Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Sevorane 250 ml lichid volatil pentru inhalat

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Sevorane 250 ml lichid volatil pentru inhalat

Prospect - Sevorane 250 ml lichid volatil pentru inhalat


NU comercializăm Sevorane 250 ml lichid volatil pentru inhalat!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Sevorane 250 ml lichid volatil pentru inhalat    DCI: SEVOFLURANUM


  Produs complementar recomandat
Sevorane este un anestezic care se inspira (se inhaleaza) utilizat in inducerea si mentinerea unui somn profund si fara dureri (anestezie generala).
Sevorane 250 ml lichid volatil pentru inhalat
Sevofluran

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Sevorane si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Sevorane
3. Cum sa vi se administreze Sevorane
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Sevorane
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Sevorane si pentru ce se utilizeaza
Sevorane este un anestezic care se inspira (se inhaleaza) utilizat in inducerea si mentinerea unui somn profund si fara dureri (anestezie generala).
Sevorane se administreaza numai de catre un medic anestezist. Sevorane se administreaza obligatoriu prin vaporizator special pentru sevofluran calibrat adecvat.
Sevorane este indicat pentru inductia si mentinerea anesteziei generale la adulti si copii necesara interventiilor chirurgicale efectuate in spital sau in ambulator.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Sevorane
Nu utilizati Sevorane:
- daca sunteti alergic la sevofluran sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- daca stiti ca dumneavoastra sau un membru al familiei dumneavoastra a avut in timpul unei operatii o afectiune numita hipertermie maligna (crestere rapida a temperaturii corpului). In unele cazuri aceasta afectiune a avut evolutie fatala.
- daca va este contraindicata anestezia generala
Atentionari si precautii
Sevoflurane poate provoca deprimarea functiei respiratorii, care se poate accentua din cauza premedicatiei cu narcotice sau cu alte medicamente care provoaca deprimare a functiei respiratorii. Respiratia trebui sa fie supravegheata ?i, daca este necesar, asistata.
Spuneti medicului dumneavoastra, chirurgului sau medicului anestezist daca aveti afectiuni hepatice (de exemplu ciroza, hepatita virala) sau alte boli hepatice preexistente. Sevorane, in cazuri foarte rare, poate determina disfunctii hepatice cu grade diferite de gravitate, de la cresterea usoara, tranzitorie a enzimelor hepatice pana la necroza hepatica. Sevorane trebuie folosit cu prudenta la pacientii cu presiune intracraniana crescuta. In astfel de cazuri poate fi necesara hiperventilarea.
Desi revenirea la starea de constienta dupa anestezia cu sevofluran in general are loc dupa cateva minute, schimbari minore ale starii psihice si ale simptomelor pot persista timp de cateva zile dupa administrare. Acest lucru trebuie sa fie luat in considerare atunci cand trebuie sa va reincepeti activitatile normale zilnice, inclusiv sa conduceti vehicule si sa manipulati utilajele grele. Daca aveti afectiuni neuromusculare cum este miastenia gravis, sevofluran trebuie utilizat cu prudenta. Sevorane poate determina tulburare respiratorie care poate fi accentuata de premedicatia cu narcotice sau a altor medicamente care determina tulburare respiratorie. Trebuie supravegheata respiratia si daca este
necesar trebuie asistata. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti tensiune arteriala scazuta, boli ale vaselor inimii, afectare severa a rinichilor, factori de risc pentru convulsii, convulsii. Medicul dumneavoastra va decide daca este recomandata utilizarea sevofluranului. Spuneti medicului anestezist daca aveti modificari ale electrocardiogramei (prelungire a intervalului QT, foarte rar asociat cu torsada varfurilor). Sevorane trebuie administrat cu precautie la acesti pacienti.
Copii
La copii nu este recomandata anestezia profunda. Utilizarea sevofluranului a fost asociata cu aparitia convulsiilor. Multe dintre cazuri s-au intalnit la copii, incepand cu varsta de 2 luni si la adolescenti, majoritatea dintre acestia nu au avut factori de risc cu predispozitie pentru convulsii. Sevofluranul trebuie utilizat cu precautie la acesti pacienti.
S-au raportat cazuri izolate de aritmie ventriculara la copii cu boala Pompe.
In perioada postoperatorie, utilizarea anestezicelor inhalatorii a fost asociata rar cu cresterea concentratiilor plasmatice ale potasiului care au ca rezultat batai rapide si neregulate ale inimii si deces la copii. Pacientii cu afectiuni neuromusculare latente precum si active, in special cei cu distrofie musculara Duchenne se pare ca
sunt cei mai vulnerabili. A fost asociata in cele mai multe cazuri, dar nu in toate, utilizarea de suxametoniu. Sevorane impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Din cauza riscului potential de aritmie ventriculara, medicamentele beta-simpatomimetice, asa cum este izoprenalina si medicamentele alfa- si beta- simpatomimetice, asa cum sunt adrenalina si noradrenalina, trebuie sa se utilizeze cu precautie in timpul anesteziei cu sevofluran.
Inhibitori ne-selectivi MAO: Risc de aparitie a crizelor in timpul operatiei. Se recomanda in general ca tratamentul sa fie intrerupt cu 2 saptamani inainte de operatie.
Sevofluran poate duce la hipotensiune arteriala severa la pacientii tratati cu antagonisti ai calciului, in special derivatele de dihidropiridina.
Din cauza riscului efectului inotrop negativ cumulativ, este necesara prudenta atunci cand antagonistii de calciu sunt utilizati concomitent cu anestezicele inhalatorii.
Utilizarea concomitenta de succinilcolina cu anestezice inhalatorii a fost asociata rar cu cresteri ale potasemiei cre au ca rezultat aritmie cardiaca si deces la copii in timpul perioadei post operatorii. S-a demonstrat ca sevofluranul este sigur si eficient atunci cand se utilizeaza concomitent cu o mare varietate de medicamente frecvent utilizate in interventiile chirurgicale. Sevorane se administreaza cu precautie concomitent cu urmatoarele medicamente:
Epinefrina, adrenalina. Pot sa apara tulburari ale ritmului batailor inimii.
Amfetamina, efedrina (medicamente cu actiune indirecta simpatomimetica), deoarece exista risc de episod de puseu hipertensiv.
Beta blocante deoarece sevofluranul poate sa potenteze efectele beta blocantelor asupra inimii. Verapamil, deoarece s-a observat tulburare a conducerii atrioventriculare.
Inductori ai CYP2E1 cum sunt izoniazida si alcoolul etilic, acestia determina cresterea semnificativa a concentratiilor fluorului in sange.
Amfetamine si derivatele lor, psihostimulante, medicamente care reduc pofta de mancare, efedrina si derivatele ei. Exista risc de crestere a tensiunii arteriale. Se recomanda ca tratamentul sa fie intrerupt cateva zile inainte de operatie.
Preparate care contin sunatoare. S-au raportat scaderea severa a tensiunii arteriale si intarziere in trezirea din anestezia cu anestezice halogenate inhalatorii.
Opioidele cum sunt alfentanil si sufentanil. Atunci cand sunt administrate concomitent cu sevofluran, pot sa duca la scadere sinergica a frecventei batailor inimii, tensiunii arteriale si a frecventei respiratorii.
Medicamente blocante neuromusculare. Este necesara ajustarea dozei pentru aceste relaxante musculare atunci cand se utilizeaza concomitent cu sevofluran.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina si alaptarea
Datele provenite din utilizarea la femeile gravide sunt inexistente sau limitate.
Studiile la animale sunt insuficiente pentru evidentierea efectelor toxice asupra functiei de reproducere. Ca masura de precautie, este de preferat sa se evite utilizarea Sevorane in timpul sarcinii. Nu se cunoaste daca sevofluranul/metabolitii acestuia se excreta in laptele matern. Trebuie luata decizia fie de a intrerupe alaptarea, fie de a intrerupe tratamentul cu Sevorane, avand in vedere beneficiul alaptarii pentru copil si beneficiul tratamentului pentru femeie.
Travaliu si nasterea
Nu s-a demonstrat siguranta utilizarii sevofluranului in timpul travaliului si a nasterii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectata o perioada de timp dupa interventia chirurgicala pentru care ati primit Sevorane. Nu trebuie sa conduceti vehicule pana cand medicul dumneavoastra nu va spune ca puteti face acest lucru.

3. Cum sa vi se administreze Sevorane
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza de Sevorane pe care o primiti este stabilita de catre medicul anestezist si este in functie de varsta, de greutatea dumneavoastra si de tipul de operatie pentru care primiti anestezia. Sevorane este un anestezic sub forma de gaz care se inspira (se inhaleaza). Lichidul din Sevorane este transformat in gaz intr-un vaporizator. Uneori, pacientii pot fi rugati sa inspire Sevorane printr-o masca, dar de obicei li se administreaza o injectie cu un alt anestezic care ii adoarme inainte sa primeasca Sevorane.
Varstnici
Pentru mentinerea anesteziei la pacientii varstnici, de obicei sunt necesare concentratii mai mici de Sevorane. La un pacient de 80 ani, concentratia medie de sevofluran pentru a se atinge CMA este de aproximativ 50% din cea necesara unui pacient de 20 ani.
Copii
Valorile CMA la copii in functie de varsta sunt prezente in Tabelul 1.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Ca toate medicamentele, Sevorane poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Este totusi important sa spuneti medicului dumneavoastra sau medicului anestezist daca nu va simtiti bine. Majoritatea evenimentelor adverse sunt de intensitate usoara pana la moderata si sunt tranzitorii.
In perioada postoperatorie s-au observat frecvent urmatoarele reactii adverse: greata, varsaturi si delir. Reactiile adverse raportate sunt enumerate in continuare respectand urmatoarea conventie:
foarte frecvente (la mai mult de 1 pacient din 10);
frecvente (la mai putin de 1 pacient din 10);
mai putin frecvente (la mai putin de 1 pacient din 100);
rare (la mai putin de 1 pacient din 1000);
foarte rare (la mai putin de 1 pacient din 10000), inclusiv cazuri izolate ;
frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile).
Foarte frecvente (la mai mult de 1 pacient din 10):
- agitatie
- batai rare ale inimii
- tensiune arteriala scazuta
- tuse
- greata
- varsaturi
Frecvente (la mai putin de 1 pacient din 10):
- somnolenta
- ameteli
- durere de cap
- batai frecvente ale inimii
- tensiune arteriala crescuta
- tulburari respiratorii
- spasm al laringelui
- secretie abundenta a salivei
- frisoane
- temperatura foarte mare
- modificare a concentratiei glucozei in sange
- modificare a testelor functionale hepatice
- modificare a numarului de celule albe in sange
- crestere a concentratiei fluorului in sange
- scadere a temperaturii corpului
Mai putin frecvente (la mai putin de 1 pacient din 100):
- bloc atrioventricular complet (bloc complet al conducerii electrice a inimii)
Frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile):
- reactie anafilactica
- reactie anafilactoida
- hipersensibilitate
- convulsii
- contractii involuntare si dureroase
- stop cardiac
- prelungirea intervalului QT asociata cu torsade ale varfurilor
- spasm bronsic
- respiratie dificila
- respiratie suieratoare
- inflamatia ficatului
- afectare severa a ficatului
- necroza hepatica
- dermatita de contact
- mancarimi
- eruptie cutanata tranzitorie
- umflare a fetei
- urticarie
- disconfort la nivelul pieptului
- hipertermie maligna
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Sevorane
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
A se pastra la temperatura sub 250 C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Sevorane
Substanta activa este sevofluran.
Cum arata Sevorane si continutul ambalajului
Sevorane este un lichid limpede, incolor, volatil, neinflamabil.
Este disponibil in cutie cu:
- un flacon din sticla bruna a 250 ml lichid volatil pentru inhalat, cu 4 variante de inchidere (,,screw capped”, ,,rolled on pilferproof”, ,,security lock” si ,,quick fill”).
- un flacon din naftalat de polietilena, de culoare bruna, a 250 ml lichid volatil pentru inhalat, cu 2 variante de inchidere (,,rolled on pilferproof” si ,,quick fill”).
Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2015.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Durere la penetrare
Buna ziua! Am o problema de natura sexuala de vreo 2 ani si anume o durere puternica cand vine vorba ...
Cu ce pot inlocui Citrolin?
Buna ziua, am o problema cu limba, am capatat o limba grografica si mi s a sugerat sa folosesc Citro ...
Dureri insistente de gat și de ureche
Buna ziua!as dori sa știu ce pot face cu aceasta durere de gat Pe partea dreapta cu ureche cu ...
↳ Buna ziua! Cereti in farmacie o solutie otica in compozitia careia sa se regaseasca un anestezic local si un antibiotic (de exemplu Otis T) si incerc ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Pastile pentru durere de ureche in alaptare
Buna seara, Am tras curent si am o durere foarte mare in partea stanga, ma doare urechea, maseaua ...
↳ Buna ziua! Puteti lua ceva pe baza de ibuprofen (gen Nurofen) si paracetamol (dar acesta nu este eficient in inflamatie). Puteti plica picaturi pent ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Crema anestezica
Buna seara, pot folosi crema anestezica inainte de epilarea inghinala cu ceara daca sunt insarcinat ...
↳ Buna ziua! Puteti folisi crema dar numai in regiunea inghinala, cu 30 de minute ianinte de epilare. Nu o aplicati pe o suprafata mare de piele, pentr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
crema anestezica
Buna ziua, Ce crema pot folosi pentru anestezierea locului unde urmeaza sa ma epilez cu ce ...
↳ Buna ziua! Va recomand crema No Scream, pe baza de benzocaina. Se aplica in strat gros cu 30-45 de minute inainte de epilare. Functioneaza, am testat ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa SEVOFLURANUM?
Alte medicamnete care au SEVOFLURANUM:
- Sevofluran Baxter 100% lichid pentru vapori de inhalat
- Sevo-Anesteran lichid pentru vapori de inhalat
- Sojourn

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...