Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » AXID , capsule

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - AXID , capsule

Prospect - AXID , capsule


NU comercializăm AXID , capsule !
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: AXID , capsule    DCI: NIZATIDINUM


  Produs complementar recomandat
Indicatii terapeutice: Axid este indicat pentru tratamentul ulcerului duodenal activ, pentru o perioada de pana la 8 saptamani. La majoritatea pacientilor, ulcerul se vindeca in 4 saptamani.
Axid este indicat in doze reduse, de 150 mg/zi in terapia de intretinere la pacientii cu ulcer duodenal cronic, dupa vindecarea ulcerului duodenal activ. Nu se cunosc consecintele continuarii terapiei cu nizatidina mai mult de un an. Axid este indicata pentru o perioada de 8 saptamani si in tratamentul ulcerului gastric benign activ. Inainte de administrarea tratamentului trebuie exclusa posibilitatea ulceratiilor gastrice maligne. Axid este indicata pentru o perioada de 12 saptamani in tratamentul esofagitei diagnosticate endoscopic, inclusiv a esofagitei erozive si ulcerative si asociata cu pirozis datorat refluxului gastroesofagian. Pirozis-ul prezent la pacientii cu reflux gastroesofagian a fost diminuat chiar dupa prima zi de tratament. Axid injectabil este indicat, ca o alternativa de scurta durata, pentru pacientii spitalizati aflati in imposibilitate de a primi medicatie pe cale orala.

Compozitie: Nizatidina, USP, este un antagonist de receptor histaminic H2. Nizatidina are formula empirica (C12H21N5O2S2) reprezentand greutatea moleculara de 331,45. Nizatidina pulvis este o substanta solida, cristalina, de culoare alb-galbui, pana la galben deschis, solubila in apa.

Are un gust amar si un usor miros sulfurat. Fiecare capsula contine, pe langa substanta activa pentru administrare orala, si alti ingredienti: gelatina, amidon pregelatinizat, silicon, amidon, bioxid de titan, oxid galben de fier, magneziu stearat (capsule de 150 mg), carboximetilceluloza sodiu, povidon, oxid rosu de fier si talc (capsule de 300 mg). Nizatidina injectabila este un lichid clar, incolor pana la galbui, cu usoara tendinta spre galben inchis. pH-ul solutiei este de 6,0-8,0. Formula contine si 0,5% fenol ca stabilizator.

Forma de prezentare: Axid 150 mg: capsule continand 150 mg (0,45 mmol) nizatidina. Axid 300 mg: capsule continand 300 mg (0,91 mmol) nizatidina. Axid 100 mg: solutie injectabila, fiole a 4 ml, fiecare ml contine 25 mg de nizatidina.

Contraindicatii: Hipersensibilitate la nizatidina sau alti antagonisti de receptori histaminici H2.

Precautii speciale in folosire: Raspunsul simptomatic la terapia cu nizatidina nu exclude existenta unei formatiuni gastrice maligne. Cum nizatidina este partial metabolizata de ficat si in cea mai mare parte excretata de rinichi, pacientii cu insuficienta renala sau hepatica trebuie tratati cu multa grija. (Vezi "Posologie si mod de administrare").

Interactiuni cu alte medicamente si alte forme de interactiuni: Nici o informatie de importanta clinica.

Sarcina si alaptare: Categoria B1. Nu s-a stabilit siguranta utilizarii acestui produs in timpul sarcinii la femei. Evaluarea studiilor experimentale realizate pe animale nu indica nici un efect nociv, fie el direct sau indirect, in ceea ce priveste dezvoltarea embrionului sau a fatului, a cursului dezvoltarii lui peri- si postnatale. Nizatidina nu trebuie administrata femeilor gravide sau celor care vor sa ramana gravide decat daca este absoluta nevoie. Nizatidina este secretata in laptele uman. In cazul puilor de sobolani in lactatie, carora li s-a administrat nizatidina, s-a observat o stopare a procesului de crestere; din aceasta cauza nizatidina trebuie administrata mamelor in perioada de alaptare numai daca este absolut necesar.

Efecte asupra abilitatii de a conduce masina si de a utiliza alte masini : Axid nu afecteaza abilitatile de conducere sau de utilizare a unor masini.

Reactii adverse: Rar au fost raportate episoade de reactii de hipersensibilitate sau de soc anafilactic. Au fost raportate: cazuri rare de leziuni hepatice colestatice sau atat colestatice cat si la nivel hepatocelular, fenomene reversibile odata cu incetarea tratamentului cu nizatidina. Ocazional au fost raportate anemie, urticarie, dureri de cap, ameteala si transpiratii.

Supradozare: Animalele test care au primit doze mari de nizatidina au prezentat reactii de tip colinergic incluzand: lacrimare, salivatie, voma, mioza si diaree. Exista prea putine informatii clinice in ceea ce priveste supradoza de nizatidina la oameni. Daca intalniti totusi un caz de supradoza, utilizati carbunele medicinal activ, voma provocata sau spalaturile gastrice, impreuna cu terapia generala de intretinere si monitorizarea clinica a pacientului.

Proprietati farmacodinamice: Nizatidina este un inhibitor competitiv, reversibil al histaminei la nivelul receptorilor histaminici H2, in special a celor care se gasesc in celulele gastrice parietale. Nizatidina inhiba semnificativ secretia gastrica nocturna pentru o perioada de pana la 12 ore cand este administrata oral, pentru pana la 24 de ore daca este administrata sub forma unei perfuzii continue si pentru 5 ore dupa o injectie i.v. Inhiba, de asemenea, in mod semnificativ secretia de acid gastric stimulata de alimente, cafeina, betazol si pentagastrina.

Proprietati farmacocinetice: Administrarea orala: Biodisponibilitatea nizatidinei nu este in mod semnificativ influentata de alimente sau antiacide. Absorbtia nizatidinei dupa administrarea orala este rapida si concentratii plasmatice de varf (700-1 800 mg/l dupa o doza de 150 mg; 1 400-3 600 mg/l dupa o doza de 300 mg) sunt obtinute in 3 ore. Biodisponibilitatea orala depaseste 70% si timpul de injumatatire este de 1-2 ore si clearance-ul plasmatic este de 40-60 l/ora. Aproximativ 35% din nizatidina se leaga de proteinele plasmatice. Volumul de distributie este de 0,8-1,5 l/kg corp. Se produce si o prima trecere la nivel hepatic, dar in procent foarte scazut (6%), insa nizatidina este in primul rand excretata pe cale renala, 60% sub forma nemodificata. Principalul metabolit este demetilnizatidina, cantitati mici de sulfoxid, n-oxid formandu-se de asemenea. Demetil nizatidina este un metabolit activ, cu eficacitate limitata. Mai mult de 90% dintr-o doza orala de nizatidina (inclusiv metabolitii) este excretata prin urina in decursul a 12 ore. Insuficienta renala moderata sau severa prelungeste in mod semnificativ timpul de injumatatire si scade clearance-ul de nizatidina. Indivizii care sunt anefrici din punct de vedere functional, timpul de injumatatire este 3,5 pana la 11 ore, iar clearance-ul plasmatic este 7-14 l/ora. Administrarea intravenoasa: Concentratii plasmatice de varf ale nizatidinei in plasma sunt de 1 450-3 350 mg/l dupa administrarea timp de 15 minute a unei perfuzii de 100 mg. Concentratii stabile in plasma variaza intre 190-330 mg/l daca se administreaza in perfuzie continua 10 mg/ora timp de 24 de ore; doze de 20 mg/ora administrate timp de 24 de ore produc concentratii plasmatice stabile de 130-740 mg/l. O concentratie de 1 000 mg/l este echivalenta cu 3 mmol/l; o doza de 100 mg este echivalenta cu 302 mmoli. Concentratiile plasmatice la 8 ore dupa perfuzarea intravenoasa a 100 mg de nizatidina timp de 15 minute, au fost mai mici de 60 mg/l la pacientii cu functie renala normala. Distributia nizatidinei administrata intravenos este similara cu cea a nizatidinei administrata oral. Date preclinice de siguranta: Nu s-a descoperit in studiile realizate pe animale potentialul carcinogenic sau mutagenic al nizatidinei.

Instructiuni de utilizare: Nizatidina injectabila poate fi adaugata sau diluata cu solutie injectabila de clorura de sodiu 0,9%, solutie injectabila de dextroza 5%, solutie lactata Ringer sau solutie injectabila de bicarbonat 5%.

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei (15 - 30 grade Celsius).

Producator: Eli Lilly and Company


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Ulcer varicos
Poate fi folosit in tratarea ulcerului varicose, si cum ? ...
Sfat digestie foarte proasta
Buna ziua! Deoarece am trombocite foarte putine 25-30 mii nu pot lua orice medicament naturist pentr ...
↳ Buna ziua! Va recomand sa luati Casinovita U care nu are efect anticoagulant, din contra, contine Vitamina K, favorizand coagularea sangelui. Produsu ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Halena
Buna ziua, ati putea oare sa ma ajutați în legătură cu respirația urat mirositoa ...
↳ Buna ziua! Pentru ameliorarea simptomelor ulcerului puteti lua Mastic Gum, cate o capsula cu 30 de minute inaintea meselor principale. Insa respira ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa NIZATIDINUM?
Alte medicamnete care au NIZATIDINUM:
- NIZATIDIN 150 mg, capsule

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...