Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Topilex 50 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Topilex 50 mg comprimate filmate

Prospect - Topilex 50 mg comprimate filmate


NU comercializăm Topilex 50 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Topilex 50 mg comprimate filmate    DCI: TOPIRAMATUM


  Produs complementar recomandat
Topilex apartine unui grup de medicamente numite ”medicamente antiepileptice”.
Topilex 25 mg comprimate filmate
Topilex 50 mg comprimate filmate
Topilex 100 mg comprimate filmate
Topilex 200 mg comprimate filmate
Topiramat

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi simptome cu ale dumneavoastra. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adverse nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Topilex si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Topilex
3. Cum sa utilizati Topilex
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Topilex
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE TOPILEX SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Topilex apartine unui grup de medicamente numite ”medicamente antiepileptice”. Este utilizat:
- administrat singur pentru a trata convulsiile la adulti, adolescenti si copii cu varsta de 6 ani si peste;
- impreuna cu alte medicamente pentru a trata convulsiile la adulti, adolescenti si copii cu varsta de 2 ani si peste;
- pentru a preveni durerile de cap de tip migrena la adulti.

2. INAINTE SA UTILIZATI TOPILEX
Nu utilizati Topilex
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la topiramat sau la oricare dintre celelalte componente ale Topilex (enumerate la punctul 6);
- pentru a preveni migrena daca sunteti gravida sau puteti ramane gravida in cazul in care nu utilizati o metoda contraceptiva eficienta (vezi paragraful „Sarcina si alaptarea” pentru informatii suplimentare). Daca nu sunteti sigur daca cele de mai sus se aplica in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului
dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza Topilex.
Aveti grija deosebita cand utilizati Topilex
Inainte de a lua Topilex verificati impreuna cu medicul dumneavoastra daca:
- aveti probleme cu rinichii, mai ales pietre la rinichi, sau daca faceti dializa renala;
- aveti istoric de anomalii ale sangelui sau ale lichidelor din corp (acidoza metabolica);
- aveti probleme cu ficatul;
- aveti probleme cu ochii, in special glaucom;
- aveti probleme de crestere;
- aveti o alimentatie bogata in grasimi (dieta cetogenica).
Daca nu sunteti sigur daca oricare din cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra, adresativa medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza Topilex. Este important sa nu intrerupeti administrarea medicamentului fara a cere sfatul medicului. De asemenea trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua oricare alte medicamente care contin topiramat si care va sunt recomandate ca alternativa la Topilex.
S-ar putea sa pierdeti in greutate daca utilizati Topilex asa ca trebuie sa va monitorizati regulat greutatea cand utilizati acest medicament. Daca pierdeti prea mult in greutate sau daca un copil care utilizeaza acest medicament nu ca?tiga suficient in greutate, trebuie sa va adresati medicului.
La un numar mic de pacienti tratati cu medicamente antiepileptice precum Topilex s-a constatat aparitia unor ganduri de auto-vatamare sau de sinucidere. In cazul in care va apar astfel de ganduri, contactati-va imediat medicul, indiferent de moment.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala, vitamine si medicamente pe baza de plante. Topilex si anumite alte medicamente isi pot inflenta reciproc efectele.
Uneori doza unuia dintre medicamentele pe care le luati sau doza de Topilex va trebui sa fie modificata.
In special, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati:
- alte medicamente care va afecteaza sau va scad capacitatea de gandire, de concentrare sau coordonarea musculara (de exemplu medicamente deprimante ale sistemului nervos central, precum relaxante musculare si sedative).
- anticonceptionale orale. Topilex poate afecta eficacitatea anticonceptionalelor orale. Spuneti medicului dumneavoastra daca observati modificari ale sangerarii menstruale in timp ce luati anticonceptionale orale si Topilex. Pastrati o lista cu toate medicamentele pe care le luati. Aratati aceasta lista medicului dumneavoastra si farmacistului inainte de a incepe tratamentul cu un nou medicament. Alte medicamente despre care trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul include alte medicamente antiepileptice, risperidona, litiu, hidroclorotiazida, metformina, pioglitazona,
gliburida, amitriptilina, propranolol, diltiazem, venlafaxina, flunarizina. Daca nu sunteti sigur daca oricare din cele de mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a utiliza Topilex.
Utilizarea Topilex impreuna cu alimente si bauturi
Puteti lua Topilex cu sau fara alimente. Consumati multe lichide pe parcursul zilei pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi pe perioada tratamentului cu Topilex. Trebuie sa evitati bauturile alcoolice in timp ce luati Topilex.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumeavoastra inainte de a lua Topilex daca sunteti gravida, intentionati sa ramaneti gravida sau alaptati. Medicul dumneavoastra va decide daca puteti lua Topilex. Similar altor medicamente antiepileptice, exista un risc de a afecta copilul nenascut daca Topilex este folosit in
timpul sarcinii. Asigurati-va ca stiti foarte bine riscurile si beneficiile utilizarii Topilex pentru tratamentul epilepsiei in timpul sarcinii.
Nu trebuie sa luati Topilex pentru a preveni migrena daca sunteti gravida sau puteti ramane gravida in cazul in care nu utilizati o metoda contraceptiva eficienta. Mamele care alapteaza in timp ce iau Topilex trebuie sa spuna medicului cat mai curand posibil daca observa la copil manifestari neobisnuite.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu Topilex pot aparea ameteli, oboseala si probleme de vedere. Nu conduceti vehicule sau nu folositi utilaje fara sa discutati initial cu medicul dumneavoastra.
Informatii importante privind unele componente ale Topilex
Topilex (25 mg, 50 mg si 200 mg) contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Topilex (100 mg) contine colorantul galben amurg (E 110), care poate produce reactii alergice.

3. CUM SA UTILIZATI TOPILEX
Luati intotdeauna Topilex exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Luati Topilex exact cum a fost prescris. Medicul dumneavoastra va va prescrie de obicei pentru inceput o doza mica de Topilex si treptat va creste cantitatea pana se ajunge la doza cea mai potrivita pentru dumneavoastra. Comprimatele de Topilex trebuie inghitite intregi. Evitati mestecarea comprimatelor pentru ca s-ar putea sa lase un gust amar. Topilex poate fi luat inainte, in timpul sau dupa masa. Consumati multe lichide pe timpul zilei
pentru a preveni formarea pietrelor la rinichi in timp ce luati Topilex.
Daca ati luat mai mult Topilex decat trebuie
- Mergeti imediat la medic. Luati ambalajul medicamentului cu dumneavoastra. Puteti avea o senzatie de somnolenta sau oboseala, sau sa aveti miscari anormale ale corpului, probleme de postura si de mers, senzatie de ameteala datorita tensiunii arteriale scazute sau sa aveti batai anormale ale inimii sau crize convulsive. Supradozajul poate surveni daca luati alte medicamente impreuna cu Topilex.
Daca ati uitat sa utilizati Topilex
- Daca uitati sa luati o doza, luati-o imediat ce va aduceti aminte. Cu toate acestea, daca este aproape timpul pentru urmatoarea doza, treceti peste doza uitata si continuati tratamentul ca de obicei. Daca omiteti doua sau mai multe doze, contactati medicul dumneavoastra.
- Nu luati o doza dubla (doua doze in acelasi timp) pentru a compensa doza uitata. Daca incetati sa utilizati TopilexNu incetati sa luati acest medicament decat daca medical dumneavoastra v-a spus sa faceti acest lucru. Simptomele dumneavoastra s-ar putea sa reapara. Daca medicul dumneavoastra hotaraste sa opreasca acest tratament, doza dumneavoastra poate fi scazuta treptat pe parcursul catorva zile. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Topilex poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Frecventa posibilelor reactii adverse enumerate mai jos este definita utilizand urmatoarea conventie:
-foarte frecvente (afecteaza mai mult de un utilizator din 10);
-frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100);
-mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000);
-rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000);
-foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000);
-cu frecventa necunoscuta (frecventa nu poate fi estimata din datele disponibile).
Reactii adverse foarte frecvente includ:
- Pierdere in greutate
- Furnicaturi la nivelul bratelor si picioarelor
- Toropeala sau somnolenta
- Ameteli
- Diaree
- Greata
- Nas infundat sau secretii nazale si dureri in gat
- Oboseala
- Depresie
Reactii adverse frecvente includ:
- Modificari de dispozitie sau de comportament, inclusiv furie, nervozitate, tristete
- Crestere in greutate
- Scaderea sau pierderea poftei de mancare
- Scaderea numarului de globule rosii
- Modificari ale gandirii si ale starii de vigilenta, inclusiv confuzie, probleme de concentrare, de memorie sau lentoare in gandire
- Limbaj neclar
- Neindemanare sau probleme la mers
- Tremor involuntar al bratelor, mainilor sau picioarelor
- Scaderea simtului tactil sau a senzatiilor
- Miscari involuntare ale ochilor
- Simt gustativ modificat
- Tulburari vizuale, vedere incetosata, vedere dubla
- Tiuit in urechi
- Dureri de urechi
- Dificultati de respiratie
- Sangerari din nas
- Varsaturi
- Constipatie
- Dureri de stomac
- Indigestie
- Uscaciune a gurii
- Furnicaturi sau amorteli la nivelul gurii
- Pietre la rinichi
- Urinare frecventa
- Urinare dureroasa
- Caderea parului
- Eruptii pe piele si/sau mancarimi ale pielii
- Dureri articulare
- Spasme musculare, contractii musculare sau slabiciune musculara
- Dureri toracice
- Febra
- Pierderea puterii musculare
- Stare generala de rau
- Reactii alergice
Reactii mai putin frecvente includ:
- Cristale in urina
- Valori anormale ale numarului de celule sanguine, inclusiv scaderea numarului de globule albe sau a plachetelor sanguine sau numar crescut de eozinofile
- Batai neregulate ale inimii sau incetinirea batailor inimii
- Umflarea ganglionilor la nivelul gatului, axilei sau inghinal
- Cresterea frecventei convulsiilor
- Probleme de comunicare verbala
- Saliva?ie in exces
- Neliniste sau activitate fizica si mintala crescuta
- Pierderea cunostientei
- Lesin
- Miscari incetinite sau diminuate
- Modificari ale somnului sau somn de slaba calitate
- Simt olfactiv deteriorat sau modificat
- Probleme cu scrisul de mana
- Senzatia de miscare sub piele
- Probleme oculare inclusiv senzatie de uscaciune a ochilor, sensibilitate la lumina, ticuri involuntare, lacrimare si acuitate vizuala scazuta
- Auz diminuat sau pierderea auzului.
- Voce ragusita
- Inflama?ia pancreasului
- Balonare
- Senzatie de arsura in capul pieptului
- Pierderea sensibilitatii la atingere la nivelul gurii
- Sangerarea gingiilor
- Senzatie de plenitudine sau de umflare
- Senzatii dureroase sau de arsura in gura
- Respiratie urat mirositoare
- Incontinenta urinara si/sau de fecale
- Nevoie imperioasa de urinare
- Dureri la nivelul rinichilor si/sau al vezicii provocate de pietre la rinichi
- Transpiratie scazuta cantitativ sau imposibilitatea de a transpira
- Modificari de culoare a pielii
- Umflaturi localizate pe piele
- Umflarea fetei
- Umflarea articulatiilor
- Rigiditate musculoscheletica
- Valori crescute ale aciditatii in sange
- Valori scazute ale potasiului in sange
- Cresterea poftei de mancare
- Senzatie acuta de sete si consumul de cantitati anormal de mari de lichide
- Tensiune arteriala scazuta sau scaderea tensiunii arteriale la ridicarea in picioare
- Bufeuri
- Simptome asemanatoare gripei
- Racirea extremitatilor (de exemplu mainile si fata)
- Probleme de invatare
- Dereglari ale functiei sexuale (disfunctii erectile, pierderea libidoului)
- Halucinatii
- Comunicare verbala scazuta
Reactii adverse rare includ:
- Sensibilitate excesiva a pielii
- Simt olfactiv diminuat
- Glaucom,te un blocaj al fluidelor ochiului care determina presiune crescuta la nivelul ochilor, durere si scaderea acuitatii vizuale
- Acidoza tubulara renala
- Reactii severe la nivelul pielii, inclusiv sindromul Stevens-Johnson, o afectiune cutanata ce pune viata in pericol in care stratul superior al pielii se separa de cel inferior, si eritem multiform, o afectiune in care apar pete rosii care se pot transforma in vezicule
- Miros
- Umflarea tesutului din jurul ochilor
- Sindromul Raynaud, o boala ce afecteaza vasele sanguine la nivelul urechilor si al degetelor de la maini si picioare si provoaca durere si sensibilitate la rece
- Calcifierea tesuturilor (calcinoza)
Reactii adverse cu frecventa necunoscuta
- Maculopatia este o afectiune a maculei, un punct mic de pe retina unde vederea are cea mai mare acuitate. Trebuie sa anuntati medicul daca observati o modificare sau o scadere a acuitatii vizuale.
- Umflarea conjunctivei oculare.
- Necroliza epidermica toxica, o forma mai grava a sindromului Stevens-Johnson (vezi reactii adverse mai putin frecvente)
Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveaza sau daca observati orice reactie adverse nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA TOPILEX
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Blistere cu 25 mg, 50 mg si 200 mg: Nu necesita conditii speciale de pastrare.
Blister cu 100 mg: A se pastra la temperaturi sub 30o C
Recipient multidoze: Nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati Topilex dupa data de expirare inscrisa pe eticheta. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Topilex
Substanta activa este topiramat.
-fiecare comprimat filmat de TOPILEX contine 25, 50, 100, 200 mg topiramat.
Celelalte componente ale TOPILEX sunt mentionate mai jos.
Nucleul comprimatului: Celuloza microcristalina, manitol, am donglicolat de sodiu tip A, amidon pregelatinizat LM, crospovidona, povidona, stearat de
magneziu, ceara carnauba. Film: Hipromeloza, lactoza monohidrat (numai pentru 25 mg, 50 mg si 200 mg), macrogol 4000 (numai pentru 25 mg, 50 mg si 200 mg), talc (numai pentru 50 mg si 100 mg), propilen glicol (numai pentru 50 mg si 100 mg), dioxid de titan (E 171), agent de colorare galben de
chinolina (E104) (numai pentru 50 mg), agent de colorare galben amurg (E110) (numai pentru 100 mg), oxid de fer rosu si galben (E 172) (numai pentru 200 mg).
Cum arata TOPILEX si continutul ambalajului
Comprimate filmate 25 mg: comprimate filmate albe, rotunde, biconvexe.
Comprimate filmate 50 mg: comprimate filmate de culoare galbena, rotunde, biconvexe.
Comprimate filmate 100 mg: comprimate filmate de culoare oranj, oblongi, biconvexe.
Comprimate filmate 200 mg: comprimate filmate de culoare roz, oblongi, biconvexe.
Marime ambalaj: 28, 30 sau 60 comprimate filmate in blister sau 60 comprimate filmate in flacon din PEID cu pliculet sicativ.
Este posibil ca nu toate concentratiile sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania: Topilex 25 mg/50 mg/100 mg/200 mg
Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2013.


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Interacțiuni Normens
Imi puteți spune daca pot sa fac tratamentul cu Normens pt reglarea menstruației in parale ...
oare e epilepsie?
fetita mea a facut convulsii febrile cand era sugar,am tinut-o sub control medical pana la varsta de ...
↳ Buna ziua! Trebuie sa-i administrati fetiteti dumneavoastra tratametnul recomandat de medici! Anomalia respectiva poate determina in anumite conditi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
ce se intampla dak iau mai multe pastile de peritol
cum pot ramane insarcinata?si dak iau mai multe pastile de peritol ce se intampla? ...
↳ Buna ziua! Daca timp de 6 luni ati incercat sa concepeti un copil fara sa reusiti, adresati-va unui medic ginecolog pentru investigatii. Probleme de ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...