Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Solifenacin Actavis 10 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Solifenacin Actavis 10 mg comprimate filmate

Prospect - Solifenacin Actavis 10 mg comprimate filmate


NU comercializăm Solifenacin Actavis 10 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Solifenacin Actavis 10 mg comprimate filmate    DCI: SOLIFENACINUM SUCCINATE


  Produs complementar recomandat


79.95lei
Vezi detalii

Substanta activa din Solifenacin Actavis face parte din grupa anticolinergicelor. Aceste medicamente sunt utilizate in tratamentul vezicii hiperactive.
Solifenacin Actavis 5 mg comprimate filmate
Solifenacin Actavis 10 mg comprimate filmate
Succinat de solifenacin

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Solifenacin Actavissi pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Solifenacin Actavis
3. Cum sa utilizati Solifenacin Actavis
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Solifenacin Actavis
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Solifenacin Actavis si pentru ce se utilizeaza
Substanta activa din Solifenacin Actavis face parte din grupa anticolinergicelor. Aceste medicamente sunt utilizate in tratamentul vezicii hiperactive. Astfel, veti putea merge mai putin frecvent la toaleta, iar vezica dumneavoastra va putea retine o cantitate mai mare de urina. Solifenacin Actavis este utilizat in tratamentul simptomelor unei boli numite vezica hiperactiva. Aceste simptome includ: nevoia puternica si brusca de a urina, nevoia de a urina frecvent sau pierderi de urina determinate de faptul ca nu puteti ajunge la timp la toaleta.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Solifenacin Actavis
Nu luati Solifenacin Actavis daca:
- daca nu puteti urina sau goli complet vezica urinara (retentie urinara),
- daca aveti o tulburare gastrica sau intestinala severa (incluzand megacolon toxic, o complicatie asociata colitei ulcerative),
- daca aveti o afectiune a muschilor numita miastenia gravis, care poate determina o slabiciune extrema a unor muschi,
- daca aveti tensiune oculara crescuta, cu pierderea treptata a vederii (glaucom),
- daca sunteti alergic la solifenacin sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui
medicament (enumerate la pct. 6),
- daca efectuati dializa renala;
- daca aveti boli severe ale ficatului;
- daca aveti boli severe ale rinichilor sau afectiuni moderate ale ficatului SI, in acelasi timp, faceti tratament cu medicamente care pot incetini eliminarea Solifenacin Actavis din organism (de exemplu, ketoconazol). Medicul dumneavoastra sau farmacistul trebuie sa va fi informat despre acest lucru. Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau ati avut in trecut oricare dintre afectiunile mentionate mai sus, inainte de a incepe tratamentul cu Solifenacin Actavis.
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte sa luati Solifenacin Actavis - daca aveti dificultati in golirea vezicii urinare (obstructie urinara) au aveti dificultati de urinare (de exemplu jet urinar slab). Astfel, riscul de acumulare a urinei in vezica urinara (retentie urinara) mult mai mare.
- daca aveti o obstructie a tractului digestiv (constipatie);
- daca aveti risc de activitate redusa a tractului digestiv (miscari reduse ale stomacului si
intestinului). Medicul dumneavoastra trebuie sa va fi informat despre acest lucru.
- daca aveti boli severe ale rinichilor;
- daca aveti o boala moderata a ficatului;
- daca aveti hernie a stomacului (hernie hiatala) sau arsuri in capul pieptului;
- daca aveti o boala a sitemului nervos (neuropatie vegetativa autonoma);
Spuneti medicului dumneavoastra daca va aflati sau v-ati aflat in oricare dintre situatiile expuse mai sus, inainte de a incepe tratamentul cu Solifenacin Actavis.
Inainte de a recomanda Solifenacin Actavis, medicul dumneavoastra va determina daca exista alte cauze pentru nevoia dumneavoastra de a urina frecvent [de exemplu, insuficienta cardiaca (capacitate redusa a inimii de a pompa sangele) sau boli ale rinichilor]. Daca aveti o infectie urinara, medicul dumneavoastra va va prescrie un antibiotic (un tratament antibacterian specific).
Copii si adolescenti
Solifenacin Actavis nu trebuie utilizat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani.
Solifenacin Actavis impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Este deosebit de important sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati:
- alte medicamente anticolinergice, deoarece efectul si reactiile adverse ale ambelor medicamente pot fi crescute;
- medicamente colinergice, deoarece pot reduce efectul Solifenacin Actavis;
- unele medicamente, cum sunt metoclopramidul si cisaprida, care stimuleaza motilitatea
digestiva. Solifenacin Actavis le poate reduce efectele.
- medicamente, cum sunt ketoconazolul, ritonavirul, nelfinavirul, intraconazolul, verapamilul si diltiazemul, care scad viteza de metabolizare a Solifenacin Actavis in organism;
- medicamente cum sunt rifampicina, fenitoina si carbamazepina, care pot creste viteza de
metabolizare a Solifenacin Actavis in organism;
- medicamente cum sunt bisfosfonatii, care pot determina sau accentua inflamatia esofagului (esofagita).
Solifenacin Actavis impreuna cu alimente si bauturi
Solifenacin Actavis poate fi administrat cu sau fara alimente, in functie de preferintele
dumneavoastra. Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest
medicament. Nu trebuie sa folositi Solifenacin Actavis decat daca este absolut necesar. Nu utilizati Solifenacin Actavis daca alaptati, deoarece solifenacinul poate trece in laptele dumneavoastra.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Solifenacin Actavis poate cauza vedere in ceata si uneori somnolenta sau oboseala. Daca manifestati oricare dintre aceste reactii adverse, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje. Solifenacin Actavis contine lactoza
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, adresativa medicului dumneavoastra inainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum sa luati Solifenacin Actavis
Instructiuni pentru o utilizare corecta
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 5 mg pe zi, cu exceptia cazului in care medicul dumneavoastra v-a recomandat sa luati 10 mg, o data pe zi.
Trebuie sa inghititi comprimatul intreg, cu o cantitate suficienta de lichid. Se poate administra cu sau fara alimente, dupa cum preferati. Nu zdrobiti comprimatele.
Daca utilizati mai mult Solifenacin Actavis decat trebuie
Daca ati luat prea mult Solifenacin Actavis sau daca un copil a luat accidental Solifenacin Actavis, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Simptomele supradozajului pot fi: dureri de cap, uscaciune a gurii, ameteli, somnolenta si vedere incetosata, percepere a unor lucruri inexistente (halucinatii), stari de excitatie intensa, convulsii, dificultati la respiratie, crestere a frecventei batailor inimii (tahicardie), acumulare de urina in vezica urinara (retentie urinara) si dilatare a pupilelor (midriaza).
Daca uitati sa utilizati Solifenacin Actavis
Daca ati uitat sa administrati un comprimat la timp, luati-l cat mai curand posibil, cu exceptia cazului in care este deja momentul urmatoarei administrari. Nu utilizati niciodata mai mult de o doza pe zi. In cazul in care aveti indoieli, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Daca incetati sa utilizati Solifenacin Actavis
In cazul in care intrerupeti utilizarea Solifenacin Actavis, simptomele initiale ale vezicii hiperactive va pot reveni sau se pot agrava. Adresati-va intotdeauna medicului dumneavoastra inainte de a opri tratamentul.
Daca aveti intrebari suplimentare in legatura cu utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate cauza reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca manifestati o alergie sau o reactie severa la nivelul pielii (de exemplu aparitia de basici si descuamarea pielii), adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. La unii pacienti care au utilizat succinat de solifenacin a fost raportat angioedem (alergie la nivelul pielii, care determina umflarea tesutului aflat imediat sub piele), asociat cu obstructie a cailor respiratorii (dificultati la respiratie). In caz de angioedem, administrarea succinatului de solifenacin trebuie intrerupta imediat si trebuie luate masuri terapeutice adecvate.
Solifenacin Actavis poate cauza urmatoarele reactii adverse:
Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
- uscaciune a gurii.
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
- vedere incetosata
- constipatie, greata, indigestie cu simptome cum sunt senzatie de stomac plin, durere
abdominala, eructatii, greata si arsuri in capul pieptului (dispepsie), disconfort la nivelul
stomacului. Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
- infectie urinara, infectie a vezicii urinare
- somnolenta
- tulburari ale gustului (disgeuzie)
- uscaciune a ochilor (iritatie oculara)
- uscaciune a mucoasei nazale
- boala de reflux (reflux gastro-esofagian)
- uscaciune a gatului
- piele uscata
- dificultati la urinare
- oboseala
- acumulare de lichid la nivelul picioare (edeme).
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
- acumulare a unei cantitati mari de fecale in intestinul gros (impastare fecala)
- retinere a urinei in vezica urinara, din cauza golirii incomplete (retentie urinara).
- ameteli, dureri de cap
- varsaturi
- mancarimi, eruptie trecatoare pe piele
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane)
- halucinatii, confuzii
- eruptii alergice pe piele
Cu frecventa necunoscuta (frecventa lor nu poate fi estimata din datele disponibile)
- scaderea apetitului alimentar, concentratii mari ale potasiului in sange care determina un ritm anormal al inimii
- presiune crescuta la nivelul ochilor
- modificari ale activitatii electrice a inimii (ECG), batai neregulate ale inimii, constientizarea batailor inimii, ritm al inimii accelerat
- tulburari ale vocii
- afectiuni ale ficatului
- slabiciune musculara
- afectiuni ale rinichilor
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http:/www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Solifenacin Actavis
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Solifenacin Actavis
Substanta activa din Solifenacin Actavis este solifenacin. Fiecare comprimat filmat contine succinat de solifenacin 5 mg. Fiecare comprimat contine succinat de solifenacin 10 mg. Celelalte componente sunt:
Nucleu: Lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, stearat de magneziu. Film: hipromeloza (6 CP), talc, macrogol (4000), dioxid de titan (E171), oxid glaben de fier (E172) (doar comprimatele de 5 mg), oxid rosu de fier (E172) (doar comprimatele de 10 mg). Cum arata Solifenacin Actavis si continutul ambalajului
Solifenacin Actavis 5 mg comprimate filmate sunt rotunde, biconvexe, de culoare galbena, cu diametrul de 6 mm, marcate cu 1S pe o fata.
Solifenacin Actavis 10 mg comprimate filmate sunt rotunde, biconvexe, de culoare roz, cu diametrul de 8 mm, marcate cu 2S pe o fata.
Marimi de ambalaje:
Cutii cu blistere: 10, 30, 90 si 100 comprimate filmate.
Flacoane pentru comprimate: 10, 30, 90 si 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale EEA sub urmatoarele denumiri:
Romania Solifenacin Actavis 5mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in August 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Masturbare
Bună ziua Sunt femeie, am 24 de ani, sunt virgină, ma masturbez cu degetul pe clitori ...
Chist ovarian
Bună ziua În urma unui UROCT cu SC mi s-a descoperit un chist de 35 mm pe ovarul drept. Am dur ...
Dureri in zona coastelor
De cateva zile ma doare in partea dreapta undeva la coaste am avut o tuse foarte urata inainte,acum ...
↳ Buna ziua! Simptomele descrise pot produce confuzie, mergeti la medic sa va asculte la plamani, si in functie de de aude, fie va trimite la o radiogr ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Problema longeviva
Acum 2 ani munceam intr-un abator in Germania. Am început sa urinez din ce în ce mai des, pana când ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa aveti o vezica urinara spastica (sau neurogena). Medicatia antispastica de tip No-spa sau Buscopan ar mai fi de incercat, ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cancerul de vezica
Produsul Mumie poate fi utilizat in cancerul de vezica? ...
Vezica biliara
Bună ziua!Îmi recomandați va rog frumos ptr bilirubina directa ușor crescuta și ...
Sarcina
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine! De aproape o saptamana ma trezesc dimineata cu stari de ...
↳ Buna ziua! Ambele variante sunt posibile, desi greturile apar ceva mai tarziu in sarcina! Pentru a pune capat incertitudinii faceti un test de sarci ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
greata,biomed
buna ziua,am 23 de ani 1,58 si 42 de kg,trec printr-o perioada stresanta si nu prea pot manca,intotd ...
↳ Buna ziua! Este posibil sa aveti o afectiune a vezicii biliare, daca aveti greturi. Sistati administrarea Biomed, apoi daca greturile persista merge ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa SOLIFENACINUM SUCCINATE?
Alte medicamnete care au SOLIFENACINUM SUCCINATE:
- Vezimed
- Vesistad
- Zevesin 5 mg comprimate filmate
- Vesomni 6 mg-0,4 mg comprimate cu eliberare modificata
- Vesicare 5 mg comprimate filmate
- Karesol 5 mg comprimate filmate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...