Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate

Prospect - Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate


NU comercializăm Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate    DCI: COMBINATII (LOSARTANUM+AMLODIPINUM)


  Produs complementar recomandat
Tenloris contine doua substante active: losartan si amlodipina. Ambele substante ajuta la controlul tensiunii arteriale mari.
Tenloris 50 mg/5 mg comprimate filmate
Tenloris 50 mg/10 mg comprimate filmate
Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate
Tenloris 100 mg/10 mg comprimate filmate
Losartan potasic/Amlodipina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Tenloris si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tenloris
3. Cum sa utilizati Tenloris
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Tenloris
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Tenloris si pentru ce se utilizeaza
Tenloris contine doua substante active: losartan si amlodipina. Ambele substante ajuta la controlul tensiunii arteriale mari.
- Losartanul apartine unei clase de medicamente denumite “antagonisti ai receptorilor angiotensinei II“, care scad tensiunea arteriala prin relaxarea vaselor de sange.
- Amlodipina apartine unei clase de medicamente denumite “blocante ale canalelor de calciu”. Amlodipina blocheaza intrarea calciului in peretele vaselor de sange, ceea ce blocheaza contractia acestora si scade tensiunea arteriala.
Actiunea ambelor substante se opune ingustarii vaselor de sange, care se relexeaza si, astfel, tensiunea arteriala scade. Tenloris este utilizat pentru tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala) la pacientii care au luat deja losartan si amlodipina in aceleasi doze, administrate separat.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Tenloris
Nu luati Tenloris:
- daca sunteti alergic la losartan, amlodipina, la orice alt antagonist al calciului sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament, enumerate la pct. 6. Manifestarile alergice pot fi:
mancarimi, inrosirea pielii sau dificultati in respiratie.
- daca aveti tensiune arteriala mult scazuta (hipotensiune arteriala).
- daca aveti ingustarea valvei aortice (stenoza aortica) sau soc cardiogen (cand inima dumneavoastra nu mai poate asigura cantitatea de sange necesara organismului).
- daca aveti insuficienta cardiaca dupa un atac de inima.
- daca sunteti gravida in mai mult de 3 luni. (De asemenea, este preferabil sa evitati folosirea Tenloris in perioadele de inceput ale sarcinii – vezi pct. Sarcina).
- daca functia ficatului dumneavostra este afectata sever.
Atentionari si precautii
Inainte sa luati Tenloris, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. Tenloris nu este recomandat in perioadele de inceput ale sarcinii si nu trebuie utilizat daca aveti mai mult de 3 luni de sarcina, deoarece poate produce efecte severe la fat (vezi pct. Sarcina).
Este important sa-i spuneti medicului dumnevaostra inainte de a lua Tenloris:
- daca aveti un istoric de angioedem (umflarea fetei, buzelor, gatului si/sau limbii) (vezi de asemenea pct. 4),
- daca aveti varsaturi excesive sau diaree, ceea ce duce la o pierdere extrema de lichide si/sau sare din organismul dumneavoastra,
- daca luati diuretice (medicamente care cresc cantitatea de apa pe care o elimina rinichii
dumneavoastra) sau tineti un regim alimentar cu restrictie de sare, ceea ce duce la o pierdere extrema de lichide si/sau sare din organismul dumneavoastra,
- daca se stie ca aveti ingustarea sau blocajul vaselor de sange care duc la rinichi sau ati avut recent un transplant de rinichi,
- daca functia ficatului dumneavostra este afectata (vezi pct. 2 "Nu luati Tenloris"),
- daca aveti insuficienta cardiaca cu sau fara afectare renala sau tulburari severe ale ritmului inimii, care va pun viata in pericol. Atunci cand faceti tratament concomitent cu medicamente betablocante, este necesara precautie speciala,
- daca aveti probleme cu valvele inimii sau cu muschiul inimii,
- daca aveti o boala a arterelor coronare (cauzata de reducerea cantitatii de sange din arterele inimii) sau o boala vasculara cerebrala (cauzata de reducerea cantitatii de sange din creier),
- daca aveti hiperaldosteronism primar (un sindrom asociat cu cresterea secretiei de hormon aldosterone in glanda suprarenala, cauzata de o afectiune a acestei glande),
- daca ati avut recent un infarct miocardic,
- daca aveti sau ati avut o crestere brusca a tensiunii arteriale (criza hipertensiva),
- daca sunteti varstnic si doza de medicament trebuie crescuta.
Copii si adolescenti
Utilizarea Tenloris la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani nu este recomandata.
Tenloris impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Se recomanda o precautie deosebita atunci cand luati urmatoarele medicamente in timpul tratamentului cu Tenloris:
- alte medicamente care scad tensiunea arteriala, deoarece pot scadea suplimentar tensiunea dumneavoastra arteriala. De asemenea, tensiunea arteriala mai poate scadea si la utilizarea urmatoarelor medicamente/clasei de medicamente: antidepresive triciclice, antipsihotice, baclofen, amifostina,
- medicamente care retin potasiul sau pot creste nivelul potasiului din sange (de exemplu, suplimente cu potasiu, inlocuitori de sare care contin potasiu sau medicamente diuretice care economisesc potasiul (amilorid, triamteren, spironolactona) sau heparina),
- medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, cum sunt indometacina, inclusiv inhibitorii Cox-2 (medicamente care reduc inflammatia si pot fi utilizate in ameliorarea durerii), deoarece pot reduce efectul losartanului de scadere a tensiunii arteriale.
Daca functia rinichilor dumneavoastra este afectata, utilizarea concomitenta a acestor medicamente poate duce la agravarea acesteia.
Tenloris poate afecta sau poate fi afectat la utilizarea concomitenta a altor medicamente, cum sunt:
- ketoconazol, itraconazol (medicamente anti-fungice),
- ritonavir, indinavir, nelfinavir (asa numitii inhibitori ai proteazelor, utilizati in tratamentul SIDA),
- rifampicina, eritromicina, claritromicina (antibiotice),
- sunatoare (Hipericum perforatum),
- verapamil, diltiazem (medicamente utilizate in boli de inima),
- dantrolen (utilizat intravenos pentru tulburari severe ale temperaturii corpului),
- simvastatina (medicament care scade nivelul colesterolului).
Medicamentele care contin litiu nu trebuie luate in asociere cu Tenloris fara o supraveghere atenta da medicului dumneavoastra. Pot fi necesare masuri speciale de precautie (de exemplu, teste de sange). Tenloris impreuna cu alimente si bauturi
Persoanele care au Tenloris nu trebuie sa consume grepfrut si suc de grepfrut, deoarece acestea pot duce la cresterea nivelelor ingredientului activ amlodipina in sange, cu cresterea efectului Tenloris de scadere a tensiunii arteriale.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida. In mod normal, medicul dumneavoastra va va recomanda intreruperea tratamentului cu Tenloris inainte de sarcina sau imediat dupa ce ati aflat ca sunteti gravida, si va va recomanda alte medicament in locul Tenloris. Tenloris nu este recomandat in perioada de inceput a sarcinii si nu trebuie luat daca aveti mai mult de 3 luni de sarcina, deoarece poate afecta sever fatul daca este utilizat in aceasta perioada.
Alaptarea
Spuneti medicului dumneavoastra daca alaptati sau urmeaza sa alaptati. Tenloris nu este recomandat mamelor care alapteaza, prin urmare medicul dumneavoastra poate alege alt tratament pentru dumneavoastra, daca doriti sa alaptati, mai ales daca copilul dumneavoastra este nou-nascut sau prematur.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Tenloris poate afecta capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a utiliza utilaje. Daca tratamentul va produce greata, ameteli, oboseala, sau dureri de cap, nu conduceti vehicule, nu utilizati utilaje si adresati-va imediat mediculuui dumneavoastra.
Tenloris contine lactoza Daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti intoleranta la unele glucide, intrebati medicul inainte de a utiliza acest medicament.

3. Cum sa utilizati Tenloris
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza recomandata este de 1 comprimat filmat de Tenloris pe zi.
Comprimatele trebuie inghitite cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente. Trebuie sa incercati sa va luati doza zilnica aproximativ la aceeasi ora a zilei. Nu luati Tenloris impreuna cu suc de grepfrut. Este important sa continuati sa luati Tenloris, pana cand medicul dumneavoastra va recomanda altceva. Utilizarea la copii si adolescenti
Utilizarea Tenloris la copii si adolescenti nu este recomandata.
Daca luati mai mult Tenloris decat trebuie
Daca luati accidental prea multe comprimate, adresati-va imediat medicului dumneavoastra. Administrarea prea multor comprimate poate scadea periculos de mult tensiunea dumneavoastra arteriala. Puteti sa resimtiti ameteli, lesin sau slabiciune. Daca scaderea tensiunii rateriale este severa,. poate aparea
socul. Pielea dumneavoastra va fi umeda si rece si va puteti pierde constienta.
Daca uitati sa luati Tenloris Daca ati uitat sa luati o doza, luati-o imediat ce va reamintiti.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa capsula uitata.
Daca incetati sa utilizati Tenloris
Medicul dumneavoastra va va recomanda cat timp trebuie sa luati medicamentul. Daca intrerupeti administrarea medicamentului fara recomandare, boala poate reveni.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse dupa administrarea acestui medicament:
- respiratie suierata, durere in piept, scurtarea respiratiei sau dificultati in respiratie;
- umflarea pleoapelor, fetei sau buzelor;
- umflarea limbii si gatului, care determina dificultati severe in respiratie;
- reactii alergice severe pe piele, inclusiv eruptie intensa trecatoare, blande, inrosirea pielii pe tot corpul, mancarimi severe, aparitia de vezicule, descojirea si umflarea pielii, inflamatia mucoaselor (sindrom Stevens Johnson) sau alte reactii alergice;
- infarct miocardic, batai anormale ale inimii;
- inflamatia pancreasului, care poate determina dureri severe abdominale si de spate, impreuna cu stare de rau extrema.
AMLODIPINA
Au fost raportate urmatoarele reactii adverse frecvente. Daca oricare dintre acestea va provoaca probleme, sau daca dureaza mai mult de o saptamana, trebuie sa contactati medicul dumneavoastra:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- durere de cap, ameteli, somnolenta (in special la inceputul tratamentului),
- palpitatii (constientizarea batailor inimii), inrosirea fetei,
- durere abdominala, senzatie de rau (greata),
- umflarea gleznelor (edem), oboseala.
Alte reactii adverse raportate sunt descrise in lista urmatoare. Daca oricare dintre acestea devin severe, sau daca observati aparitia unor reactii adverse nementionate in acest prospect, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- modificari ale dispozitiei, anxietate, depresie, insomnie,
- tremuraturi, tulburari ale gustului, lesin, slabiciune,
- amorteli si furnicaturi in picioare; disparitia senzatiei de durere,
- tulburari de vedere, vedere dubla, sunete in urechi,
- tensiune arteriala mica,
- stranut/congestie nazala determinata de inflamatia mucoasei nazale (rinita),
- modificarea tranzitului intestinal, diaree, constipatie, indigestie, uscaciunea gurii, varsaturi (stare de rau),
- caderea parului, transpiratii, mancarimi, pete rosiatice pe piele, decolorare a pielii,
- tulburari la urinare, cresterea urinarilor pe timp de noapte, cresterea numarului de urinari,
- incapacitatea de a obtine o erectie, disconfort sau marirea sanilor la barbati,
- slabiciune, durere, senzatie de rau,
- durere la nivelul articulatiilor sau muschilor, crampe musculare, durere de spate,
- crestere sau scadere in greutate.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
- confuzie.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
- scaderea numarului celulelor albe ale sangelui, scaderea numarului plachetelor sanguine, care poate determina aparitia usoara a vanatailor si a sangerarilor (leziuni ale celulelor rosii ale sangelui),
- exces de zahar in sange (hiperglicemie),
- o tulburare a nervilor ce determina slabiciune, amorteli si furnicaturi,
- tuse,
- umflarea gingiilor,
- balonare (gastrita),
- functionare anormala a ficatului, inflamatia ficatului (hepatita), ingalbenirea pielii (icter), cresterea nivelului enzimelor ficatului din sange, evidentiata prin test de laborator,
- cresterea tensiunii musculare,
- inflamatia vaselor de sange, deseori acompaniata de o eruptie trecatoare pe piele,
- sensibilitate la lumina soarelui,
- tulburari ce include rigiditate, tremuraturi si/sau tulburari de miscare.
LOSARTAN
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- ameteli,
- tensiune arteriala mica (in special dupa pierderi excesive de lichide din circulatie, de exemplu, la pacientii cu insuficienta cardiaca severa sau la cei in tratament cu doze mari de diuretic),
- efecte ortostatice care depind de doza, cum sunt scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare din pozitie sezand sau culcat,
- slabiciune,
- oboseala,
- nivel prea mic al zaharului din sange (hipoglicemie),
- nivel prea mare de potasiu in sange (hiperkaliemie),
- tulburari ale functiei rinichilor, inclusiv insuficienta renala,
- scaderea numarului de celule rosii din sange (anemie),
- cresterea nivelului ureei, a creatininei si potasiului din sange la pacientii cu insuficienta cardiaca.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- somnolenta,
- durere de cap,
- tulburari ale somnului,
- senzatie de crestere a numarului de batai ale inimii (palpitatii),
- durere severa in piept (angina pectorala),
- scurtarea respiratiei (dispnee),
- durere abdominala,
- constipatie,
- diaree,
- greata,
- varsaturi,
- blande (urticarie),
- mancarimi (prurit),
- eruptie trecatoare pe piele,
- umflaturi localizate (edem),
- tuse.
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
- hipersensibilitate,
- angioedem,
- inflamatie a vaselor de sange (vasculita, inclusiv purpura Henoch-Schönlein),
- amorteli si intepaturi (parestezii),
- lesin (sincopa),
- batai foarte rapide si neregulate ale inimii (fibrilatie atriala),
- apoplexie (accident vascular cerebral),
- inflamatia ficatului (hepatita),
- cresterea nivelului enzimei alanin-aminotransferaza din sange (ALT), de obicei reversibila la intreruperea tratamentului.
Cu frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile):
- scaderea numarului trombocitelor,
- migrena,
- tulburari ale functiei ficatului,
- durere la nivelul muschilor si articulatiilor,
- simptome asemanatoare gripei,
- durere de spate si infectia tractului urinar,
- cresterea sensibilitatii la razele solare (fotosensibilitate),
- durere musculara neexplicata si urina de culoare inchisa (ca ceaiul) - (rabdomioliza),
- impotenta,
- inflamatia pancreasului (pancreatita),
- nivele scazute ale sodiului din sange (hiponatremie),
- depresie,
- stare generala de rau (indispozitie),
- sunete, bazait si alte zgomote in urechi (tinitus),
- tulburari ale gustului (disgeuzie).
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct la
Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale
Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: [email protected].
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Tenloris
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera
la ultima zi a lunii respective.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa
aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Tenloris
- Substantele active sunt losartanul potasic si besilatul de amlodipina.
Tenloris 50 mg/5 mg comprimate filmate
Fiecare comprimat filmat contine losartan potasic 50 mg si besilat de amlodipina 6,94 mg, echivalent cu amlodipina 5 mg.
Tenloris 50 mg/10 mg comprimate filmate
Fiecare comprimat filmat contine losartan potasic 50 mg si besilat de amlodipina 13,88 mg, echivalent cu amlodipina 10 mg.
Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate
Fiecare comprimat filmat contine losartan potasic 100 mg si besilat de amlodipina 6,94 mg, echivalent cu amlodipina 5 mg.
Tenloris 100 mg/10 mg comprimate filmate
Fiecare comprimat filmat contine losartan potasic 100 mg si besilat de amlodipina 13,88 mg, echivalent cu amlodipina 10 mg.
- Celelalte ingrediente (excipienti) din nucleu sunt: lactoza monohidrat; celuloza sub forma de pulbere (E460); amidon pregelatinizat; amidon din porumb; celuloza microcristalina (E460); dioxid de siliciu coloidal anhidru; stearat de magneziu (E572); amidon glicolat de sodiu (tip A) si oxid galben de fer (E172).
- Celelalte ingrediente (excipienti) din film sunt:
o Tenloris 50 mg/5 mg comprimate filmate: oxid rosu de fer (E172); oxid galben de fer
(E172); alcool polivinilic; dioxid de titan (E171); macrogol 3000 si talc (553b).
o Tenloris 50 mg/10 mg comprimate filmate: oxid rosu de fer (E172); alcool polivinilic;
dioxid de titan (E171); macrogol 3000 si talc (553b).
o Tenloris 100 mg/5 mg comprimate filmate: oxid rosu de fer (E172); alcool polivinilic;
dioxid de titan (E171); macrogol 3000 si talc (553b).
o Tenloris 100 mg/10 mg comprimate filmate : oxid galben de fer (E172); alcool polivinilic;
dioxid de titan (E171); macrogol 3000 si talc (553b).
Cum arata Tenloris si continutul ambalajului
Tenloris 50 mg/5 mg: comprimate filmate de culoare brun-portocalie , ovale (15 mm x 7 mm), usor biconvexe.
Tenloris 50 mg/10 mg: comprimate filmate de culoare rosu-brun, ovale (15 mm x 7 mm), usor biconvexe. Tenloris 100 mg/5 mg: comprimate filmate de culoare roz, ovale (18 mm x 9 mm), biconvexe. Tenloris 100 mg/10 mg: comprimate filmate de culoare galben maroniu deschis, ovale (18 mm x 9 mm), biconvexe.
Tenloris 50 mg/5 mg, 50 mg/10 mg, 100 mg/5 mg si 100 mg/10 mg comprimate filmate sunt disponibile in cutii cu blistere cu 28, 30, 56, 60, 84 si 90 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub
urmatoarele denumiri comerciale:
Acest prospect a fost revizuit in Aprilie 2014.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Cura cu Barley Grass !
Am fost operat de cancer gastric , stomacul mi-a fost îndepărtat. De doua luni urmez cu Barley ...
Erecție slabă
Bună ziua. Am 59 de ani și ďż˝n urmă cu 2 ani am fost diagnosticat cu hipertensiune , cardiomio ...
↳ Buna ziua! Data fiind interdictia fata de raporturile sexuale, nu va pot recomanda nimic, exista un risc cardiac, pe care un produs naturist, chiar s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Buna
Oare logestul interactioneaza cu aspirin cardio, nebilet si noliprel? Va mulțumesc ...
↳ Buna ziua! Medicul cardiolog stie ca luati Logest? Orice contraceptiv oral creste riscul de evenimente cardiovasculare (tromboza, formarea de cheagu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Intrerupere medicamentatie pentru testul poligraf
se poate intrerupe medicamentatia cu noripel pentru a da testu poligraf ...
↳ Buna ziua! Daca afectiunea dumneavoastra cardiovasculara (hipertensiunea arteriala in speta) este considerata severa si aveti documente medicale care ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Cum reacționează gutaprim cu medicamente hipertensiune și statine
Cât durează tratamentul pentru reducerea acidului uric în limitele acceptabile. Mulțumesc ...
apetit blokc si hipertensiune
Buna ziua, as vrea sa stiu daca este o problema sa imi administrez apetit blokc avand in vedere ca ...
inlocuitor de Isoptin RR 240mg
Pentru tratamentul cardiopatiei si hipertensiunii, cu ce poate fi inlocuit Isoptin RR 240mg? ...
↳ Isoptin de 240 nu se mai gaseste, dar exista un alt medicament cu acceeasi substanta activa (verapamil), care sa aiba aceeasi concentratie (240 mg), s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
despre atenolol
cu ce medicament se poate inlocui atenololul,avand in vedere ca mai folosesc si captopril? ...
↳ Buna ziua! Decizia de inclocuire a atenolol-ului cu alt medicament apartine numai medicului cardiolog, sau celui de familie. Puteti inlocui Atenolol ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...