Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Terbisil 250 mg comprimate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Terbisil 250 mg comprimate

Prospect - Terbisil 250 mg comprimate


NU comercializăm Terbisil 250 mg comprimate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Terbisil 250 mg comprimate    DCI: TERBINAFINUM


  Produs complementar recomandat


86.25lei
Vezi detalii

Comprimatele de Terbisil contin terbinafina, care apartine unui grup de medicamente numite antifungice.
Terbisil 250 mg comprimate
Terbinafina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane.
Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Terbisil si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Terbisil
3. Cum sa utilizati Terbisil
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Terbisil
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Terbisil si pentru ce se utilizeaza
Comprimatele de Terbisil contin terbinafina, care apartine unui grup de medicamente numite antifungice. Este utilizata in tratamentul pacientilor cu infectii fungice ale pielii si unghiilor. Actiunea acestui medicament consta in omorarea ciupercilor care provoaca infectii.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Terbisil
Nu utilizati Terbisil
- daca sunteti alergic la terbinafina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- daca aveti boli severe ale rinichilor;
- daca aveti o boala a ficatului sau ati avut vreo afectiune care v-a afectat ficatul.
- Terbisil nu este recomandat la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani).
Atentionari si precautii
Inainte sa utilizati Terbisil, adresati-va medicului dumneavoastra.
Aveti grija deosebita cand utilizati Terbisil
- daca in timpul utilizarii Terbisil manifestati greata persistenta si inexplicabila, scadere a poftei de mancare, oboseala, varsaturi, durere abdominala, urina inchisa la culoare sau scaune decolorate, ingalbenire a pielii sau a albului ochilor, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra, deoarece acestea pot fi semne ale unei afectiuni a ficatului;
- daca in timpul utilizarii Terbisil prezentati febra sau dureri in gat, informati-l pe medicul dumneavoastra, deoarece acestea pot fi semne ale scaderii capacitatii de aparare a organismului;
- daca aveti psoriazis (boala descuamativa a pielii), deoarece Terbisil poate agrava aceasta boala.
Copii si adolescenti
Nu exista experienta privind administrarea Terbisil comprimate la copii si adolescenti si, ca urmare, nu se recomanda la aceasta grupa de varsta.
Terbisil impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
In special, spuneti medicului dumneavoastra daca luati vreunul dintre urmatoarele medicamente:
- rifampicina (un antibiotic utilizat in tratamentul tuberculozei);
- cimetidina (un medicament utilizat in tratamentul ulcerului peptic);
- anticonceptionale orale (deoarece la anumite paciente pot sa apara dereglari ale ciclului menstrual sau sangerari de intrerupere);
- antidepresive, inclusiv antidepresive triciclice, ISRS (inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei) sau IMAO (inhibitori ai monoaminooxidazei);
- antiaritmice (medicamente utilizate in tratamentul problemelor inimii, de exemplu propafenona, amiodarona);
- beta-blocante (medicamente utilizate in tratamentul batailor neregulate ale inimii si tensiunii arteriale mari);
- ciclosporina (un medicament utilizat pentru a controla sistemul imunitar al organismului
dumneavoastra pentru a preveni respingerea organelor transplantate);
- warfarina (medicament utilizat pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange);
- medicamente utilizate pentru tratamentul infectiilor cu ciuperi (de exemplu: fluconazol,
ketoconazol);
- medicamente utilizate pentru tratamentul tusei (de exemplu dextrometorfan);
- cafeina.
Terbisil impreuna cu alimente si bauturi
Puteti utiliza Terbisil cu sau fara alimente, inainte sau dupa masa.
Inghititi comprimatul cu un pahar cu apa.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Experienta privind utilizarea Terbisil in timpul sarcinii este limitata. Terbisil nu trebuie utilizat in timpul sarcinii decat daca este prescris de catre medicul dumneavoastra. Substanta activa din Terbisil trece in lapte, de aceea, femeilor care alapteaza nu trebuie sa li se administreze Terbisil.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Unele persoane au raportat senzatie de ameteala sau nesiguranta in timp ce utilizeaza Terbisil. Daca va simtiti ametit nu trebuie sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.

3. Cum sa utilizati Terbisil
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistului daca nu sunteti sigur.
Medicul dumneavoastra va stabili doza corespunzatoare si va va spune cat timp sa luati comprimatele. Urmati intocmai recomandarile medicului dumneavoastra si nu modificati niciodata doza.
Doza uzuala de Terbisil este de 250 mg pe zi.
In general, pentru infectii ale pielii, trebuie sa luati Terbisil timp de 2 pana la 6 saptamani. Pentru infectii ale unghiilor, de regula, trebuie sa luati Terbisil timp de 6 pana la 12 saptamani, desi unii dintre pacienti care au infectii ale unghiilor de la picioare pot sa necesite pana la 6 luni de tratament. Terbisil comprimate nu se recomanda pentru utilizare la copii si adolescenti (cu varsta sub 18 ani). Pacienti cu afectiuni ale rinichilor
Nu este recomandata administrarea Terbisil la pacientii cu afectiuni ale rinichilor.
Pacienti cu afectiuni ale ficatului
Daca aveti o tulburare acuta sau de lunga durata a ficatului nu luati Terbisil (vezi pct. „Nu utilizati Terbisil”). Este important sa utilizati zilnic comprimatul si sa continuati utilizarea lui atat timp cat va recomanda medicul dumneavoastra. Acest lucru este necesar pentru a va asigura ca infectia este vindecata complet iar eventualitatea ca aceasta sa revina dupa incetarea tratamentului sa fie mult mai mica.
Exista alte masuri pe care le puteti lua pentru a va vindeca si a fi sigur ca infectia nu revine. De exemplu, pastrati zonele infectate uscate si aerisite si schimbati zilnic imbracamintea care este in contact direct cu zona/zonele infectate.
Daca aveti impresia ca efectul Terbisil este prea slab sau prea puternic, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca utilizati mai mult Terbisil decat trebuie
Daca utilizati accidental mai mult Terbisil decat trebuie, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta al celui mai apropiat spital.
Daca uitati sa utilizati Terbisil
Luati alt comprimat imediat ce va aduceti aminte sau asteptati sa administrati urmatoarea doza la timpul potrivit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Terbisil
Tratamentul trebuie continuat atat timp cat v-a recomandat medicul dumneavoastra, deoarece intreruperea prea rapida a tratamentului poate determina revenirea infectiei.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Unele reactii adverse pot fi severe.
Trebuie sa mergeti imediat la medic sau la cel mai apropiat spital daca aveti oricare dintre
manifestarile enumerate mai jos:
- ingalbenire a pielii sau a albului ochilor, urina inchisa la culoare sau scaune decolorate, greata persistenta si inexplicabila, probleme la nivelul stomacului, pierdere a poftei de mancare sau oboseala sau slabiciune neobisnuite (acestea pot indica probleme ale ficatului), crestere a valorilor enzimelor produse in ficat, care poate fi observata la rezultatele unui test de sange;
- reactii severe la nivelul pielii, inclusiv eruptie trecatoare pe piele, sensibilitate la lumina, formarea de basici sau bubite;
- dificultati la respiratie, ameteala, umflare in special a fetei si gatului, inrosire, durere abdominala sub forma de crampe, rigiditate, eruptie trecatoare pe piele, febra sau ganglioni limfatici umflati/mariti (semne posibile ale reactiilor alergice grave);
- slabiciune, sangerare sau vanatai neobisnuite, paloare anormala a pielii, oboseala neobisnuita sau slabiciune sau dificultate la respiratie la efort sau infectii frecvente (semne posibile ale unei boli a sangelui);
- simptome cum sunt: eruptie trecatoare pe piele, febra, mancarimi, oboseala sau daca observati aparitia de pete rosii-violet sub suprafata pielii (semne ale inflamatiei vaselor de sange);
- dureri severe in partea superioara a abdomenului, care iradiaza spre partea din spate (semne posibile ale inflamatiei pancreasului);
- slabiciune sau dureri musculare inexplicabile sau urina inchisa la culoare (maron-rosiatica), (semne posibile ale distrugerii musculare).
Alte reactii adverse raportate la administrarea de terbinafina:
Reactii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):
- pofta de mancare scazuta;
- senzatie de stomac plin;
- greata;
- indigestie;
- durere usoara la nivelul abdomenului si/sau balonare;
- diaree;
- mancarimi,
- eruptie trecatoare pe piele;
- durere la nivelul muschilor si articulatiilor.
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane):
- dureri de cap.
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane):
- tulburari ale gustului si pierdere a gustului. Acestea dispar de obicei in cateva saptamani dupa intreruperea medicamentului. Cu toate acestea, un numar foate mic de pacienti (mai putin de 1 din 10.000) au raportat ca tulburarile gustului persista o perioada si, ca urmare, nu mai mananca si scad in greutate. De asemenea, au fost raportari privind unele persoane care au prezentat anxietate sau simptome de depresie ca urmare a acestor modificari ale gustului.
Reactii adverse rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane):
- functie anormala a ficatului, insuficienta hepatica, crestere a valorilor enzimelor ficatului.
- amorteli sau furnicaturi la nivelul extremitatilor,
- scaderea sensibilitatii,
- ameteli,
- stare de rau.
Reactii adverse foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane):
- eruptii cutanate severe cu descuamare, sangerare, durere, formare de vezicule si ulceratii (eritem multiform, sd. Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica)
- cresterea sensibilitatii pielii la expunerea la soare sau radiatii ultraviolete (trebuie sa va protejati pielea de soare si nu trebuie sa va duceti la solar pe durata tratamentului cu terbinafina),
- caderea parului,
- vertij,
- reactii alergice severe (umflarea extremitatilor, fetei, limbii, gatului insotite de stare generala de rau si tulburari de respiratie),
- aparitia unei boli numita lupus eritematos (cu manifestari la nivelul pielii sau generalizate),
- scaderea numarului unei populatii de celule albe din sange denumite neutrofile (neutropenie),
- scaderea numarului de celule albe responsabile de coagularea sangelui (trombocitopenie),
- scaderea numarului tuturor categoriilor de celule albe din sange (agranulocitoza).
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile):
- numar redus al globulelor rosii in sange. Este posibil sa va simtiti obosit sau sa aveti pielea neobisnuit de palida.
- scaderea numarului tuturor categoriilor de celulel din sange,
- reactie asemanatoare bolii serului (o reactie alergica);
- reactii alergice severe,
- depresie si anxietate – in principal datorate modificarilor de gust,
- scaderea pana la disparitie a mirosului,
- scaderea auzului,
- tulburari de auz,
- tiuituri in urechi,
- inflamatia vaselor mici de sange,
- inflamatia pancreasului,
- aparitia sau accentuarea unei boli de piele numita psoriazis,
- aparitia unei eruptii cutanate cu vezicule pe toata pielea,
- distrugere anormala si excesiva a fibrelor musculare,
- oboseala la eforturi minime,
- stare asemanatoare gripei,
- cresterea temperaturii corpului,
- cresterea nivelului unor enzime hepatice in sange.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand
reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Terbisil
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Terbisil
Substanta activa este terbinafina. Un comprimat contine clorhidrat de terbinafina 281,25 mg, corespunzator la terbinafina 250 mg.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, hipromeloza, amidon glicolat de sodiu tip A, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Cum arata Terbisil si continutul ambalajului
Medicamentul este ambalat in cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 14 comprimate si cutii cu un blister din PVC/Al a 14 comprimate.
Terbisil se prezinta sub forma de comprimate rotunde, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba, cu diametrul de 11 mm, cu o linie mediana pe una dintre fete si marcate cu „250” pe cealalta fata.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Gedeon Richter Romania S.A. Str. Cuza Voda Nr. 99-105
540306 Targu-Mures, Romania
Acest prospect a fost revizuit in August 2015.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa TERBINAFINUM?
Alte medicamnete care au TERBINAFINUM:
- Exoterfyn 78,22 mg/ml
- Lamiter Crema
- Terbinafina Slavia 250 mg comprimate
- TAFICEN 10 mg/g, crema
- Terbinafina Actavis 10 mg/g, crema
- LAMISIL, crema
- LAMISIL, comprimate

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...