Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Olanzapina Terapia 15 mg comprimate orodispersabile

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Olanzapina Terapia 15 mg comprimate orodispersabile

Prospect - Olanzapina Terapia 15 mg comprimate orodispersabile


NU comercializăm Olanzapina Terapia 15 mg comprimate orodispersabile!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Olanzapina Terapia 15 mg comprimate orodispersabile    DCI: OLANZAPINUM


  Produs complementar recomandat


13.7lei
Vezi detalii

Olanzapina apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice si este utilizata pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni: Schizofrenie.
Olanzapina Terapia 5 mg comprimate orodispersabile
Olanzapina Terapia 10 mg comprimate orodispersabile
Olanzapina Terapia 15 mg comprimate orodispersabile
Olanzapina Terapia 20 mg comprimate orodispersabile
Olanzapina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct.4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
3. Cum sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile si pentru ce se utilizeaza
Olanzapina apartine unui grup de medicamente denumit antipsihotice si este utilizata pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:
Schizofrenie, o boala cu simptome cum sunt vederea, auzirea sau simtirea unor lucruri
inexistente, convingeri eronate, suspiciune neobisnuita si tendinta la izolare. Persoanele cu aceasta boala pot, de asemenea, sa se simta deprimati, anxiosi sau tensionati.
Episoade de manie moderata pana la grava, o afectiune cu simptome, cum sunt stare de buna dispozitie exagerata sau euforie. S-a dovedit ca olanzapina previne recurenta acestor simptome la pacienti cu boala bipolara, al carei episod maniacal a raspuns la tratamentul cu olanzapina.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
Nu luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
Daca sunteti alergic la olanzapina sau la oricare dintre celelalte componente ale
acestui medicament (enumerate la punctul 6). Reactia alergica este caracterizata prin eruptie trecatoare pe piele, mancarime, umflare a fetei, umflare a buzelor si respiratie dificila. Daca vi s-a intamplat asa ceva, spuneti-i medicului dumneavoastra.
Daca ati fost diagnosticat anterior cu probleme oculare, cum sunt anumite tipuri de glaucom (tensiune crescuta in interiorul ochiului).
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.Utilizarea olanzapinei la pacientii varstnici cu dementa nu este recomandata, deoarece poate produce reactii adverse grave.
Medicamentele de acest tip pot provoca miscari neobisnuite, in special la nivelul fetei sau limbii. Daca vi se intampla acest lucru dupa ce ati luat olanzapina, spuneti medicului dumneavoastra. Foarte rar, medicamentele de acest tip determina o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta. Daca se intampla acest lucru, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
A fost observata cresterea in greutate la pacientii care iau olanzapina. Medicul dumneavoastra si dumneavoastra trebuie sa verificati periodic greutatea. Daca este necesar, luati in considerare adresarea catre un nutritionist sau ajutor in vederea unui regim alimentar. Au fost observate valori mai mari de zahar in sange si valori crescute de grasimi (trigliceride si colesterol) la pacientii tratati cu olanzapina. Medicul dumneavoastra trebuie sa va faca teste de sange pentru a verifica valorile de zahar si al anumitor grasimi din sange inainte de a incepe sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile si apoi periodic in timpul tratamentului. Adresati-va medicului daca dumneavoastra aveti sau cineva din familia dumneavoastra ati avut in trecut cheaguri de sange, deoarece medicamentele de acest tip au fost asociate cu formarea cheagurilor de sange. Daca suferiti de oricare dintre bolile urmatoare, spuneti-i medicului dumneavoastra cat mai repede posibil:
- accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor (simptome temporare de
accident vascular cerebral)
- boala Parkinson
- probleme la nivelul prostatei
- intestin blocat (ileus paralitic)
- boala de ficat sau rinichi
- boli ale sangelui
- boala de inima
- diabet zaharat
- convulsii
Daca suferiti de dementa, dumneavoastra, rudele sau apartinatorul dumneavoastra, trebuie sa spuna medicului daca ati avut vreodata accident vascular cerebral sau accident vascular cerebral minor. Ca masura de precautie uzuala, daca aveti varsta peste 65 ani, poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va monitorizeze tensiunea arteriala.
Copii si adolescenti
Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile nu se utilizeaza la pacienti cu varsta sub 18 ani. Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile impreuna cu alte medicamente
In timpul tratamentului cu Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile luati alte medicamente numai daca medicul dumneavoastra va spune ca este permis. Daca luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile in asociere cu antidepresive sau cu medicamente care se iau pentru anxietate sau care va ajuta sa dormiti (tranchilizante), s-ar putea sa va simtiti somnolent. Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati:
- medicamente pentru boala Parkinson
- carbamazepina (un medicament antiepileptic si stabilizator al dispozitiei), fluvoxamina (un antidepresiv) sau ciprofloxacina (un antibiotic), deoarece poate fi necesara modificarea dozei de Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile.
Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile impreuna cu alcool
Nu consumati alcool etilic in timpul tratamentului cu Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile, deoarece olanzapina si alcoolul impreuna va pot face sa va simtiti somnolent.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa luati acest medicament in timp ce alaptati pentru ca mici cantitati de olanzapina pot trece in lapte.
Urmatoarele simptome pot sa apara la nou-nascuti ai caror mame au utilizat olanzapina in ultimul trimestru (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate si/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, probleme de respiratie, dificultate in hranire. Daca copilul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome poate fi necesar sa contactati medicul dumneavoastra
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile exista riscul sa va simtiti somnolent. Daca se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule si nu folositi niciun fel de utilaje. Adresati-va medicului dumneavoastra.
Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile contine aspartam
Pacientii care nu pot utiliza fenilalanina trebuie sa aiba in vedere ca Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile contine aspartam, care este o sursa de fenilalanina. Poate fi daunator pentru persoanele cu fenilcetonurie.

3. Cum sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va va spune cate comprimate orodispersabile Olanzapina Terapia sa luati si cat timp trebuie sa continuati sa le luati. Doza zilnica de Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile este intre 5 si 20 mg. Spuneti medicului dumneavoastra daca simptomele reapar, dar nu intrerupeti tratamentul cu Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile decat daca medicul dumneavoastra va spune acest lucru.
Trebuie sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile o data pe zi, asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Incercati sa luati comprimatele in fiecare zi la aceeasi ora. Nu are importanta daca le luati cu sau fara alimente. Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile se administreaza oral.
Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile trebuie introduse in cavitatea bucala, unde se vor dizolva rapid in saliva, astfel incat sa poata fi usor de inghitit. Indepartarea intacta a comprimatului orodispersabil din cavitatea bucala este dificila. Deoarece comprimatul orodispersabil este fragil, trebuie luat imediat dupa deschiderea blisterului. Alternativ, poate fi dispersat intr-un pahar plin cu apa sau alta bautura potrivita (suc de portocale, suc de mere, lapte sau cafea) imediat inainte de administrare.
In cazul anumitor bauturi, amestecul poate sa isi schimbe culoarea sau sa se tulbure. Beti imediat lichidul. Comprimatele orodispersabile Olanzapina Terapia se sfarama usor, astfel ca este necesar sa aveti grija. Nu atingeti comprimatele cu mainile ude, pentru ca se pot sfarama. Daca luati mai mult Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile decat trebuie
Pacientii care au luat mai mult decat trebuie din Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile au prezentat urmatoarele simptome: batai rapide ale inimii, agitatie/agresivitate, tulburari de vorbire, miscari neobisnuite (in special la nivelul fetei sau limbii) si un nivel de constienta redus. Alte simptome pot fi: confuzie acuta, convulsii (epilepsie), coma, o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta, scadere a frecventei respiratorii, aspiratie
traheo-bronsica, tensiune arteriala mare sau mica, ritmuri anormale ale inimii. Adresati-va imediat medicului sau mergeti la cel mai apropiat spital daca prezentati oricare dintre simptomele de mai sus.
Aratati medicului cutia dumneavoastra cu comprimate.
Daca uitati sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
Luati comprimatele imediat ce va amintiti. Nu luati doua doze in aceeasi zi.
Daca incetati sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
Nu intrerupeti administrarea comprimatelor doar pentru ca va simtiti mai bine. Este important sa continuati sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile atat timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Daca ati incetat brusc sa luati Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile, pot aparea simptome, cum sunt transpiratii, incapacitatea de a dormi, tremuraturi, anxietate sau greata si varsaturi. Inainte de
intreruperea tratamentului, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa scadeti doza treptat. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca prezentati:
- miscari neobisnuite (o reactie adversa frecventa care poate afecta pana la 1 din 10 persoane) in special la nivelul fetei sau limbii
- cheaguri de sange in vene (o reactie adversa mai putin frecventa care poate afecta pana la 1 din 100 persoane) in special la nivelul picioarelor (simptomele includ umflare, durere si roseata la nivelul piciorului) care se pot deplasa prin vasele de sange si pot ajunge la plaman determinand dureri in piept si dificultati in respiratie. Daca prezentati oricare dintre aceste simptome adresati-va imediat medicului.
- o asociere de febra, respiratie mai rapida, transpiratii, rigiditate musculara si toropeala sau somnolenta (frecventa acestei reactii adverse nu poate fi estimata din datele disponibile).
Reactii adverse foarte frecvente: (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
Crestere in greutate
Somnolenta
Crestere a valorilor prolactinei in sange
In prima etapa de tratament, unele persoane se pot simti ametite sau slabite (cu batai rare ale inimii), mai ales la ridicarea in picioare din pozitia culcat sau sezut. Aceasta ar trebui sa dispara de la sine, dar daca persista, adresati-va medicului dumneavoastra.
Reactii adverse frecvente: (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Modificare a numarului unor celule din sange si a valorilor grasimilor din circulatie la inceputul tratamentului si cresterea temporara a valorilor enzimelor hepatice
Crestere a valorilor zaharului din sange si urina
Crestere a valorilor acidului uric si creatinfosfokinazei din sange
Senzatie mai accentuata de foame
Ameteli
Neliniste
Tremor
Miscari neobisnuite (dischinezii)
Constipatie
Uscaciune a gurii
Eruptie trecatoare pe piele
Pierdere a fortei
Oboseala extrema
Retentie de apa determinand umflarea mainilor, picioarelor sau gleznelor
Febra
Dureri articulare
Disfunctii sexuale, cum ar fi scaderea libidoului la barbati si la femei sau disfunctia erectila la barbati
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
Hipersensibilitate (de exemplu umflarea gurii si a gatului, mancarime, eruptie trecatoare pe piele). Diabet zaharat sau agravarea diabetului zaharat, cateodata in asociere cu cetoacidoza (corpi cetonici in sange si urina) sau coma
Convulsii, de obicei asociate cu un istoric de convulsii (epilepsie)
Rigiditate musculara sau spasme (inclusiv miscari ale ochilor)
Probleme de vorbire
Scaderea ritmului inimii
Crestere a sensibilitatii la expunere la soare
Sangerare de la nivelul nasului
Distensie abdominala
Probleme ale memoriei sau uitare
Incontinenta urinara
Incapacitate de a urina
Cadere a parului
Absenta menstruatiei sau scadere a numarului menstrelor
Modificari la nivelul sanilor la barbati si femei, cum este secretia anormala de lapte sau
marirea anormala a volumului sanilor
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1,000 persoane)
Scadere a temperaturii normale a corpului
Ritm anormal al inimii
Moarte subita inexplicabila
Inflamatia pancreasului care determina durere severa la nivelul stomacului, febra si greata
Boli ale ficatului manifestate prin ingalbenire a pielii si a albului ochilor
Boli musculare manifestate prin dureri inexplicabile si disconfort
Erectie prelungita si/sau dureroasa.
In timpul tratamentului cu olanzapina, pacientii varstnici cu dementa pot avea accident vascular cerebral, pneumonie, pierderi necontrolate de urina, caderi accidentale, oboseala extrema, halucinatii vizuale, o crestere a temperaturii corporale, inrosire a pielii sau dificultati la mers. La acest grup de pacienti s-au raportat si unele decese.
La pacientii cu boala Parkinson, Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile poate agrava simptomele.
Raportarea efectelor adverse
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa
nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse posibile nementionate in acest prospect. De asemenea puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259 Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected] Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe blister dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Olanzapina Terapia
Substanta activa este olanzapina. Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 5 mg. Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 10 mg. Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 15 mg. Fiecare comprimat orodispersabil contine olanzapina 20 mg. Celelalte componente sunt: mannitol (E 421), crospovidona tip B, aspartame (E 951), talc si stearat de magneziu.
Cum arata Olanzapina Terapia si continutul ambalajului
Olanzapina Terapia 5 mg comprimate orodispersabile: comprimate rotunde, de culoare galben deschis pana la galben, usor marmorate, marcate cu ‘OV1’ pe o fata si netede pe cealalta fata. Olanzapina Terapia 10 mg comprimate orodispersabile: comprimate rotunde, de culoare galben deschis pana la galben, usor marmorate, marcate cu ‘OV2’ pe o fata si netede pe cealalta fata. Olanzapina Terapia 15 mg comprimate orodispersabile: comprimate rotunde, de culoare galben deschis pana la galben, usor marmorate, marcate cu ‘OV3’ pe o fata si netede pe cealalta fata. Olanzapina Terapia 20 mg comprimate orodispersabile: comprimate rotunde, de culoare galben deschis pana la galben, usor marmorate, marcate cu ‘OV4’ pe o fata si netede pe cealalta fata. Olanzapina Terapia comprimate orodispersabile este disponibila in cutii cu 7, 10, 14, 28, 30, 35, 56 si
70 comprimate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantii
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Terapia SA Str. Fabricii nr. 124,
Cluj Napoca, Romania Fabricanti: Ranbaxy Ireland Limited Spafield, Cork Road, Cashel, Co. Tipperary, Irlanda Terapia SA Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, Romania
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania - Olanzapina Terapia 5 mg/10 mg/15 mg/20 mg comprimate orodispersabile
Acest prospect a fost revizuit in noiembrie 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Kit antistress
Buna ziua. As Dori mai multe detalii despre kit' il antistress.Ptr afectiuni ça schizofrenie este bu ...
Tiroida mică și gușă .pot lua tiroidin
Pot lua tiroidin .sufăr și de schizofrenie ...
↳ Buna ziua! Tiroidin asigura buna functionare a glandei tiroide si pare potrivit, dar poate anumite aspecte ale bolii dumneavoastra fac necesara med ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Schizofrenie
Am ajuns la diskinezie tardivă după 20 de ani de tratament, uleiul esențial de lavand ...
Reducere apetit sexual ptr bolnav schizofrenie
Am un băiat , 39 ani, cu schizofrenie. Face tratament cu olanzapina și rivotril (seara) P ...

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...