Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » Valdocef 500 mg capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - Valdocef 500 mg capsule

Prospect - Valdocef 500 mg capsule


NU comercializăm Valdocef 500 mg capsule!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: Valdocef 500 mg capsule    DCI: CEFADROXILUM


  Produs complementar recomandat
Valdocef este un antibiotic. Apartine unui grup de antibiotice numite cefalosporine. Aceste antibiotice sunt similare cu penicilina.
Valdocef 500 mg capsule
Cefadroxil

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa luati acest medicament deoarece contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Daca aveti orice intrebari suplimentare, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastra. Nu trebuie sa-l dati altor persoane. Le poate face rau, chiar daca au aceleasi semne de boala ca dumneavoastra. Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este Valdocef si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Valdocef
3. Cum sa luati Valdocef
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Valdocef
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Valdocef si pentru ce se utilizeaza
Valdocef este un antibiotic. Apartine unui grup de antibiotice numite cefalosporine. Aceste antibiotice sunt similare cu penicilina. Valdocef omoara bacteriile si poate fi utilizat impotriva diferitelor tipuri de infectii. La fel ca toate antibioticele, cefadroxil este eficient numai impotriva anumitor tipuri de bacterii. Prin urmare, este adecvat pentru tratarea anumitor tipuri de infectii. Valdocef poate fi utilizat pentru a trata:
- infectii ale gatului;
- infectii necomplicate ale vezicii urinare si rinichilor;
- infectii necomplicate ale pielii si tesuturilor moi.

2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati Valdocef
Nu luati Valdocef
- daca sunteti alergic la cefadroxil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- daca sunteti alergic la orice alt antibiotic cefalosporinic;
- daca ati avut o reactie alergica severa la orice antibiotic din clasa penicilinelor.
Nu toate persoanele care sunt alergice la penicilina sunt alergice la cefalosporine. Totusi, nu trebuie sa luati acest medicament daca ati avut vreodata o reactie alergica severa la orice penicilina, intrucat este posibil sa fiti alergic si la acest medicament (reactie alergica incrucisata).
Daca nu sunteti sigur daca oricare dintre situatiile descrise mai sus sunt valabile in cazul dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.
Atentionari si precautii
Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte sa luati Valdocef:
- daca ati avut vreodata o reactie alergica la un antibiotic sau daca aveti astm bronsic;
- daca vi s-a spus ca rinichii dumneavoastra nu functioneaza bine sau daca efectuati sedinte de dializa (din cauza problemelor cu felul in care functioneaza rinichii dumneavoastra). Puteti lua cefadroxil, insa medicul dumneavoastra va va ajusta doza;
- daca ati avut vreodata o inflamatie a intestinului gros, numita colita sau orice alta boala severa care afecteaza intestinele. Daca luati tratament cu Valdocef pe o perioada de timp prelungita, medicul va va efectua teste de sange in mod regulat.
Trebuie sa fiti atent la aparitia anumitor simptome de tulburari gastrointestinale, cum este diareea, pe timpul cat luati cefadroxil. Vezi Reactii adverse severe la punctul 4.
Daca trebuie sa faceti un test de sange sau de urina
Cefadroxilul poate afecta rezultatele testelor pentru detectarea zaharului in urina si pe cele ale unui test de sange numit testul Coombs.
Daca efectuati testul:
Spuneti persoanei care recolteaza proba biologica despre faptul ca luati cefadroxil.
Valdocef impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Cefadroxilul poate fi influentat de alte medicamente care sunt excretate prin rinichi. Multe medicamente au acest efect, asa ca trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a lua Valdocef.
In mod special, spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati urmatoarele medicamente:
- contraceptive orale („pilule”). Eficacitatea lor poate fi compromisa in cursul tratamentului cu Valdocef. Prin urmare, trebuie sa utilizati alte metode contraceptive pe timpul cat luati acest medicament;
- anticoagulante (medicamente pentru subtierea sangelui);
- probenecid (utilizat pentru guta). Poate intarzia eliminarea cefadroxilului din organism;
- colestiramina (utilizata pentru a reduce concentratiile crescute de colesterol).
Nu luati niciodata Valdocef impreuna cu urmatoarele medicamente:
- antibiotice numite aminoglicozide (cum este gentamicina), polimixina B si colistin;
- alte antibiotice care opresc cresterea bacteriana (cum este tetraciclina);
- medicamente pentru eliminarea apei (diuretice), cum este furosemidul. Poate fi necesara verificarea frecventa a functiei renale in cursul tratamentului. Acest lucru se poate face prin teste de sange si urina.
Trebuie sa lasati un interval de doua pana la trei ore intre administrarea Valdocef si cea a oricaruia dintre medicamentele enumerate mai sus.
Valdocef impreuna cu alimente si bauturi
Valdocef poate fi luat cu sau fara alimente.
Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Este posibil sa aveti dureri de cap, ameteala, nervozitate, insomnie si oboseala pe timpul cat luati acest medicament. Aceasta afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Daca se intampla acest lucru, nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje.
Valdocef contine negru stralucitor BN (E151)
Acest medicament contine negru stralucitor BN (E151), care poate cauza reactii alergice.

3. Cum sa luati Valdocef
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Doza prescrisa de medicul dumneavoastra depinde de natura si severitatea infectiei. De asemenea, depinde de cat de bine functioneaza rinichii dumneavoastra. Medicul dumneavoastra va va explica acest lucru.
Tabelul de mai jos ajuta la definirea dozelor uzuale:
Indicatii Adulti si adolescenti cu greutatea corporala mai mare de 40 kg, cu functie renala normala
Copii cu greutatea corporala mai mica de 40 kg, cu functie renala normala
Infectii necomplicate ale vezicii urinare si rinichilor 1000 mg de doua ori pe zi 30-50 mg/kg/zi, divizata in doua Infectii necomplicate ale pielii si prize zilnice tesuturilor moi
Infectii ale gatului 1000 mg o data pe zi, pe o perioada de cel putin 10 zile
30mg/kg/zi o data pe zi, pe o perioada de cel putin 10 zile Utilizarea la copii:
- la copiii cu varsta de peste 6 ani, cu greutatea corporala mai mica de 40 kg, doza uzuala va fi de 500 mg (1 capsula) de doua ori pe zi;
- la copiii cu varsta sub 6 ani, medicul va prescrie o forma farmaceutica mai adecvata, cefadroxil granule pentru suspensie orala;
- copiii nu trebuie sa utilizeze Valdocef daca au greutatea corporala mai mica de 40 kg si au probleme cu rinichii sau efectueaza sedinte de hemodializa (o procedura pentru indepartarea reziduurilor din sange).
Pacientii varstnici si pacientii cu probleme renale sau care efectueaza sedinte de hemodializa Doza trebuie ajustata.
Pacientilor care efectueaza sedinte de hemodializa li se va administra tratament cu 500 mg - 1000 mg de cefadroxil la sfarsitul sedintei de hemodializa.
Mod de administrare
Capsulele trebuie inghitite intregi, cu un pahar de apa.
Nu mestecati aceste capsule.
Durata tratamentului Tratamentul trebuie continuat timp de cel putin 2-3 zile dupa ce dispar simptomele acute. In cazul infectiilor streptococice, durata minima a tratamentului este de 10 zile.
Daca luati mai mult Valdocef decat trebuie
Daca luati mai mult Valdocef decat vi s-a prescris, informati imediat medicul dumneavoastra sau spitalul. Simptomele de supradozaj pot include: greata, halucinatii, amplificarea reflexelor, diminuarea starii de constienta sau chiar coma, probleme cu modul de functionare a rinichilor.
Daca uitati sa luati Valdocef
Daca uitati sa luati acest medicament, continuati sa luati dozele programate in mod normal, asa cum va fost recomandat de medicul dumneavoastra. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa luati Valdocef
Este important sa luati medicamentul conform prescriptiei medicului. Nu incetati brusc de a mai lua acest medicament fara a va consulta mai intai cu medicul dumneavoastra. In caz contrar, simptomele pot reveni. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Daca prezentati oricare din urmatoarele simptome, incetati sa luati acest medicament si spuneti imediat medicului dumneavoastra sau mergeti la sectia de urgente a celui mai apropiat spital.
Reactiile adverse severe sunt foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de utilizatori):
- reactii alergice severe (anafilaxie) cum sunt:
- instalarea brusca a unei respiratii suieratoare si a senzatiei de apasare in piept - umflarea pleoapelor, fetei sau buzelor
- pierdere cunostintei (lesin).
- eruptii cutanate severe, asociate cu aparitia de basici, care implica ochii, gura si gatul sau organele genitale (sindromul Stevens-Johnson)
- diaree severa sau aparitia de sange in scaun, care reprezinta o indicatie de inflamatie a intestinelor, numita colita pseudomembranoasa Toate cele enumerate mai sus necesita ingrijire medicala de urgenta. Daca credeti ca aveti oricare dintre aceste semne, incetati sa luati acest medicament si adresati-va medicului dumneavoatra sau sectia de urgente a celui mai apropiat spital.
Alte reactii adverse posibile:
Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 utilizatori):
- greata sau varsaturi, stomac deranjat, durere abdominala, umflare a limbii insotita de inrosire si durere, precum si diaree;
- mancarime, eruptii trecatoare pe piele, urticarie
Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de utilizatori):
- candidoza bucala, candidoza vaginala
Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 de utilizatori):
- scaderea numarului celulelor sanguine de diferite tipuri (simptomele pot include oboseala, infectii nou aparute si febra), cresterea numarului anumitor tipuri de celule albe din sange, scaderea numarului de celule sanguine care sunt necesare pentru coagularea sangelui, ceea ce poate provoca
invinetire sau sangerare;
-reactii de hipersensibilitate (care includ eruptii trecatoare pe piele, reactii alergice mai putin severe decat cele mentionate mai sus, urticarie, mancarime);
- ingalbenire a ochilor sau pielii, modificari ale rezultatelor testelor de sange pentru evaluarea functionarii ficatului;
- modificari ale modului in care functioneaza rinichii;
- umflarea fetei, limbii sau gatului;
- dureri ale articulatiilor;
- febra.
Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 de utilizatori):
- un tip de anemie care poate fi severa si este cauzata de distrugerea celulelor rosii din sange;
- dureri de cap, insomnie, ameteala, nervozitate;
- oboseala;
- rezultate anormale ale testelor de sange.
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reactii adverse nementionate in acest prospect.

5. Cum se pastreaza Valdocef
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie dupa {EXP}. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Continutul ambalajului si alte informatii
Ce contine Valdocef
Substanta activa este cefadroxil monohidrat.
Fiecare capsula contine cefadroxil 500 mg, echivalent cu cefadroxil monohidrat 524,78 mg.
Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de titan (E 171), albastru brevetat V (E 131), negru stralucitor BN (E 151), gelatina.
Cum arata Valdocef si continutul ambalajului
Valdocef capsule se prezinta sub forma de capsule gelatinoase, de marimea 0 (aprox. 21,70 x 7,65 mm), cu corp opac de culoare albastru deschis si cap opac de culoare albastra (invelisul capsulei), care contin o pulbere omogena de culoare galben deschis (continutul capsulei)
Cutie cu 16 capsule de 500 mg ambalate in blistere (2 blistere cu cate 8 capsule) si un prospect. Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarele denumiri comerciale:
Romania Valdocef 500 mg capsule Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2013.




Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Isoprinusine contraindicatii
Mi s-a prescris Isoprinosine pentru infectii ale sistemului respirator. Insa am pietre la rinichi. ...
Infectii urinare recurente?
Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma sfatuiti cu o problema medicala. Cu 5 ani in urma am ...
TGP scăzut
Buna ziua, Am facut cateva analize de rutina. In afara de cele de tiroida care sunt foarte mari si ...
↳ Buna ziua! Sunt cateva cauze posibile pentru scaderea acestei enzime (TGP sau ALT): infectiile urinare, afectiunile neoplazice, malnutritia, alcoolis ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
prezervativ ramas inauntru
Buna ziua! daca prezervativul a ramas in vagin, exista sanse sa fie expulzat de la sine? prietenul m ...
↳ Buna ziua! Mergeti la ginecolog pentru a fi indepartat, este un corp strain si normal ca poate determina reactii nedorite (infectii, inflamatie)! Evi ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Infectii urinare sau candidoza
Buna seara ! De cativa ani am niste probleme, pe care nu stiu cum sa le mai rezolv. In urma cu 2 ani ...
Ce alte medicamente mai au substanta activa CEFADROXILUM?
Alte medicamnete care au CEFADROXILUM:
- Ceforan 500 mg capsule
- BIODROXIL, granule pt suspensie de uz oral
- BIODROXIL , comprimate filmate
- BIODROXIL, capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...