Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sanador Extra 250 mg/150 mg/50 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sanador Extra 250 mg/150 mg/50 mg comprimate

Prospect - Sanador Extra 250 mg/150 mg/50 mg comprimate


NU comercializăm Sanador Extra 250 mg/150 mg/50 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sanador Extra 250 mg/150 mg/50 mg comprimate    DCI: COMBINATII


  Produs complementar recomandat


12.95lei
Vezi detalii

Sanador Extra contine substantele active paracetamol, propifenazona si cafeina.
Sanador Extra 250 mg/150 mg/50 mg comprimate
Paracetamol/Propifenazona/Cafeina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Luati intotdeauna acest medicament conform indicatiilor din acest prospect sau indicatiilor medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau recomandari.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4. Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Sanador Extra si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sanador Extra
3. Cum sa utilizati Sanador Extra
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Sanador Extra
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Sanador Extra si pentru ce se utilizeaza
Sanador Extra contine substantele active paracetamol, propifenazona si cafeina.
Sanador Extra apartine grupei de medicamente – combinatii cu paracetamol, exclusiv psiholeptice. Sanador Extra este indicat in algii, cefalee, dureri de origine dentara, nevralgii, nevrite, dureri postoperatorii, si dureri de origine reumatica.
Tratamentul durerii si febrei asociate cu raceala si gripa.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Sanador Extra
Nu utilizati Sanador Extra daca:
- sunteti alergic (hipersensibil) la paracetamol, propifenazona, cafeina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- sunteti alergic (hipersensibil) la fenilbutazona sau la alti derivati de pirazolona (fenazona, propifenazona, aminofenazona, metamizol);
- aveti o afectiune hepatica sau renala grava;
- aveti deficit congenital de glucozo-6-fosfatdehidrogenaza (ce se poate manifesta prin anemie hemolitica);
- aveti porfirie hepatica acuta;
- aveti sindrom Gilbert (icter benign tranzitoriu secundar deficitului de glucuronil-transferaza);
- aveti tulburari ale hematopoiezei;
- aveti varsta mai mica de 15 ani.
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Sanador Extra, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:
- suferiti de alcoolism sau prezentati afectiuni hepatice, incluzand hepatita virala (creste riscul toxicitatii hepatice);
- suferiti de insuficienta renala;
- ati manifestat in trecut reactii alergice (hipersensibilitate) la medicamente cu acid acetilsalicilic,
- ati manifestat in trecut crize de astm bronsic sau soc anafilactic;
- utilizati concomitent alte medicamente ce contin paracetamol – creste riscul supradozajului cu paracetamol.
Pot sa apara valori fals scazute ale testului pentru glicemie prin metoda oxidaze/peroxidaze si o crestere falsa a valorilor acidului uric seric determinat prin testul fosfotungstic. Cresterile bilirubinei serice, ale timpului de protrombina si ale activitatii lactatdehidrogenazei si transaminazelor serice evidentiaza afectarea toxica hepatica si apar in special la administrarea pe termen lung a unor doze de paracetamol mai mari de 3 g/zi. In cazul utilizarii prelungite a analgezicelor, poate sa apara cefalee, sau aceasta se poate agrava. Cefaleea provocata de utilizarea in exces a analgezicelor nu trebuie tratata prin cresterea dozei. Reactiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
Sanador Extra impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Alcoolul (consum cronic), medicamentele inductoare enzimatice si cele hepatotoxice cresc riscul afectarii hepatice al dozelor mari sau al tratamentului prelungit cu paracetamol. Unele hipnotice, medicamente anticonvulsivante (de exemplu, fenobarbitalul, fenitoina si carbamazepina) si rifampicina, poate fi amplificata toxicitatea hepatica a paracetamolului, chiar in cazul administrarii dozelor recomandate in mod obisnuit. Tratamentul cronic cu barbiturice sau primidona - reduce efectul paracetamolului. Dozele mari de paracetamol cresc efectul anticoagulantelor cumarinice probabil prin reducerea sintezei hepatice de profactori ai coagularii; in cazul administrarii dozelor mari de paracetamol (peste 2 g pe zi) pe perioade lungi este necesara monitorizarea timpului de protrombina; nu este necesar in cazul tratamentului ocazional sau celui cronic cu doze mici. Asocierea paracetamolului cu propasan–salicilati sau antiinflamatoarele nesteroidiene, pe termen lung si la doze mari creste riscul de nefropatie, necroza papilara renala, cancer de rinichi si vezica urinara. Asocierea acestora trebuie administrata pe termen scurt. Diflunisalul creste cu 50% concentratia plasmatica a paracetamolului si mareste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia.
Metoclopramidul sau domperidona potenteaza absorbtia paracetamolului.
Colestiramina poate scade viteza de absorbtie a
paracetamolului.Paracetamolul creste concentratia plasmatica a
cloramfenicolului. Frecventa de producere a neutropeniei (scaderea numarului celulelor albe sanguine) este mai mare atunci cand paracetamolul este utilizat in asociere cu zidovudina. De aceea, Sanador Extra trebuie utilizat in asociere cu zidovudina doar daca este recomandat de catre medic. Propifenazona potenteaza actiunea anticoagulantelor de tipul dicumarolului, precum si al fenilbutazonei.
Cafeina este un antagonist al multor sedative cum ar fi barbituricele sau antihistaminicele. Cafeina agraveaza tahicardia provocata de catre simpatomimetice, tiroxina etc. Pentru produsele cu o gama larga de actiuni (de exemplu benzodiazepinele), interactiunile se pot manifesta sub diferite forme si nu pot fi prevazute.
Contraceptivele orale, cimetidina si disulfiramul intarzie metabolizarea cafeinei, iar barbituricele si fumatul o accelereaza.
Cafeina diminueaza potentialul de producere a dependentei al unor substante precum efedrina. Administrarea concomitenta al unor inhibitori ai girazei poate prelungi perioada de eliminare a cafeinei si a metabolitului sau paraxantina.
Enoxacina determina cresteri importante ale concentratiilor plasmatice ale cafeinei in organism datorita diminuarii metabolismului hepatic al cafeinei, putand duce la agitatii si halucinatii. De asemenea, ciprofloxacina si norfloxacina determina cresteri importante ale concentratiilor plasmatice ale cafeinei in organism datorita diminuarii metabolismului hepatic al cafeinei. Desi teoretic este posibil, nu exista date clinice care sa dovedeasca potentarea de catre cafeina a potentialului de producere a dependentei al analgezicelor, cum ar fi paracetamolul.
Sanador Extra impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Nu se recomanda consumul de alcool in timpul tratamentului cu Sanador Extra.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Deoarece lipsesc date concludente referitoare la administrarea asocierii de paracetamol si
propifenazona la gravide, se recomanda ca Sanador Extra sa nu fie utilizat in perioada de sarcina, mai ales in primul trimestru si in ultimele 6 saptamani de sarcina (cea de-a doua mentiune a fost facuta datorita riscului de inhibare a biosintezei prostaglandinelor si, prin urmare, a influentarii travaliului).
Alaptarea
Deoarece substantele active din componenta acestui medicament sunt excretate in laptele matern, si datorita imaturitatii sistemelor enzimatice ale nou-nascutului, Sanador Extra, nu trebuie utilizat de catre mamele care alapteaza.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Sanador Extra nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3. Cum sa utilizati Sanador Extra
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doze
Copii si adolescen?i cu varsta mai mica de 15 ani:
Nu este recomandata administrarea la aceasta categorie de varsta.
Adulti si adolescenti peste 15 ani:
Se administreaza 1-2 comprimate la nevoie. Daca este necesar pot fi administrate pana la 3 doze intrun interval de 24 ore.
Mod de administrare
Sanador Extra trebuie administrat pe cale orala, cu o cantitate adecvata de apa. Reactiile adverse pot fi minimizate prin utilizarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlarii simptomelor.
Ca si in cazul altor analgezice ce pot fi obtinute fara prescriptie medicala, Sanador Extra nu trebuie sa se utilizeze pentru mai mult de 7 zile. Daca simptomele persista sau se inrautatesc, adresati-va medicului dumneavoastra.
Daca utilizati mai mult Sanador Extra decat trebuie
Daca ati utilizat mai mult Sanador Extra decat doza recomandata, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de primire urgente al celui mai apropiat spital. In urma producerii supradozajului, semnele intoxicatiei cu paracetamol apar adeseori in interval de 24- 48 ore, dar si mai tarziu. Intoxicatia este mai probabil sa se produca in cazul consumului concomitent de etanol. Lezarea hepatica (necroza hepatocelulara) si afectarea functiei hepatice poate sa apara si poate sa evolueze catre coma hepatica. Este posibil ca semnele clinice ale lezarii hepatice sa nu se
manifeste timp de 2-4 zile dupa producerea supradozajului.
Au fost raportate cazuri izolate de insuficienta renala acuta in urma supradozarii cu paracetamol.
Daca uitati sa utilizati Sanador Extra
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Tulburari hematologice si limfatice
Au fost raportate cazuri izolate de trombocitopenie (in general asimptomatica, rar sangerari sau hematoame, scaune negre si moi, sange in urina si fecale, pete rosii pe tegumente), agranulocitoza (faringita si febra, neasteptat). Asociate administrarii de paracetamol si propifenazona au mai fost raportate cazuri izolate de leucopenie, neutropenie si pancitopenie.
Tulburari ale sistemului imunitar
Pot sa apara rar reactii alergice (rash cutanat, parestezii sau prurit).
Tulburari ale sistemului nervos
Cafeina poate determina agitatie, insomnie.
Tulburari cardiace
Cafeina poate provoca tahicardie.
Tulburari hepatobiliare
Hepatita (icter conjunctival sau tegumentar).
Tulburari renale si ale cailor urinare
Colica renala (algie lombara puternica aparuta brusc), insuficienta renala (oligo-anurie), piurie sterila. La doze mari si tratament prelungit paracetamolul poate produce afectarea functiei renale pana la insuficienta renala cronica (nefropatie caracteristica analgezicelor), in special la persoanele cu afectarea preexistenta a rinichiului.
Investigatii diagnostice
Pot sa apara valori fals scazute ale testului pentru glicemie prin metoda oxidaze/peroxidaze si o crestere falsa a valorilor acidului uric seric determinat prin testul fosfotungstic.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale:
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected] Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Sanador Extra
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere.
Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Sanador Extra
Substantele active sunt: paracetamol, propifenazona, cafeina. Fiecare comprimat contine paracetamol 250 mg, propifenazona 150 mg, cafeina 50 mg.
Celelalte componente sunt: talc purificat, amidon de porumb, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, povidona K30, stearat de magneziu.
Cum arata Sanador Extra si continutul ambalajului
Sanador Extra se prezinta sub forma de comprimate de culoare alba, in forma oblonga, cu margini plate si linie mediana pe una din fete.
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale.
Ambalaj
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a cate 6 comprimate.
Cutie cu 2 blistere din Al/PVC a cate 10 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul:
S.C. LAROPHARM S.R.L.,
Soseaua Alexandriei nr. 145A, Bragadiru, judetul Ilfov, Romania
Tel/Fax: +4 021 369 32 02/03/06 e-mail: [email protected]
Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2016
Informatii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Durere masea+ureche+cap
Buna ziua am si eu o durere la masea cu tot cu ureche si de doua zile ma doare si capul pe partea ...
↳ Buna ziua! Astfeld e nevralgii cedeaza de obicei la asocierea dintre un antibiotic si antiinflamatoare. Mergeti la stomatolog, medic de familie sau s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Dureri de urechi
Buna ziua! Asi avea o intrebare: ma dor foarte tare urechile gingia si amigdalele. Mi-am picurat cat ...
↳ Buna ziua! Da, expunerea la curent poate determina otite, nevralgii, amigdalite, sinuzite, inflmatii ale ochilor. Pentru ameliorarea durerii de ure ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII?
Alte medicamnete care au COMBINATII:
- SmofKabiven Nutribase emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Low Osmo Peripheral emulsie perfuzabila
- Ecbirio 0,3 mg/5 mg/ml picaturi oftalmice, solutie
- Devaricid 450 mg/50 mg comprimate filmat
- Nefrosol fara potasiu solutie pentru hemofiltrare
- GluaMet 50 mg/850 mg comprimate filmate
- Dyvixarez 0,5 mg/0,4 m
- Dutazen 0,5 mg/0,4 mg
- DUSTIN DUO 0,5 mg/0,4 mg
- Ducressa 1 mg/ml + 5 mg/ml
- Doreta EP 75 mg/650 mg
- Caffetin Cold Plus comprimate filmate
- Aprexevo
- Analgex 400 mg/325 mg comprimate filmate
- Twinpros 0,5 mg/0,4 mg capsule
- TANTUMGRIP cu gust de portocala 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie si miere 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- TANTUMGRIP cu gust de lamaie 600 mg/10 mg pulbere pentru solutie orala
- Solutie Hartmann solutie perfuzabila
- Solutie contra aftelor bucale
- SOLUTIE AURICULARA CU CLORAMFENICOL SI FLUOCINOLON
- SmofKabiven extra Nitrogen emulsie perfuzabila
- SmofKabiven Central fara electroliti emulsie perfuzabila
- SIROP PATLAGINA
- Prothromplex TOTAL 600 UI
- PADUDEN Raceala si Gripa 200 mg/30 mg
- NuTRIflex Omega Peri novo
- Nutriflex Lipid Plus emulsie perfuzabila
- Coldrex Sinus Extra
- Advil Raceala si Gripa
- Addaven
- Zovirax Duo 50 mg
- Zifex complex ovule
- Zetovar 10 mf
- Zenadea 2mg
- Volulyte
- Vizimaco
- Vizilatan Duo
- Viacorlix
- Vi-Sol Calcium sirop
- Veyann
- Vertigix
- Valtricom
- TWICOR 10
- Torvazin Plus
- Tilamcar
- Telhycar
- Telassmo
- Synocam
- Synaze
- Suvezen
- SifiOpt
- Septolete D pastille
- Septolete pastile
- Prestarium ARG Plus
- Prestarium
- Preamlessa
- Plenvu
- PERIOLIMEL N4E
- Parvaxor
- OXIMED
- Nasic 1 mg/ml
- GNAK 50 mg
- Fervex raceala si gripa
- Essentiale MAX 600 mg capsule
- Dipperam 5 mg/80
- DICARBOCALM N
- Desorelle Zilnic 150 micrograme/30 micrograme
- Co-Roswera 5 mg/10 mg
- Clensia Pulbere pentru solutie orala
- Cebangin mentol 5 mg/1 mg
- Cebangin lamaie 5 mg/1 mg
- Biphozyl solutie pentru hemodializa/hemofiltrare
- Azalonum 20 mg
- Arbalior 25 mg
- Airbufo Forspiro 160 micrograme
- Addamel Novum
- OTIS-T
- OTIRELAX 45,5mg/11,4 mg/ml
- ORNIBEL 0,120 mg/0,015 mg/24 de ore
- OCTENISEPT
- NORTIVANCOMBI 10 mg/160 mg
- NORPLEXAM 10 mg/2,5 mg/10 mg
- NORIPLEX 10 mg/2,5 mg
- NEIRAXIN
- NEFROSOL cu 2 mmol/l potasiu
- N-CALMANT III
- N – ANTIGRIPAL
- MYDRANE
- MULTIBIC POTASSIUM-FREE
- MOVIPREP
- MODAFEN HOT DRINK 650 mg/10mg
- Microlax
- METEOSPASMYL 60 mg/300mg
- MARYNARKA 0,075 mg/0,020 mg
- Lipofundin MCT/LCT 200 mg/ml
- Lipocomb Calciu 10 mg/10 mg
- Lekadol
- Kivizidiale 40 de micrograme/ml + 5 mg/ml
- Kandoset

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...