Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Mezavant 1200 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Mezavant 1200 mg comprimate

Prospect - Mezavant 1200 mg comprimate


NU comercializăm Mezavant 1200 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Mezavant 1200 mg comprimate    DCI: MESALAZINUM


  Produs complementar recomandat
Mezavant comprimate gastrorezistente cu eliberare prelungita contin mesalazina, un medicament antiinflamator pentru tratamentul colitei ulcerative.
Mezavant 1200 mg comprimate gastrorezistente cu eliberare prelungita
(mesalazina)

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Mezavant si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa luati Mezavant
3. Cum sa luati Mezavant
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Mezavant
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE MEZAVANT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Grupa farmacoterapeutica: acid aminosalicilic si substante inrudite.
Mezavant comprimate gastrorezistente cu eliberare prelungita contin mesalazina, un medicament antiinflamator pentru tratamentul colitei ulcerative.
Colita ulcerativa este o boala a colonului (intestinul gros) si rectului (portiunea terminala a intestinului gros), in care mucoasa intestinala devine rosie si umflata (inflamata), provocand simptome de scaune frecvente si cu sange, asociate cu crampe la nivelul stomacului. Atunci cand se administreaza pentru un episod acut de colita ulcerativa, Mezavant actioneaza de-a lungul intregului colon si rectului pentru a trata inflamatia si a reduce simptomele. De asemenea, comprimatele pot fi administrate pentru a preveni reaparitia colitei ulceroase.

2. INAINTE SA LUATI MEZAVANT
Nu luati Mezavant
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la o clasa de medicamente cunoscute sub numele de salicilati (care includ acidul acetilsalicilic)
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la mesalazina sau la oricare dintre celelalte componente ale Mezavant, prezentate la pct. 6 al acestui prospect
- daca aveti probleme severe ale rinichilor sau ficatului
Aveti grija deosebita cand utilizati Mezavant: inaintea tratamentului cu Mezavant, spuneti medicului dumneavoastra
- daca aveti probleme ale rinichilor sau ficatului
- daca ati avut in trecut o inflamatie a inimii (care poate fi rezultatul unei infectii la nivelul inimii)
- daca ati avut anterior o reactie alergica la sulfasalazina (un alt medicament utilizat pentru tratamentul colitei ulcerative)
- daca aveti stomacul sau intestinul ingustat sau blocat
- daca aveti probleme cu plamanii
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala, care contin:
- mesalazina sau sulfasalazina (utilizate pentru tratamentul colitei ulcerative)
- medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (de exemplu, medicamente care contin acid
acetilsalicilic, ibuprofen sau diclofenac)
- azatioprina sau 6-mercaptopurina (cunoscute sub denumirea de medicamente „imunosupresoare”, care reduc activitatea sistemului imunitar al organismului).
- anticoagulante de tip cumarinic (medicamente care cresc timpul necesar pentru coagularea sangelui), de exemplu warfarina
Utilizarea Mezavant impreuna cu alimente si bauturi
Mezavant trebuie administrat impreuna cu alimente, la aceeasi ora in fiecare zi. Comprimatele trebuie inghitite intregi si nu trebuie zdrobite sau mestecate.
Sarcina si alaptarea
Deoarece mesalazina traverseaza placenta in timpul sarcinii si trece in cantitati mici in laptele uman, se impune atentie daca se utilizeaza Mezavant in timpul sarcinii sau alaptarii. Daca sunteti gravida, credeti ca puteti fi gravida sau alaptati, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra pentru recomandari privind utilizarea Mezavant.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este putin probabil ca Mezavant sa aiba efecte asupra capacitatii dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA LUATI MEZAVANT
Luati intotdeauna Mezavant exact asa cum v-a prescris medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza uzuala zilnica pentru adulti este de la 2,4 g pana la 4,8 g (doua pana la patru comprimate), administrata o data pe zi, in cazul unui episod acut de colita ulcerativa. Daca luati doza zilnica maxima de 4,8 g pe zi, este necesar sa fiti evaluat dupa 8 saptamani de tratament. Odata ce simptomele dumneavoastra au disparut si pentru a preveni reaparitia unui alt episod, medicul dumneavoastra va va recomanda sa luati 2,4 g (doua comprimate) o data pe zi.
Retineti ca trebuie sa luati comprimatele la aceeasi ora in fiecare zi, impreuna cu alimente. Comprimatele trebuie inghitite intregi si nu trebuie zdrobite sau mestecate.
Mezavant nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani din cauza lipsei datelor privind siguranta si eficacitatea.
Daca luati mai mult Mezavant decat trebuie
Daca luati mai mult Mezavant decat trebuie, puteti prezenta unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome: tinitus (tiuituri in urechi), ameteli, durere de cap, confuzie, somnolenta, scurtare a respiratiei, pierdere excesiva de lichide (asociata cu transpiratie, diaree si varsaturi), valori scazute ale zaharului in sange (care pot provoca usoara confuzie), respiratie rapida, modificari ale parametrilor chimici in sange si crestere a temperaturii corpului. Daca luati prea multe comprimate, adresati-va imediat medicului dumneavoastra, farmacistului sau sectiei de urgenta a spitalului. Luati cutia comprimatelor cu dumneavoastra.
Daca uitati sa luati Mezavant
Este importat sa luati Mezavant in fiecare zi, chiar daca nu aveti niciun simptom de colita ulcerativa. Terminati intotdeauna ciclul de tratament prescris.
Daca uitati sa luati comprimatele, luati-le in ziua urmatoare, ca de obicei. Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Mezavant poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Reactiile adverse frecvente, care apar la mai putin de 1 pacient din 10, sunt: durere de cap, modificari ale tensiunii arteriale, flatulenta (prezenta de gaze in intestin), greata (senzatie de rau), senzatie de balonare sau durere de stomac, diaree, indigestie, varsaturi (stare de rau), valori anormale ale testelor functionale ale ficatului, mancarime, eruptie trecatoare pe piele, durere la nivelul muschilor si articulatiilor, durere de spate, slabiciune si febra (crestere a temperaturii corpului). Reactiile adverse mai putin frecvente, observate la mai putin de 1 pacient din 100 sunt: scadere a numarului de trombocite in sange, care creste riscul de sangerare si de aparitie a vanatailor; ameteli; senzatie de somnolenta sau oboseala; tremuraturi sau tremor; durere la nivelul urechii; batai rapide ale inimii; modificari ale tensiunii arteriale; inflamatie a pancreasului sau colonului (asociata cu durere la nivelul partii superioare a abdomenului si spatelui si senzatie de rau); polip rectal (o formatiune necanceroasa la nivelul partii terminale a intestinului, care provoaca simptome cum sunt constipatia si sangerarea); acnee; cadere a parului; senzatie de mancarime a pielii, cu sau fara eruptie trecatoare pe piele; urticarie; umflare a fetei; extenuare (senzatie de oboseala extrema). Urmatoarele reactii adverse sunt asociate cu alte medicamente care contin mesalazina. Acestea sunt: scadere severa a numarului celulelor din sange, care poate duce la slabiciune, aparitie a vanatailor sau
crestere a frecventei de aparitie a infectiilor, numar scazut al celulelor din sange; neuropatie (functionare anormala sau afectare a nervilor, care determina o senzatie de amorteala si furnicaturi); inflamatie a inimii si a membranei din jurul inimii; inflamatie a plamanului; respiratie dificila sau suieratoare; calculi (pietre) la nivelul vezicii biliare; hepatita (inflamatie a ficatului, care determina simptome asemanatoare gripei si icter); umflare alergica a limbii, buzelor si in jurul ochilor; inrosire a pielii; durere musculara; probleme ale rinichilor (cum sunt inflamatia si prezenta de cicatrici la nivelul
rinichilor). Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau persista, sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Spuneti imediat medicului dumneavoastra:
- daca prezentati simptome cum sunt crampe, durere severa de stomac, scaune cu sange sau in exces (diaree), febra, durere de cap sau eruptie trecatoare pe piele. Aceste simptome pot fi un semn de sindrom de intoleranta acuta, care poate aparea in cursul unui episod acut de colita ulcerativa. Aceasta este o stare grava care apare rareori, dar semnifica faptul ca tratamentul dumneavoastra trebuie oprit imediat.
- daca prezentati vanatai inexplicabile (fara sa va fi lovit), eruptii pe piele, anemie (aveti senzatie de oboseala si slabiciune, aratati palid, in special la nivelul buzelor, unghiilor si la nivelul partii interne a pleoapelor), febra (temperatura crescuta), durere de gat sau sangerare neobisnuita (de exemplu sangerare din nas).
- daca prezentati umflare alergica a limbii, buzelor si in jurul ochilor.

5. CUM SE PASTREAZA MEZAVANT
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25°C.
A se pastra in ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.
Nu utilizati Mezavant dupa data de expirare inscrisa pe cutie.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati
farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare sau care au expirat. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Mezavant
Substanta activa este mesalazina 1200 mg.
Celelalte componente sunt: carmeloza sodica; ceara Carnauba; acid stearic; dioxid de siliciu coloidal hidratat; amidonglicolat de sodiu (tip A); talc; stearat de magneziu; copolimer acid metacrilic – metacrilat de metil (1:1); copolimer acid metacrilic – metacrilat de metil (1:2); trietilcitrat; dioxid de titan (E171); oxid rosu de fer (E172); macrogol 6000.
Cum arata Mezavant si continutul ambalajului
Mezavant este furnizat in blistere din folie, continute intr-o cutie de carton. Ambalajul contine 60 sau 120 comprimate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate. Comprimatele de culoare rosu-brun au forma ovala si sunt marcate cu „S476” pe o fata. Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Fabricanti
Shire Pharmaceutical Contracts Ltd Hampshire International Business Park
Chineham, Basingstoke Hampshire, RG24 8EP Marea Britanie
Reprezentanta pentru Romania: Shire Pharmaceutical Contracts Ltd, Hampshire International Business Park, Chineham, Basingstoke, Hampshire, RG24 8EP, Marea Britanie, Tel: +44 (0) 1256 894000, Fax: +44 (0) 1256 894711.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Mezavant
Acest prospect a fost aprobat ultima data in Iulie 2012.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Scaune moi copil
Buna seara ! Am o fetita de 2 ani si 7 luni care se strica foarte des la burtica,i’am facut muulte a ...
Pot lua lipantil ?
Buna ziua; soțul meu are trigluceridele 801 si LDL111.51 Medicul i-a prescris lipantil si omer ...
rectocolita
pot sa iau colchicina daca am rectocolita? ...
↳ Buna ziua! Depunde in ce doza vi s-a recomandat colchicina! Daca urmati schema pentru atacul de guta (1 mg de 3 ori pe zi in pri ma zi, apoi cate 1 ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
taratele de canepa au vreo contraindicatie?
Doresc sa stiu ce contraindicatii au taratele de canepa si ce tratamente sa iau pentru tromboflebita ...
↳ Buna ziua! Contraindicatiile taratelor de canepa sunt: afectiuni inflamatorii instestinale (Boala Crohn, colita ulceroasa), interventii chirugicale r ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Enterocolita infectioasa
Se poate lua împreună eridiarom cu tasectan după o perfuzia cu ser și cefort? ...
Belusha efect influentat de enterocolita(voma si diaree)
Buna seara ! Folosesc contraceptive Belusha de peste 1 an. Nu am uitat administrarea pastilelor, dar ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa MESALAZINUM?
Alte medicamnete care au MESALAZINUM:
- Salcrozine 500 mg comprimate gastro-rezistente
- SALOFALK FOAM 1g/doza spuma rectala
- MESALAZINA SOFARFARM 400 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...