Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » OCTANINE F 1000 UI pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - OCTANINE F 1000 UI pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila

Prospect - OCTANINE F 1000 UI pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila


NU comercializăm OCTANINE F 1000 UI pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: OCTANINE F 1000 UI pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila    DCI: FACTOR IX DE COAGULARE


  Produs complementar recomandat


67.95lei
Vezi detalii

OCTANINE F apartine grupului de medicamente denumit generic „factori de coagulare” si contine factorul IX de coagulare uman. Acesta este o proteina speciala, care mareste capacitatea de coagulare a sangelui.
OCTANINE F 500 UI pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila
OCTANINE F 1000 UI pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila
Factor IX de coagulare uman

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest
medicament. deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este OCTANINE F si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati OCTANINE F
3. Cum sa utilizati OCTANINE F
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza OCTANINE F
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE OCTANINE F SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
OCTANINE F apartine grupului de medicamente denumit generic „factori de coagulare” si contine factorul IX de coagulare uman. Acesta este o proteina speciala, care mareste capacitatea de coagulare a sangelui. OCTANINE F este utilizat pentru tratamentul si prevenirea sangerarii la pacientii cu deficiente ale coagularii sangelui (cum este hemofilia B). Hemofilia B este o afectiune medicala in care sangerarea poate dura mai mult decat era de asteptat. Aceasta problema este determinata de un deficit congenital al cantitatii de factor IX de coagulare uman. OCTANINE F este furnizat sub forma de pulbere si solvent pentru prepararea solutiei perfuzabile. Dupa reconstituire, se administreaza intravenos (intr-o vena).

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA UTILIZATI OCTANINE F
Nu utilizati OCTANINE F
- daca sunteti alergic la factorul IX de coagulare uman sau la oricare dintre celelalte componente
- ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca aveti trombocitopenie de gradul II indusa de heparina, care se manifesta prin scaderea numarului de trombocite din sange dupa administrarea heparinei. Tromobocitele sunt celulele
- din sange care ajuta la stoparea sangerarii. Heparina este o substanta ce ajuta la prevenirea
- formarii cheagurilor de sange.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati OCTANINE F, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Ca orice medicament ce contine proteine si este administrat intravenos, pot aparea reactii de hipersensibilitate de tip alergic. OCTANINE F contine cantitati foarte mici de proteine umane, altele decat factorul IX de coagulare uman si heparina.
Simptome initiale ale reactiilor adverse includ :
- eruptiile pe piele;
- urticarie;
- senzatie de apasare in piept;
- dificultate de a inspira si expira, determinata de ingustarea cailor respiratorii (respiratie
- suieratoare);
- scadere a tensiunii arteriale;
- reactie alergica severa, care apare brusc (reactie anafilactica, cand unul sau toate simptomele
- de mai sus sunt prezente, se intensifica si se dezvolta rapid).
Daca aceste simptome apar, opriti perfuzarea imediat si adresati-va medicului dumneavoastra. In cazul socurilor anafilactice, pacientul trebuie sa urmeze tratamentul recomandat, cat mai repede posibil. Medicul dumneavoastra v-ar putea recomanda vaccinarea impotriva hepatitei A si B daca sunteti tratat in mod regulat/repetat cu medicamente derivate din plasma umana ce contin factorul IX de coagulare uman.
Este cunoscut faptul ca persoanele diagnosticate cu hemofilie B pot dezvolta inhibitori (anticorpi neutralizanti) fata de factorul IX, produsi de celulele sistemului imunitar. Inhibitorii pot creste riscul de a suferi un soc anafilactic (reactie alergica severa). Din aceasta cauza, daca prezentati o reactie alergica, trebuie sa fiti testat pentru prezenta inhibitorilor de factor IX. Pacientii cu inhibitori de factor IX prezinta un risc crescut de anafilaxie, daca sunt tratati cu factorul IX. De aceea medicul poate decide ca prima administrare de factor IX sa se faca sub supraveghere medicala, pentru a se putea
asigura o interventie corespunzatoare in caz de reactii alergice. Concentratele proteice de factor IX pot cauza obstructii in circulatia sangelui prin formarea de cheaguri de sange (trombi). Din cauza acestui risc, care este mai mare in cazul medicamentelor cu o puritate
scazuta, trebuie sa fiti monitorizati pentru aparitia simptomelor ce indica formarea cheagurilor de sange dupa administrarea medicamentelor ce contin factor IX de coagulare uman, daca:
- prezentati semne de fibrinoliza ( dizolvare a cheagurilor de sange);
- prezentati coagulare intravasculara diseminata ( raspandire a cheagurilor de sange in sange);
- sunteti diagnosticat cu boli ale ficatului;
- vi s-a efectuat recent o interventie chirurgicala;
- aveti un risc de formare a cheagurilor de sange sau de coagulare intravasculara diseminata. Daca aveti vreuna dintre afectiunile sau prezentati oricare dintre simptomele prezentate mai sus, medicul dumneavoastra va va recomanda OCTANINE F doar daca beneficiile depasesc riscurile. Dupa tratamente repetate cu medicamente care contin factor IX de coagulare uman, pacientii trebuie monitorizati pentru dezvoltarea anticorpilor neutralizanti (inhibitori), care sunt cuantificati in unitati Bethesda (B.U.), folosind teste biologice adecvate. Siguranta impotriva virusurilor in timpul administrarii medicamentelor pe baza de sange uman Atunci cand medicamentele sunt obtinute din plasma sau sange uman, se aplica unele masuri pentru prevenirea transmiterii infectiilor catre pacienti. Acestea includ selectarea atenta a donatorilor de sange si de plasma pentru a se asigura excluderea celor cu risc de a fi purtatori de infectii, efectuandu-se testarea pentru fiecare donare si pentru rezervele de plasma, pentru depistarea virusurilor/infectiilor. De asemenea, producatorii includ in procesarea sangelui sau a plasmei etape care pot inactiva sau ndeparta virusurile. In ciuda acestor masuri, in cazul administrarii medicamentelor preparate din plasma sau sange uman, posibilitatea de transmitere a infectiilor nu poate fi total exclusa. Acest lucru se aplica pentru orice virusuri necunoscute sau nou aparute sau alte tipuri de infectii. Masurile luate sunt considerate eficace in cazul virusurilor incapsulate, cum sunt virusul imunodeficientei umane (HIV, virusul care produce SIDA), virusul hepatitei B, virusul hepatitei C si
virusul neincapsulat al hepatitei A. Masurile aplicate pot avea valoare limitata impotriva virusurilor neincapsulate cum este parvovirusul B 19 (virus care produce eritemul infectios). Infectia cu parvovirusul B 19 poate fi grava la gravide (infectie fetala) si la persoanele cu sistem imunitar slabit sau care au anumite tipuri de anemie (de exemplu anemie falciforma, anemie hemolitica). Este recomandat ca de fiecare data cand sunteti tratati cu o doza de OCTANINE F sa fie inregistrate denumirea si numarul lotului medicamentului, pentru a mentine o legatura intre pacient si medicamentul utilizat.
Copii
Daca OCTANINE F este administrat nou-nascutilor, acestia trebuie sa fie atent monitorizati pentru a identifica posibilele simptome specifice coagularii intravasculare diseminate.
OCTANINE F impreuna cu alte medicamente
Nu sunt cunoscute interactiuni intre OCTANINE F si alte medicamente.
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptarea
Nu exista date despre utilizarea factorului IX de coagulare uman in timpul sarcinii sau alaptarii. De aceea, factorul IX trebuie administrat in timpul sarcinii si alaptarii doar daca a fost clar indicat. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de administrarea OCTANINE F.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
OCTANINE F nu are efecte negative asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. CUM SA UTILIZATI OCTANINE F
Utilizati intotdeauna OCTANINE F exact asa cum a fost prescris de medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. OCTANINE F trebuie administrat intravenos, dupa ce a fost reconstituit cu solventul furnizat. Folositi numai echipamentul furnizat. Folosirea altor echipamente de injectare/perfuzare poate duce la un risc aditional si la un esec al tratamentului. Tratamentul dumneavoastra trebuie initiat si ghidat de medici cu experienta in tratamentul hemofiliei B. Cat timp trebuie administrat OCTANINE F si pentru cat timp terapia de substituire trebuie continuata, depinde de gradul de severitate al deficitului de factor IX pe care il prezentati. De asemenea depinde si de nivelul de sangerare, precum si de conditia dumneavoastra clinica. Calculul dozei:
Medicul dumneavoastra va va comunica cat de des si ce cantitate de OCTANINE F trebuie sa va administrati intravenos. Dozele de factor IX sunt exprimate in unitati internationale (UI). Activitatea factorului IX in plasma se refera la cantitatea de factor IX prezenta in plasma. Cantitatea de factor IX in plasma este exprimata in procente (in cazul plasmei umane normale) sau in unitati internationale (in corelatie cu standardul international al factorului IX in plasma umana). O unitate internationala (UI) de activitate a factorului IX este echivalenta cu cantitatea de factor IX prezenta intr-un ml de plasma umana normala. Calculul dozelor de factor IX necesare se bazeaza pe faptul ca 1 UI de factor IX/ kg. greutate corporala creste activitatea factorului IX din plasma umana cu 1% din activitatea normala. Pentru a calcula doza de care aveti nevoie, se masoara nivelul activitatii factorului IX in plasma dumneavoastra. Acest lucru va indica cu cat trebuie marita activitatea plasmei dumneavoastra.
Doza necesara este calculata utilizand urmatoarea formula:
UI necesare = greutatea corporala (kg) x cresterea dorita de factor IX (% din normal sau
UI/dl) x 0,8. Dozele, frecventa administrarilor si perioada de utilizare vor depinde de raspunsul organismului dumneavoastra la medicament si vor fi decise de medicul dumneavoastra. Medicamentele care contin factorul IX nu sunt administrate de mai multe ori pe zi, decat in cazuri rare. Raspunsul organismului dumneavoastra la medicamentele care contin factor IX poate varia. De aceea, nivelul factorului IX in organism trebuie masurat in timpul tratamentului, pentru a calcula corect doza necesara si frecventa administrarii prin perfuzare. In special in timpul interventiilor chirurgicale, medicul dumneavoastra va va efectua analize ale sangelui (pentru masurarea activitatii factorului IX in sange), pentru a monitoriza indeaproape terapia de substitutie.
Profilaxia sangerarii Daca aveti hemofilie B severa, trebuie administrata o doza cuprinsa intre 20 si 30 UI de factor IX/ kg greutate corporala. Administrarea acestei doze se va face de 2 ori pe saptamana pentru tratamentul de lunga durata. Doza dumneavoastra trebuie calculata in functie de raspunsul la tratament. In unele cazuri, in special la tineri, pot fi necesare administrari la intervale de timp mai scurte sau doze mai mari.
Copii:
In studiile care au inclus copii cu varsta sub 6 ani, doza medie administrata pe zi de expunere a fost de 40 UI /kg greutate corporala. Daca sangerarea nu poate fi oprita din cauza prezentei inhibitorilor: Daca dupa administrare nu se obtine efectul asteptat al activitatii factorului IX sau sangerarea nu se opreste, trebuie sa il anuntati pe medicul dumneavoastra. Acesta va examina plasma pentru a verifica daca ati dezvoltat inhibitori (anticorpi) impotriva proteinei factorului IX. Acesti inhibitori pot reduce activitatea factorului IX. In acest caz poate deveni necesara alegerea unui alt tratament. Medicul
dumneavoastra va discuta acest lucru cu dumneavoastra si va va recomanda un tratament suplimentar, daca este necesar.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din OCTANINE F
Nu au fost raportate simptome de supradozaj cu factor IX. Totusi, doza recomandata nu trebuie depasita. Pentru „ Instructiuni privind tratamentul la domiciliu” va rugam sa cititi prospectul din ambalajul medicamentului .

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Hipersensibilitatea sau reactiile alergice au fost observate izolat, in cazul pacientilor tratati cu medicamente continand factorul IX. Acestea pot include urmatoarele simptome:
- contractii involuntare ale vaselor de sange (spasme), insotite de umflare la nivelul fetei, gurii si gatului;
- senzatie de arsura si intepaturi la locul injectarii;
- frisoane;
- inrosire a pielii
- urticarie;
- dureri de cap;
- mancarimi;
- tensiune arteriala mica;
- oboseala ;
- stare generala de rau;
- agitatie;
- batai rapide ale inimii (tahicardie);
- senzatie de apasare in piept;
- furnicaturi;
- varsaturi;
- respiratie suieratoare.
In cazuri individuale, aceste reactii pot progresa spre o reactie anafilactica severa, incluzand soc anafilactic. In unele cazuri aceste reactii alergice pot duce la o reactie grava, numita anafilaxie, care poate include si socul anafilactic. Aceste reactii sunt cel mai adesea asociate cu dezvoltarea inhibitorilor factorului IX. Daca observati unul dintre simptomele de mai sus, adresati-va medicului dumneavoastra. Daca aveti hemofilie B puteti dezvolta anticorpi neutralizanti (inhibitori) de factor IX. Acesti anticorpi
pot influenta tratamentul urmat. Aceasta conditie se numeste toleranta imunologica. Medicul va discuta cu dumneavoastra aceasta conditie si va va recomanda un tratament suplimentar, daca este necesar. A fost efectuat un studiu la 25 de copii cu hemofilie B, dintre care numai 6 pacienti nu au fost tratati anterior. Nu a fost observat niciun inhibitor pe durata studiului. Tolerabilitatea pentru toate administrarile a fost evaluata ca „foarte buna” sau „buna”. Unii pacienti cu hemofilie B care prezinta inhibitori de factor IX, cu terapie de toleranta imnologica si cu istoric de reactii alergice au dezvoltat sindrom nefrotic (o boala severa a rinichilor). Febra poate aparea in cazuri rare.
Medicamentele care contin factor IX cu puritate scazuta pot cauza, in cazuri rare, formarea unui cheag de sange intr-un vas sanguin. Acest lucru poate duce la oricare din urmatoarele complicatii:
- infarct miocardic;
- raspandire a cheagurilor de sange in fluxul sanguin ( coagulare intravasculara diseminata);
- cheaguri de sange in vene (tromboza venoasa);
- cheaguri de sange in plamani (embolism pulmonar).
Aceste reactii adverse sunt mai frecvente daca sunt folosite medicamente ce contin factorul IX cu un grad de puritate scazut si sunt rare daca se utilizeaza medicamente ce contin factorul IX cu grad de puritate crescut, cum este OCTANINE F.
Din cauza cantitatii de heparina continute, poate fi observata, in cazuri rare, o reactie alergica care implica scaderea numarului de trombocite sub 100000/?l sau 50% din valoarea initiala. Aceasta este o reactie alergica numita trombocitopenie tip II indusa de heparina. In cazuri rare, la pacientii care nu au prezentat anterior hipersensibilitatea la heparina, aceasta scadere a trombocitelor poate sa apara dupa 6-14 zile de la inceperea tratamentului. La pacientii care au prezentat anterior hipersensibilitate la heparina, aceasta reducere se poate instala la cateva ore dupa tratament. Aceasta forma severa de reducere a numarului trombocitelor poate fi insotita de sau poate determina:
- tromboza arteriala sau venoasa;
- blocare a unei artere cu un cheag de sange provenit dintr-o alta parte a organismului;
- deficiente severe de coagulare (ce poarta denumirea de coagulopatii consumptive);
- necroza cutanata la locul administrarii;
- sangerari difuze (hemoragii petesiale);
- hematoame;
- scaun negru (melanoragie).
Daca observati una dintre reactiile alergice prezentate mai sus, opriti imediat injectarea OCTANINE F si nu mai folositi in viitor medicamente care contin heparina. Din cauza acestui rar efect asupra trombocitelor, medicul dumneavoastra va monitoriza indeaproape numarul trombocitelor, in special la inceputul tratamentului. Pentru respectarea sigurantei impotriva microorganismelor transmisibile, vezi punctul 2 (Aveti grija deosebita cand utilizati OCTANINE F).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected]

5. CUM SE PASTREAZA OCTANINE F
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C. A nu se congela.
A se pastra in ambalajul original, pentru a fi protejat de lumina.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe eticheta si cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Stabilitatea chimica si fizica se mentine timp de 72 de ore, in conditii de depozitare pana la 25°C. Din punct de vedere microbiologic, medicamentul trebuie utilizat imediat. Daca nu este utilizat imediat, perioadele de pastrare in timpul utilizarii si conditiile inaintea utilizarii reprezinta
responsabilitatea utilizatorului si nu trebuie sa depaseasca 24 ore la 2°C pana la 8°C, decat daca reconstituirea/diluarea solutiei are loc in conditii aseptice controlate si validate. OCTANINE F se administreaza o singura data.
Nu utilizati acest medicament daca observati ca solutiile sunt tulburi sau incomplet dizolvate. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine OCTANINE F
Substanta activa este factorul IX de coagulare uman.
Celelalte componente sunt: heparina, clorura de sodiu, citrat de sodiu dihidrat, clorhidrat de lizina si clorhidrat de arginina. OCTANINE F nu contine nicio substanta antimicrobiana si niciun conservant. Acest medicament contine sodiu pana la 69 mg pe flacon in cazul concentratiei de 500 UI si pana la 138 mg pe flacon, in cazul concentratiei de 1000 UI. Va rugam sa luati aceasta informatie in considerare daca urmati o dieta cu continut redus de sodiu.
Cum arata OCTANINE F si continutul ambalajului
OCTANINE F se prezinta in 2 marimi de ambalaj, cu urmatoarele concentratii:
OCTANINE F 500 UI se prezinta ca pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila si contine nominal 500 UI de factor IX de coagulare uman pe flacon. Medicamentul contine aproximativ 100 UI/ml factor IX de coagulare uman cand este reconstituit cu 5 ml apa pentru preparate injectabile. OCTANINE F 1000 UI se prezinta ca pulbere si solvent pentru solutie perfuzabila si contine nominal 1000 UI de factor IX de coagulare uman pe flacon. Medicamentul contine aproximativ 100 UI/ml factor IX de coagulare uman cand este reconstituit cu 10 ml apa pentru preparate injectabile. Potenta (UI) este determinata folosind testul de coagulare descris in Farmacopeea Europeana, in comparatie cu standardul international al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Activitatea specifica a
OCTANINE F este de aproximativ 100 UI/ ml proteina. Descrierea ambalajului:
OCTANINE F este disponibil intr-un pachet format din doua cutii ambalate impreuna intr-o foita din celofan.
O cutie contine flaconul cu pulbere pentru solutia perfuzabila si prospectul.
A doua cutie contine un flacon cu solvent (apa pentru preparate injectabile): 5 ml pentru
OCTANINE F 500 UI si 10 ml pentru OCTANINE F 1000 UI.
Aceasta cutie mai contine urmatoarele dispozitive medicale pentru administrare:
- 1 seringa de unica folosinta
- 1 set transfer Mix2VialTM
- 1 set de perfuzie (de tip fluture)
- 2 tampoane cu alcool medicinal
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
OCTAPHARMA (IP) Ltd.,
The Zenith Building, 26 Spring Gardens, Manchester M2 1AB, Marea Britanie
Acest medicament este autorizat in statele membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
OCTANINE F: Austria, Bulgaria, Republica Ceha , Germania, Ungaria, Polonia, Republica Slovacia, Romania, Slovenia. Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2015.




Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate

Ce alte medicamente mai au substanta activa FACTOR IX DE COAGULARE?
Alte medicamnete care au FACTOR IX DE COAGULARE:
- IMMUNINE 1200 UI

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...