Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » MUCOGRIP 200 mg/30 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - MUCOGRIP 200 mg/30 mg comprimate filmate

Prospect - MUCOGRIP 200 mg/30 mg comprimate filmate


NU comercializăm MUCOGRIP 200 mg/30 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: MUCOGRIP 200 mg/30 mg comprimate filmate    DCI: COMBINATII (IBUPROFENUM+PSEUDOEFEDRINUM)


  Produs complementar recomandat
Mucogrip comprimate filmate contine doua substante active: ibuprofen si pseudoefedrina. Ibuprofen apartine unui grup de medicamente cunoscute sub numele de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
MUCOGRIP 200 mg/30 mg comprimate filmate
Ibuprofen/ Clorhidrat de pseudoefedrina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistul.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect . Daca dupa 5 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Mucogrip si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Mucogrip
3. Cum sa utilizati Mucogrip
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Mucogrip
6. Continutul ambalajului si informatii suplimentare

1. Ce este Mucogrip si pentru ce se utilizeaza
Mucogrip comprimate filmate contine doua substante active: ibuprofen si pseudoefedrina.
Ibuprofen apartine unui grup de medicamente cunoscute sub numele de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). AINS produc ameliorarea prin reducerea durerii si a temperaturii crescute. Pseudoefedrina apartine unui grup de medicamente numite vasoconstrictoare, care actioneaza asupra vaselor de sange de la nivelul nasului pentru a ameliora congestia nazala. Mucogrip comprimate filmate este indicat pentru ameliorarea simptomelor congestiei nazale cu dureri de cap si / sau febra la adulti si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 15 - 17 ani, care manifesta simptome de raceala obisnuita.
Trebuie sa luati acest medicament (aceasta combinatie) numai daca aveti nasul infundat si aveti simptome de durere sau febra.
Daca aveti numai una dintre aceste simptome trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului despre utilizarea ibuprofenului sau a pseudoefedrinei in mod individual. Daca dupa 5 zile de tratament nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Mucogrip
Nu utilizati Mucogrip:
- daca sunteti alergic la ibuprofen sau clorhidrat de pseudoefedrina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca aveti varsta sub 15 ani.
- daca sunteti gravida sau alaptati.
- daca ati avut o reactie alergica sau astm bronsic, eruptii pe piele, mancarimi ale nasului, nas care curge sau edem facial cand ati utilizat acest medicament in trecut, ibuprofen, acid acetilsalicilic sau medicamente similare.
- daca aveti antecedente de ulcer gastric sau duodenal sau ati avut sangerari gastrointestinale cauzate de administrarea de AINS.
- daca aveti afectiuni de ficat sau de rinichi severe.
- daca aveti afectiuni ale inimii (cum este insuficienta coronariana).
- daca aveti antecedente de atac de cord (infarct miocardic).
- daca aveti tensiune arteriala mare necontrolata
- daca ati avut un accident vascular cerebral sau ati fost avertizat anterior ca sunteti la risc de a avea un accident vascular cerebral.
- daca aveti antecedente de convulsii (epilepsie).
- daca aveti tulburari neobisnuite in formarea elementelor din sange.
- daca aveti o presiune crescuta in interiorul ochiului (glaucom cu unghi inchis).
- daca aveti dificultati la urinare cauzate de probleme de prostata.
- daca ati fost diagnosticat cu lupus eritematos sistemic (LES), o boala care afecteaza sistemul imunitar si cauzeaza dureri articulare, modificari la nivelul pielii si alte probleme.
- daca utilizati:
- alte medicamente ce desfunda nasul (medicamente vasoconstrictoare) administrate oral sau pe nas (de exemplu fenilpropanolamina, fenilefrina, efedrina, xilometazolina sau oximetazolina) sau metilfenidat .
- medicamente pentru depresie, cum sunt inhibitori neselectivi de monoaminoxidaza (cunoscuti sub numele de IMAO, de exemplu iproniazid) sau ati utilizat in ultimele 14 de zile.Atentionari si precautii
Inainte sa luati Mucogrip, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
- daca aveti astm bronsic; utilizarea acestui medicament poate declansa o criza de astm bronsic.
- daca aveti antecedente de afectiuni gastro-intestinale (cum sunt hernie hiatala, hemoragie gastrointestinala, ulcer gastric sau duodenal).
- daca aveti diabet, din cauza posibilitatii aparitiei nefropatiei diabetice
- daca aveti hipertiroidism (hiperactivitate a glandei tiroide).
- daca luati medicamente care interactioneaza cu Mucogrip, vezi lista de mai jos.
Interactiunea cu testele de sange Pseudoefedrina are potentialul de a interfera cu unele teste de sange. Daca urmeaza sa efectuati un test de sange si utilizati acest medicament trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.
Copii si adolescenti
Mucogrip nu trebuie administrat la copii cu varsta sub 15 ani.
Mucogrip impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Unele medicamente care sunt anticoagulante (medicamente pentru subtierea sangelui) (de exemplu acid acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina), unele medicamente pentru tensiune arteriala mare (inhibitori ECA - de exemplu captopril, beta-blocante, antagonisti ai receptorilor angiotensinei II) si
alte medicamente pot influenta sau pot fi influentate de tratamentul cu ibuprofen.
Trebuie sa cereti intotdeauna sfatul medicului dumneavoastra sau al farmacistului inainte de a utiliza ibuprofen sau pseudoefedrina concomitent cu alte medicamente.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului in special daca luati:
- medicamente antiplachetare si anticoagulante orale (pentru subtierea sangelui / prevenirea formarii cheagurilor de sange, de exemplu acid acetilsalicilic, warfarina, ticlopidina),
- alte AINS inclusiv doze mari de acid acetilsalicilic,
- glicozide cardiace (exemplu digoxina),
- corticosteroizi,
- heparina injectabila,
- unele medicamente pentru depresie (exemplu litiu, inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (SSRI), inhibitori de monoaminooxidaza A (IMAO),
- metotrexat in doze mari (mai mult de 20 mg pe saptamana),
- antibiotice chinolone (utilizate pentru tratamentul unei game largi de infectii),
- ciclosporina, tacrolimus si trimetoprim,
- medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale (tensiune arteriala mare),
- medicamente impotriva migrenei (inclusiv alcaloizi derivati de ergotamina),
- zidovudina (un medicament pentru tratamentul HIV/SIDA),
- preparate ce contin Ginkgo biloba.
Mucogrip nu trebuie utilizat concomitent cu:
- alte medicamente vasoconstrictoare utilizate ca decongestionante nazale, administrate pe cale orala sau nazal (de exemplu fenilpropanolamina, fenilefrina si efedrina) sau metilfenidat, - inhibitori neselectivi ai monoaminoxidazei (IMAO) (cum este iproniazid) care sunt recomandati pentru tratamentul anumitor tulburari depresive.
Datorita administrarii pseudoefedrinei se poate produce un raspuns hipertensiv acut in perioada perioperatorie. Prin urmare, trebuie sa intrerupeti tratamentului cu Mucogrip cu cateva zile inainte de operatie si sa informati medicul anestezist.
Mucogrip impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Comprimatele trebuie luate fara a fi mestecate, cu un pahar de apa, de preferinta in timpul meselor. Comprimatele nu trebuie luate cu bauturi care contin alcool etilic
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau daca intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Mucogrip este contraindicat in timpul sarcinii si alaptarii.
Atleti
Clorhidratul de pseudoefedrina poate determina rezultate pozitive la testele antidoping.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Mucogrip poate provoca ameteli si / sau vedere incetosata si, prin urmare, poate afecta temporar capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.
Mucogrip contine lactoza.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Mucogrip
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a recomandat medicul dumneavoastra sau farmacistul. Verificati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Acest medicament este destinat numai utilizarii pe termen scurt. Trebuie sa luati cea mai mica doza pentru cel mai scurt timp necesar pentru a ameliora simptomele. Nu luati mai mult de 5 zile, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va recomanda astfel.
Doza recomandata este:
Adulti si adolescenti cu varsta de 15 ani si peste: 1 comprimat la fiecare 6 ore daca este necesar. Pentru simptome mai severe, luati 2 comprimate la fiecare 6 ore, daca este necesar. Nu depasiti niciodata doza zilnica maxima de 6 comprimate pe zi (echivalent a 1200 mg de ibuprofen si 180 mg clorhidrat de pseudoefedrina).
Utilizarea la copii si adolescenti
Mucogrip nu trebuie sa fie administrat la copii cu varsta sub 15 ani.
Daca utilizati mai mult Mucogrip decat trebuie
Intrerupeti tratamentul si adresati-va imediat medicului dumneavoastra, chiar daca va simtiti bine.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, Mucogrip poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Opriti tratamentul cu Mucogrip imediat si adresati-va imediat unui medic daca aveti:
Semne de hemoragie intestinala, cum sunt: fecale de culoare rosu deschis (scaune), scaune negre lucioase, varsaturi cu sange sau particule intunecate care seamana cu zatul de cafea. Semne ale unei reactii alergice grave, cum sunt: eruptii severe pe piele, descuamare a pielii, exfoliere sau vezicule, umflare a fetei, respiratie suieratoare inexplicabila, senzatia de scurtare a respiratiei, vanatai care apar foarte usor.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect.
Frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 100)
- indigestie, dureri abdominale, greata, varsaturi, flatulenta, diaree, constipatie
Mai putin frecvente (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 1000)
Dureri de cap, ameteli, oboseala, dificultate de a adormi, agitatie, iritabilitate sau stare de
Oboseala Tulburari de vedere Ulcere gastrice sau intestinale, uneori cu hemoragii si perforatii, agravare a colitei si a bolii Crohn Eruptii trecatoare pe piele
Rare (afecteaza intre 1 si 10 utilizatori din 10000)
Tinitus (zgomote in urechi)
Afectare a rinichilor
Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10,000)
Probleme in producerea de celule din sange si de aceea puteti face mai usor vanatai sau puteti fi mai susceptibil la infectii
Reactii alergice severe
Reactii psihotice si depresie
Tensiune arterial mare, palpitatii, infarct miocardic
Afectare a ficatului
Reactii severe pe piele
Afectare a rinichilor sau dificultati la urinare

5. Cum se pastreaza Mucogrip
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau pe blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub25?C.
A se pastra in ambalajul original. Pastrati blisterul in cutie.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Mucogrip
Substantele active sunt: ibuprofen 200 mg, clorhidrat de pseudoefedrina 30 mg.
Celelalte componente sunt: Nucleu lactoza monohidrat celuloza microcristalina amidonglicolat de sodiu (tip A) dioxid de siliciu coloidal anhidru stearat de magneziu
Film alcool polivinilic dioxid de titan (E 171) macrogol 3350 talc.
Cum arata Mucogrip si continutul ambalajului
Mucogrip se prezinta sub forma de comprimate filmate rotunde, de culoare alba.
Un ambalaj contine 10 sau 20 comprimate filmate.
Acest medicament este autorizat in statele membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Mucogrip 200mg/30mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in Aprilie 2013


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Bebe 2 saptamani nascut prin cezariana
Bebele meu de 2 saptamani de cand am venit din spital se constipa mentionez ca la 2 zile am vrut sa ...
Nicergolina interactiuni
Buna ziua! Nicergolina se poate administra in aceeasi zi cu Advil, Paracetamol sau antibiotice? (Ma ...
Imunorezistan junior este bun și pentru un copil de 1an și 7luni?
Bună ziua! Am o fetita de 1an și 7 luni si a răcit. Întrebarea mea este dacă imu ...
↳ Buna ziua! Imunorezistan este indicat in simptomele de raceala si gripa. La 1 an se administreaza cate 3 ml de 2 ori pe zi, si intr-adevar in prima z ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Engystol comprimate la sarcina de 13 saptamani
Buna ziua sunt isarcinata in 13 saptamini si am racit nas infundat pot folosi,,Engystol comprimate? ...
↳ Buna ziua! Acest medicament nu a fost testat pe femeile insarcinate, si din lipsa de informatii este mai prudent sa nu il administrati. Puteti aplic ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastile de răceală dacă am avut ulcer duodenal
Recent am răcit, am intrebarea dacă am avut ulcer duodenal, cu o continua formă de gastrită pentru c ...
↳ Buna ziua! Optati pentru variante continand paracetamol (Fervex, Coldrex), si in ultimul rand pentru ibuprofen! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Raceala secreții abudente
Buna seara Am o scurgere de foarte mult timp am scurgere abudenta mirositoare am început ovulele ce ...
ibusinus vs alcool
sunt racit ma doare gatul si am nasul infundat. Am luat o tarie ptr. gat si acum sotia a cumparat ib ...
↳ Buna ziua! In conditiile unui consum moderat asocierea se poate, face, riscand insa aparitia unor arsuri gastrice (prin insumarea efectelor alcoolulu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
pot administra frectia Hapciu unui copil de 2 ani si 3 luni?
pot administra frectia Hapciu unui copil de 2 ani si 3 luni? baietelul meu are febra mare, si nu e ...
↳ Buna ziua! Aeasta fretie nu este indicata la copiii sub 3 ani! Faceti-i doar impachetarile cu apa rece, in asociere cu antitermice adminsitrate intra ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (IBUPROFENUM+PSEUDOEFEDRINUM)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (IBUPROFENUM+PSEUDOEFEDRINUM):
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- Advil Raceala si Gripa
- Advil Sinus si Raceala 200 mg/30 mg capsule moi
- TEDOLFEN 200 mg/30 mg comprimate filmate
- Olytabs 200 mg/30 mg comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...