Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Paricalcitol Medice 5 micrograme/ml solutie injectabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Paricalcitol Medice 5 micrograme/ml solutie injectabila

Prospect - Paricalcitol Medice 5 micrograme/ml solutie injectabila


NU comercializăm Paricalcitol Medice 5 micrograme/ml solutie injectabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Paricalcitol Medice 5 micrograme/ml solutie injectabila    DCI: PARICALCITOLUM


  Produs complementar recomandat
Substanta activa din Paricalcitol Medice este paricalcitolul. Paricalcitolul este un inlocuitor sintetic (produs de om) al vitaminei D.
Paricalcitol Medice 2 micrograme/ml solutie injectabila
Paricalcitol Medice 5 micrograme/ml solutie injectabila
Paricalcitol

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Paricalcitol Medice si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Paricalcitol Medice
3. Cum se va administra Paricalcitol Medice
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Paricalcitol Medice
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Paricalcitol Medice si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa din Paricalcitol Medice este paricalcitolul. Paricalcitolul este un inlocuitor sintetic (produs de om) al vitaminei D. La persoanele sanatoase, forma activa a vitaminei D este produsa in mod normal la nivelul rinichilor, insa in insuficienta renala, productia de vitamina activa este redusa, ceea ce poate cauza scaderea valorilor calciului si cresterea valorilor de hormon paratiroidian in sange. Paricalcitolul este utilizat pentru a inlocui forma activa a vitaminei D produsa in mod natural de organism. Paricalcitolul este utilizat pentru prevenirea si tratamentul hiperparatiroidismului secundar (valori crescute ale hormonului paratiroidian, care pot provoca probleme osoase) la pacientii carora li se efectueaza hemodializa din cauza insuficientei renale.
Daca aveti hiperparatiroidism secundar, este posibil sa prezentati urmatoarele:
- sa va simtiti slabit sau obosit,
- sa aveti pofta de mancare redusa,
- sa va fie greata sau sa aveti varsaturi,
- sa aveti dureri osoase sau musculare,
- sa simtiti nevoia de a merge la toaleta in mod frecvent.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Paricalcitol Medice
Nu trebuie sa vi se administreze Paricalcitol Medice:
- daca sunteti alergic la paricalcitol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
- daca aveti valori foarte crescute ale calciului sau ale vitaminei D in sange. Medicul dumneavoastra va va monitoriza valorile din sange si va va putea spune daca aceste conditii sunt valabile pentru dumneavoastra.
Atentionari si precautii
Inainte de a vi se administra Paricalcitol Medice, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.
Inainte de a incepe tratamentul, este important sa limitati cantitatea de fosfor din alimentatia dumneavoastra. Exemple de alimente cu continut crescut de fosfor includ ceaiul, apa carbogazoasa, berea, branza, laptele, smantana, pestele, ficatul de pui sau de vita, fasolea, mazarea, cerealele, fructele din categoria nucilor si cerealele boabe.
Pot fi necesare medicamente care leaga fosfatii, care impiedica absorbtia fosfatului din alimente, pentru a tine sub control valorile fosforului.
Daca luati medicamente care leaga fosfatii pe baza de calciu, este posibil sa fie necesar ca medicul sa va ajusteze doza.
Va fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va efectueze analize de sange pentru a va monitoriza tratamentul.
Paricalcitol Medice impreuna cu alte medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Unele medicamente pot influenta actiunea Paricalcitol Medice sau pot creste probabilitatea de aparitie a reactiilor adverse. Este deosebit de important sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
- medicamente pentru a trata infectii fungice, cum este candidoza sau candida (adica ketoconazol)
- medicamente pentru a trata inima sau tensiunea arteriala (de exemplu digoxina si diuretice sau medicamente pentru eliminarea apei).
- medicamente care contin magneziu (de exemplu unele tipuri de medicamente pentru indigestie, numite antiacide, cum este trisilicatul de magneziu).
- medicamente care contin aluminiu (de exemplu chelatori de fosfat, cum este hidroxidul de aluminiu). Adresati-va medicului dumneavoastra, asistentei medicale sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Paricalcitol Medice impreuna cu alimente si bauturi
Paricalcitol Medice poate fi utilizat inainte, dupa sau in timpul unei mese. Este foarte important sa respectati regimul alimentar recomandat de medicul dumneavoastra pentru a obtine cele mai multe beneficii de pe urma tratamentului si pentru a preveni aparitia reactiilor adverse grave. Nu luati alte suplimente/vitamine (de exemplu calciu, vitamina D), cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra va spune sa faceti acest lucru.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu sunt disponibile date adecvate privind utilizarea Paricalcitol Medice la femeile gravide. Riscul potential privind utilizarea la om nu este cunoscut, prin urmare Paricalcitol Medice nu trebuie utilizat decat daca este absolut necesar.
Nu se cunoaste daca paricalcitolul trece in laptele matern la om. Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati.
Medicul dumneavoastra va decide daca acest tratament este necesar pentru dumneavoastra.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Paricalcitol va poate face sa va simtiti ametit sau confuz; capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de folosi utilaje poate fi afectata. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana cand nu stiti in ce mod va afecteaza acest medicament.
Paricalcitol Medice contine alcool (etanol) 11% v/v pe ml, echivalent cu 2 ml bere, 1 ml vin. Poate fi daunator persoanelor cu etilism.
Acest lucru trebuie avut in vedere la femeile gravide sau care alapteaza, copii si adolescenti si grupuri cu risc crescut cum sunt pacienti cu boli de ficat sau epilepsie.

3. Cum se va administra Paricalcitol Medice
Doza recomandata este calculata de medicul dumneavoastra. Doza de Paricalcitol Medice variaza pentru fiecare pacient. Medicul dumneavoastra va utiliza rezultatele analizelor de laborator pentru a decide doza corecta pentru dumneavoastra. Dupa inceperea tratamentului cu paricalcitol, este posibil sa fie necesara ajustarea dozei, in functie de cum raspundeti la tratament. Mod de administrare
Paricalcitol Medice va fi administrat intravenos (intr-o vena, printr-un ac) de catre medicul dumneavoastra, in timp ce vi se efectueaza hemodializa.
Paricalcitol Medice nu va va fi administrat mai des de o data la doua zile.
Utilizarea la copii si adolescenti
Nu exista informatii privind utilizarea Paricalcitol Medice la copii cu varsta sub 5 ani, iar experienta la copii si adolescenti cu varsta peste 5 ani este limitata.
Medicul dumneavoastra va decide daca acest tratament este necesar.
Daca vi se administreaza mai mult Paricalcitol Medice decat trebuie
Prea mult Paricalcitol Medice poate determina aparitia unor valori crescute ale calciului in sange, ceea ce poate necesita tratament. Simptomele care apar la scurt timp dupa administrarea a prea mult Paricalcitol Medice includ:
- senzatie de slabiciune si/sau somnolenta
- durere de cap
- senzatie de rau sau stare de rau
- uscaciune a gurii, constipatie
- durere la nivelul muschilor sau al oaselor
- gust neobisnuit in gura
Simptomele care pot aparea intr-o perioada lunga de administrare a prea mult Paricalcitol Medice includ:
- pierdere a poftei de mancare
- somnolenta
- scadere in greutate
- inflamatie la nivelul ochilor
- curgere a nasului
- mancarimi ale pielii
- senzatie de fierbinteala si febra
- pierdere a dorintei sexuale
- durere de burta severa
- pietre la rinichi
- tensiunea arteriala poate fi afectata si este posibil sa va simtiti pulsul (palpitatii).
Paricalcitol Medice contine propilenglicol in compozitie. S-au raportat exclusiv rar cazuri de efecte de otravire asociate cu dozele crescute de propilenglicol, care nu sunt de asteptat la administrarea la pacienti cu boala renala cuplati la dispozitivul renal, deoarece propilenglicolul se elimina din sange in timpul dializei.
Cu toate acestea, medicul dumneavoastra va va verifica valorile din sange, iar daca prezentati vreunul dintre semnele de mai sus, solicitati imediat asistenta medicala.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. S-au observat diferite reactii adverse la utilizarea Paricalcitol Medice. Important: Spuneti imediat medicului dumneavoastra sau asistentei medicale daca observati vreuna dintre urmatoarele reactii adverse:
- lipsa de aer,
- dificultati de respiratie sau inghitire,
- respiratie suieratoare,
- o eruptie trecatoare pe piele, mancarimi pe piele sau urticarie,
- umflare a fetei, buzelor, limbii sau gatului.
Spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale daca observati vreuna dintre
urmatoarele reactii adverse:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- durere de cap
- gust neobisnuit in gura
- mancarimi ale pielii
- valori scazute ale hormonului paratiroidian
- valori crescute ale calciului (senzatie de rau sau stare de rau, constipatie sau confuzie); fosfor in sange (probabil fara simptome, dar acest lucru poate creste probabilitatea de fracturare a oaselor)
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- reactii alergice (cum sunt lipsa de aer, respiratia suieratoare, eruptia trecatoare pe piele, mancarimile sau umflarea fetei si a buzelor); basici insotite de mancarime
- infectie a sangelui; numar scazut al globulelor rosii (anemie - senzatie de slabiciune, lipsa de aer, aspect palid); numar scazut de globule albe (este mai probabil sa contactati infectii); glande umflate la nivelul gatului, axilei si/sau al zonei inghinale; timp de sangerare crescut (sangele nu se coaguleaza suficient de rapid)
- atac de cord; accident vascular cerebral; dureri in piept; batai neregulate/rapide ale inimii; tensiune arteriala scazuta; tensiune arteriala crescuta;
- coma (o stare profunda de inconstienta, in timpul careia o persoana nu reactioneaza la mediu)
- oboseala neobisnuita, slabiciune; ameteli; lesin
- durere la locul injectarii
- pneumonie (infectie a plamanilor); lichid la plamani; astm bronsic (respiratie suieratoare, tuse, dificultati de respiratie);
- dureri in gat; febra; simptome similare gripei; ochi de culoare roz (mancarime/cruste la nivelul pleoapelor); tensiune crescuta in interiorul ochiului; durere de urechi; sangerari de la nivelul nasului
- tresariri nervoase; confuzie, care este uneori severa (delir); agitatie (senzatie de neliniste, teama); nervozitate; tulburari de personalitate (nu va simti dumneavoastra insiva);
- furnicaturi sau amorteala; senzatie scazuta la atingere; probleme de somn; transpiratii noaptea; spasme musculare la nivelul bratelor si picioarelor, chiar si in timpul somnului;
- uscaciune a gurii; sete; greata; dificultati la inghitire; varsaturi; pierdere a poftei de mancare; scadere in greutate; arsuri la stomac; diaree si durere de stomac; constipatie: sangerari la nivelul rectului;
- dificultate in obtinerea unei erectii; cancer la san; infectii vaginale
- durere de sani; durere de spate; durere articulara/musculara; senzatie de greutate cauzata de umflare generala sau umflare localizata la nivelul gleznelor, labelor picioarelor si al picioarelor (edem); mers anormal;
- cadere a parului; crestere excesiva a parului,
- crestere a valorilor enzimelor ficatului; valori crescute de hormon paratiroidian; valori crescute ale potasiului in sange; valori scazute ale calciului in sange.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- umflare a fetei, buzelor, gurii, limbii sau gatului, care poate provoca dificultati de inghitire sau respiratie, mancarimi ale pielii (urticarie). Sangerare la nivelul stomacului. Solicitati imediat asistenta medicala.
Este posibil sa nu puteti sti daca prezentati unele dintre reactiile adverse enumerate mai sus decat daca acest lucru va este comunicat de medicul dumneavoastra.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, asa cum este mentionat in Anexa V. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Paricalcitol Medice
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie si pe fiola sau flacon dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Paricalcitol Medice trebuie sa fie limpede si incolor. Nu utilizati solutia daca are modificari de culoare sau contine particule.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Paricalcitol Medice
Substanta activa este paricalcitolul.
Fiecare ml de solutie contine paricalcitol 5 micrograme.
Fiecare ml de solutie contine paricalcitol 2 micrograme.
Celelalte componente sunt: etanol anhidru, propilenglicol si apa pentru preparate injectabile. Cum arata Paricalcitol Medice si continutul ambalajului
Paricalcitol Medice solutie injectabila este o solutie limpede si incolora, care nu contine particule vizibile.
Paricalcitol Medice 2 micrograme/ml solutie injectabila
Disponibil in 1 fiola sau 5 fiole cu 1 ml de solutie injectabila
Disponibil in 1 flacon sau 5 flacoane cu 1 ml de solutie injectabila
Paricalcitol Medice 5 micrograme/ml solutie injectabila
Disponibil in 1 fiola sau 5 fiole cu 1 ml de solutie injectabila
Disponibil in 1 fiola sau 5 fiole cu 2 ml de solutie injectabila
Disponibil in 1 flacon sau 5 flacoane cu 1 ml de solutie injectabila
Disponibil in 1 flacon sau 5 flacoane cu 2 ml de solutie injectabila
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Paricalcitol Medice 2 si 5 micrograme/ml solutie injectabila



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Hiperparatitiroidism primar
Buna ziua , Vreau sa va intreb faca acest produs se poate utiliza, fiind la menopauza, avand o ob ...
Bor organic in hiperparatiroidism primar
Buna ziua, As dori sa intre daca pot folosi bor organic in hiperparatiroidism primar ,fiind si la m ...
Deficit de vitamina D la pacient cu tiroidita autoimuna
Buna seara, Am 31 de ani, tiroidita cronica autoimuna cu hipotiroidie sub tratament cu euthirox de ...
↳ Buna ziua! Va recomand ca in primul rand sa includeti in dieta zilnic surse alimentare de Vitamina D: lactate integrale, oua de tara, somon si alti p ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa PARICALCITOLUM?
Alte medicamnete care au PARICALCITOLUM:
- Zemplar 2 micrograme capsule moi

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...