Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Thromboreductin 0,5 mg capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Thromboreductin 0,5 mg capsule

Prospect - Thromboreductin 0,5 mg capsule


NU comercializăm Thromboreductin 0,5 mg capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Thromboreductin 0,5 mg capsule    DCI: ANAGRELIDUM


  Produs complementar recomandat
Thromboreductin este un medicament care intervine in dezvoltarea trombocitelor.
Thromboreductin 0,5 mg capsule
Anagrelida

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Thromboreductin si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Thromboreductin
3. Cum sa utilizati Thromboreductin
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Thromboreductin
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Thromboreductin si pentru ce se utilizeaza
Thromboreductin este un medicament care intervine in dezvoltarea trombocitelor. Acesta reduce numarul trombocitelor produse de maduva osoasa, ceea ce duce la reducerea numarului de trombocite in sange la o valoare mai aproape de valoarea normala. Din acest motiv, medicamentul este utilizat in tratamentul pacientilor cu trombocitemie esentiala. Trombocitemia esentiala este o afectiune care apare cand maduva osoasa produce prea multe dintre celulele sanguine cunoscute sub numele de trombocite. Un numar mare de trombocite in sange poate cauza probleme grave ale circulatiei sangelui si cheaguri de sange.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Thromboreductin
Nu utilizati Thromboreductin:
- ati avut o reactie alergica la anagrelida (substanta activa din Thromboreductin) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); o reactie alergica poate fi recunoscuta prin aparitia unei eruptii pe piele, mancarimi, umflarea fetei sau buzelor sau senzatie de lipsa de aer;
- aveti afectiuni cardiace severe;
- aveti afectiuni hepatice severe;
- aveti afectiuni renale severe;
- sunteti gravida sau alaptati.
Atentionari si precautii
In imprejurari de mai jos utilizarea Thromboreductin este legata fie de anumite conditii fie impune precautii crescute.
Va rugam sa informati medicul daca oricare din situatiile mai sus mentionate sunt valabile sau au fost valabile pentru dumneavoastra.
Femeile care intentioneaza sa ramana gravide trebuie sa citeasca pct. Sarcina si alaptarea.
In urmatoarele conditii preexistente Thromboreductin trebuie administrat cu precautie deosebita si dupa ce va consultati cu medicul dumneavoastra:
- tulburari cardiovasculare;
- daca ati prezentat la nastere sau aveti in familie antecedente de prelungire a intervalului QT (observata pe ECG, inregistrarea electrica a inimii) sau daca luati alte medicamente care determina modificari anormale ale ECG sau daca aveti concentratii scazute de electroliti, de exemplu potasiu, magneziu sau calciu (vezi pct. „Thromboreductin impreuna cu alte medicamente”);
- insuficiente renale si hepatice.
In perioada de marire a dozei de Thromboreductin se recomanda monitorizarea saptamanala a hemoluecogramei, a parametrilor functiilor renale si hepatice.
Thromboreductin impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
Anuntati medicul daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
Medicamente care pot modifica ritmul inimii.
Pentru un numar de medicamente continand urmatoarele substante active nu s-au identificat interactiuni:
acetaminofen, furosemid, fier, ranitidina, hidroxiuree, allopurinol si digoxina. In cazul in care sunteti tratat in mod curent cu heparina (medicament antitrombotic) va rugam sa-l anuntati pe medicul dumneavoastra.
Anuntati medicul daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
- fluvoxamina, utilizata in tratarea depresiei;
- omeprazol, utilizat in tratarea problemelor gastro-intestinale, cum sunt esofagita de reflux si ulcere duodenale si gastrice;
- teofilina, utilizata pentru tratarea problemelor respiratorii si astmului bronsic sever;
- medicamente pentru tratarea tulburarilor cardiace, ca de exemplu milrinona, enoximona, amrinona, olprinona si cilostazol;
- acid acetilsalicilic utilizat in tratarea durerilor usoare pana la moderate;
- alte medicamente utilizate pentru tratarea afectiunilor care afecteaza trombocitele din sange.
Thromboreductin impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Alimentele intarzie absorbtia anagrelidei, dar nu modifica in mod semnificativ absorbtia anagrelidei in sange pentru a fi considerate relevante din punct de vedere clinic. S-a aratat ca sucul de grapefruit poate reduce eliminarea anagrelidei.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Thromboreductin nu trebuie administrat in timpul sarcinii. In timpul tratamentului cu Thromboreductin trebuie aplicate masuri contraceptive adecvate. Va rugam sa luati aceste masuri dupa primirea recomandarii din partea medicului dumneavoastra. Daca totusi ramaneti gravida desi ati utilizat contraceptive, contactati-l imediat pe medicul dumneavoastra. Orice sarcina planificata trebuie sa fie discutata cu medicului
dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va va recomanda o alternativa terapeutica adecvata in timpul sarcinii si alaptarii si va determina cea mai buna solutie posibila pentru dumneavoastra. In timpul tratamentului cu Thromboreductin alaptarea nu este permisa. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Unii pacienti care au luat Thromboreductin au raportat ameteli. Nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje daca sunteti afectati.
Thromboreductin contine lactoza monohidrat.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa utilizati Thromboreductin
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Cantitatea de Thromboreductin pe care o iau pacientii poate fi diferita, iar acest lucru depinde de starea dumneavoastra. Medicul va va prescrie cea mai buna doza in cazul dumneavoastra. Doza initiala uzuala de Thromboreductin este de 1 mg (2 capsule) pe zi, luate o capsula de doua ori pe zi, timp de cel putin o saptamana.
Dupa aceasta perioada, medicul dumneavoastra poate fie sa creasca, fie sa reduca numarul de capsule pe care sa le luati, pentru a gasi cea mai potrivita doza pentru dumneavoastra, care sa fie cat mai eficace in tratarea afectiunii.
Capsulele trebuie inghitite intregi, cu un pahar de apa. Acestea pot fi luate cu mancare, dupa o masa sau pe stomacul gol. Cel mai bine este sa luati capsulele la aceeasi ora in fiecare zi. Medicul va va cere sa va faceti analize de sange la intervale regulate pentru a verifica daca medicamentul actioneaza eficace.
Daca utilizati mai mult Thromboreductin decat trebuie
Contactati imediat medicul daca dumneavoastra (sau altcineva) ia in mod neadecvat doze prea mari din acest medicament. Aratati-le cutia de Thromboreductin.
O supradoza poate determina o scadere a tensiunii sanguine care eventual poate fi insotita de ameteala, batai puternice ale inimii si probleme vizuale. Dupa o supradoza nu trebuie in nici o circumstanta sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.
Daca uitati sa utilizati Thromboreductin
Doza omisa nu trebuie sa fie compensata prin administrarea unei doze duble mai tarziu. Aceasta poate duce, in special la inceputul tratamentului, la cresterea incidentei reactiilor adverse. Terapia trebuie inceputa conform tratamentului prescris, prin urmare, urmatoarea doza va fi luata conform programarii.
Medicul dumneavoastra trebuie sa fie informat despre acest incident.
Daca incetati sa utilizati Thromboreductin
Daca doriti sa incetati tratamentul trebuie sa discutati inainte cu medicul dumneavoastra. Nu intrerupeti administrarea inainte de a va consulta cu medicul dumneavoastra. Intreruperea necontrolata a tratamentului poate produce complicatii.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Urmatoarele reactii adevrse au fost raportate la administrarea de anagrelida:
Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 din 10 utilizatori):
- durere de cap.
Frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 10 utilizatori):
- scaderea numarului de globule rosii de sange (anemie),
- acumularea de apa in tesuturi (edeme),
- formarea de vanatai,
- vertij,
- amorteala si furnicaturi la nivelul extremitatilor (parestezie),
- insomnie,
- palpitatii,
- batai rapide ale inimii (tahicardie),
- cresterea tonusului (hipertonie),
- mici sangerari nazale,
- greata,
- diaree,
- dispepsie,
- eczeme,
- dureri de spate,
- oboseala.
Mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori):
- scaderea numarului de globule albe din sange responsabile de coagularea acestuia (trombocitopenie),
- sangerare,
- hematoame,
- depresie,
- nervozitate,
- uscaciunea mucoasei bucale,
- migrena,
- crestere in greutate,
- anomalii vizuale,
- conjunctivite,
- senzatie de zgomot in urechi,
- insuficienta cardiaca,
- insuficienta cardiaca congestiva,
- tulburari ale ritmului batailor inimii (aritmie),
- batai rapide ale inimii (tahicardie supraventriculara, tahicardie ventriculara),
- sincopa,
- respiratie dificila,
- infectii respiratorii,
- varsaturi,
- flatulenta,
- constipatie rebela,
- durere abdominala,
- caderea parului,
- mancarimea pielii,
- durere de muschi,
- dureri ale articulatiilor,
- insuficienta renala,
- infectia traiectului urinar,
- dureri,
- senzatie de slabiciune.
Rare (afecteaza mai putin de 1 din 1000 utilizatori):
- fibrilatie atriala,
- angina pectorala,
- infarct miocardic,
- scaderea tensiunii arteriale la ridicarea la verticala,
- secretie pleurala,
- pneumonie,
- astm,
- lipsa poftei de mancare,
- inflamatia mucoasei stomacului,
- inrosirea pielii,
- mictiuni nocturne frecvente,
- cresterea nivelului enzimelor hepatice,
- simptome similare starii gripale,
- frison,
- indispozitie.
Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile):
- o tulburare a functionarii inimii numita ”torsada varfurilor”,
- fibroza plamanilor,
- afectare interstitiala a rinichilor.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Thromboreductin
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati Thromboreductin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25şC, in ambalajul original.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Thromboreductin
Substanta activa este anagrelida baza sub forma de clorhidrat.
O capsula Thromboreductin contine 0,5 mg anagrelida baza sub forma de clorhidrat.
Celelalte componente sunt:- continutul capsulei-lactoza monohidrat, povidona, crospovidona, celuloza microcristalina, stearat de magneziu; capsula-dioxid de titan (E171), Indigo carmin (E132), gelatina.
Cum arata Thromboreductin si continutul ambalajului
Se prezinta sub forma de capsule nr. 4 cu capac si corp albastru, care contin o pulbere alba. Cutie cu un flacon din polietilena, cu sistem de inchidere securizat pentru copii, a 42 capsule Cutie cu un flacon din polietilena, cu sistem de inchidere securizat pentru copii, a 100 capsule Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul
Acest prospect a fost revizuit in februarie 2016.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Pot lua neurovert forte dacă iau Sintrom ?
Iau Sintrom ca anticoagulant în tratament pentru Trombocitemie esențială. Acum am niste ...
compatibilitate cicatridina cu anticoagulante
Se pot lua supozitoare CICATRIDINA 5 mg pentru uz rectal daca am tratament cu SINTROM ...
↳ Buna ziua! Da, puteti aplica supozitoarele Cicatridina, nu exista risc de interactiuni! ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ref la administrarea de vitamine in trombocitemie
Bună ziua, vă rog să mi spuneți dacă pentru mama mea care are trombocitemie ...
Trombocitemie esentiala hemoragica.Tromboza vena porta
Buna ziua. As vrea sa stiu daca pot lua pentru dureri puternice de umar pastile sau unguent,deoar ...
↳ Buna ziua! Ca medicatie interna aveti voie sa luati doar paracetamol, nu incercati nici macare produse naturale care contin derivati de acid salicili ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa ANAGRELIDUM?
Alte medicamnete care au ANAGRELIDUM:
- Grenalvon 0,5 mg
- Anagrelida Accord
- Xagrid 0,5mg capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...