Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Lactulade 650 mg/ml gel oral

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Lactulade 650 mg/ml gel oral

Prospect - Lactulade 650 mg/ml gel oral


NU comercializăm Lactulade 650 mg/ml gel oral!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Lactulade 650 mg/ml gel oral    DCI: LACTULOSUM


  Produs complementar recomandat
Lactulade contine o substanta numita lactuloza, care favorizeaza defecatia (laxativ).
Lactulade 650 mg/ml gel oral
Lactuloza

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, sau
farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Daca nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Lactulade si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Lactulade
3. Cum sa luati Lactulade
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Lactulade
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Lactulade si pentru ce se utilizeaza
Lactulade contine o substanta numita lactuloza, care favorizeaza defecatia (laxativ). Acesta face scaunul de consistenta mai moale si mai usor de eliminat, atragand apa in intestin. Nu se absoarbe in organismul dumneavoastra.
Lactulade se utilizeaza:
- in tratamentul simptomelor constipatiei

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Lactulade
NU luati Lactulade
- daca sunteti alergic la lactuloza sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la punctul 6)
- daca suferiti de intoleranta la lactoza (o tulburare genetica grava, in care nu se poate digera galactoza)
- daca suferiti de blocaj la nivelul intestinului (cu exceptia constipatiei normale)
- daca suferiti de boli intestinale inflamatorii (rectocolita ulcerativa, boala Crohn)
- daca suferiti de durere abdominala de cauza necunoscuta
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Lactulade adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului
- daca suferiti de tulburari ale echilibrului apei si sarurilor (electrolitilor)
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra, inainte sa luati Lactulade, daca suferiti de sindrom gastro-cardiac (sindrom Roemheld). Daca aveti simptome precum meteorism sau balonare dupa utilizarea Lactulade, intrerupeti tratamentul si cereti sfatul medicului dumneavoastra. In aceste cazuri, medicul dumneavoastra va supraveghea tratamentul cu atentie.
Durata tratamentului
Va rugam sa nu luati Lactulade fara indicatie medicala pe o perioada mai mare de doua saptamani. Utilizarea pe termen lung a unor doze neajustate de Lactulade (cu mai mult de 2-3 scaune moi pe zi) sau utilizarea neadecvata pot determina diaree si tulburarea echilibrului electrolitilor. Daca sunteti un pacient varstnic sau un pacient cu stare generala alterata care ia lactuloza pe o perioada mai mare de 6 luni, medicul dumneavoastra va verifica in mod periodic valorile electrolitilor din sangele dumneavoastra.
Copii si adolescenti
De regula, Lactulade nu trebuie administrat la sugari si copii mici, intrucat poate deregla reflexele normale de eliminare a scaunelor. In situatii speciale, medicul dumneavoastra poate sa prescrie Lactulade pentru un copil, sugar sau copil mic. In aceste cazuri, medicul dumneavoastra va supraveghea tratamentul cu atentie.
Nota generala
Din calea de sinteza, Lactulade poate sa contina urme de zaharuri (vezi mai jos „Informatii pentru pacienti cu diabet zaharat sau alte afectiuni ale metabolismului glucidelor”):
Pe durata tratamentului cu laxative ca Lactulade, trebuie sa consumati lichide in cantitati suficiente (aproximativ 2 l/zi, echivalentul a 6-8 pahare).
Lactulade impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente.
Lactuloza poate creste pierderea de potasiu indusa de alte medicamente (de exemplu medicamente pentru eliminarea apei (tiazide), steroizi (corticosterozi) si amfotericina B). Utilizarea concomitenta a glicozidelor cardiotonice (utilizate pentru tratamentul insuficientei cardiace, de exemplu digoxina) poate creste efectul glicozidelor, pe fondul deficitului de potasiu. La cresterea dozei de Lactulade, se constata o scadere a valorii pH-ului la nivelul colonului. De aceea, medicamentele care se elibereaza in colon si sunt pH-dependente (de exemplu acid 5- aminosalicilic) pot fi inactivate.
Utilizarea Lactulade impreuna cu alimente si bauturi
Lactulade poate fi administrat cu sau fara alimente. Nu exista restrictii cu privire la alimentele sau bauturile pe care le puteti consuma.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Lactulade nu va va afecta capacitatea de a conduce vehicule in siguranta sau de a folosi utilaje. Lactulade contine fructoza, galactoza si lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a comunicat ca prezentati intoleranta la anumite zaharuri,
contactati-l pe medicul dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.
Informatii pentru pacienti cu diabet zaharat sau alte afectiuni ale metabolismului glucidelor:
Acest medicament contine cantitati mici de zaharuri digerabile de exemplu fructoza, lactoza si galactoza. Doar o mica cantitate din acestea este absorbita din intestin, avand deci doar o valoare nutritiva minora. O lingurita dozatoare de 5 ml Lactulade (6,7 g) gel oral, contine maxim 0,98 g zaharuri digestibile, echivalent cu 0,08 UP (unitati-paine).

3. Cum sa luati/utilizati Lactulade
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastra, sau farmacistul. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Cum si cat timp trebuie sa utilizati Lactulade?
Lactulade se administreaza oral. Lactulade poate fi luat independente de alimente. Cantitatile de mai jos pot fi dozate cu lingurita dozatoare de 5 ml. De exemplu pentru o cantitate de 30 ml de gel trebuie luate 6 lingurite dozatoare. Pentru o dozare exacta si pentru a nu supraincarca lingurita, excesul de gel trebuie indepartat din aceasta, de exemplu cu un cutit. Luati-va dozele la aceeasi ora in fiecare zi. Doza poate fi administrata o data pe zi, de exemplu la micul dejun, sau impartita in doua doze pe zi.
Durata tratamentului depinde de raspunsul dumneavoastra la tratament.
Pe durata tratamentului cu substante care favorizeaza defecatia (laxative) ca Lactulade, trebuie sa consumati lichide in cantitati suficiente (aproximativ 2 l/zi, echivalentul a 6-8 pahare). Doze
Lactulade se poate lua in doze diferite in functie de afectiune. Dozele indicate mai jos, pot servi pentru orientare si trebuie ajustate pentru a obtine cel mai bun efect.
Tineti cont de faptul ca este posibil sa dureze 2-3 zile de la luarea dozei indicate de Lactulade pana la obtinerea efectului dorit. Acest interval variaza de la un pacient la altul.
Constipatie
Doza totala zilnica: Doza initiala Doza de intretinere Adulti si
adolescenti cu varsta mai mare de 14 ani 15-45 ml corespunzand la 10-30 g de lactuloza
15-30 ml corespunzand la 10-20 g de lactuloza Copii si adolescenti (7-14 ani) 15 ml corespunzand la 10 g de lactuloza 10-15 ml corespunzand la 7-10 g de lactuloza Copii (1-6 ani) 5-10 ml corespunzand la 3-7 g de lactuloza Sugari pana la 5 ml corespunzand la axim 3 g de lactuloza. Dupa aceea, doza poate sa fie redusa individual, asfel incat sa se produca scaune moi. Daca luati mai mult Lactulade decat trebuie
Daca ati luat mai mult Lactulade puteti prezenta greata, varsaturi, diaree, dureri de stomac si pierderi de apa si electroliti (in special potasiu si sodiu). Adresati-va medicului dumneavoastra daca ati luat mai mult Lactulade decat trebuie.
Daca ati uitat sa luati Lactulade
Daca uitati sa luati o doza din Lactulade, nu va faceti griji. Pur si simplu, luati urmatoarea doza la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Lactulade
Este posibil sa nu se obtina efectul dorit al tratamentului sau ca simptomele sa se agraveze din nou. De aceea, consultati medicul sau farmacistul daca doriti sa intrerupeti sau sa terminati tratamentul. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Uratoarele reactii adverse au fost observate:
Foarte frecvente (afecteaza de 1 utilizator din 10):
Flatulenta (vanturi), mai ales in primele cateva zile de tratament. Aceasta dispare, de obicei, dupa doua zile
La utilizarea unei doze mai mari decat cea recomandata, este posibil sa prezentati dureri
Abdominale Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100):
- Greata (senzatie de rau)
- Varsaturi
- La utilizarea unei doze mai mari decat cea recomandata, este posibil sa prezentati diaree
Daca prezentati diaree urmata de tulburari in echilibrul hidroelectrolitic in timpul unui tratament cu doze mari de lactuloza, va rugam sa il informati pe medicul dumneavoastra. Acesta va decide daca trebuie redusa doza de Lactulade si/sau sunt necesare masuri suplimentare pentru a compensa pierderea de apa, potasiu si sodiu.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. CUM SE PASTREAZA LACTULADE
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se utiliza cel mult 6 saptamani dupa prima deschidere a borcanului.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine Lactulade
Substanta activa este lactuloza.
Un ml gel oral contine lactuloza ca lactuloza lichida 66% (g/v).
O lingurita dozatoare cu 5 ml gel oral contine lactuloza 3,25 g.
Celelalte componente sunt: agar, aroma de cola, caramel cu sulfit de amoniu (E150d), apa
purificata, acid citric
Nota: contine fructoza, galactoza si lactoza din procesul de sinteza
Cum arata Lactulade si continutul ambalajului
Acest medicament se prezinta sub forma de gel oral brun pana la brun inchis.
Este disponibil in cutii cu un borcan a 100 ml, 200 ml sau 500 ml.
Fiecare cutie contine o lingurita dozatoare cu un volum a 5 ml.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
MIP Pharma GmbH Kirkeler Straße 41 D-66440 Blieskastel Germania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale: Romania Lactulade 650 mg/ml gel oral
Acest prospect a fost revizuit in Iulie 2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Dacă alaptez am voie sa iau senna?
Bună ziua, ma confrunt cu o constipatie, am un bebe de 6 saptamani, pot lua senna? ...
↳ Buna ziua! Nu este indicat sa luati senna! Principala masura este sa va hidratati mai bine si sa consumati fructe usor laxative (prune, pere), prepar ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Combinatie Casinovita U cu Carbodigest
Am 52 ani si la intrarea in menopauza mi s-a declansat sindromul de colon iritabil cu predominanta ...
constipatie
Buna ziua Sunt constipat de 10 ani. Com pot sa ma vindec de constipatie. Medicamentul Complet dig ...
↳ Buna ziua! Digest Complet este util in cazul constipatiei cronice, administrat dupa fiecare masa (dupa cele mai consistente pana la 3 capsule!). Rea ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Administrarea Senna.
Când se administrează laxativul Senna, seara sau dimineața? ...
↳ Buna ziua! In principiu se recomanda administrarea seara, iar efectul apare peste 8-10 ore de la administrare. In cazuri severe de constipatie se poa ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
utilizarea gelului pentru combaterea constipatiei
Pot folos gelul pentru combaterea constipatiei deorece nu pot inghiti capsule mari ...
Constipatie
Buna ziua, in caz de constipatie ajuta bemagnum forte? mentionez ca iau la 3 zile o pastila de laxa ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa LACTULOSUM?
Alte medicamnete care au LACTULOSUM:
- DUPHALAC FRUIT
- Lactuloza Sandoz 10 g/15 ml
- Lactulose-MIP 650 mg/ml
- LACTULAK 660 mg/ml
- LACTECON 667 g/l
- SIRULAX 670 mg/ml solutie orala
- LACTULOSE
- DUPHALAC, sirop

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...