Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » NIONTIX 100% gaz medicinal, lichefiat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - NIONTIX 100% gaz medicinal, lichefiat

Prospect - NIONTIX 100% gaz medicinal, lichefiat


NU comercializăm NIONTIX 100% gaz medicinal, lichefiat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: NIONTIX 100% gaz medicinal, lichefiat    DCI: PROTOXID DE AZOT


NIONTIX este gaz care este utilizat prin inhalare. Este incolor, cu miros dulceag si este furnizat in butelii pentru gaze. Butelia contine numai protoxid de azot pur sub presiune.
NIONTIX 100% gaz medicinal, lichefiat
Protoxid de azot

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este NIONTIX si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati NIONTIX
3. Cum sa utilizati NIONTIX
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza NIONTIX
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este NIONTIX si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa este protoxidul de azot 100%(V/V).
NIONTIX nu contine alte substante. NIONTIX este gaz care este utilizat prin inhalare. Este incolor, cu miros dulceag si este furnizat in butelii pentru gaze. Butelia contine numai protoxid de azot pur sub presiune. Protoxidul de azot are efecte analgezice (calmeaza durerea) si anestezice (induce somnul). Efectul protoxidului de azot apare prin afectarea unui numar de substante chimice, asa-numitii neurotransmitatori, care functioneaza ca substante-semnal care transmit informatia in interiorul sistemului dumneavoastra nervos.
NIONTIX este folosit ca:
-parte din anestezie
-medicament analgezic/sedativ atunci cand este oportun un efect de instalare rapida si disparitia rapida a acestuia.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati NIONTIX
NIONTIX trebuie administrat doar intr-un spital sau clinica sub supravegherea unui cadru medical specializat. Asigurati-va ca medicul dumneavoastra cunoaste toate afectiunile medicale pe care le aveti.
Nu utilizati NIONTIX:
- daca aveti sau ati avut recent pneumotorax, embolie gazoasa sau in oricare alta situatie ce face posibila existenta de aer sau bule de gaz in corpul dumneavoastra (de exemplu: daca ati facut recent scufundari sau daca ati suferit recent: o interventie chirurgicala in care s-a utilizat o masina "cord-pulmon", o trauma severa la cap, o interventie chirurgicala la urechea medie)
- daca ati fost recent tratat pentru afectiuni oculare prin injectare cu gaz in ochi. Aceste bule de gaz se pot mari in timpul administrarii de NIONTIX.
- daca suferiti de afectiuni ale inimii - insuficienta cardiaca. NIONTIX poate afecta functia inimii chiar si la cel mai mic semn de deprimare a functiei inimii..
- daca aveti o afectiune care afecteaza controlul presiunii la nivelul sistemului nervos central, de exemplu o tensiune crescuta la nivel cranian.NIONTIX poate determina ulterior o crestere in volum a creierului.
- daca aveti obstructie intestinala sau daca suferiti de balonare.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati NIONTIX, informati medicul dumneavoastra sau asistenta medicala daca aveti deficit de vitamina B12 intrucat NIONTIX poate agrava efectele acestui deficit. NIONTIX impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
NIONTIX determina o crestere a efectelor altor anestezice.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa vi se administreze NIONTIX pe perioada primelor doua trimestre de sarcina, dar poate fi administrat in timpul nasterii.
NIONTIX poate fi utilizat in siguranta pe perioada alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
NIONTIX afecteaza functiile mentale. Asadar, ar trebui sa evitati sa conduceti, sa folositi utilaje, si sa efectuati sarcini complexe pana la recuperarea completa.

3. Cum sa utilizati NIONTIX
NIONTIX se administreaza intotdeauna sub supravegherea unui cadru medical specializat. NIONTIX este administrat intotdeauna intr-un amestec gazos care contine cel putin 21 % oxigen astfel incat sa se evite riscul de deficit de oxigen, asa-numita “hipoxie”. Protoxidul de azot medicinal se foloseste, de obicei, in doze - concentratii - care variaza intre 35 si 75 % din gazul inhalat. De obicei, NIONTIX este administrat printr-o masca anestezica. Fie respirati singuri – “respirati spontan”, fie sunteti ajutat sa respirati printr-un respirator/ventilator, ca in cazul anesteziei. NIONTIX trebuie utilizat numai in incaperi bine ventilate si/sau unde exista echipament special pentru evacuarea gazului in exces/gazul expirat. Aceasta este pentru a se evita concentratiile prea mari de
protoxid de azot in aerul inconjurator, care ar putea afecta personalul sau alte persoane din apropiere. Daca primiti mai mult NIONTIX decat trebuie
Daca vi se administreaza prea mult NIONTIX, puteti deveni hipoxic, adica aveti prea putin oxigen in sange. Hipoxia trebuie neaparat evitata, intrucat poate afecta functiile corpului si, printre altele, poate determina pierderea constientei.
Daca se administreaza prea mult NIONTIX, administrarea trebuie intrerupta sau, alternativ, redusa concentratia administrata. Daca se suspecteaza ca ati devenit hipoxic, trebuie sa respirati aer proaspat, si daca va aflati intr-o unitate sanitara, trebuie sa vi se administreze oxigen, cu monitorizare continua a nivelului de oxigen din sangele dumnevoastra. Oxigenul trebuie administrat pana la recuperarea dumneavoastra si pana cand aveti o saturatie satisfacatoare de oxigen.
Instructiuni de siguranta
- NIONTIX este un gaz pentru inhalare si trebuie utilizat in concordanta cu instructiunile
medicului dumneavoastra.
- Conectati butelia numai la un racord conceput pentru protoxidul de azot medicinal.
- Butelia de NIONTIX trebuie utilizata numai in incaperi cu o buna ventilatie.
- Buteliile de gaz nu trebuie expuse la temperaturi mari.
- Fumatul si flacarile deschise sunt absolut interzise in zonele unde se administreaza terapie cu NIONTIX, intrucat acesta sporeste riscul de incendiu.
- Buteliile de gaz trebuie duse in locuri sigure in caz de pericol de incendiu.
- Nu folositi niciodata grasime, ulei sau alte substante similare pentru lubrifierea fileturilor care sunt blocate. Exista risc de auto-aprindere in contact cu NIONTIX.
- Reductorul de presiune trebuie deschis incet si cu grija.
- Manuiti butelia de gaz cu atentie. Asigurati-va ca butelia nu este expusa la lovituri sau la pericolul de cadere.
- Butelia de gaz care contine NIONTIX trebuie intotdeauna mentinuta in pozitie verticala cu regulatorul de presiune vertical. In ciuda faptului ca este gaz, protoxidul de azot, la iesirea din butelie, este lichid datorita presiunii din interiorul buteliei. Daca butelia este folosita in pozitie orizontala, lichidul se poate scurge si poate cauza avarii. Reductorul de presiune trebuie deschis incet si cu grija pentru a se evita scurgere de protoxid de azot lichid.
- Pastrati butelia curata si uscata.
- Buteliile trebuie depozitate si transportate cu ventilul inchis si cu capac de protectie fixat.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, NIONTIX poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 utilizatori):
Ameteala, durere de cap usoara, greata si varsaturi
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 utilizatori):
Senzatie de presiune in urechea medie. Acest lucru se datoreaza faptului ca NIONTIX creste presiunea din urechea medie.
Balonare abdominala, intrucat NIONTIX creste usor volumul de gaz din intestine.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 utilizatori):
Puteti avea efecte psihice, de exemplu psihoza.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata pe baza datelor disponibile):
Efecte asupra maduvei osoase si asupra functiilor nervoase
Acest lucru se datoreaza faptului ca NIONTIX afecteaza metabolismul vitaminei B12 si al acidului folic. Totusi, aceste reactii adverse sunt extrem de rare si cu cat perioada de utilizare e mai scurta riscul acestora este mai mic. Daca NIONTIX va este administrat pentru o perioada lunga de timp (mai mult de 6 ore), sau daca vi s-a administrat NIONTIX in mod repetat, medicul dumneavoastra va monitoriza profilul sangelui dumneavoastra.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza NIONTIX
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta de serie de pe butelie. Buteliile trebuie pastrate in zone bine ventilate special amenajate pentru pastrarea gazelor medicinale. Buteliile trebuie pastrate acoperite, protejate impotriva vantului si a vremii nefavorabile, mentinute uscate si curate, departe de material inflamabil.
Pentru pastrarea pe termen lung, intervalul de temperatura recomandat este cuprins intre – 20 si +40 °C. Buteliile pot fi expuse la temperaturi de pana la +60°C.
Trebuie luate masuri de precautie in vederea evitarii exploziilor sau a rasturnarii.
Buteliile care contin gaze de diverse tipuri si calitati trebuie pastrate grupate separat. Buteliile pline si goale trebuie pastrate separat.
Buteliile mai mari trebuie sa fie transportate cu tipuri corespunzatoare de carucioare. Trebuie sa va asigurati ca dispozitivele de conectare nu sunt slabite accidental.

6. Continutul ambalajului si alte informatii suplimentare
Ce contine NIONTIX
Substanta activa este protoxidul de azot 100% (V/V).
Nu exista alte componente in NIONTIX.
Cum arata NIONTIX si continutul ambalajului
Marime butelie (capacitate in l apa) Tip ventil Material butelie Masa de Umplere (kg) Continut (m3 Protoxid de azot la 1 bar si 15 °C) 2 Ventil de inchidere Otel 1,5 0,81
2 Ventil de inchidere – cu mentinere presiune Otel 1,5 0,81 3 Ventil de inchidere Otel 2,25 1,22 3 Ventil de inchidere – cu mentinere presiune Otel 2,25 1,22 5 Ventil de inchidere Otel 3,75 2,03 5 Ventil de inchidere – cu mentinere presiune Otel 3,75 2,03
10 Ventil de inchidere Otel 7,5 4,1 10 Ventil de inchidere – cu mentinere presiune Otel 7,5 4,1 40 Ventil de inchidere Otel 30 16,2 40 Ventil de inchidere – cu mentinere presiune Otel 30 16,2 50 Ventil de inchidere Otel 37,5 20,3 50 Ventil de inchidere – cumentinere presiune Otel 37,5 20,3 12 x 40 (baterie de butelii) Ventil de inchidere Otel 360 195,0 12 x 50 (baterie de butelii) Ventil de inchidere Otel 450 244,0 Filetul ventilului de inchidere sau racordul ventilului de inchidere cu RPV (valva cu mentinere
presiune reziduala) este tip G 3/8
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Linde Gaz Romania SRL Str. Avram Imbroane nr. 9, Timisoara
Cod 300136 Romania Tel: +40 256 300700 Fax: +40 256 225608
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Tara Denumirea comerciala
Romania NIONTIX, gaz medicinal, lichefiat
Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2016


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Durere la penetrare
Buna ziua! Am o problema de natura sexuala de vreo 2 ani si anume o durere puternica cand vine vorba ...
Cu ce pot inlocui Citrolin?
Buna ziua, am o problema cu limba, am capatat o limba grografica si mi s a sugerat sa folosesc Citro ...
Dureri insistente de gat și de ureche
Buna ziua!as dori sa știu ce pot face cu aceasta durere de gat Pe partea dreapta cu ureche cu ...
↳ Buna ziua! Cereti in farmacie o solutie otica in compozitia careia sa se regaseasca un anestezic local si un antibiotic (de exemplu Otis T) si incerc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastile pentru durere de ureche in alaptare
Buna seara, Am tras curent si am o durere foarte mare in partea stanga, ma doare urechea, maseaua ...
↳ Buna ziua! Puteti lua ceva pe baza de ibuprofen (gen Nurofen) si paracetamol (dar acesta nu este eficient in inflamatie). Puteti plica picaturi pent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Crema anestezica
Buna seara, pot folosi crema anestezica inainte de epilarea inghinala cu ceara daca sunt insarcinat ...
↳ Buna ziua! Puteti folisi crema dar numai in regiunea inghinala, cu 30 de minute ianinte de epilare. Nu o aplicati pe o suprafata mare de piele, pentr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
crema anestezica
Buna ziua, Ce crema pot folosi pentru anestezierea locului unde urmeaza sa ma epilez cu ce ...
↳ Buna ziua! Va recomand crema No Scream, pe baza de benzocaina. Se aplica in strat gros cu 30-45 de minute inainte de epilare. Functioneaza, am testat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa PROTOXID DE AZOT?
Alte medicamnete care au PROTOXID DE AZOT:
- Serynox 50% / 50% Gaz medicinal comprimat
- Entonox 50%/50%

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.




Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...