contin (utilizate pentru depresie sau anxietate).
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Sarcina
Inainte de a lua ellaOne, daca menstruatia dumneavoastra a intarziat, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical sau efectuati un test de sarcina, pentru a va asigura ca nu sunteti deja gravida (vezi pct. „Atentionari si precautii”). ellaOne este un contraceptiv utilizat pentru a preveni instalarea unei sarcini. Daca sunteti deja gravida, acesta nu va intrerupe o sarcina existenta.
Daca ramaneti gravida in pofida faptului ca luati ellaOne, nu exista dovezi ca ellaOne va va afecta sarcina. Cu toate acestea, este important sa va consultati medicul. Ca in cazul oricarei sarcini, medicul dumneavoastra va dori sa verifice daca sarcina nu este situata in afara uterului. Acest lucru este important in special daca aveti dureri abdominale (de stomac) sau sangerari severe sau daca ati mai avut o sarcina extrauterina, o interventie chirurgicala asupra trompelor uterine sau o infectie genitala pe termen lung (cronica).
Daca ramaneti insarcinata in pofida faptului ca ati luat ellaOne, sunteti incurajata sa cereti medicului dumneavoastra sa va inregistreze sarcina intr-un registru oficial. De asemenea, puteti raporta aceste informatii si singura, la www.hra-pregnancy-registry.com. Informatiile dumneavoastra vor ramane anonime – nimeni nu va sti ca sunt informatii despre dumneavoastra. Impartasirea informatiilor dumneavoastra poate ajuta pe viitor femeile sa inteleaga siguranta sau riscurile administrarii ellaOne in timpul sarcinii.
Alaptarea
Daca luati ellaOne in timp ce alaptati, opriti alaptarea timp de o saptamana dupa ce ati luat ellaOne. In aceasta perioada, se recomanda sa utilizati o pompa de san pentru a mentine productia de lapte, dar sa aruncati laptele pompat. Nu se cunoaste efectul alaptarii in saptamana urmatoarea administrarii ellaOne.
Fertilitatea
ellaOne nu va afecta fertilitatea dumneavoastra viitoare. Daca aveti raporturi sexuale neprotejate dupa ce ati luat ellaOne, medicamentul nu va preveni o eventuala sarcina. Prin urmare, este important sa utilizati prezervative pana la urmatoarea dumneavoastra menstruatie. Daca doriti sa incepeti sau sa continuati o metoda de contraceptie regulata dupa utilizarea ellaOne, puteti face acest lucru, dar trebuie, de asemenea, sa utilizati prezervative pana la urmatoarea dumneavoastra menstruatie.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Dupa administrarea ellaOne, unele femei prezinta ameteli, somnolenta, vedere incetosata si/sau pierderea capacitatii de concentrare (vezi pct. 4 „Reactii adverse posibile”). Daca prezentati aceste simptome, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.
ellaOne contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra sau personalul medical v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, spuneti-i farmacistului inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati ellaOne
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus farmacistul, medicul dumneavoastra sau personalul medical. Discutati cu farmacistul sau cu medicul daca nu sunteti sigura.
Cum sa luati comprimatul de ellaOne
Luati un comprimat pe cale orala cat mai curand posibil si nu mai tarziu de 5 zile (120 de ore) dupa ce ati avut un contact sexual neprotejat sau in cazul ineficientei metodei contraceptive. Luati comprimatul fara intarziere.
Puteti lua ellaOne in orice moment al ciclului menstrual.
Puteti lua ellaOne in orice moment al zilei, fie inaintea, fie in timpul, fie dupa masa.
Daca prezentati varsaturi dupa administrarea ellaOne
Daca prezentati varsaturi (va este rau, vomitati) in mai putin de 3 ore de la administrarea
comprimatului, luati un alt comprimat in cel mai scurt timp.
Daca aveti din nou un contact sexual dupa administrarea ellaOne
Daca aveti raporturi sexuale neprotejate dupa ce ati luat ellaOne, medicamentul nu va preveni o eventuala sarcina. Dupa ce luati ellaOne si pana la urmatoarea dumneavoastra menstruatie, trebuie sa utilizati prezervative de fiecare data cand aveti contacte sexuale.
Daca urmatoarea dumneavoastra menstruatie intarzie dupa administrarea ellaOne
Dupa ce ati luat ellaOne, este normal ca urmatoarea dumneavoastra menstruatie sa intarzie cu cateva zile.
Cu toate acestea, daca menstruatia dumneavoastra intarzie cu mai mult de 7 zile, daca este neobisnuit de redusa cantitativ sau neobisnuit de abundenta sau daca prezentati simptome precum dureri abdominale (de stomac), sensibilitate la nivelul sanilor, varsaturi sau greata, s-ar putea sa fiti gravida.
Trebuie sa efectuati imediat un test de sarcina. Daca sunteti gravida, este important sa va consultati medicul. (Vezi pct. „Sarcina, alaptarea si fertilitatea”)
Daca luati mai mult ellaOne decat trebuie
Nu s-au raportat reactii adverse ca urmare a administrarii unei doze mai mari din acest medicament decat cea recomandata. Cu toate acestea, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical pentru recomandari.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele simptome, precum sensibilitatea sanilor si durerile abdominale (de stomac), varsaturile (voma), senzatia de rau (greata), sunt, de asemenea, posibile semne de sarcina. Daca menstruatia nu vine si prezentati astfel de simptome dupa ce ati luat ellaOne, trebuie sa efectuati un test de sarcina (Vezi pct. „Sarcina, alaptarea si fertilitatea”).
Reactii adverse frecvente (acestea pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
- greata, durere sau disconfort abdominal (de stomac), varsaturi
- menstruatie dureroasa, durere pelviana, sensibilitate a sanilor
- dureri de cap, ameteli, modificari ale dispozitiei
- dureri musculare, durere de spate, oboseala
Reactii adverse mai putin frecvente (acestea pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
- diaree, senzatie de arsura in capul pieptului, flatulenta, uscaciune a gurii
- sangerari vaginale neobisnuite sau neregulate, menstruatie abundenta/prelungita, sindrom premenstrual, iritatie sau secretii vaginale, apetit sexual scazut sau crescut
- bufeuri
- modificari ale poftei de mancare, tulburari emotionale, anxietate, agitatie, tulburari ale somnului, somnolenta, migrena, tulburari de vedere
- gripa
- acnee, leziuni pe piele, mancarime
- febra, frisoane, indispozitie generala
Reactii adverse rare (acestea pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
- durere sau mancarime genitala, durere in timpul contactului sexual, ruptura unui chist ovarian, menstruatie neobisnuit de redusa cantitativ
- pierderea capacitatii de concentrare, vertij, tremuraturi, dezorientare, lesin
- senzatie neobisnuita la nivelul ochilor, ochi rosii, sensibilitate la lumina
- gat uscat, tulburari ale simtului gustativ
- urticarie (eruptie pe piele cu mancarime), senzatie de sete
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va farmacistului, medicului dumneavoastra sau personalului medical. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza ellaOne
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C. A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate. A se tine blisterul in cutie pentru a fi protejat de lumina.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine ellaOne
Substanta activa este ulipristal acetat. Un comprimat contine ulipristal acetat 30 miligrame. Celelalte componente sunt lactoza, povidona K30, croscarmeloza sodica, stearat de magneziu. Cum arata ellaOne si continutul ambalajului
ellaOne este un comprimat rotund, convex, de culoare alba pana la crem marmorat, marcat cu codul „ella” pe ambele fete.
ellaOne este disponibil in cutie continand un blister cu 1 comprimat.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Laboratoire HRA Pharma
15, rue Béranger F-75003 Paris Franta
E-mail: [email protected] Fabricant Cenexi
17, rue de Pontoise F-95520 Osny Franta
León Farma SA Pol. Ind. Navatejera La Vallina s/n, Navatejera 24008 León, Spania
Sau Delpharm Lille S.A.S. Z.I. de Roubaix-Est Rue de Toufflers 59390 Lys-Lez-Lannoy
Franta. Pentru orice informatii referitoare la acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata
België/Belgique/Belgien HRA Pharma Benelux Lietuva Takeda UAB
Tél/Tel: +32 2 709 2295 Tel: + 370-(0)5 210 90 70
???????? A&D Pharma Bulgaria Te?.: + 359 800 12 400
Luxembourg/Luxemburg HRA Pharma Benelux Tél/Tel: +32 2 709 2295
?eská republika Akacia Group, s.r.o. Tel: + 420-(0)220 610 491
Magyarország Aramis Pharma Kft. Tel.: + 36-(0)1 219 0775
Danmark Takeda Pharma A/S Tlf: + 45-(0)46 77 11 11 Malta
Laboratoire HRA Pharma Tel: + 33-(0)1 40 33 11 30 Deutschland
HRA Pharma Deutschland GmbH Tel: + 49-(0)234 516 592-0 Nederland
HRA Pharma Benelux Tel: +32 2 709 2295 Eesti
Takeda SEFA AS Tel: + 372-(0)6177 669 Norge
Takeda Nycomed AS Tlf: + 47-(0) 6676 3030 ??????
??????? ???????????? ?? ???: + 30-(0)210 66 83 000 Österreich
Sanova Pharma GesmbH Tel: + 43-(0)1 801 040 España
HRA Pharma Iberia S.L. el: + 34-(0)902 107 428 Polska
A&D Pharma Poland Sp. z o. o. Tel: + 48-(0)22 570 27 00 France
HRA Pharma France Tél/Tel: + 33-(0) 1 53 24 81 00 Portugal
HRA Pharma Iberia S.L. sucursal em Portugal Tel: +351 707 501 996 Hrvatska
Arenda d.o.o. Tel: + 385-(0)1 644 44 80 Romania A&D Pharma Romania
Tel: + 40-(0)372 072 219 Ireland HRA Pharma UK & Ireland Limited Tel: 1800 812 984
Slovenija Dr. Gorki? d.o.o. Tel: + 386-(0)1 7590 251 Ísland
Laboratoire HRA Pharma Sími: + 33-(0)1 40 33 11 30 Slovenská republika
Liek, s.r.o. Tel: + 421-(0)905 667 410 Italia
HRA Pharma Italia srl, società unipersonale Tel: + 39 06 59 60 09 87
Suomi/Finland Takeda Oy Puh/Tel: + 358-(0)20 746 50 00
?????? ??????? ???????????? ?? ???: + 30-(0) 210 66 83 000
Sverige Takeda Pharma AB Tel: + 46-(0)8 731 28 00 Latvija United Kingdom
Takeda Latvia SIA Tel: + 371-(0)67840082 HRA Pharma UK & Ireland Limited
Tel: 0800 917 9548.
MAI MULTE DESPRE CONTRACEPTIA DE URGENTA
Cu cat luati mai devreme contraceptia de urgenta, cu atat aveti mai mari sanse de a evita o sarcina. Contraceptia de urgenta nu va va afecta fertilitatea.
Contraceptia de urgenta poate intarzia ovulatia in cursul unui anumit ciclu menstrual, dar nu va preveni o eventuala sarcina daca intretineti din nou raporturi sexuale neprotejate. Dupa ce luati contraceptia de urgenta si pana la urmatoarea dumneavoastra menstruatie, trebuie sa utilizati prezervativul de fiecare data cand aveti contacte sexuale.
MAI MULTE DESPRE CONTRACEPTIA UZUALA
Daca ati luat contraceptie de urgenta si nu utilizati o metoda de contraceptie regulata (sau nu aveti o metoda contraceptiva care sa vi se potriveasca), adresati-va medicului dumneavoastra sau clinicii de planificare familiala pentru recomandari. Sunt disponibile numeroase tipuri diferite de contraceptie si ar trebui sa puteti gasi metoda potrivita pentru dumneavoastra. Exemple de metode contraceptive regulate:
Metode zilnice Comprimat contraceptiv Metode saptamanale sau lunare
Plasture contraceptiv Inel vaginal Metode de durata Implant contraceptiv DIU (dispozitiv intrauterin).


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pot rămâne gravidă?
Pot rămâne gravidă dacă sunt in perioada în care ar trebui să îmi vină mens ...
Folosirea contraceptiei
Ce metode contraceptive se pot folosi după actul sexual dacă în ultimele 2 luni nu am avut ...
Buna
Oare logestul interactioneaza cu aspirin cardio, nebilet si noliprel? Va mulțumesc ...
↳ Buna ziua! Medicul cardiolog stie ca luati Logest? Orice contraceptiv oral creste riscul de evenimente cardiovasculare (tromboza, formarea de cheagu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Scaderea efectului anticoncepționalelor
Iau anticoncepționale de 8 luni. Intr-o seara am luat pastila la 21:30.,ulterior la cateva minu ...
↳ Buna ziua! Daca nu au aparut usoare sangerarila cateva zile dupa acea seara, inseamna ca efectul contraceptiv nu este afectat. Depinde si cat de ta ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Despre contraceptive
Va rog frumos sa mi răspundeți la antrebare ...
Scade efectul contraceptiv?
Buna! Am o întrebare. Iau anticoncepționalele Belara Continuu, seara la ora 20. De o săp ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depãșitã de sirop
Doza depãșitã de sirop

Bunã, Buna ziua, Am un baietel de 2 ani�accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...