Recuperare parolă   Nu aveţi cont? Cont nou   Cum Comand   Contact
Prima pagină » Prospecte PCFarm.ro » ZOLADEX

Index prospecte medicamente:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Prospect - ZOLADEX

Prospect - ZOLADEX


NU comercializăm ZOLADEX!
În schimb, puteți comanda PRODUSELE COMPLEMENTARE recomandate în această pagină.
Citiți cu atenție prospectul înainte de achiziționarea produsului recomandat!


Formularul 230 editabil 2022 - Redirectionare 3,5


    Denumirea comercială: ZOLADEX    DCI: GOSERELINUM


  Produs complementar recomandat


31.45lei
Vezi detalii

Indicatii: Cancer de prostata: Zoladex este indicat in tratamentul cancerului de prostata care raspunde la tratament hormonal. Cancerul de san la femeile la pre- si peri-menopauza care raspunde la tratamentul hormonal.
Endometrioza: in tratamentul endometriozei, Zoladex amelioreaza simptomele, inclusiv durerea, si reduce dimensiunile si numarul leziunilor endometriale. Subtierea endometrului: Zoladex este indicat pentru pre-subtierea endometrului dinaintea ablatiei chirurgicale a acestuia. Fibrom uterin: in tratamentul fibromului, Zoladex reduce dimensiunile leziunilor, imbunatateste parametrii hematologici si reduce simptomele, inclusiv durerea.
Este folosit ca adjuvant al tratamentului chirurgical pentru a facilita tehnica chirurgicala si a reduce hemoragia din cursul interventiei.

Forma de prezentare: Zoladex se prezinta sub forma unui depot cilindric, steril, de culoare alba-bej, in care goselerin acetatul (echivalent a 3,6 mg goserelin) este dispersat intr-o matrice biodegradabila de copolimer lacto-glicozidic. Este prezentat sub forma unei seringi, continand o singura doza.

Dozare si administrare: Adulti: Un depot Zoladex de 3,6 mg injectat subcutanat in peretele abdominal anterior, la fiecare 28 zile. Nu sunt necesare adaptari ale dozelor la pacientii cu insuficienta renala. Nu sunt necesare adaptari ale dozelor la pacientii cu insuficienta hepatica. Nu sunt necesare adaptari ale dozelor la pacientii varstnici. Afectiunile ginecologice benigne trebuie tratate pe o perioada de maximum 6 luni, deoarece in prezent nu exista date clinice pe perioade mai lungi de tratament. Nu vor fi administrate cure repetate datorita riscului de reducere a densitatii minerale osoase.Copii: Zoladex nu este indicat la copii.

Contraindicatii: Zoladex nu va fi administrat pacientilor cu hipersensibilitate cunoscuta la Zoladex sau alti analogi LH-RH. Zoladex nu trebuie folosit in cursul sarcinii sau alaptarii.

Precautii: Zoladex nu este indicat pentru administrarea la copii deoarece nu au fost stabilite siguranta si eficienta la acest grup de pacienti. Barbati: Utilizarea Zoladex la barbatii cu un anumit risc de a dezvolta obstructie ureterala si compresia nervilor spinali trebuie atent considerata si pacientii atent monitorizati in timpul primei luni de tratament. In cazul in care este prezenta sau apare compresiunea maduvei spinarii sau insuficienta renala prin obstructie ureterala, trebuie instituit tratamentul standard specific al acestor complicatii. Femei: Utilizarea agonistilor LHRH la femei poate determina o reducere a densitatii minerale osoase. Obisnuit, datele referitoare la Zoladex indica o pierdere medie de 4,6% a densitatii minerale la nivelul coloanei vertebrale dupa 6 luni de tratament, cu o recuperare progresiva pana la o pierdere medie fata de debut de 2,6%, la 6 luni dupa intreruperea tratamentului. Zoladex trebuie folosit cu grija la femeile cunoscute cu afectiuni metabolice osoase. Zoladex poate produce o crestere a rezistentei cervixului uterin, ceea ce poate determina o dificultate in dilatarea cervixului. In prezent, nu exista date clinice referitoare la efectele tratamentului cu Zoladex in cazul afectiunilor ginecologice benigne pe perioade mai mari de sase luni.

Sarcina si alaptare: Desi studiile de toxicologie reproductiva la animale nu au evidentiat un potential teratogen, Zoladex nu va fi folosit in timpul sarcinii, deoarece exista, teoretic, un risc de avort sau anomalii fetale, daca agonistii LHRH sunt utilizati in timpul sarcinii. Femeile potential fertile trebuie examinate atent inainte de inceperea tratamentului pentru a exclude sarcina. Metodele de contraceptie nehormonale trebuie folosite in timpul tratamentului, si, in cazul endometriozei, acestea vor fi utilizate pana la reluarea menstruatiei. Nu se recomanda folosirea Zoladex in cursul alaptarii la san.

Efectul asupra abilitatii de a conduce autovehicole si de a manevra echipamente: Nu exista dovezi ca Zoladex afecteaza aceste activitati.

Reactii adverse: Au fost raportate rare incidente reprezentate de reactii de hipersensibilizare, inclusiv unele manifestari de anafilaxie. S-au raportat artralgii. S-a raportat rash cutanat, in general usor, frecvent regresiv fara intreruperea tratamentului. Modificari ale presiunii sanguine, manifestate sub forma de hipotensiune sau hipertensiune, au fost observate ocazional la pacientii la care s-a administrat Zoladex. Modificarile sunt de obicei tranzitorii, rezolvandu-se fie in cursul continuarii sau dupa incetarea tratamentului cu Zoladex. Rareori aceste modificari au necesitat interventia tratamentului medical, inclusiv retragerea tratamentului cu Zoladex. Ocazional, reactiile locale includ echimoze la locul de injectare. Barbati: Efectele farmacologice la barbat includ valuri de caldura si o scadere a libidoului, rareori necesitand intreruperea tratamentului. Tumefierea si cresterea sensibilitatii sanilor au fost observate rareori. Initial, pacientii cu cancer de prostata pot prezenta o crestere temporara a durerilor osoase, care pot fi tratate simptomatic. S-au raportat cazuri izolate de obstructie ureterala si de compresie a maduvei spinarii. Femei: Efectele farmacologice la femei includ valuri de caldura si transpiratii si o modificare a libidoului, rareori necesitand retragerea tratamentului. S-au observat de asemenea cefalee, modificari ale afectivitatii, inclusiv depresie, uscaciunea mucoasei vaginale si modificari ale dimensiunilor sanilor. Initial, pacientii cu cancer de san pot prezenta o crestere temporara a semnelor si simptomelor, care poate fi tratata simptomatic. Rareori, pacientii cu cancer de san metastazat au dezvoltat hipercalcemie la inceperea tratamentului.

Supradozare: Nu exista experiente umane in acest sens. Testele pe animale sugereaza ca prin cresterea dozelor de Zoladex nu se obtin alte efecte decat cele intentate terapeutic asupra concentratiei hormonilor sexuali si asupra sistemului reproducator. Tratamentul va fi simptomatic.
Proprietati farmacodinamice: Mod de actiune: Zoladex (D-Ser (But)6 Azgly10LHRH) este un analog sintetic al LHRH natural. Prin administrarea cronica, Zoladex inhiba secretia hipofizara de LH, determinand scaderea concentratiei serice de testosteron la barbati si de estradiol la femei. Acest efect este reversibil la intreruperea tratamentului. Initial, Zoladex, ca si alti agonisti LHRH, poate creste tranzitor nivelele plasmatice ale testosteronului la barbati sau cele ale estradiolului la femei. La inceputul tratamentului cu Zoladex, unele paciente pot prezenta sangerare vaginala cu intensitate si durata variabile. Aceasta sangerare reprezinta probabil hemoragia prin deprivare estrogenica si se asteapta ca ea sa inceteze in mod spontan. La barbati, la aproximativ 21 zile de la administrarea primului depot, concentratiile testosteronului s-au prabusit la nivelele intalnite in cazul castrarii si raman suprimate prin administrarea tratamentului la fiecare 28 zile. Aceasta inhibitie determina regresia tumorii prostatice si ameliorarea simptomatologiei la majoritatea pacientilor. La femei, concentratiile serice de estradiol sunt suprimate la aproximativ 21 zile de la administrarea primului depot si, cu administrarea tratamentului la fiecare 28 zile, acestea raman suprimate la nivele comparabile cu cele observate la femeile aflate la menopauza. Aceasta suprimare este asociata cu un raspuns pozitiv in cazul administrarii pentru cancerul de san avansat dependent hormonal, in endometrioza si fibrom uterin. Aceasta va produce subtierea endometrului ceea ce va determina amenoree la majoritatea pacientelor. S-a demonstrat ca Zoladex in combinatie cu fierul induce amenoreea si imbunatateste concentratia de hemoglobina si parametrii hematologici legati de aceasta la femeile cu fibrom care sunt anemice. Combinatia a produs o concentratie medie a hemoglobinei cu 1 g/dl peste cea obtinuta dupa tratamentul exclusiv cu fier. Rareori, unele femei pot intra in menopauza in timpul tratamentului cu analogi LHRH si pot sa nu isi reia menstrele odata cu intreruperea tratamentului.

Proprietati farmacocinetice: Biodisponibilitatea Zoladex este aproape completa. Administrarea unui depot la fiecare 4 saptamani asigura mentinerea unor concentratii eficente, fara acumulare tisulara. Zoladex este putin legat de proteinele plasmatice si are un timp de injumatatire a eliminarii cuprins intre 2-4 ore la subiectii cu functie renala normala. Timpul de injumatatire este crescut la pacientii cu functie renala afectata. In cazul administrarii produsului o data pe luna sub forma de depot, aceasta afectare va avea un efect minim. De aceea, nu este necesara adaptarea dozelor la acesti pacienti. Nu exista modificari semnificative ale farmacocineticii la pacientii cu insuficienta hepatica.

Date preclinice privind siguranta tratamentului: Dupa administrarea indelungata si repetata a Zoladex s-a observat cresterea incidentei tumorilor benigne pituitare la sobolani masculi. Deoarece aceasta observatie este similara celei intalnite anterior la aceste specii dupa castrarea chirurgicala, nu s-a putut stabili vreo legatura pentru om. La soareci, administrarea indelungata si repetata cu multipli ai dozelor utilizate la om, a produs modificari histologice in anumite zone ale sistemului digestiv, manifestate prin hiperplazia celulelor insulare pancreatice si o proliferare benigna la nivelul regiunii pilorice gastrice, raportate ca leziuni spontane la aceste specii. Semnificatia clinica a acestor observatii este necunoscuta.

Conditii de pastrare: Se va pastra la temperaturi mai mici de 25 grade Celsius.

Producator: Zeneca


Sfatul farmacistului Sfatul farmacistului
            Produse recomandate


             Întrebări și Răspunsuri

Diaree după tinctura nuc negru?
Domn de 78 ani, diagnosticat cu cancer de prostata. I-a fost administrate tinctura de nuca negru tim ...
Am un an de la operația de cancer de prostata.
După un an de la operația de cancer de prostata mai pot întreține relații sexual ...
Aș dori să slăbesc
Buna dimineața,am 45 de ani,sunt operată din 2019 la sânul stâng și glandionul stang ...
TONOTIL N IN CANCERUL DE SAN
Buna ziua, Am fost operata de cancer la san, va rog frumos sa-mi spuneti daca as putea lua TONOTIL ...
↳ Buna ziua! Tonotil N contine Vitamina B12, care favorizeaza multiplicarea celulelor in organism, de aceea nu luati Tonotil N decat cu acordul medicul ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Vaginita atrofica? - Tratament cu Tamoxifen + Zoladex
Buna seara! Am 30 de ani si acum 6 luni am fost operata la sani (mastectomie + reconstructie) si am ...
zoladex si dieta
Bună ziua! Am 42 de ani , o conizatie facuta in 2011 si o operatie de chist endometrial in oct.20 ...
↳ Buna ziua! Si administrarea Zoladex a contribuit la acumularea kilogramelor in plus. Cel mai bine ar fi sa slabiti prin regim si miscare, asociind s ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
chisturi endometriozice pe ovare
Buna ziua !Am 37 ani si la un RMN am fost diadnosticata cu chisti endometriozici pe ovar drept de ...
↳ Buna ziua! Bitterul suedez nu este indicat in asociere cu Zoladex deoarece contine alcool si poate influenta modul in care organismul dumneavoastra t ...
Vezi tot răspunsul şi recomandările farmacistului
Ce alte medicamente mai au substanta activa GOSERELINUM?
Alte medicamnete care au GOSERELINUM:
- Reseligo 3,6 mg implant in seringa preumpluta

Atentionare!

Nu trebuie să folosiţi informaţiile prezente în aceste pagini, în scopul diagnosticării sau tratării oricăror probleme de sănătate sau boală sau de înlocuire a medicamentelor, a tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat.

Produse complementare recomandate



Oferte şi Reduceri
Sfatul farmacistului

Sfatul farmcistului alcool
alcool

va rog sa imi spuneti daca picaturile antialcool se pot pune in cafea ... Buna ziua! In cafea nu este indicat sa le adaugati, pentru ca li se v ...


Sfatul farmcistului Rugaminte!
Rugaminte!

Buna ziua! As dori sa aflu daca langa baraka se poate lua si supliment ... Buna ziua! Da, se poate face asocierea, pastrand un interval de minim ...


Sfatul farmcistului administrare 5 HTP Secom
administrare 5 HTP Secom

Buna ziua, Am luat 5 HTP de la Secom 6 luni, am facut pauza 2 saptama ... Buna ziua! Mai asteptati inca 2 saptamani, apoi reluati administrarea ...


Sfatul farmcistului Doza depășită de sirop
Doza depășită de sirop

Bună, Buna ziua, Am un baietel de 2 aniďż˝accidental i-am dat o doza m ... Buna ziua! Adresati-va serviciului de urgenta cel mai apropiat de dom ...


Sfatul farmcistului Ulei de peste si gelatina femosun
Ulei de peste si gelatina femosun

Buna ziua nu ati raspuns nici acuma ce fel de peste se foloseste in vi ... Buna ziua! Gelatina este de origine animala, in principal provenind d ...


Sfatul farmcistului Baraka 100mg
Baraka 100mg

Pot manca bomboane cu alcool in timp ce iau Baraka 100mg? ... Buna ziua! Da, puteti consuma cantitati reduse de alcool in asociere ...