Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate

Prospect - Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate


NU comercializăm Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate    DCI: COMBINATII (TELMISARTANUM+HYDROCHLOROTHIAZIDUM)


  Produs complementar recomandat
Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia este o asociere de doua substante active, telmisartan si hidroclorotiazida, intr-un singur comprimat. Medicamentul este indicat in tratamentul hipertensiunii arteriale.
Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate
Telmisartan/hidroclorotiazida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect
1. Ce este Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
3. Cum sa luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia si pentru ce se utilizeaza
Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia este o asociere de doua substante active, telmisartan si hidroclorotiazida, intr-un singur comprimat. Ambele substante ajuta la controlul tensiunii arteriale mari. Telmisartanul apartine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de antagonisti ai receptorilor angiotensinei II. Angiotensina II este o substanta prezenta in organism, care determina ingustarea vaselor de sange, ceea ce face sa creasca tensiunea arteriala. Telmisartanul determina blocarea efectului angiotensinei II, realizand relaxarea vaselor de sange si micsorand astfel tensiunea arteriala. Hidroclorotiazida apartine unui grup de medicamente cunoscute sub denumirea de diuretice tiazidice, care determina cresterea cantitatii de urina, ceea ce conduce la scaderea tensiunii arteriale. Daca nu este tratata, tensiunea arteriala mare poate afecta vasele de sange din mai multe organe, ceea ce ar putea determina uneori infarct miocardic, insuficienta a inimii sau rinichilor, accident vascular cerebral sau orbire. In mod obisnuit, nu apar simptome ale tensiunii arteriale mari inainte de aparitia afectiunilor. Prin urmare, este importanta masurarea cu regularitate a tensiunii arteriale
pentru a verifica daca aceasta este in limite normale. Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala esentiala) la pacienti a caror tensiune arteriala este insuficient controlata atunci
cand esti utilizat doar telmisartanul sau doar hidroclorotiazida.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
Nu luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la telmisartan sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6),
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la hidroclorotiazida sau la orice alte medicamente derivate de sulfonamida.
- daca sunteti gravida de mai mult de 3 luni. (De asemenea, este mai bine sa evitati utilizarea Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia la inceputul sarcinii - vezi punctul Sarcina).
- daca aveti probleme severe cu ficatul, cum sunt colestaza sau obstructia biliara (dificultati a eliminarii bilei din vezica biliara) sau alte afectiuni severe ale ficatului.
- daca aveti o afectiune severa a rinichilor.
- daca medicul dumneavoastra descopera ca aveti o concentratie scazuta de potasiu sau o
concentratie crescuta de calciu in sangele dumneavoastra care nu a reactionat bine la
tratament. Daca va aflati in oricare din situatiile de mai sus, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte de a lua Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia.
Atentionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti sau ati avut vreodata oricare dintre urmatoarele afectiuni sau tulburari:
- tensiune arteriala mica (hipotensiune arteriala), care apare mai ales atunci cand sunteti deshidratat (pierdere excesiva a apei din corp) sau prezentati lipsa de sare din cauza unui tratament diuretic (comprimate pentru eliminarea apei), diete cu continut scazut de sare, diaree, varsaturi sau hemodializa.
- afectiune a rinichilor sau transplant de rinichi.
- stenoza a arterei renale (ingustarea vaselor de sange spre unul sau spre ambii rinichi).
- afectiune a ficatului
- probleme cu inima
- diabet zaharat
- guta
- concentratii crescute ale aldosteronului (retentie de apa si sare in organism, asociate cu dezechilibrul concentratiei diferitelor minerale din sange).
- lupus eritematos sistemic (denumit si „lupus” sau „LES”) o boala care apare atunci cand sistemul imunitar ataca organismul.
- substanta activa hidroclorotiazida poate produce o reactie neobisnuita, care are drept rezultat scaderea vederii si durere la nivelul ochiului. Acestea pot fi simptome ale unei cresteri a tensiunii la nivelul ochilor si este posibil sa apara in decurs de cateva ore pana la saptamani de administrare a Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia. In absenta tratamentului, aceasta poate determina pierderea permanenta a vederii.
Trebuie sa va informati medicul daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida. Administrarea Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia nu este recomandata la inceputul sarcinii si medicamentul nu trebuie utilizat dupa 3 luni de sarcina, deoarece poate afecta in mod grav dezvoltarea fatului, daca medicamentul este administrat in acest stadiu al sarcinii (vezi punctul Sarcina). Tratamentul cu hidroclorotiazida poate produce un dezechilibru electrolitic in corpul dumneavoastra. Simptomele tipice ale dezechilibrului hidroelectrolitic includ uscaciunea gurii, stare de slabiciune, letargie, somnolenta, stare de neliniste, dureri sau crampe musculare, greata (stare de rau), varsaturi, oboseala musculara si un ritm anormal de rapid al batailor inimii (mai mult de 100 batai pe minut).
Daca observati oricare dintre acestea trebuie sa va informati medicul.
De asemenea, trebuie sa va informati medicul daca aveti o sensibilitate crescuta a pielii la soare, cu simptome de arsura solara (cum sunt roseata, mancarimi, umflare, aparitia de basici), care au aparut mai repede decat in mod normal. Daca urmeaza sa vi se efectueze o interventie chirurgicala sau veti fi anesteziat, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra ca luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia.
Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia poate fi mai putin eficace in scaderea tensiunii arteriale la pacientii care apartin rasei negre.
Copii si adolescenti
Nu este recomandata administrarea Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia la copii si adolescenti cu varsta mai mica de 18 ani.
Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Medicul dumneavoastra poate decide sa modifice doza acestor medicamente sau sa ia alte masuri de precautie. In unele cazuri poate fi necesara oprirea administrarii unuia dintre aceste medicamente. Aceasta se aplica in special in cazul utilizarii medicamentelor enumerate mai jos impreuna cu Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia:
Medicamente care contin litiu, pentru tratamentul unor forme de depresie.
Medicamente care produc concentratii de potasiu scazute in sange (hipokaliemie) cum sunt alte diuretice (comprimate „de eliminare a apei”), laxative (de exemplu ulei de ricin), corticosteroizi (de exemplu prednison), ACTH (un hormon), amfotericina (un medicament pentru tratarea infectiilor cu ciuperci), carbenoxolona (folosit in tratamentul ulcerelor din gura), penicilina G sodica (un antibiotic) si acid salicilic si derivatii sai.
Diuretice care economisesc potasiul, suplimente care contin potasiu, inlocuitori de sare pe baza de potasiu, inhibitori ai ECA care pot creste concentratiile de potasiu din sange.
Medicamente pentru inima (de exemplu digoxina) sau medicamente care controleaza ritmul batailor inimii (de exemplu chinidina, disopiramida).
Medicamente utilizate in tratamentul afectiunilor psihice (de exemplu tioridazina, clorpromazina, levomepromazina).
Alte medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale mari, steroizi, medicamente impotriva durerii, medicamente pentru tratamentul cancerului, gutei sau artritei si suplimente care contin vitamina D. Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia poate accentua efectul de scadere a tensiunii arteriale al altor medicamente si trebuie sa intrebati medicul daca este necesara modificarea dozei celorlalte medicamente atunci cand luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia.
Efectul Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia poate fi redus cand luati AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, de exemplu acid acetilsalicilic sau ibuprofen).
Sarcina si alaptarea
Sarcina: Trebuie sa va informati medicul daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida. In mod normal, medicul dumneavoastra va va sfatui sa nu mai luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
inainte de a ramane gravida sau de indata ce ati aflat ca sunteti gravida si sa luati alt medicament in locul Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia. Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia nu este recomandat in timpul sarcinii si nu trebuie luat dupa 3 luni de sarcina deoarece poate afecta in mod grav dezvoltarea fatului, daca este administrat dupa cea de-a treia luna de sarcina. Alaptarea: Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau daca va pregatiti sa alaptati.
Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia nu este recomandat femeilor care alapteaza, iar medicul dumneavoastra poate alege un alt tratament pentru dumneavoastra, in cazul in care doriti sa alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Unele persoane prezinta stari de ameteala sau oboseala in cursul tratamentului cu Telmisartan/ Hidroclorotiazida Terapia. Daca va simtiti ametit sau obosit, nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje. Informatii importante privind unele componente ale Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia Telmisartan/ Hidroclorotiazida Terapia contine zahar din lapte (lactoza). Daca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa intrebati medicul inainte de a utiliza Telmisartan/ Hidroclorotiazida Terapia.

3. Cum sa luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza obisnuita de Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia este de un comprimat pe zi. Incercati sa luati comprimatul la aceeasi ora in fiecare zi. Puteti lua Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia cu sau fara alimente. Comprimatele trebuie inghitite cu putina apa sau cu o bautura nealcoolica. Este important sa luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia in fiecare zi, pana cand medicul dumneavoastra va spune altfel. Daca ficatul dumneavoastra nu functioneaza in mod adecvat, doza obisnuita nu trebuie sa depaseasca 40 mg/12,5 mg o data pe zi.
Daca luati mai mult Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia decat trebuie
Daca ati luat accidental prea multe comprimate, trebuie sa va adresati imediat medicului
dumneavoastra, farmacistului sau serviciului de urgenta al celui mai apropiat spital.
Daca uitati sa luati Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
Daca ati uitat sa luati o doza, nu va ingrijorati. Luati doza imediat ce va amintiti si apoi continuati ca mai inainte. Daca intr-o zi nu v-ati luat comprimatul, atunci luati doza normala in ziua urmatoare. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Unele reactii adverse pot fi grave si necesita asistenta medicala imediata: Daca manifestati oricare dintre urmatoarele simptome, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra:
Sepsis(deseori numit „otravirea sangelui”), care este o infectie grava cu raspuns inflamator al intregului corp, umflare rapida a pielii si mucoaselor (angioedem); aceste reactii adverse sunt rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane) dar sunt extrem de grave, iar pacientii trebuie sa intrerupa administrarea acestui medicament si sa se adreseze imediat medicului. Daca aceste reactii nu sunt tratate, ele pot fi letale. In timpul tratamentului doar cu telmisartan a fost observata o incidenta crescuta a sepsisului, care nu poate fi exclusa in cazul tratamentului cu Telmisartan Hidroclorotiazida Terapia.
Reactii adverse posibile ale Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia:
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
Ameteli
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
Concentratii scazute ale potasiului in sange, anxietate, lesin (sincopa), senzatie de furnicaturi, intepaturi (parestezie), senzatie de invartire (vertij), batai rapide ale inimii (tahicardie), tulburari ale ritmului inimii, tensiune arteriala mica, scaderea brusca a tensiunii arteriale la ridicarea in picioare, dificultati de respiratie (dispnee), diaree, senzatie de uscaciune a gurii, flatulenta, dureri de spate, spasme musculare, dureri musculare, disfunctie erectila (incapacitatea de a obtine sau de a mentine o erectie), dureri in piept, concentratii crescute ale acidului uric in sange.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
Inflamatie a plamanilor (bronsita), activarea sau agravarea lupusului eritematos sistemic (o afectiune in care sistemul imunitar ataca organismul, ceea ce provoaca dureri articulare, eruptii trecatoare pe piele si febra); iritatii ale gatului, inflamare a sinusurilor, senzatie de tristete (depresie), dificultate de a adormi (insomnie), tulburari de vedere, dificultati la respiratie, durere abdominala, constipatie, balonare (dispepsie), stare de rau general, inflamatie a stomacului (gastrita), functie anormala a ficatului (pacientii japonezi sunt mai predispusi la manifestarea acestor reactii adverse), umflare rapida a pielii si a mucoaselor care poate evolua de asemenea spre deces (angioedem cu evolutie letala),
inrosire a pielii (eritem), reactii alergice cum sunt mancarimi sau eruptie trecatoare pe piele, transpiratie crescuta, basici (urticarie), dureri articulara (artralgie) si durere la nivelul extremitatilor, crampe musculare, afectiune asemanatoare gripei, durere, crestere a concentratiilor de acid uric in sange, scadere a concentratiilor de sodiu in sange, concentratie crescuta in sange a creatininei, enzimelor hepatice sau creatin fosfokinazei in sange. Reactiile adverse raportate in urma tratamentului cu una dintre componentele individuale pot fi reactii adverse potentiale in cazul administrarii Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia, chiar daca nu au fost observate in studiile clinice cu acest medicament.
Telmisartan:
La pacientii carora li s-a administrat numai telmisartan s-au raportat urmatoarele reactii adverse suplimentare:
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
Infectii ale cailor respiratorii superioare (de exemplu dureri in gat, inflamarea sinusurilor, raceala comuna), infectii ale tractului urinar, scadere a numarului de celule rosii din sange (anemie), crestere a concentratiilor de potasiu in sange, incetinirea ritmului batailor inimii (bradicardie), insuficienta renala, inclusiv insuficienta renala acuta, slabiciune, tuse.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
Sepsis (numit frecvent „otravirea sangelui”, este o infectie grava cu raspuns inflamator al intregului corp si care poate duce la deces), scadere a numarului plachetelor sanguine (trombocitopenie), crestere a numarului anumitor celule albe din sange (eozinofilie), reactii alergice grave (de exemplu hipersensibilitate, reactii anafilactice, eruptie trecatoare pe piele produsa de medicament), concentratii scazute ale zaharului in sange (la pacientii cu diabet zaharat), simptome de tulburari de stomac, eczema (o boala a pielii), artroza, inflamatii ale tendoanelor, hemoglobina scazuta (o proteina din
sange), somnolenta.
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
Cicatrizare progresiva a tesutului pulmonar (boala pulmonara interstitiala)
Aceasta reactie poate fi intamplatoare sau poate fi legata de un mecanism care inca nu este cunoscut. In timpul administrarii de telmisartan au fost raportate cazuri de cicatrizare progresiva a tesutului pulmonar. Cu toate acestea, nu s-a stabilit daca telmisartanul a fost cauza.
Hidroclorotiazida
La pacientii carora li s-a administrat numai hidroclorotiazida s-au raportat urmatoarele reactii adverse suplimentare:
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): Inflamatie a glandelor salivare, scadere a numarului celulelor sanguine, inclusiv scadere a numarului de celule rosii si albe, scadere a numarului plachetelor sanguine (trombocitopenie); reactii alergice grave (de exemplu hipersensibilitate, reactii anafilactice), scadere sau pierdere a poftei de mancare; neliniste, usoara confuzie, incetosare sau ingalbenire a vederii, scadere a vederii si dureri oculare (semne
posibile de glaucom acut cu unghi inchis), inflamatii ale vaselor de sange (vasculita necrozanta), inflamatii ale pancreasului, tulburari gastrice, ingalbenire a pielii sau a ochilor (icter), sindrom asemanator lupusului (o stare care mimeaza o afectiune denumita lupus eritematos, in care sistemul imunitar ataca organismul); afectiuni ale pielii cum sunt inflamare a vaselor de sange la nivelul pielii, sensibilitate crescuta la lumina soarelui sau formare de basici sau cojire a stratului superior al pielii (necroliza epidermica toxica), slabiciune, inflamatii ale rinichilor sau insuficienta renala, prezenta glucozei in urina (glicozurie), febra, dezechilibre electrolitice, concentratii crescute ale colesterolului
in sange, scadere a volumului sanguin, concentratie crescuta a glucozei sau a grasimilor in sange. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului. Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1 Bucuresti 011478- RO Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497 e-mail: [email protected]
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa „EXP“. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Trebuie sa pastrati medicamentul in ambalajul original (sigilat) pentru a proteja comprimatele de umiditate si lumina.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia
Substantele active sunt telmisartan si hidroclorotiazida.
Fiecare comprimat contine telmisartan 40 mg si hidroclorotiazida 12,5 mg.
Celelalte componente sunt: manitol, povidona (Povidona K 25), crospovidona, stearat de magneziu, meglumina, hidroxid de sodiu, lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, hipromeloza (hidroxipropilmetilceluloza), amidonglicolat de sodiu tip A si oxid galben de fer (10E 172). Cum arata Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia si continutul ambalajului Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate se prezinta sub forma de comprimate bi-strat, rotunde, avand un strat de culoare alba si un strat de culoare galbena..
Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia este disponibil in ambalaje cu blistere continand 7, 10, 14, 28, 28x1, 30, 30x1, 50, 56, 84, 90, 90x1, 98, 100, 112, 126, 140, 154, 168, 182, 196 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Terapia SA Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca Romania
Pentru orice informatii privind acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Telmisartan/Hidroclorotiazida Terapia 40 mg/12,5 mg comprimate
Acest prospect a fost revizuit in Ianuarie 2014.



Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cura cu Barley Grass !
Am fost operat de cancer gastric , stomacul mi-a fost îndepărtat. De doua luni urmez cu Barley ...
Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Buna
Oare logestul interactioneaza cu aspirin cardio, nebilet si noliprel? Va mulțumesc ...
↳ Buna ziua! Medicul cardiolog stie ca luati Logest? Orice contraceptiv oral creste riscul de evenimente cardiovasculare (tromboza, formarea de cheagu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cum reacționează gutaprim cu medicamente hipertensiune și statine
Cât durează tratamentul pentru reducerea acidului uric în limitele acceptabile. Mulțumesc ...
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (TELMISARTANUM+HYDROCHLOROTHIAZIDUM)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (TELMISARTANUM+HYDROCHLOROTHIAZIDUM):
- Telhycar
- Tezeo HCT 80 mg/12,5 mg comprimate
- Telmark Plus 80 mg/25 mg comprimate
- Tanydon HCT 80 mg/12,5 mg comprimate
- Kinzalkomb

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...