Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Torvalipin Plus 10 mg/10 mg comprimate filmate

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Torvalipin Plus 10 mg/10 mg comprimate filmate

Prospect - Torvalipin Plus 10 mg/10 mg comprimate filmate


NU comercializăm Torvalipin Plus 10 mg/10 mg comprimate filmate!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Torvalipin Plus 10 mg/10 mg comprimate filmate    DCI: COMBINATII (ATORVASTATINUM+AMLODIPINUM)


  Produs complementar recomandat


33.95lei
Vezi detalii

Torvalipin Plus contine doua substante active, amlodipina si atorvastatina. Amlodipina apartine unei clase de medicamente numite „blocante ale canalelor de calciu” si este utilizata in tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala).
Torvalipin Plus 5 mg/10 mg comprimate filmate
Torvalipin Plus 10 mg/10 mg comprimate filmate
Amlodipina/atorvastatina

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament, deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa il recititi.Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reactii adverse, nementionate in acest prospect. Vezi pct. 4.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Torvalipin Plus si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa utilizati Torvalipin Plus
3. Cum sa utilizati Torvalipin Plus
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Torvalipin Plus
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Torvalipin Plus si pentru ce se utilizeaza
Torvalipin Plus contine doua substante active, amlodipina si atorvastatina. Amlodipina apartine unei clase de medicamente numite „blocante ale canalelor de calciu” si este utilizata in tratamentul tensiunii arteriale mari (hipertensiune arteriala). Atorvastatina apartine unei clase de medicamente numite “statine” si este utilizata pentru reducerea cantitatii de grasimi (colesterol si trigliceride) din sange.
Torvalipin Plus este indicat pentru preventia evenimentelor cardiovasculare (legate de inima si vase de sange, de exemplu angina pectorala, infarct miocardic sau accident vascular cerebral) la pacientii cu valori mari ale tensiunii arteriale care prezinta factori suplimentari de risc cardiovascular, cum sunt fumatul, obezitatea, niveluri mari ale colesterolului in sange, antecedente familiale de boli de inima sau diabet zaharat. Daca asemenea factori sunt prezenti la persoanele cu valori mari ale tensiunii arteriale,
exista un risc crescut de aparitie a evenimentelor cardiovasculare.
Cum actioneaza Torvalipin Plus Tensiunea arteriala mare este o afectiune caracterizata prin valori anormal de mari ale tensiunii arteriale; aceasta reprezinta un factor de risc pentru evenimentele cardiovasculare (de exemplu angina pectorala, infarct miocardic sau accident vascular cerebral). Amlodipina actioneaza prin relaxarea vaselor de sange, astfel incat sangele trece mai usor prin acestea.
Colesterolul este o substanta care se gaseste in mod normal in organismul uman, fiind necesar pentru cresterea normala a corpului. Daca este prea mult colesterol in sangele dumneavoastra, se pot forma depozite de grasime pe peretii vaselor de sange, determinand ingustarea si, in final, blocarea acestora.
Aceasta este cea mai frecventa cauza a bolilor de inima.
Atorvastatina actioneaza prin scaderea concentratiilor mari ale colesterolului “rau” (LDL-colesterol) si cresterea concentratiilor colesterolului “bun” (HDL-colesterol). Atorvastatina actioneaza prin blocarea unei enzime de la nivelul ficatului, pe care organismul dumneavoastra o utilizeaza pentru a produce
colesterol. De asemenea, amelioreaza capacitatea organismului dumneavoastra de a indeparta colesterolul din circulatia sangvina.

2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza Torvalipin Plus
Nu utilizati Torvalipin Plus daca:
- sunteti alergic la amlodipina sau alt blocant al canalelor de calciu, la atorvastatina sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).
- aveti sau ati avut vreodata afec?iuni ale ficatului (vezi de asemenea punctul “Atentionari si precautii”).
- ati avut valori anormale ale testelor functiei ficatului.
- aveti tensiune arteriala foarte mica (hipotensiune arteriala).
- aveti soc cardiogenic (o afectiune in care inima dumneavoastra nu poate furniza suficient sange organismului).
- aveti valva aortica a inimii ingustata (stenoza aortica).
- ave?i insuficienta cardiaca, din cauza unui infarct miocardic.
- sunteti gravida sau alaptati sau nu utilizati masuri contraceptive adecvate.
- utilizati oricare dintre urmatoarele medicamente: ketoconazol, itraconazol (medicamente utilizate in tratamentul infectiilor fungice), telitromicina (un antibiotic)
Atentionari si precautii
Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Torvalipin Plus, daca:
- aveti antecedente de afectiuni ale ficatului sau consumati in mod regulat cantitati substantiale de alcool.
- aveti varsta peste 70 de ani.
- aveti probleme ale rinichilor.
- aveti glanda tiroida mai putin activa (hipotiroidism).
- ati avut dureri musculare repetate sau inexplicabile sau aveti antecedente personale sau familiale de probleme ale muschilor.
- aveti un istoric de probleme ale muschilor, asociate utilizarii medicamentelor care scad valorile colesterolului (de exemplu “statine” sau “fibrati”).
- consumati regulat cantitati mari de alcool.
Daca vreuna din situatiile de mai sus este valabila pentru dumneavoastra, este posibil ca medicul dumneavoastra sa va recomande efectuarea unor analize de sange inaintea si eventual in timpul tratamentului cu Torvalipin Plus, pentru a evalua riscul de aparitie a reactiilor adverse musculare.
In timpul tratamentului cu Torvalipin Plus
Daca manifestati dureri musculare inexplicabile (mialgie), crampe, febra musculara sau oboseala, in special asociate cu stare generala de rau sau febra, adresati-va imediat unui medic, deoarece poate fi necesara intreruperea tratamentului cu Torvalipin Plus. De asemenea, trebuie sa il contactati pe medicul dumneavoastra daca manifestati dificultate la respiratie, tuse si deteriorarea starii generale de sanatate (oboseala, pierdere in greutate si febra). De asemenea, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca manifesta?i slabiciune muscular constanta. Pot fi necesare analize suplimentare pentru diagnosticul ?i tratamentul acestei afectiuni.
In timpul tratamentului cu acest medicament, medicul dumneavoastra va va monitoriza indeaproape daca aveti diabet zaharat sau un risc crescut de a va imbolnavi de diabet zaharat. Aveti un risc crescut de diabet zaharat daca aveti cantitati mari de glucoza si grasimi in sange, sunteti supraponderal sau aveti tensiune arteriala mare.
Copii si adolescenti
Nu dati acest medicament copiilor sau adolescentilor, deoarece este putin probabil sa prezinte siguranta.
Torvalipin Plus impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
Exista unele medicamente care pot modifica efectul Torvalipin Plus, sau efectul lor poate fi modificat de Torvalipin Plus. Acest tip de interactiune poate face ambele medicamente mai putin eficiente. In mod alternativ, poate creste riscul sau severitatea reactiilor adverse, inclusiv afectiunile musculare importante dar rare, cunoscute sub numele de “rabdomioliza” si “miopatie” (vezi pct. 4). Spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente:
- Unele medicamente antibacteriene, cum sunt rifampicina sau acid fusidic sau unele antibiotice macrolide cum sunt eritromicina, claritromicina, telitromicina sau unele medicamente utilizate in tratamentul infectiilor fungice cum sunt voriconazol, fluconazol, posiconazol, ketoconazol,
itraconazol.
- Medicamente utilizate pentru tinerea sub control a concentratiilor de lipide din sange: fibrati, cum sunt gemfibrozil, acid nicotinic, colestipol sau ezetimib.
- Medicamente utilizate pentru tinerea sub control a batailor inimii dumneavoastra cum sunt amiodarona, diltiazem, sau a ritmului inimii, cum este digoxina.
- Mediamente utilizate in tratamentul si preventia crizelor convulsive, cum sunt carbamazepina,
fenobarbital, fenitoina, fosfenitoina, primidona, stiripentol.
- Medicamente utilizate pentru modificarea modului in care functioneaza sistemul dumneavoastra imunitar, de exemplu ciclosporina.
- Inhibitori de proteaze si alte medicamente utilizate in tratamentul infectiei cu HIV, de exemplu ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, nelfinavir, efavirenz, delavirdina.
- Warfarina (un medicament care subtiaza sangele).
- Antiacide (utilizate pentru probleme digestive).
- Contraceptive orale (“pilula”).
- Medicamente utilizate in tratamentul depresiei, cum sunt nefazodona si imipramina.
- Medicamente utilizate in tratamentul afectiunilor psihice, cum sunt antipsihoticele.
- Medicamente utilizate in tratamentul insuficientei cardiace, cum sunt beta-blocantele (de exemplu bisoprolol, carvedilol, metoprolol).
- Medicamente utilizate in tratamentul tensiunii arteriale mari (cum sunt blocante ale receptorului pentru angiotensina, beta blocante, blocante ale canalelor de calciu, inhibitori ai ECA, diuretice si nitrati).
- Blocante alfa-1 utilizate in tratamentul tensiunii arteriale mari sau a unor afectiuni ale prostatei (de exemplu prazosin, alfuzosin, doxazosin, tamsulosin, terazosin).
- Amifostina (utilizata in tratamentul cancerului).
- Sildenafil (utilizat in tratamentul disfunctiei erectile, impotenta).
- Dantrolena sau baclofen (relaxante musculare).
- Corticosteroizi (medicamente utilizate in tratamentul afectiunilor inflamatorii din organismul dumneavoastra).
- Preparate pe baza de plante medicinale care contin sunatoare (utilizata in tratamentul depresiei).
Torvalipin Plus impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Torvalipin plus poate fi administrat in orice moment al zilei, cu sau fara alimente.
Suc de grepfrut
In timpul tratamentului cu Torvalipin Plus, nu beti suc de grepfrut in cantitati mari deoarece cantitatile
mari ( ai mult de 1 pana la 2 pahare pe zi) de suc de grepfrut pot modifica efectele Torvalipin Plus. Alcool Evitati sa beti prea mult alcool in timpul tratamentului cu Torvalipin Plus. Vezi, de asemenea, „Atentionari si precautii” de la acest punct.
Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Nu trebuie sa utilizati Torvalipin Plus daca sunteti gravida sau incercati sa ramaneti gravida. Femeile aflate la varsta fertila trebuie sa utilizeze metode contraceptive sigure in timpul tratamentului cu Torvalipin Plus.
Alaptarea
Nu trebuie sa utilizati Torvalipin Plus daca alaptati.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Nu este de asteptat ca Torvalipin Plus sa afecteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, la conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor trebuie luata in considerare posibilitatea aparitiei ametelilor.

3. Cum sa utilizati Torvalipin Plus
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Intrebati medicul
dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti
Doza initiala uzuala este de un comprimat de Torvalipin Plus 5 mg/10 mg zilnic. Daca este necesar, medicul dumneavoastra poate creste doza la un comprimat de Torvalipin Plus 10 mg/10 mg zilnic.
Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu un pahar cu apa. Acestea pot fi luate in orice moment al zilei, cu sau fara alimente. Cu toate acestea, se recomanda sa le luati la aceeasi ora in fiecare zi.
Urmati in continuare recomadarile medicului dumneavoastra privind regimul alimentar, in special regimul alimentar sarac in grasimi, evitati fumatul si faceti regulat exercitii fizice.
Utilizarea la copii si adolescenti
Acest medicament nu este recomandat copiilor si adolescentilor.
Daca luati mai mult Torvalipin Plus decat trebuie
Daca luati mai multe comprimate de Torvalipin Plus decat trebuie (mai mult decat doza uzuala), cea mai probabila reactie adversa este tensiunea arteriala foarte mica (hipotensiune arteriala). Adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la departamentul de urgenta a celui mai apropiat spital pentru
recomandari. Luati cu dumneavoastra comprimatele care v-au ramas si cutia sau flaconul, pentru ca personalul spitalului sa poata identifica cu usurinta medicamentul pe care l-ati luat.
Daca ati uitat sa utilizati Torvalipin Plus
Daca uitati sa luati o doza de Torvalipin Plus, luati doza urmatoare la ora obisnuita. Nu luati o doza dubla
pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Torvalipin plus
Oprirea tratamentului cu Torvalipin Plus poate determina agravarea afectiunii dumneavoastra. Nu incetati utilizarea acestui medicament decat daca medicul dumneavoastra va recomanda acest lucru.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse, intrerupeti administrarea Torvalipin
Plus si adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti imediat la cel mai apropiat spital, deoarece este posibil sa aveti nevoie de asistenta medicala de urgenta:
Frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10):
- Reactii alergice care pot include aparitia unor umflaturi de culoare rosie, care provoaca mancarimi (urticarie).
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100):
- Inflamatia pancreasului (pancreatita). Simptomele pot inlcude dureri severe la nivelul abdomenului sau spatelui, greata si varsaturi.
- Inflamatia ficatului (hepatita). Simptomele pot include ingalbenirea pielii, pierderea apetitului alimentar si stare generala de rau.
Rare (pot afecta pana la 1 persoana din 1000):
- Slabiciune musculara inexplicabila, crampe, sensibilitate la atingere sau durere, in special asociate cu senzatia neobisnuita de rau sau febra (in cazuri rare, aceasta combinatie de simptome a dus la o afectiune grava, uneori letala, numita „randomioliza”, caracterizata prin distrugerea celulelor
musculare).
- Reactii alergice severe la nivelul pielii, cu simptome cum sunt aparitia unor pete rosii pe piele, eruptie trecatoare pe piele, basicare (eruptie buloasa), desprinderea pielii care se poate raspandi rapid la nivelul intregului corp. Concomitent, pot aparea simptome asemanatoare gripei, cum sunt febra, dureri in gat si oboseala.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 persoana din 10000):
- O reactie alegica severa (numita anafilaxie) care include simptome ca umflarea rapida a fetei, limbii sau gatului si care poate determina dificultati majore la respiratie, eruptie trecatoare pe piele asociata
cu mancarimi si tensiune arteriala mica.
- Insuficienta hepatica. Simptomele pot include ingalbenirea pielii si a albului ochilor, abdomen umflat, urina de culoare inchisa, greata, pierderea apetitului alimentar, febra si oboseala.
Alte reactii adverse posibile:
Frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 10):
- Raceala comuna (infectie la nivelul cailor respiratorii superioare, cu simptome cum sunt tuse, dureri in gat, curgerea nasului si febra)
- Cresterea concentratiei de glucoza din sange
- Dureri de cap, ameteli, oboseala, somnolenta
- Inrosirea pielii
- Dureri in gat, sangerari la nivelul nasului
- Stare de rau (greata), dureri abdominale, disconfort gastric (indigestie), diaree, constipatie si flatulenta (vanturi)
- Dureri musculare si articulare, crampe musculare, spasme musculare, dureri de spate, dureri la nivelul membrelor
- Articulatii si glezne umflate (edem)
- Modificari ale analizelor de sange, cum sunt cresterea concentratiei enzimei „creatin fosfokinaza” si a unor enzime hepatice.
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 persoana din 100):
- Dificultate de a dormi
- Scaderea concentratiilor glucozei din sange
- Lesin (sincopa)
- Pierderea apetitului alimentar
- Crestere sau pierdere in greutate
- Modificari de stare, anxietate, depresie, tremor, cosmaruri
- Pierderea memoriei, diminuarea simtului tactil sau senzatiei de durere, intepaturi sau furnicaturi la nivelul degetelor de la maini sau de la picioare
- Tulburari de vedere, vedere in ceata, bazait sau tiuit in urechi (tinitus)
- Constientizarea unor batai neobisnuite ale inimii (palpitatii)
- Tensiune arteriala scazuta
- Scurtarea respiratiei
- Uscaciune a gurii, modificari ale gustului, varsaturi, nas infundat (rinita), eructatie
- Eruptie trecatoare pe piele sau mancarimi, eruptie pe piele asociata cu mancarimi (urticarie), caderea parului, aparitia unor vanatai sau pete mici pe piele, decolorarea pielii, transpiratie accentuata
- Durere la nivelul gatului, slabiciune musculara
- Dureri in piept
- Tulburari urinare (urinare excesiva in timpul noptii si frecventa crescuta de urinare)
- Impotenta, umflarea tesutului mamar la barbati
- Senzatie de disconfort, senzatie de slabiciune, dureri, senzatie sau stare generala de rau, febra
- Celule albe sangvine in urina.
Rare (pot afecta pana la 1 persoana din 1000):
- Numar redus de plachete sangvine
- Confuzie
- Probleme ale nervilor la nivelul mainilor sau picioarelor, cu simptome ca sensibilitate diminuata si slabiciune („neuropatie periferica”)
- Dureri in piept (angina)
- Blocarea canalelor biliare (colestaza) cu simptome cum sunt ingalbenirea pielii si albului ochilor si
urina de culoare inchisa
- Umflaturi la nivelul pielii sau a membranelor mucoase
- Inflamatie sau umflare a muschilor scheletici (miozita), inflamatia tendoanelor sau leziuni la nivelul tendoanelor.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 persoana din 10000):
- Scaderea numarului celulelor albe din sange
- Rigiditate sau tensiune musculara, inflamatie a tendoanelor sau leziuni la nivelul tendoanelor.
- Ritm cardiac anormal (incetinit sau accelerat), infarct miocardic, inflamatia vaselor de sange mici
- Inflamatia gingiilor (hiperplazie gingivala)
- Inflamatia membranei care captuseste stomacul (gastrita)
- Tuse
- Diminuare a auzului
- Umflarea straturilor profunde ale pielii, inclusiv umflarea buzelor, pleoapelor si limbii, exfolierea
pielii, sensibilitate a pielii la lumina soarelui.
Cu frecventa necunoscuta (frecventa lor nu poate fi estimata din datele disponibile):
- Inflamatia plamanilor, numita „boala pulmonara interstitiala” care cauzeaza dificultati la respiratie, tuse persistenta si febra.
- Afectiune numita „sindrom extrapiramidal”, cu simptome ca miscari involuntare, tremuraturi, rigiditate musculara si spasme, de obicei la nivelul fetei si al gatului - Diabet zaharat. Acesta este mai probabil daca aveti concentratii mari de glucoza si grasimi in sange,
sunteti supraponderal sau aveti tensiune arteriala mare. Medicul dumneavoastra va va monitoriza in timpul tratamentului cu acest medicament.
- Slabiciune musculara constanta
Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale http:/www.anm.ro/. Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. Cum se pastreaza Torvalipin Plus
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe blister si cutie, dupa „EXP”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25°C.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Torvalipin Plus
- Substantele active sunt amlodipina si atorvastatina.
- Fiecare comprimat filmat contine amlodipina 5 mg (sub forma de besilat de amlodipina) si atorvastatina 10 mg (sub forma de atorvastatina calcica). Fiecare comprimat filmat contine amlodipina 10 mg (sub forma de besilat de amlodipina) si atorvastatina 10 mg (sub forma de atorvastatina calcica).
- Celelalte componente sunt:
Nucleu: Carbonat de calciu, celuloza microcristalina, amidon de porumb pregelatinizat, croscarmeloza sodica, hidroxipropil celuloza, polisorbat 80, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Film: [ Torvalipin Plus 5 mg/10 mg:] Opadry II white 85F18422 continand alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), polietilenglicol, talc. [ Torvalipin Plus 10 mg/10 mg:] Opadry II blue 85F205038 continand alcool polivinilic, dioxid de titan (E171), polietilenglicol, talc, indigotina (E132).
Cum arata Torvalipin Plus si continutul ambalajului
[ Torvalipin Plus 5 mg/10 mg:] Comprimate filmate de culoare alba, ovale, biconvexe, dimensiuni 4,2 mm x 8,2 mm, marcate cu “AA” pe una din fete.
[ Torvalipin Plus 10 mg/10 mg:] Comprimate filmate de culoare albastra, ovale, biconvexe, dimensiuni 4,2 mm x 8,2 mm, marcate cu “AA1” pe una din fete.
Marimi de ambalaj
Cutii cu blistere: 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 90, 98 si 100 comprimate filmate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Torvalipin Plus 5mg/10mg, 10mg/10 mg comprimate filmate
Acest prospect a fost revizuit in ianuarie 2016


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

atacand nebilet si ulei de krill
Se poate lua impreuna atacand 8 mg nebilet de 5 mg un sfert cu ulei de Krill. Am colesterol mare da ...
Un sfat va rog!
Bun ziua. Un sfat va rog. Care urimil ma ajuta la spondiloza, dureri de cap maini piciare. Am si dia ...
Valori crescute
Bună seara.Va rog sa imi spuneți dacă Atorisul poate creste valoarea LDH?Eu iau doar Atoris  ...
↳ Buna ziua! Da, responsabil pentru aceasta crestere POATE fi Atoris. De aceea se recomanda si pauze in tratamentul cu statine (cate 2 luni dupa 6 luni ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Zoely și contraindicatiile
Buna ziua! Iau Zoely de 10 luni pană acum nu am făcut pauza am luat continu. Nu am avut ni ...
↳ Buna ziua! Pe termen lung este posibil sa luati in greutate, sa experimentati o scadere a libido-ului, sa aveti o tendinta mai mare de a face candido ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Normocolesterol Forte
Daca fac tratament hormonal cu Anastrazol de 4ani, sunt operata sector san, pot lua Normocolesterol ...
CynaraAnti-colesterol si Detralex se pot administra impreuna?
Buna seara, am fost diagnosticata cu insuficienta venoasa,si urmez tratament cu Detralex .Pot cont ...
colesterol
Buna ziua . Am citit ca medicamentul Rosucard ar fi mai putin nociv. Este adevarat? ...
↳ Buna ziua! Rosucard este mai putin nociv fata de alte statine, insa administrarea sa poate determina anumite reactii adverse (slabiciune musculara, a ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
umflatura sub stern
Am o umflatura chiar sub stern,tin sa precizez ca o aveam de mai multi ani dar era ceva mai mica,in ...
↳ Buna ziua! Incepti demersurile pentru a ajunge la un medic! Este posibil sa fie un lipom, medicul va poate pune diagnosticul. ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa COMBINATII (ATORVASTATINUM+AMLODIPINUM)?
Alte medicamnete care au COMBINATII (ATORVASTATINUM+AMLODIPINUM):
- Duplecor 10 mg/5 mg

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...