Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Irropia 5 mg comprimate orodispersabile

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Irropia 5 mg comprimate orodispersabile

Prospect - Irropia 5 mg comprimate orodispersabile


NU comercializăm Irropia 5 mg comprimate orodispersabile!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Irropia 5 mg comprimate orodispersabile    DCI: OLANZAPINUM


  Produs complementar recomandat
Irropia apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice.
Irropia 5 mg comprimate orodispersabile
Irropia 10 mg comprimate orodispersabile
Irropia 15 mg comprimate orodispersabile
Irropia 20 mg comprimate orodispersabile
Olanzapina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Irropia si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Irropia
3. Cum sa luati Irropia
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Irropia
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE IRROPIA SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Irropia apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice.
Irropia este utilizat pentru tratamentul unei boli cu simptome, cum ar fi: auzul, vederea sau simtirea unor lucruri care nu sunt prezente, convingeri eronate, suspiciunea neobisnuita si tendinta la izolare. Persoanele cu aceasta boala pot, de asemenea, sa se simta deprimate, anxioase sau tensionate. Irropia este utilizat pentru tratamentul unei afectiuni cu simptome cum ar fi starea de buna dispozitie exagerata, faptul de a avea excesiv de multa energie, de a avea nevoie de mult mai putin somn decat de obicei, de a vorbi foarte repede cu fuga de idei si, uneori, cu iritabilitate severa. Este, de asemenea, un stabilizator de dispozitie care previne aparitia ulterioara a variatiilor extreme ale dispozitiei, in sens pozitiv si negativ (deprimare) asociate cu aceasta afectiune.

2. INAINTE SA LUATI IRROPIA
Nu luati Irropia
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la olanzapina sau la oricare dintre celelalte componente ale Irropia. O reactie alergica este caracterizata prin eruptie trecatoare pe piele, mancarime, umflare a fetei, umflare a buzelor sau scurtare a respiratiei. Daca vi s-a intamplat asa ceva, spuneti-i medicului dumneavoastra.
- daca ati fost diagnosticat anterior cu probleme oculare cum sunt anumite tipuri de glaucom (tensiune crescuta in interiorul ochiului).
Aveti grija deosebita cand utilizati Irropia
- Medicamentele de acest tip pot provoca miscari neobisnuite, in special la nivelul fetei sau limbii.
Daca vi se intampla acest lucru dupa ce ati luat Irropia, spuneti-i medicului dumneavoastra.
- Foarte rar, medicamente de acest tip determina o combinatie de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si moleseala sau somnolenta. Daca se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
- Utilizarea Irropia la pacientii varstnici cu dementa nu este recomandata deoarece ar putea produce reactii adverse grave.
- Daca dumneavoastra aveti sau cineva din familia dumneavoastra are antecedente de cheaguri de sange, deoarece medicamente similare acestuia au fost asociate cu formarea de cheaguri de sange. Daca suferiti de oricare dintre bolile urmatoare, spuneti-i medicului dumneavoastra cat mai repede posibil:
- diabet zaharat;
- boala de inima;
- boala de ficat sau rinichi;
- boala Parkinson;
- epilepsie;
- afectiuni ale prostatei;
- intestin blocat (ileus paralitic);
- afectiuni ale sangelui;
- accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor (simptome temporare de accident vascular cerebral).
Daca suferiti de dementa, dumneavoastra, rudele sau apartinatorul dumneavoastra, trebuie sa spuna medicului daca ati avut vreodata accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor. Ca masura de precautie uzuala, daca aveti varsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze tensiunea arteriala.
Irropia nu se utilizeaza la pacientii cu varsta sub 18 ani.
Utilizarea altor medicamente
In timp ce luati Irropia, nu luati alte medicamente numai daca medicul dumneavoastra va spune este permis. Daca luati Irropia in asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se iau pentru anxietate sau care va ajuta sa dormiti (tranchilizante), s-ar putea sa va simtiti somnolent. Trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca luati fluvoxamina (un antidepresiv) sau ciprofloxacina (un antibiotic), deoarece s-ar putea sa fie necesar sa va modifice doza de Irropia.
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati medicamente pentru boala Parkinson.
Utilizarea Irropia cu alimente si bauturi
Nu consumati alcool etilic daca utilizati Irropia deoarece olanzapina si alcoolul etilic impreuna va pot face sa va simtiti somnolent.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Spuneti medicului dumneavoastra cat mai repede posibil daca sunteti sau credeti ca ati putea fi gravida.
Nu trebuie sa luati acest medicament daca sunteti gravida, decat dupa ce discutati cu medicul dumneavoastra. Nu trebuie sa luati acest medicament in timp ce alaptati pentru ca mici cantitati de Irropia pot trece in lapte.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu Irropia exista riscul sa va simtiti somnolent. Daca se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule si nu folositi niciun fel de utilaje. Adresati-va medicului dumneavoastra.
Informatii importante privind unele componente ale Irropia
Pacientii care nu pot utiliza fenilalanina trebuie sa aiba in vedere ca Irropia contine aspartam, care este o sursa de fenilalanina. Poate fi daunator persoanelor cu fenilcetonurie. Medicamentul contine ?i lactoza monohidrat. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA LUATI IRROPIA
Luati intotdeauna Irropia exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va spune cate comprimate de Irropia sa luati si cat timp trebuie sa continuati sa le luati. Doza zilnica de Irropia este intre 5 si 20 mg. Spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele reapar, dar nu intrerupeti tratamentul cu Irropia decat daca medicul dumneavoastra va spune acest lucru. Trebuie sa luati comprimatele de Irropia o data pe zi, conform indicatiei medicului dumneavoastra.
Irropia comprimate orodispersabile sunt pentru administrare orala. Incercati sa luati comprimatele in fiecare zi la aceeasi ora. Nu are importanta daca le luati cu sau fara alimente.
Puneti comprimatul in gura. Acesta se va dizolva direct in gura, astfel incat poate fi usor de inghitit. Puteti, de asemenea, sa introduceti comprimatul intr-un pahar sau o cana plina cu apa si amestecati. Beti amestecul imediat. Nu manipulati comprimatele cu mainile ude deoarece acestea se pot rupe.
Daca luati mai mult decat trebuie din Irropia
Pacientii care au luat mai mult decat trebuie din Irropia au prezentat urmatoarele simptome: batai rapide ale inimii, agitatie/agresivitate, tulburari de vorbire, miscari neobisnuite (in special la nivelul fetei sau limbii) si un nivel de constienta redus. Alte simptome pot fi: confuzie acuta, convulsii (epilepsie), coma, o combinatie de febra, respiratie mai rapida, transpiratie, rigiditate musculara si moleseala sau somnolenta,
scaderea frecventei respiratorii, aspiratie traheo-bronsica, tensiune arteriala mare sau tensiune arteriala mica, batai anormale ale inimii. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la spital. Aratati medicului cutia dumneavoastra cu comprimate.
Daca uitati sa luati Irropia
Luati comprimatele imediat ce va amintiti. Nu luati doua doze in aceeasi zi.
Daca incetati sa luati Irropia
Nu intrerupeti administrarea comprimatelor doar pentru ca va simtiti mai bine. Este important sa continuati sa luati Irropia atata timp cat va recomanda medicul dumneavoastra.
Daca incetati brusc sa luati Irropia, pot apare simptome cum sunt transpiratii, incapacitatea de a dormi, tremuraturi, anxietate sau greata si varsaturi. Inainte de intreruperea tratamentului, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa reduceti doza treptat. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Irropia poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactii adverse foarte frecvente: afecteaza 1 utilizator din 10
Crestere in greutate.
Somnolenta.
Cresteri ale concentratiilor de prolactina din sange.
Reactii adverse frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100
Modificari ale numarului unor celule din sange si ale concentratiilor grasimilor din circulatie.
Cresteri ale concentratiilor zaharului din sange si urina.
Senzatie mai accentuata de foame.
Ameteli.
Neliniste.
Tremor.
Rigiditate sau spasme musculare (incluzand miscari ale ochilor).
Tulburari de vorbire.
Miscari neobisnuite (in special la nivelul fetei sau limbii).
Constipatie.
Uscaciunea gurii.
Eruptie trecatoare pe piele.
Pierdere a fortei.
Oboseala extrema.
Retentie de apa determinand umflarea mainilor, picioarelor sau gleznelor.
La inceputul tratamentului, unele persoane pot simti ameteli sau senzatie de lesin (cu rarirea batailor inimii), in special atunci cand se ridica in picioare din pozitia sezanda sau culcata. Acest lucru trece, de obicei, de la sine, dar daca nu dispare, spuneti-i medicului dumneavoastra.
Disfunctii sexuale, cum este scaderea libidoului la barbati si la femei sau disfunctie erectila la barbati.
Reactii adverse mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000
Batai rare ale inimii.
Crestere a sensibilitatii la expunerea la soare.
Incontinenta urinara.
Cadere a parului.
Absenta menstruatiei sau scaderea numarului perioadelor menstruale.
Modificari ale glandelor mamare la femei si la barbati, cum este secretia anormala de lapte sau marirea anormala a volumului sanilor.
Alte reactii adverse posibile: frecventa nu poate fi estimata din datele existente.
Reactie alergica (de exemplu, umflare la nivelul gurii si gatului, mancarime, eruptie trecatoare pe piele).
Declansare sau agravarea diabetului zaharat, asociata ocazional cu cetoacidoza (corpi cetonici in sange si urina) sau coma.
Scadere a temperaturii normale a corpului.
Convulsii, de obicei asociate cu un istoric de convulsii (epilepsie).
Combinatie de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si moleseala sau somnolenta.
Spasme ale muschilor oculari care determina miscari rotative ale ochilor.
Batai anormale ale inimii.
Moarte subita inexplicabila.
Inflamatia pancreasului, care determina durere severa la nivelul abdominale, febra si greata.
Boala de ficat manifestata prin ingalbenire a pielii si a albului ochilor.
Boala musculara ce se prezinta ca disconfort si dureri inexplicabile.
Dificultate la urinare.
Erectie prelungita si/sau dureroasa.
Cheaguri de sange in vene, in special la nivelul picioarelor (simptomele includ umflare, durere si inrosire la nivelul picorului) care pot circula prin vasele de sange pana la plamani determinand dureri in piept si dificultate in respiratie. Daca observati oricare dintre aceste simptome adresati-va imediat unui medic. In timpul tratamentului cu olanzapina, pacientii varstnici cu dementa pot suferi de accident vascular
cerebral, pneumonie, pierderi necontrolate de urina, lesin, oboseala extrema, halucinatii vizuale, o crestere a temperaturii corporale, inrosire a pielii sau dificultati la mers. La acest grup de pacienti s-au raportat si unele decese.
La pacientii cu boala Parkinson, Irropia poate sa agraveze simptomele.
Rar, femeile care iau medicamente de acest tip, pentru o perioada lunga de timp, pot sa inceapa sa secrete lapte sau sa prezinte intreruperi sau neregularitati ale ciclului menstrual. Daca acestea persista, spuneti
medicului dumneavoastra. Foarte rar, copiii nascuti din mame care au luat olanzapina in ultimul trimestru de sarcina (al 3-lea trimestru) pot prezenta tremuraturi, pot fi somnolenti sau molesiti. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

5. CUM SE PASTREAZA IRROPIA
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati Irropia dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Va rugam sa returnati farmacistului dumneavoastra orice cantitate de medicament ramasa neutilizata. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Irropia
Substanta activa este olanzapina
Fiecare comprimat orodispersabil contine 5 mg, 10 mg, 15 mg sau 20 mg olanzapina.
Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, crospovidona, aspartam, stearat de magneziu, carbonat de calciu, amidon de porumb pregelatizat, amidon de porumb.
Cum arata Irropia si continutul ambalajului
Se prezinta sub forma de comprimate rotunde biconvexe, galbene pana la slab galben.
Cutie cu 4 blistere din Al/Al a cate 7 comprimate orodispersabile.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
NEOLA PHARMA S.R.L. Strada Biharia, nr. 67-77
Cladirea Corp F, Etaj 2, Camerele 26, 27 Sector 1, Bucuresti, Romania
Fabricant
Genepharm SA, 18-th Km Marathon Avenue, 15351 Pallini Attiki, Grecia
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie, 2015


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Distonoplant
Am o stare de anxietate combinata cu o creștere a tensiunii arteriale (nu știu care stare ...
Anxietate
Bună ziua! Se pare ca am o tiroidita autoimuna,dar deocamdată fac investigații. Am st ...
Cum scad bromazepamul ?
Bună ziua, am luat bromazepam 3mg cďż˝te jumătate de pastila dimineața, după-ami ...
↳ Buna ziua! Va trebui intr-o prima faza sa achizitionati si varianta de 1.5 mg si sa reduceti mai intai doza de la pranz (o jumatate de comprimat de 1 ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Atacuri de panica, anexietate, depresie
Buna ziua! De ceva timp ma confrunt cu atacuri de panica, anexietate, stari de tristete repetate. A ...
↳ Buna ziua! Luati tratamentul curent minim 3 luni consecutiv. Asociati Rescue Spray sau picaturi pentru a contracara anxietatea si starile de panica. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pt ganduri obsesive ,anxietate ce recomandați?
În cazul gandurilor obsesive (rele) ce recomandați?merge 5 htp fiind și un procuror al ser ...
Am nevoie de un sfat!
Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. se poata folosi suplimentul alimentar Ritmostabil sau Gaba, i ...
↳ Buna ziua! Puteti lua Ritmostabil, insa doar o capsula de 3 ori pe zi (nu cate doua de trei ori pe zi!). Gaba veti putea lua cand incetati adminsitr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
venlafaxina
Buna ziua! medicul psihiatru mi-a prescris venlafaxina de 75 mg; dupa prima administrare reactiile ...
↳ Buna ziua! Continuati tratamentul, va veti simti mai bine in cateva zile. Administrarea se poate face atat seara cat si dimineata, important este ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...