Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » THYMOGLOBULINE 5 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - THYMOGLOBULINE 5 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila

Prospect - THYMOGLOBULINE 5 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila


NU comercializăm THYMOGLOBULINE 5 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: THYMOGLOBULINE 5 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila    DCI: IMUNOGLOBULINA ANTI-LIMFOCITE (DE IEPURE)


  Produs complementar recomandat


19.95lei
Vezi detalii

Thymoglobuline este o imunoglobulina anti-timocite umane obtinuta din sangele iepurilor injectati cu celule din glanda timica umana.
THYMOGLOBULINE 5 mg/ml pulbere pentru solutie perfuzabila
Imunoglobulina de iepure anti-timocite umane

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le
poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Thymoglobuline si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Thymoglobuline
3. Cum sa vi se administreze Thymoglobuline
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Thymoglobuline
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Thymoglobuline si pentru ce se utilizeaza
Thymoglobuline este o imunoglobulina anti-timocite umane obtinuta din sangele iepurilor injectati cu celule din glanda timica umana. Apartine unui grup de medicamente denumite imunosupresoare (medicamente antirejet de grefa). Aceste medicamente sunt utile in prevenirea respingerii transplantului de organe. Ele pot fi utilizate pentru tratamentul altor reactii imunitare nedorite.
Imunosupresia in transplant
Thymoglobuline este utilizat pentru prevenirea si tratarea rejetului de transplant. Thymoglobuline este un tip de medicament denumit imunosupresor (medicament anti-rejet). Atunci cand un pacient primeste un organ, sistemul natural de aparare al organismului va incerca sa il respinga (fenomen de rejet). Thymoglobuline modifica mecanismul de aparare al organismului si ajuta la acceptarea organului transplantat.
Prevenirea bolii acute si cronice grefa contra gazda
Thymoglobuline este utilizat pentru evitarea bolii acute si cronice grefa contra gazda (o boala in care celulele imunitare functionale din maduva osoasa transplantata recunosc primitorul drept „strain" si declanseaza un atac imunologic), dupa transplant de celule stem hematopoietice (transplant al celulelor care pot forma celule sanguine).
Tratamentul bolii acute grefa contra gazda rezistenta la corticosteroizi
Thymoglobuline este utilizat pentru tratarea bolii acute grefa contra gazda atunci cand alte medicamente (cunoscute drept corticosteroizi) nu au efect.
Tulburari hematologice
Thymoglobuline este utilizat pentru tratarea pacientilor cu anemie aplastica. Anemia aplastica este un tip rar de tulburare hematologica in care organismul nu mai produce destule celule sanguine. Acest lucru poate produce oboseala si paloare. De asemenea, pot aparea mai usor infectii, vanatai, ori sangerari dese nazale.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa vi se administreze Thymoglobuline
Nu utilizati Thymoglobuline:
- daca sunteti alergic la imunoglobulina anti-timocite umane, la proteine de iepure sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate lapunctul 6).
- daca aveti o infectie severa (deoarece Thymoglobuline scade capacitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor).
Atentionari si precautii
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Thymoglobuline trebuie utilizat intotdeauna sub stricta supraveghere, in spital.
Spuneti medicului dumneavoastra daca:
- ati avut vreodata reactii alergice la animale sau la alte medicamente. Medicul dumneavoastra va va monitoriza indeaproape si va opri tratamentul daca apar semne de reactie alergica la Thymoglobuline.
- aveti orice boala de sange, cum sunt trombocitopenia (numar mai mic decat normal al plachetelor sanguine) sau leucopenia (numar mai mic decat normal al celulelor albe sanguine). Doza va depinde de numarul de celule albe sau de trombocite din sange, care va va fi controlat inainte, in timpul si dupa tratament.
Unele reactii adverse severe pot fi corelate cu timpul de perfuzie. Pacientii trebuie atent monitorizati in timpul perfuziei.
In cazul aparitiei unei reactii adverse, timpul de perfuzie poate fi redus sau perfuzia poate fi oprita pana la disparitia simptomelor.
Administrarea trebuie intrerupta imediat si definitiv daca apare reactia alergica generalizata. Daca se instaleaza socul (stare de rau aparuta brusc si scaderea tensiunii arteriale), se va institui tratamentul simptomatic al socului.
Thymoglobuline este utilizat adesea in combinatie cu alte medicamente imunosupresoare. Dupa utilizarea acestor combinatii au fost raportate infectii, reactivare a unor infectii, septicemie (infectie severa prezenta in sange si raspandita in tot organismul), si neutropenie febrila (febra asociata cu un numar scazut a anumitor celule albe din sange).
In anemia aplastica, tratamentul imunosupresiv contribuie la riscul de infectii (in special al celor fungice) asociat cu anemia aplastica insasi.
Utilizarea medicamentelor imunosupresoare, inclusiv a Thymoglobuline, poate creste riscul dezvoltarii cancerului, cum sunt limfomul sau bolile limfoproliferative (care implica o crestere anormala a numarului de celule albe).
Componentele din sange uman (eritrocite tratate cu formaldehida), precum si timocitele sunt utilizate in procesul de fabricatie a Thymoglobuline. Masurile standard de prevenire a infectiilor legate de utilizarea medicamentelor preparate din componente umane includ selectionarea donatorilor, testarea in mod individual a donatorilor pentru markeri specifici de infectii si includerea unor pasi eficace in procesul de fabricatie pentru inactivarea/indepartarea virusurilor.
In ciuda acestor masuri, atunci cand sunt administrate medicamente preparate utilizand componente umane, posibilitatea transmiterii unor agenti infectiosi nu poate fi complet exclusa. Aceasta se aplica si in cazul virusurilor necunoscute sau in curs de investigare si a altor agenti patogeni. Masurile luate pentru Thymoglobuline sunt considerate eficace pentru virusurile incapsulate, cum sunt HIV, virusul hepatitei B si virusul hepatitei C, si pentru alte virusuri neincapsulate, cum sunt virusul hepatitei A si parvovirusul B19.
Se recomanda cu fermitate ca de fiecare data cand Thymoglobuline este administrat pacientului sa se inregistreze numele acestuia si seria medicamentului, pentru a mentine o conexiune intre pacient si seria medicamentului
Thymoglobuline impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati, ati utilizat recent sau s-ar putea sa utilizati orice alte medicamente.
- orice alte medicamente imunosupresoare (ciclosporina, tacrolimus sau micofenolat mofetil), deoarece exista un risc de supraimunosupresie care poate duce la limfoproliferare (crestere anormala a numarului de celule albe).
- alte medicamente impotriva rejetului de grefa (imunosupresoare), cum sunt azatioprina sau corticosteroizii, deoarece in cazul in care apararea organismului dumneavoastra este scazuta prea mult, pot aparea infectii severe. De asemenea, poate creste riscul de aparitie in viitor a cancerului.
Vaccinari
Nu faceti niciun vaccin in timpul sau la scurt timp dupa tratamentul cu Thymoglobuline fara a discuta mai intai cu medicul dumneavoastra, deoarece pot aparea reactii adverse (daca este un vaccin viu) sau pot sa nu aiba efect, deoarece sistemul dumneavoastra imunitar nu poate raspunde la vaccin. Imunizarea cu vaccinuri vii atenuate nu este recomandata pentru pacientii tratati recent cu Thymoglobuline.
Thymoglobuline impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Este improbabil ca alimentele si bauturile sa influenteze efectul medicamentului.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Thymoglobuline nu trebuie administrat femeilor gravide decat daca este absolut necesar, deoarece nu i se cunosc efectele.
Nu alaptati daca vi se administreaza Thymoglobuline, deoarece acesta poate trece in lapte si poate afecta copilul.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu conduceti si nu folositi utilaje in timpul tratamentului deoarece Thymoglobuline va produce stare de rau, oboseala sau ameteli.

3. Cum sa vi se administreze Thymoglobuline
Utilizati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur.
Medicamentul va va fi administrat de catre un medic sau o asistenta medicala, in spital.
Thymoglobuline este administrat printr-un tub de plastic (cateter) direct in sange (perfuzie intravenoasa) intro perioada de cel putin 4 ore. Prima doza poate fi administrata intr-o perioada mai lunga de timp.
Doza administrata este variabila si depinde de greutatea dumneavoastra (cu exceptia cazului in care aveti obezitate, cand va depinde de greutatea dumneavoastra ideala), de afectiunea medicala pentru care sunteti tratat si de administrarea altor medicamente in acelasi timp.
Prevenirea rejetului de grefa
Intre 1 si 1,5 mg pentru fiecare kilogram de greutate in fiecare zi, timp de 2-9 zile pentru transplant de rinichi, pancreas sau ficat, corespunzator unei doze totale de 2-13,5 mg/kg
Intre 1 si 1,5 mg pentru fiecare kilogram de greutate in fiecare zi, timp de 2-5 zile pentru transplant cardiac, corespunzator unei doze totale de 2-7,5 mg/kg
Tratamentul rejetului de transplant
1,5 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporala in fiecare zi, timp de 3-14 zile, corespunzator unei doze totale de 4,5-21 mg/kg.
Evitarea bolii acute sau cronice grefa contra gazda
In transplantul de grefe (maduva osoasa sau celule stem hematopoetice din sangele periferic) de la membri familiei care au proteine diferite pe celule (donori non-HLA-identici) sau de la persoane din afara familiei care au aceleasi proteine pe celule (donori HLA-identici), se recomanda la pacientii adulti ca Thymoglobuline sa fie administrat ca terapie preliminara, in doza de 2,5 mg/kg corp, zilnic, incepand de la 4 zile inainte de transplant, pana la 1-2 zile inainte de transplant, corespunzator unei doze cumulative de 7,5- 10 mg/kg.
Tratamentului anemiei aplastice
Intre 2,5 si 3,5 mg pentru fiecare kilogram de greutate corporala timp de 5 zile consecutive, corespunzator unei doze totale de 12,5-17,5 mg/kg.
Medicul dumneavostra sau asistenta medicala va vor controla regulat in timpul administrarii primei doze, deoarece in aceasta perioada pot aparea cel mai frecvent reactii adverse. Ei vor controla aparitia de eruptii, pulsul, tensiunea arteriala si respiratia. Din timp in timp medicul dumneavostra poate sa solicite teste sanguine pentru monitorizarea hemogramei. Daca numarul de celule albe este scazut, medicul poate administra si alte medicamente pentru prevenirea sau tratarea infectiilor; daca numarul de plachete este
scazut, medicul dumneavostra poate sa va recomande o transfuzie cu plachete.
Doza de Thymoglobuline poate fi modificata de catre medicul dumneavostra daca apar reactii adverse.
Alte medicamente pe care medicul vi le poate recomanda
Medicul dumneavostra va poate recomanda alte medicamente inainte sau in acelasi timp cu Thymoglobuline. Aceste medicamente sunt utilizate pentru prevenirea reactiilor adverse posibile si pot include:
Antipiretice (ca paracetamol) pentru reducerea febrei
Corticosteroizi (de exemplu hidrocortizon) pentru prevenirea rejetului de organ si a reactiilor adverse
Antihistaminice (de exemplu cetirizina) pentru prevenirea raspunsului alergic
Heparina pentru reducerea riscului de tromboze (cheaguri sanguine)
Daca utilizati mai mult Thymoglobuline decat trebuie
Este improbabil sa primiti mai mult Thymoglobuline decat necesar, deoarece veti fi atent monitorizat de catre medicul dumneavostra sau asistenta pe durata tratamentului. Daca totusi acest lucru se intampla, puteti face trombocitopenie (numar de trombocite scazut sub normal) sau leucopenie (numar de celule albe scazut sub normal). Aceasta inseamna ca puteti avea febra, frisoane, inflamatie in gat, ulceratii bucale si sangerari sau invinetiri mai usor decat in mod normal. De regula, aceste reactii adverse sunt temporare si dispar dupa scaderea dozei sau oprirea tratamentului cu Thymoglobuline.
Daca uitati sa utilizati Thymoglobuline
Medicul dumneavostra va va administra doza urmatoare la momentul obisnuit si nu va va dubla doza pentru a recupera doza omisa.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Unele reactii adverse, cum ar fi febra, eruptiile cutanate, cefaleea si altele care afecteaza pulsul, tensiunea arteriala si respiratia, ca si unele reactii alergice, au sanse de aparitie mai ales la prima sau a doua doza de Thymoglobuline, comparativ cu dozele ulterioare.
Spuneti medicului dumneavostra imediat daca aveti:
Eruptie cutanata pruriginoasa
Dificultati la respiratie
Dureri de stomac
Umflarea fetei, limbii sau gatului
Acestea pot fi semne cu potential letal al unei reactii alergice.
Uneori, administrarea in perfuzie a Thymoglobuline poate produce urmatoarele reactii adverse suplimentare. Trebuie sa spuneti imediat medicului dumneavostra daca aveti oricare dintre urmatoarele reactii adverse:
Dificultati in respiratie, respiratie suieratoare sau tuse
Senzatie de rau sau stare de rau
Ameteala sau senzatie de lesin
Oboseala
Dureri articulare
Cefalee
Sangerari sau echimoze aparute mai usor decat normal
Ritm cardiac neregulat sau rapid
Simptome de infectie, cum ar fi febra, frisoanele, durerea in gat, ulceratiile bucale
In timpul sau dupa tratamentul cu Thymoglobuline, unii pacienti prezinta o crestere temporara a anumitor parametri ai functiei hepatice (teste de laborator care indica cat de bine functioneaza ficatul dumneavoastra). In general, nu exista simptome clinice si parametrii functiei hepatice revin la normal fara tratament. Reactiile adverse listate mai jos au fost inregistrate in timpul unui studiu observational. Acest lucru nu
inseamna ca au fost produse neaparat de Thymoglobuline.
Reactiile adverse foarte frecvente (peste 1 din 10 pacienti) includ:
Numar scazut de leucocite; numar scazut de trombocite
Febra
Infectii
Reactiile adverse frecvente (pana la 1 din 10 pacienti) includ:
Diaree, dificultati la inghitire, greata, varsaturi
Frisoane
Boala serica, o boala produsa de anticorpi impotriva Thymoglobuline, cu aparitia de eruptie, mancarimi, urticarie (eruptie cutanata si senzatie de mancarime), dureri articulare, tulburari renale si adenopatie, boala aparand in 5-15 zile. Boala serica este de regula usoara si trece fara tratament sau cu un tratament de scurta durata cu corticosteroizi
Dureri musculare
Tumori (canceroase ?i ne-canceroase)
Dispnee
Prurit, eruptie
Tensiune arteriala scazuta
Aceste reactii adverse pot fi usoare si trec dupa tratament cu alte medicamente. Ele pot fi reduse si prin modificarea dozei de Thymoglobuline sau prin cresterea perioadei de timp in care se administreaza. Uneori reactiile adverse pot aparea luni de zile mai tarziu. La pacientii care utilizeaza Thymoglobuline impreuna cu alte imunosupresoare pot aparea reactii tardive, precum un risc crescut de infectii si anumite tipuri de cancer.
Infectiile, reactivarea unor infectii, neutropenia febrila si septicemia au fost raportate dupa administrarea de Thymoglobuline in combinatie cu multipli agenti imunosupresori. In cazuri rare, au fost raportate malignitati, inclusiv dar nu exclusiv boli limfoproliferative si alte limfoame, ca si tumori solide. Aceste evenimente au fost uneori asociate cu un final fatal. Aceste reactii adverse au fost asociate intotdeauna cu
agentii multipli imunosupresori. Daca primiti Thymoglobuline cu alte medicamente care supreseaza sistemul imunitar, puteti fi susceptibil la infectii sanguine sau la alte infectii.
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportand reactiile
adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Thymoglobuline
A nu se lasa la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Flacoanele nedeschise de Thymoglobuline vor fi pastrate la frigider (2 – 8°C), fara a fi congelate. Flaconul
trebuie pastrat in ambalajul original, ferit de lumina. In timpul transportului o temperatura de 25°C pe o perioada de 3 zile nu altereaza caracteristicile produsului.
Thymoglobuline nu va fi utilizat daca sunt prezente particule in flacon care nu dispar dupa agitarea prin rotire. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Thymoglobuline
Substanta activa este imunoglobulina de iepure anti-timocite umane 25 mg.
Celelalte componente sunt: manitol (E 421), glicina si clorura de sodiu.
Cum arata Thymoglobuline si continutul ambalajului
Thymoglobuline este furnizat intr-un flacon de sticla ce contine o pulbere alb-crem. Inainte de utilizare, pulberea este amestecata cu 5 mililitri (ml) de apa pentru preparate injectabile pentru a obtine un lichid. Fiecare mililitru (ml) contine 5 mg de imunoglobulina de iepure anti-timocite umane. Solutia reconstituita este clara sau usor opalescenta. Acest lichid este apoi amestecat cu solutie de clorura de sodiu (ser fiziologic) sau glucoza, astfel incat sa poata fi administrata lent (perfuzata) in sange, printr-un tub de plastic (cateter), intr-o vena mare.
Fiecare cutie contine un flacon.
Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala adetinatorului autorizatiei de punere pe piata:
sanofi-aventis Romania S.R.L. Telefon: 021 317 31 36
Acest prospect a fost revizuit in aprilie 2015.




Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

DR MAXWELL
Doriți să cumpărați un rinichi, organe corporale sau doriți să vă ...
Sunt cu transplant renal și vreau să știu dacă Polygemma 14 interacționează cu medicamentația pe care o iau?
Vreau să știu dacă Polygemma14 interacționează cu tratamentul pe care îl i ...
Candida in sange
Buna ziua!am o candizoza vaginala care tot reapare.este posibil sa am aceasta infectie in sange deoa ...
↳ Buna ziua! Durerile articulare si oboseala pot fi semne ale unei noi infectii cu streptococul beta-hemolitic. Acesta afecteaza articulatiile si peri ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Se poate lua Mononucleoza?
Am "prins" si eu din pacate mononucleoza. Virusul Epstein Bar am inteles ca se transmite prin sarut ...
↳ Buna ziua! Virusul Epstein-Barr este foarte contagios iar persoanele afectate raman purtatori ai virusului pentru restul vietii, fara ca acesta sa r ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Transplant renal hepatita cronica B
Bună ziua o mare rugăminte am transplant renal din 2006 printr altele am și hepatita ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa IMUNOGLOBULINA ANTI-LIMFOCITE (DE IEPURE)?
Alte medicamnete care au IMUNOGLOBULINA ANTI-LIMFOCITE (DE IEPURE):
- GRAFALON concentrat pentru solutie perfuzabila 20 mg/ml

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...